Предупредување за муслиманите на форумот
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11805
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 15:37 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Предупредување за муслиманите на форумот
Постирано од: sard
Наслов: Предупредување за муслиманите на форумот
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 14:59
Ги предупредувам и замолувам форумџиите од муслиманска вероисповед дека во нивниот настап агресивно пристапуваат во истакнувањата на своите ставови. Ако се погледнат темите кои ги отвораат не се гледа нешто да поучат за вредностите на својата вера или нешто лично кое Господ ги научил за да го пренесат на други туку целата активност овде на форумот е да ги нападнат верувањата на другите. И тоа не би било толку лошо доколку се изведува внимателно, а не нападно агресивно. Само да се погледне на последните 2 страни и се гледа ВОДЕЊЕ НА НЕГАТИВНА КАМПАЊА. Затоа ако не го смените односот јас, а истото ќе го побарам и од другите христијани на форумот, исклучиво ќе отвараме теми во кои ќе го разобличуваме исламот. Поучните теми стануваат бесполезни и изгледа како да им се дава бисерот на свињите. Еднаш предупредив ако бидеме нападнати ќе се браниме и ЌЕ НАПАЃАМЕ И НИЕ.
------------- „Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe www.pravoslavna.mk
|
Коментари:
Постирано од: aladin
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 15:17
fala bogu , da mu tekne uste na nekoj da ,,primeti,, sto se slucuva tuka.
celosno se soglasuvam so stavot na sard.
ja imas mojata podrska.
warning to all muslims!!!!!!
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 15:34
warning to all muslims!!!!!! Не мора со заплашување Аладин. Доволно е коректно да биде укажано на последиците од нивното однесување овде на форумот.
------------- „Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe www.pravoslavna.mk
|
Постирано од: mali simo
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 15:34
Sard, aladin, ја имате и мојата подршка!!!!!!
------------- ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
Постирано од: mudzahid
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 15:39
Не се жали сард не е бас се така црно, иако се согласувам со тебе дека има и такви, но добро би било да ги разгледаш и последните постови на одредени христијани или атеисти. Верниците ја пренесуваат само пораката на Семоќниот, тие не навредуваат. Возвишениот Аллах вели: "Повикувај кон патот на Господарот Твој, и со мудрост и со ука добра". Ел нахл 125
------------- И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 15:39
I od mene podrska !
Ovaka trebase da napravi aladin , da zavzeme cvrst stav vo vrska so islamskata propaganda . A ne da otvara tema za kukanje i da ja zeme pozicijata na poslabiot .
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Постирано од: Fantastic Lady
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 16:17
Ve molam bidete malku Pokorektni vo vasite postovi,,bi trebalo da napisete Predupreduvanje za site onie koi navreduvaat , po sto jas ne vidov deka nekoi drugi se cvekinja
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 16:19
Fantastic Lady напиша:
Ve molam bidete malku Pokorektni vo vasite postovi,,bi trebalo da napisete Predupreduvanje za site onie koi navreduvaat , po sto jas ne vidov deka nekoi drugi se cvekinja |
Па шо сакаш да видиш кога еден ден си тука . Или не си.......?
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 16:29
Ne znaev deka za da gi sogledas nekoi raboti treba da bides cel vek tuka,,,
|
Постирано од: efendija
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 18:19
mali simo напиша:
mudzahid напиша:
Твоето мислење беше дека со нашето спомнување го воздигмуваме Пратеникот.с.а.в.с до степен на идолопоклонство.- Не, само Аллах е достоен за обожавање, а Мухаммед с.а.в.с е само пророк, пратеник, роб на Аллах, кој само ја извршува наредбата на Господарот.
| да да .... ја извршувал на како ????со 2000 жени, со каравани,со војни,со лаги и измами,со епилептични напади,многу достоен човек за извршување на ,,наредбата на господарот,, не навлегувам кој бил неговиот,,господар,, |
Eve ti sarde dokaz na kakov nacin se navreduvani hristijanite!-Ili e obratno,a?
------------- "Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 18:24
ISTORISKITE FAKTI ,KOI STOJAT-----NE TREBA DA GO VREGJAAT NIKOJ.
POGOTOVO AKO SE POTVRDENI VO KNIGATA k*rAN I HADISI,--ZA MUSLIMAN!!!!!!!!
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 18:27
aladin напиша:
ISTORISKITE FAKTI ,KOI STOJAT-----NE TREBA DA GO VREGJAAT NIKOJ.
|
Za tebe se ova istoriski fakti neli?
Ne sum znael deka imas tolku supliva glava,ajde odi nadvor i mlatni so glavata vo nekoja bandera,belki ce ti se izbistri toa malo mozoce(ako go imas i tolku) vo nea,LICEMERU EDEN!
