IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Предупредување за муслиманите на форумот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Предупредување за муслиманите на форумот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 18:57
pak toa NIE

da ne patis od custvo na mala vrednost
ili si zamisluvas deka si kral luj 14

koj vikal Nie sme sonce a mislel na sebe
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:00
Nie go razbirame Bog preku negovite Dela, koi se na sekade,, no nikogas ne tragame da go razbereme Bozjoto bitie,, Zatoa sto znaeme deka Bog e Apsoluten i so nasata ogranicenost ne mozeme da se doblizime nikogas do percepcijata na Apsolutnosta.. Nie tragame po mudrost, ne za da mozeme Bozjata mudrost da ja razbereme8vo bukvalen smisol na zborot), naprotiv za da se doblizime do Boga, jer On e Apslolutna mudrost(izvor na mudrosta)

Значи според ова што го пишуваш кажуваш дека Бог е над човечкиот разум ??????

Па како може права вера де биде таа која се раководи по човечкиот разум??????(
А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него).......???????

Pa neli Isus e stvoren, ili radzanjeto ne e stvaranje..? - - -
Само да те поправам , во ,,симболот на верата ,, кој е и темел на христијанската вера вели:

2. И ВО ЕДИНИОТ ГОСПОД , ИСУС ХРИСТОС , СИН БОЖЈИ ЕДИНОРОДЕН КОЈ Е РОДЕН ОД ОЦА ПРЕД СИТЕ ВЕКОВИ, СВЕТЛИНА ОД СВЕТЛИНА , ВИСТИНСКИ БОГ ОД БОГА ВИСТИНСКИ РОДЕН, НЕСТВОРЕН, ЕДНОСУШТЕН НА ОЦА ПРЕКУ КОГО СЕ ПОСТАНАЛО......

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:01
pak toa NIE

Anakin, jas mislam deka jasen bev koga se potrudiv da ti objasnam zosto vikam Nie... A neznam zosto tebe toa tolku te iritira????
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:03
Originally posted by anakin anakin напиша:

pak toa NIE

абе сега за Толстој кажаа дека бил муслиман....

може и Луј14 ке кажат бил мухамеданец.....
те чуди нешто?????????
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:06

абе сега за Толстој кажаа дека бил муслиман....

може и Луј14 ке кажат бил мухамеданец.....
те чуди нешто?????????

Te preduprediv na drugiot podforum,, da se priberes i da ne izmisluvas gluposti!!! Ne si dostoen da se diskutira so tebe... Adios
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:10
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

pak toa NIE

Anakin, jas mislam deka jasen bev koga se potrudiv da ti objasnam zosto vikam Nie... A neznam zosto tebe toa tolku te iritira????

ne deka me iritira
nego se custuvam kako jas sam protiv site VAS koga kje kazes NIE
kazi JAs
pravam. sakam pocituvam. Jas
poubavo e za diskusija
pa kje nemas problem so mene vo idnina vo vrska so toa
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:11
 Ok намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:13
големо%20гушкањеfala brate

Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:49
lele,,,ova veke lici na Gladijatorska arena,,,kade sto najsilniot ke prezivuva
Peace Please
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 08:38
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

BRAVO!

Si se namacil! Nekoj treba da nauci nesto....
Samo, edno ne znam, zosto messenger si go stavil megju muslimanite?

prvo misli....pa potoa stiskaj ВНЕСИ РЕПЛИКА!!!

celosna podrska za SARD!
ja nekna spomnav ne za dzabe ja narekuvaat muslimanskata vera prosta i nesoodvetna za denesnoto vreme (pred da ripate, ova e citat, ne navreda )!

ljugeto pamtat, posebno na balkanot, kako bilo pod muslimansko ropstvo, no i samite znaat deka drevniot islam pominal devolucija i deka porano bila TOLERANTA vera a ne totaliterna vera kako denes sto ja praktikuvaat!