------------- "Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 18:29
ете сега ВИСТИНАТА ве вреѓа па после криви биле христијаните
------------- ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 18:32
pa zeni imal---poveke(harem) neli?
vodel ne edna vojna tuku bezbroj--neli?
lagata e dozvolena vo borba so neprijatelot---citav eden hadis tuka porano.
bil vodac na karavani a nekoi bogami ,,presretnal,, i gi prisvoil........istoriski dokazano........
sto se odnesuva do epilepsijata, vo k*ranot vi pisuva kako se cuvstvuval koga doboval vizii ili go posetuvale duhovni sustestva.........itn sto eden doktor moze da gi okfalifikuva i kako epilepsija dokolku saka.........ili moizebi tezok oblik na shizofrenija........
a jas licemer????????????????????????????????????????????????
|
Постирано од: Sahih Bukhari
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 20:38
Providna covekova slabost, koja se bazira na nemanje dovolno kontradokazi, ili zanemuvanje pred vistinata ..... E dase kreira tema vo koja ke se "Zaplashat " Muslimanite
ps. MUSLIMANITE SE PLASHAT SAMO OD ALLAH s.v.a
Podrshkata ti e dadena samo od agresorot na temava Verosipoved.... E sega ke se potrudam da vi napravam Elaborat pa da sogledame koj kogo i kolku navreduva i na koj nacin, pa da da imame dokaz a ne .....
Ke imate sreka ako Moderatorot ne gi izbrishe site tie "komplimenti"upateni do Muslimanite...
------------- OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 23:08
А она дека имал малолетничка жена и имал полов однос со неа како се викаше Тоа факт или лажга е
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Постирано од: Pustinski-Lav
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 23:13
А она дека имал малолетничка жена и имал полов однос со неа како се викаше Тоа факт или лажга е
Pogana e tvojata usta,, a i nemas mozok vo glavata,, a be mozes da razberes za osto se odnesuva podforumov,, ili posakuvas da se prodolzi so navreduvanje od dvete strani.. i sto misles do kaj ce stignime posle???
------------- NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 23:32
Boogie напиша:
А она дека имал малолетничка жена и имал полов однос со неа како се викашеТоа факт или лажга е
|
Prvo razgranici nekoi raboti,pogledaj levo-desno,gore-dolu na koja tema se naodjas pa posle postavi prasanje!
Znaes kako toa odi,moderator si!
Ne izigruvaj provokator ili drven advokat,za se ima mesto na forumov.
|
Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 23:35
Sard kakvo razocaruvanje. Ednas imas visoko mislenje zatebe ama otkako pocna da pokazuvas rogovi toa vise go nema. Zalosno e ona sto nie so godini na forumov ni bea praveni najgolemi nepravdi i sepak bevme tuka i izdrzavme zatoa sto ja sakame Alahovata vera.
Eve sega koga prvpat vie ste "malcinstvo " tuka ednostavno pobudalevte.Najdi eden musliman sto vi vrega bilo kakva svetinja. Najdi eden takov post i pokazi go tuka. E sega toa sto nemozete so argument da se sprotistavete nie ne sme krivi.
-------------
|
Постирано од: STEPSKI-VOLK
Датум на внесување: 29.Јануари.2008 во 23:50
Boogie напиша:
А она дека имал малолетничка жена и имал полов однос со неа како се викашеТоа факт или лажга е
| Toj "sporen"brak so koj sakate da pronajdete nesto kade sto go nema razraboten e od kompetentni licnosti i relevantni istoriski hronicari a ne od salabajzeri kako tebe.I vistinata e deka i vo toa vreme postoele ludze kako tebe koi sakaat dijamantot da go pretvorat vo bezvredno staklo i nivna rabota bilo da izmisluvaat zlobni i polutocni informacii.
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 00:15
STEPSKI-VOLK напиша:
Boogie напиша:
| Toj "sporen"brak so koj sakate da pronajdete nesto kade sto go nema razraboten e od kompetentni licnosti i relevantni istoriski hronicari a ne od salabajzeri kako tebe.I vistinata e deka i vo toa vreme postoele ludze kako tebe koi sakaat dijamantot da go pretvorat vo bezvredno staklo i nivna rabota bilo da izmisluvaat zlobni i polutocni informacii. |
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 00:22
se predupreduvat muslimaniTE site NA FORUM deka Allah pusHta spasuvaci samo tri pati ( mi kaza mesi moderatorot)
i ako slucajno se najdat na pokriv PRI POPLAVA - da ne go propustat helikopterot za nisto na svetov
LAA LLAH MUHAMADU RASULLU LLAH
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 00:26
anakin напиша:
se predupreduvat muslimaniTE site NA FORUM deka Allah pusHta spasuvaci samo tri pati ( mi kaza mesi moderatorot)
i ako slucajno se najdat na pokriv PRI POPLAVA - da ne go propustat helikopterot za nisto na svetov
LAA LLAH MUHAMADU RASULLU LLAH
|
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 00:27
anakin напиша:
se predupreduvat muslimaniTE site NA FORUMdekaAllah pusHta spasuvaci samo tri pati( mi kaza mesi moderatorot)i ako slucajno se najdat na pokriv PRI POPLAVA - da ne go propustat helikopterot za nisto na svetovLAA LLAH MUHAMADU RASULLU LLAH
|
Anakine razbiram deka poentata tie da se nasalis,pretcuvstvuvam barem od ona dosega sto sum go procital na forumov od tebe deka nemas LOSA DUSA,no,navistina te molam nemoj da se izigruvas so Shehadetot na muslimanite,toa nam ni znaci mnogu.
Se obide,no epten pogresno go napisa.Razberi me!
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 00:29
STEPSKI-VOLK напиша:
Boogie напиша:
| Toj "sporen"brak so koj sakate da pronajdete nesto kade sto go nema razraboten e od kompetentni licnosti i relevantni istoriski hronicari a ne od salabajzeri kako tebe.I vistinata e deka i vo toa vreme postoele ludze kako tebe koi sakaat dijamantot da go pretvorat vo bezvredno staklo i nivna rabota bilo da izmisluvaat zlobni i polutocni informacii. |
Не јас не сум муслиман и незнам што значи тој брак,може за вас има некое значење јас само прашав бидејки денес во 21век таквите работи не верувам дека се дозволени негде во црно-белиот свет али шарениот муслимански свет е друга работа нели
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 00:35
Boogie,najdobronamerno ti velam,ne dofrlaj maslo na ogan,prasuvas za nesto za koe si 100% apla,za nesto koe sosema e iksristalizirano.Ako sakas da znaes,mozes da procitas i da naucis,a,ako sakas da zafrkavas nekogo,znaj deka si se zafrknal samiot.
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 00:46
EFENDI
ZNAES so e fintata - jas te sfakjam no nemozam da te razberam bidi svoj neka molitvata tebe ti znaci- neka te raduva i ti dava k*raz za ponatamu neka i te vodi vo zivotot cuvaj si ja vo srceto
no neka voopsto ne te zasega ako nekoj se sali so toa ili si pravi karikaturi znaes ti kakvi
togas ti si golem covek- svoj covek- so svoeto dignato celo - koj nemora da se dokazuva i da dokazuva na nikogo- i se proagja pokraj nego so nasmevka- zatoa sto si pogolem od site nelagodnosti
koga kje bidete vakvi golemi- kje ve pocituvam se dodeka palite pola Paris i za pisatelot na satanski stihovi davate nagrada za negovo likvidiranje ste mali- i kako mali deca - so sila si go branite svoeto bombonce znam deka ima megju vas i golemi do site niv
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: Sandokan
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 01:09
Posto gledam deka ovde na forumov se razgovara so goooooolemi humanisti i luge koi marat i sakaat da pokazat deka im e bitno da pobedi pravednosta i cestitosta....gi prasuvam site niv???
Koga ke prestanata adresiranjata do nasiot Pratenik(neka e Bozjata milost vrz nego)..na baza rekla kazala...navredite,karikaturite itn..?
Do koga ke se adresira do muslimanite kako glavni krivci za vasiot debakl i moralen i socijalen kolaps kako dvizecka sila na samounistuvanjeto na site duhovni vrednosti koi ako vie kako luge ne gi poseduvate, togas i drugite sakate da ve sledat vo toa??
Koj go palese Pariz???Od kade ti e taa ideja deka tie sto se zatvoreni vo getata kako zivotni i gragani od vtor red deka se samo muslimani..ili i tuka igra poznatata.. muslimanite se krivi za se??
Od kade ti ideja deka satanskite stihovi ne se napisani kako provokacija kon site muslimani..koj kolku i da vi e krivo ..povtoruvam kolku i da vi e krivo(posto go nemate) nie imame ljubomora za nasata vera i nedozvoluvame nikakov Mel Gibson da ni snima filmovi i krvoskrnavenje na Bozjite izbranici...SAMO NIE MUSLIMANITE NE DADOVME DA SE PRIKAZUVA FILMOT VO MUSLIMANSKITE ZEMJI...a vie???
KADE VI E LJUBOMORATA ZA BOG, ZA SEVISNIOT, KADE VI E SVETOsta,ILI TOA e SAMO KRSTOT STO GO BRANITE KAKO POSLEDNO I EDINSTVENO obelezie na hristijanite...sto se slucuva so vas...kade vi e stravot od Bozjata kazna..kade vi se molitvite kon Bog ..kade vi e iskrenosta ,kade vi e cednosta ili ova vi e samo trac i nacin za gubenje na vremeto.
SRAM DA VI E??
ili ne vi
Nasiot Pratenik(neka e Bozjata milost vrz nego)rekol:
"Koj ne se srami neka pravi sto saka"
Pa pravete sto sakate...
------------- Случајот на Исус кај Аллах е ист како случајот со Адам:од земја го создаде, по што рече :„Биди“-и тој би.(Qуран 3;59)
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 01:21
Е не се нервирај што толку се изнервира,ние сме ок се додека не се атакува на нашата вера.Плус тоа ние не креваме џева за вашите навреди на форумов што ги има милион,мислам стварно е безобразно да се разговара за верските разлики а вие постојано да навредувате и кога човек ке праша за нешто што вие треба да го објасните,кога еден цитат ке ви се посочи тогаш вие незнаете да се смирите и да кажете "да можеби е тоа така"туку го вртите форумов наопачки,абе и на протести ке излезете ми се чини. И еве погоре што се не си изнапишал не поради тоа што сакаш да спознаеш грешка кај било кој,и кај тебе и кај мене туку веднаш обвинуваш,напаѓаш и навредуваш. Навистина Срамно само треба некој да има чест па и да се засрами.