Demek porano bil toleranten Islamot,a deneska ne a???Abe ti da ne mesas poimive Islam i Musliman??Islamot sekogas bil toleranten,i do sudni dan ke bide taka..
Ili mozebi jas ne sum te razbral dobro,mozebi sakase da kazis Porano Hristijanstvoto bese dobro, a sega od koga izlegoa ovie 50,60 Verzii na Biblija se se ispomesa...Valda ce da e toa.....
Abe Louwead neli e sramota???
Nemoj za postapkite na Muslimanite da go obvinuvas Islamot,
a i Daija nemase nisto loso napisano,
Neznam mozebi na slamkata na Drugite se sopkas,
Mozebi toa si e nasledno kaj tebe,se si biduva..

ete, prosto e da se branis so navreduvanja.....
mozeze i so konstruktivna argumentacija da si kazez zasto e toleranten islamot!

koj spomnal hristijanstvo?ja ili ti!posto si izgleda i ti od "vcera" neznaes deka sum kriticen sprema sekoja vera, znaci i mojta vera!

\znaci po tvoja "argumentacija" ili da kazam komentiranje se potvrdi deka islamot e prost ili muslimanite se prosti???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 08:42
Originally posted by efendija efendija напиша:

ljugeto pamtat, posebno na balkanot, kako bilo pod muslimansko ropstvo, no i samite znaat deka drevniot islam pominal devolucija i deka porano bila TOLERANTA vera a ne totaliterna vera kako denes sto ja praktikuvaat!(od LouWeed)

Ludjeto na balkanot ne slucajno ja izmislile pogovorkata:"PUSTO TURSKO!"
Verovatno togam im bilo mnogu poubavo od sega,slobodni vo se,i zgrizeni vo se.

Moja preporaka do tebe LouWeed:"Sekoe utro koga ce stanes da zapalis edna sveca,i da mu se molis na Boga za turcite,da im dade sekakvo dobro,zosto ako ne bea tie,nemase da bides ni ti!"

PA-PA

najprvo, pred da zapalam svekja ke si zapalam raketa sto ke me sedne (od psihicki aspekt gledano do tvojot bog) i ke go prasam, abe sefe sto ti stana be, aj zemi dim!

a tvoja konstantacija deka ako ne bile turcite ne ke bev i ja, ke ti kazam edna recenica sto pradedo-mi stalno ja koristel>>>STO NI OSTAVIJA TURCITE OD 500god. VLADEENJE????.....WC-e U DVOR......

Изменето од LouWeed - 01.Февруари.2008 во 08:42
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 14:13

ljugeto pamtat, posebno na balkanot, kako bilo pod muslimansko ropstvo, no i samite znaat deka drevniot islam pominal devolucija i deka porano bila TOLERANTA vera a ne totaliterna vera kako denes sto ja praktikuvaat!(od LouWeed)

Moja preporaka do tebe LouWeed:"Sekoe utro koga ce stanes da zapalis edna sveca,i da mu se molis na Boga za turcite,da im dade sekakvo dobro,zosto ako ne bea tie,nemase da bides ni ti!"

PA-PA

najprvo, pred da zapalam svekja ke si zapalam raketa sto ke me sedne (od psihicki aspekt gledano do tvojot bog) i ke go prasam, abe sefe sto ti stana be, aj zemi dim!

a tvoja konstantacija deka ako ne bile turcite ne ke bev i ja, ke ti kazam edna recenica sto pradedo-mi stalno ja koristel>>>STO NI OSTAVIJA TURCITE OD 500god. VLADEENJE????.....WC-e U DVOR......

Da si zapalis raketa,i da mu se pridruzis na cickoti.

Ej,i prasaj go kakvo wc imal,pred da go napravi toa vo dvorot,bas me interesira.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 15:36

PA-PA

Da si zapalis raketa,i da mu se pridruzis na cickoti.

Ej,i prasaj go kakvo wc imal,pred da go napravi toa vo dvorot,bas me interesira.

takvo kade i se brise so desnata raka
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 15:44
Hehehe,jas mislev vo nekoj kotar si se ispraznuvate,pa posle so zivotinskiot i coveckiot smet na buniste(na susenje)
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.