п.с. Филм за муслиманите има земи го за пример Лоренс од Арабијаили можеби некој од документарциве кога ја уништија статуата на Буда,тука е чесноста и милоста исламска,во знамето зелено и мечоттоа е вашиот излез - ако несакате со мило тогаш ке сакате со сила.Тоа вера не е туку милитаристичка фракција,има такви милион ама обично никој не се гордее со нив
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 01:23
samo bes zboruva od tebe ne razum ne se krivi tie koi ja pocituvat slobodata slobodana izrazuvanje mislenje i deluvanje ne sila, ne pretenje ne terror ne se site krivi za tvojot bes no mnogumina od nekrivite kje stradat radi tvojot bes
zapamti :podobro na sto krivci da ne im se sluci nisto nego eden nevin da propati
vazna e ova misla
misla
demokratija
humanost
se pridobivkite na civilizacijata
samo bes - zboruvase od tebe
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 01:49
Sto mislis kolku e Bog besen na tie luge koi se narekuvaat krivotvorci kako tebe Anakine.
Kolku se bolni ovie misli koi od tvojata potistenost i skriena zaljubenost vo svoeto jas samo da pokazes kako si pogolem heroj vo nekoj roman..
NO OVOJ ROMAN e veke napisan..
i jas i ti sme del od edna Bozja tvorba i po Negova odredba ni e pisano da se slusneme..
Ne se muslimanite ajduci nitu huligani koi sto ti sakas da gi prestavis.Ima li pogolem seac na nered od onoj koj gi tovari svoite grevovi na drugiot i koj se narekuva Mirotvorec i se povikuva na Carstvoto Nebesno a samiot gi brani interesite na edno potpolno nemoralno opstestvo vo koe caruva drogata , alkoholot, preljubata ,mitoto a cesnosta e dovedena kako damka na lazniot sjaj koj jas kolku mozam da vidam nikakov bes koj jas ke go iskazam na forumov nema da ja smeni suetata na tvoeto custvo na nadmok..
Zar me potceni veke Anakine..zar gi potcenivte nositelite na barjakot na vistinata, na cesta i na ljubomorata kon Bog i Negovite pravila..Zar go potcenivte Nego Semokniot...
Koi se lugeto da sudat za Negovata Pravdina..Pa zar ne vi dade vozduh da disete i jazik da zboruvate ili vie go odbravte toa kako alatka da go zagadite samo ovoj vozduh..ovoj amanet i ovaa ubavina..
Sakate so vasite usti da go izgasite svetloto koe Bog ni go dade..No svetloto koe Bog ni go dade nemozete da go izgasite.nikogas!
Bozjiot zbor ke bide goren , a gavolskiot sekade dolen dodeka ima vernici!
Muslimanite bea 1000 godini vlastodrzci na zemjata..koga go zapostavija Quranot ja izgubija vlasta...koga ke se povratat na izucuvanje na nivnata religija, ocekuvajte gi povtorno na scena pravite humanisti..tie koi si dale cel za sebe da vlezat vo Rajot so Bozja milost , a toa im go sakaat na site...Rajot ni e zaednicka cel za onoj svet...a pravda i cestitost na ovoj..Pa ima li pogolema pravda od Bozjiot zbor????
------------- Случајот на Исус кај Аллах е ист како случајот со Адам:од земја го создаде, по што рече :„Биди“-и тој би.(Qуран 3;59)
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 01:55
zalam no nemozam da se soglasam so tebe toa e demokratija razlika na mislenjeto razlicno e dobro- ne se plasi od razlicno plasi se od terrorot, i od upravuvanje so tvojot zivot nadvor od tvoja zelba
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 02:00
demos kratos
jas sum za
Teos kratos...
epa to
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 02:05
Sandokan напиша:
demos kratos
jas sum za
Teos kratos...
epa to
|
a zasto?? vidi vo svetot se retki zemji teos?
povekjeto se demos i gledam im odi ubavo za razlika od teos vidi go iran?? koj znae do kaj kje stigne so toa
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 02:19
Ne na Teos koj si dozvoluva posrednistvo so nepogrelivite imami...znaci Teosot kaj niv go nema..osven kako zbor.Zboram za perfect Teos so potcinetost kon vecniot zakon koj Bog go sozdal a toa e covestvoto da mu sluzi na Bog a ne na gavolot koj denes go sledi vo site aspekti na ziveenje
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 02:20
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 05:59
I
МУСЛИМАН ОТВОРАЛ ПРАШАЛНА ТЕМА ЗА
ХРИСТИЈАНСТВОТО
1.
Симбол: Риба или Крст? Испратена:
15.Март.2006 во 18:36 - vd
2.
Христијани, каде откако ќе умреме? Испратена:
25.Мај.2007 во 13:45 – vd
3.
РЕЛИГИСКИ ЗАВЕТ Испратена:
30.Јуни.2007 во 05:35 – Messenger
4.
Na kakva hristrijanska drzhava mislite vie? Испратена:
25.Јануари.2008 во 17:35 – Messenger
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН ИЛИ
НЕУТРАЛЕН ОТВОРАЛ ПРАШАЛНА ТЕМА ЗА ИСЛАМОТ
1.
ЏИНОВИТЕ И МЕЛЕКИТЕ Испратена:
03.Јули.2006 во 14:51 – yoda
2.
СУНИТИ И ШИИТИ Испратена:
24.Декември.2007 во 07:19 – zidarski
3.
ХРИСТИЈАНСТВО И ИСЛАМ-ДОПИРНИ ТОЧКИ? Испратена:
27.Декември.2007 во 02:01 – maria magdalena
4.
SHERIJAT -kade se spomnuva Испратена:
16.Јануари.2008 во 01:42 – postariot brat
5.
Денот на АШУРА Испратена:
19.Јануари.2008 во 19:09 – connected
6.
dervisi Испратена:
24.Јануари.2008 во 20:39 – hr.lucky
7.
nargile Испратена:
24.Јануари.2008 во 16:30 – hr.lucky
8.
Isa i k*ranot Испратена:
од вчера во 00:18 – postariot brat
ПРОТЕСТАНТСКИ
ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ ПРАШАЛНА ТЕМА ЗА ИСЛАМОТ
-
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН ИЛИ
НЕУТРАЛЕН ОТВОРАЛ ПРАШАЛНА ТЕМА ЗА ПРОТЕСТАНТИЗМОТ
-
ПРОТЕСТАНТСКИ ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ
ПРАШАЛНА ТЕМА ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО
-
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 06:00
II
МУСЛИМАН ОТВОРАЛ ПРАШАЛНА ТЕМА ЗА
ХРИСТИЈАНСТВОТО СО НЕГАТИВНА КРИТИКА
1.
Ное и Потопот, Библиска верзија Испратена:
09.Ноември.2006 во 14:21 - vd
2.
Библијата и Убивањето! Испратена:
18.Декември.2006 во 19:56 - vd
3.
Како Зачнал Исус,Библиски Начин! Испратена:
16.Декември.2006 во 01:31 - vd
4.
Рајот и Пеколот според Христијанството! Испратена:
18.Април.2006 во 16:49 - vd
5.
Родословот на Исус Испратена:
26.Февруари.2007 во 18:47 – vd
6.
Сезнајниот Бог? Испратена:
18.Март.2007 во 18:19 – Miralem
7.
Дали БОГ е беспомошен? Испратена:
20.Август.2006 во 19:25 – ApAcHI
8.
Библијата поддржува Алкохолизам?! Испратена:
28.Мај.2007 во 11:17 – vd
9.
Рајот според Библијата Испратена:
27.Октомври.2006 во 19:48 – vd
10. Тројство или Четворство? Испратена:
18.Март.2007 во 18:38 – Miralem
11. ПОСЛЕДНИТЕ
ЗБОРОВИ НА ИСУС Испратена: 11.Август.2007 во
20:53 – Miralem
12.
КОЈ Е ЈАКОВ? Испратена:
11.Август.2007 во 15:31 – Miralem
13. БИБЛИЈА
И АСТРОНОМИЈА Испратена: 21.Август.2007 во
17:00 – Miralem1
14.
ШТО СЕ НЕФИЛИ? Испратена:
20.Ноември.2007 во 16:34 - Ebu Hurejre
15.
Дали ова личи на Божја вдаховеност? Испратена:
18.Март.2007 во 18:05 – Miralem1
16.
ВИСТИНСКАТА БИБЛИЈА ЈА НЕМА Испратена:
27.Ноември.2007 во 22:40 – Padisah
17.
ИСУС ПРОКОЛНУВА СМОКВА ЗА ЏАБЕ! Испратена:
24.Ноември.2007 во 13:13 – mist-
18. Сакајте
ги непријателите - што со Сатаната? Испратена:
25.Мај.2007 во 13:59 – vd
19.
Духот на Вистината Испратена:
12.Декември.2007 во 20:18 – Musafir
20.
ФАЛСИФИКАТИ Испратена:
25.Мај.2007 во 19:20 – Miralem1
21. 3
ДЕНА И 3 НОЌИ Испратена: 22.Јуни.2007 во 17:00
– Miralem1
22.
КОЈ ИНСПИРИРАЛ-ЃАВОЛОТ ИЛИ БОГ? Испратена:
15.Декември.2007 во 21:20 – vd
23.
КОНТРАДИКЦИИ ВО БИБЛИЈАТА Испратена:
10.Ноември.2007 во 20:34 - Ebu Hurejre
24.
СЛАВЕЊЕTO НОВА ГОДИНА-ПАГАНСКИ ОБИЧАЈ? Испратена:
02.Јануари.2008 во 14:45 – vd
25.
ИСУСОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ-ВИСТИНА ИЛИ ЛАГА? Испратена:
06.Октомври.2007 во 04:32 - Ebu Hurejre
26.
БИБЛИЈА - КОЈ ЈА НАПИШАЛ? Испратена:
27.Февруари.2007 во 23:07 – Danyal1907
27.
Ако Ѓаволот ја води вашата Црква! Испратена:
28.Мај.2007 во 10:17 – vd
28.
ВОИНСТВЕНИ СВЕШТЕНИЦИ-КРСТОНОСЦИ=МАСОНИ Испратена:
18.Декември.2007 во 00:28 – Padisah
29.
ДА СЕ СЛЕДИ ИСУС ИЛИ ДА СЕ СЛЕДИ ПАВЛЕ? Испратена:
26.Декември.2007 во 15:40 – efendija
30.
Islamska Praktika Испратена:
24.Јануари.2008 во 23:47 – Averoes
31.
Biblijata i Alkoholot Испратена:
20.Јануари.2008 во 17:54 – efendija
32.
Како треба да изгледа една Христијанка? Испратена:
20.Јануари.2008 во 16:54 – vd
33. Evangelieto
po Bernaba(Varnava) Испратена: од вчера во
13:27 – efendija
34. I
Biblijata go zabranuva svinskoto meso Испратена:
24.Јануари.2008 во 18:01 - efendija
35. Исус, Луд?! Испратена:
14.Мај.2006 во 20:59 - vd
36. ДАЛИ ИСУС КОРИСТЕЛ МАРИХУАНА? Испратена: 12.Август.2007 во
01:14 – Miralem1
37. МАГАРЕТО. А МАГАРИЦАТА? Испратена: 03.Август.2007 во
13:45 – vd
38. ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ Испратена: 26.Октомври.2007 во
14:36 – Bako
39.
Проповедања на Муслимани
по Црквите Испратена:
19.Јануари.2008 во 19:25 - vd
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН OТВОРАЛ
ТЕМА ЗА ИСЛАМОТ СО КРИТИКА
1.
АЛЛАХ И ТРОЈСТВОТО Испратена:
09.Декември.2007 во 17:37 – postariot brat
2.
ИСЛАМ ПРОТИВ ИСЛАМ! Испратена:
01.Април.2006 во 00:34 - orthodox
3.
citat od k*ranot koj me shokira Испратена:
17.Јануари.2008 во 18:46 – postariot
brat
4.
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД Испратена:
01.Февруари.2007 во 17:41 - aladin
ПРОТЕСТАНТСКИ
ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ МУСЛИМАНСКА ТЕМА СО КРИТИКА НА ИСЛАМОТ
1.
СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ? Испратена:
12.Август.2007 во 01:33 – EvAngelos
2.
КОНТРАДИКЦИИ ВО ИСЛАМОТ Испратена:
15.Февруари.2007 во 14:39 – аџија
3.
КОНТРАДИКЦИИ ВО К'УРАНОТ Испратена:
02.Април.2007 во 23:39 – EvAngelos
4.
КОЛКАВ БИЛ АДАМ,СПОРЕД МУХАМЕД? Испратена:
11.Ноември.2007 во 02:06 – EvAngelos
5.
QUR'AN-от ЈА ПРИЗНАВА БИБЛИЈАТА Испратена:
04.Март.2007 во 03:02 – EvAngelos
6.
ШТО ВЕЛИ QUR'AN-от ЗА ЏИХАДОТ? Испратена:
07.Март.2007 во 01:14 – EvAngelos
7.
QUR'AN-ОТ И ФОРМИРАЊЕТО НА ЧОВЕЧКОТО СЕМЕ Испратена:
05.Мај.2007 во 00:31 - EvAngelos
8.
Кyранот и Алкохолот Испратена:
28.Јануари.2008 во 23:58 - EvAngelos
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ ТЕМА ЗА ХРИСТИЈАНСТВОТО СО
КРИТИКА НА ПРОТЕСТАНТИЗМОТ
1.
„Мудростите“ на протестантскиот рационализам Испратена:
02.Јули.2007 во 22:29 - sard
ПРОТЕСТАНТСКИ
ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ ХРИСТИЈАНСКА ТЕМА СО КРИТИКА НА ПРАВОСЛАВИЕТО
2.
СУШТИНАТА НА ХРИСТИЈАНСТВОТО Испратена:
30.Март.2006 во 11:02 – Стевче
3.
Духовден Испратена:
25.Мај.2007 во 18:43 - EvAngelos
4.
КАКО СЕ ВИКА БОГ? Испратена:
08.Мај.2007 во 17:41 – SABINA
5.
РЕФОРМАЦИЈАТА Испратена:
25.Октомври.2006 во 12:17 – аџија
6.
МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ Испратена:
16.Мај.2007 во 02:02 – EvAngelos
7.
МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ Испратена:
21.Март.2007 во 11:29 – Acelera
8.
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА Испратена:
09.Март.2007 во 16:09 – аџија
9.
ЦЕНОВНИЦИ ВО ЦРКВА Испратена:
28.Ноември.2006 во 11:12 – аџија
10.
КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ? Испратена:
24.Март.2007 во 02:08 – EvAngelos
11. Дали
Марија имала деца после Исус? Испратена:
22.Јануари.2008 во 00:56 - Lolita
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 06:05
III
МУСЛИМАН ОТВОРАЛ ПОУЧНА ТЕМА ЗА ИСЛАМОТ
1.
ХАЏ Испратена: 20.Декември.2006
– begu
2.
QUR'AN И НАУКА Испратена:
29.Мај.2007 во 23:07 – Miralem1
3.
ХИГИЕНАТА И РЕЛИГИИТЕ Испратена:
04.Септември.2007 во 13:02 – the king
4.
БИБЛИЈАТА И МУХАМЕД Испратена:
20.Јануари.2006 во 23:58 – Miralem
5.
ЖИВОТОТ ПОСЛЕ СМРТТА Испратена:
02.Ноември.2007 во 01:57 – Ebu Hurejre
6.
ШТО Е ХАДИС ВО ИСЛАМОТ Испратена:
02.Ноември.2007 во 02:38 - Ebu Hurejre
7.
НАЈСРЕЌНАТА ЖЕНА НА СВЕТОТ Испратена:
04.Ноември.2007 во 23:33 - Ebu Hurejre
8.
ИСЛАМСКИ ЗНАКОВИ Испратена:
05.Ноември.2007 во 00:56 - Ebu Hurejre
9.
МУДРОСТИ Испратена:
05.Ноември.2007 во 01:55 - Ebu Hurejre
10.
ЗАПЕЧАТЕНИОТ ЏЕНЕТСКИ НАПИТОК Испратена:
11.Октомври.2007 во 13:19 – DAIJA
11.
ВРЕДНОСТА И УЛОГАТА НА НАМАЗОТ Испратена:
18.Ноември.2007 во 05:04 - Ebu Hurejre
12.
QUR'AN-от Е ЕДНАКОВ ЗА ДВАТА ПОЛА Испратена:
01.Јуни.2007 во 16:30 – temimi
13.
ИСЛАМСКАТА РЕЛИГИЈА Испратена:
05.Ноември.2007 во 17:57 - Ebu Hurejre
14.
ИСЛАМСКА УБАВИНА Испратена:
27.Декември.2006 во 21:35 – Miralem
15.
к*рАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ Испратена:
19.Август.2007 во 17:08 – the king
16.
ФРАГМЕНТИ ОД ЕДНА УБАВА КНИГА Испратена:
15.Декември.2007 во 09:28 – DAIJA
17.
ШЕРИЈАТ И МУСЛИМАНСКИТЕ ДРЖАВИ Испратена:
07.Јануари.2008 во 21:06 – Messenger
18.
ПРИДОНЕС НА ИСЛАМОТ КОН ЧОВЕШТВОТО Испратена:
09.Октомври.2007 во 22:05 – Miralem1
19.
Kade e grobot na Isus? Испратена:
19.Јануари.2008 во 09:57 – Messenger
20.
АЛЛАХОВИ dz.s ЧУДА Испратена:
14.Јуни.2007 во 20:08 – Miralem1
21.
МУСЛИМАНСКИ ИЗУМИТЕЛИ ШТО ГО ПРОМЕНИЈА СВЕТОТ Испратена:
02.Декември.2007 во 22:27 – Padisah
22.
Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга) Испратена:
22.Јануари.2008 во 23:12 - Padisah
23.
Na kakva muslimanska zemja mislite vie? Испратена:
25.Јануари.2008 во 16:53 – Messenger
24.
Народот кој ја ослободува жената Испратена:
05.Декември.2007 во 15:49 - Aisha
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН
ОТВОРАЛ ПОУЧНА ТЕМА ЗА ХРИСТИЈАНСТВОТО
1.
Разпнат меѓу Учителот и Бога Испратена: 20.Април.2006 во 11:19 - Pravoslavie
2.
ПРАВОСЛАВЕН АСКЕТИЗАМ Испратена:
04.Февруари.2007 во 12:37 – belichka
3.
БогоЧовечката Природа на Господ Исус Христос Испратена:
27.Јуни.2006 во 12:17 – Православие
4.
ПРОЛОГ Испратена:
03.Април.2006 во 20:00 – sard
5.
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА! Испратена:
05.Април.2007 во 00:26 – Bitolcanka
6.
Догматот за Богородица Испратена:
18.Април.2007 во 23:56 – чаир
7.
Евангелие
по Матеј Испратена: 22.Октомври.2006 во 09:56 –
hektor
8.
Рано Христијанство Испратена:
06.Јануари.2007 во 12:57 – Antiqua
9.
Првосвештеничка служба на Господ Исус Христос Испратена:
06.Јуни.2007 во 21:22 – чаир
10. Вселенските
Собори Испратена: 27.Ноември.2006 во 11:56 – Pravoslavie
11.
ПРИЗНАВАЊЕ НА М П Ц Испратена:
15.Јуни.2007 во 18:02 – DARKDOG
12. ПОЧИТУВАЊЕ
НА СВЕТИТЕ ИКОНИ Испратена: 17.Април.2007 во
17:55 – чаир
13.
КАКВО Е ЧУВСТВОТО ДА СЕ БИДЕ ХРИСТИЈАНИН Испратена:
04.Август.2007 во 21:05 – Gideon
14. МАЈКА
ТЕРЕЗА Испратена: 26.Август.2007 во 13:43 – connected
15.
ПРАВОСЛАВНИ ПАТРИЈАРСИ Испратена:
21.Декември.2006 во 18:18 – aladin
16.
ЛИНКОВИ ЗА ДЕБАТИ,КНИГИ,АУДИО БЕСЕДИ Испратена:
13.Април.2007 во 18:33 – Pravoslavie
17.
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈУДА Испратена:
04.Ноември.2007 во 23:39 – Bronhi
18.
БЕСЕДА НА ДЕНОТ Испратена:
02.Декември.2006 во 14:55 – mali simo
19.
ХРИСТИЈАНСКИ БЕСЕДИ Испратена:
01.Април.2006 во 23:31 – sard
20.
Настани - МПЦ Испратена:
04.Април.2006 во 09:28 - Pravoslavie
21.
ФАКТИ ЗА КРСТОТ Испратена:
20.Ноември.2007 во 12:57 – Antiqua
22.
ДАЛИ БИБЛИЈАТА Е БОЖЈА ОБЈАВА? Испратена:
21.Март.2006 во 23:24 – orthodox
23.
МАНАСТИРИ Испратена:
30.Мај.2006 во 09:00 – Pravoslavie
24.
ДАЛИ ИСУС Е БОГ? Испратена:
13.Април.2006 во 17:25 – Стевче
25.
КУМСТВОТО ВО ХРИСТИЈАНСТВОТО Испратена:
15.Ноември.2007 во 13:48 - connected
26.
Св.Петка Испратена:
06.Декември.2007 во 15:34 – boogie
27.
ЦРКВА СВЕТИ НИКОЛА Испратена:
16.Декември.2007 во 15:11 – tanja_s
28.
РАСКАЗИ Испратена:
09.Декември.2006 во 04:38 – belichka
29.
ПОУКИ НА СВЕТИТЕ ОТЦИ Испратена:
14.Јуни.2006 во 17:24 – sard
30.
СВЕТА ГОРА Испратена:
12.Јули.2006 во 09:41 – Dogi
31.
ХРИСТИЈАНСКА ЕТИКА Испратена:
08.Мај.2007 во 13:35 – oblachinja
32.
10-ТЕ БОЖЈИ ЗАПОВЕДИ Испратена:
07.Ноември.2007 во 23:24 – BEKI
33.
КАКО (НЕ) ТРЕБА ДА СЕ СЛАВИ БОЖИЌ Испратена:
05.Јануари.2008 во 13:20 – maria magdalena
34.
Како се чита Библијата? Испратена:
10.Јануари.2008 во 05:33 – sard
35.
Христијанинот и злото Испратена:
20.Јануари.2008 во 23:38 – sensei
36. ПРАВОСЛАВНА
УБАВИНА Испратена: 15.Ноември.2006 во 20:03 – mali simo
37. ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР:ДЕНЕС СЕ СЛАВИ Испратена:
09.Декември.2006 во 16:30 - rice
ПРОТЕСТАНТСКИ
ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ ПОУЧНА ТЕМА ЗА ХРИСТИЈАНСТВОТО
1.
ВЕЛИКИ ПЕТОК Испратена:
06.Април.2007 во 00:08 - EvAngelos
2.
Првиот христијански запис Испратена:
23.Мај.2007 во 10:00 – аџија
3.
ХУЛА НА СВЕТИОТ ДУХ Испратена:
15.Мај.2007 во 12:24 – Acelera
4.
Верувате ли во Велигден? Испратена:
08.Април.2007 во 23:39 – аџија
5.
КРСТ - НЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ Испратена:
28.Јуни.2007 во 16:42 – rome
6.
ЗНАЦИТЕ ЗА ВТОРОТО ДОАЃАЊЕ НА ИСУС Испратена:
10.Јули.2007 во 15:39 – rome
7.
ПСАЛМИ Испратена:
11.Декември.2006 во 21:32 – аџија
8.
ДАЛИ ИСУС РЕКОЛ-ЈАС СУМ БОГ? Испратена:
31.Март.2007 во 02:55 – EvAngelos
9.
СВИТОЦИТЕ ОД МРТВОТО МОРЕ Испратена:
22.Август.2007 во 15:02 – EvAngelos
10. БИБЛИСКОТО
МАТЕМАТИЧКО ЧУДО Испратена: 28.Август.2007 во
18:35 - аџија
11.
ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК Испратена:
05.Април.2007 во 12:22 –аџија
12.
ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН? Испратена:
16.Декември.2006 во 00:54 – аџија
13.
ХРИСТОС ЕДНАКОВ СО ТАТКОТО Испратена:
08.Октомври.2007 во 00:27 - – EvAngelos
14.
МОРМОНИ Испратена:
27.Октомври.2007 во 12:50 – ACELERA
15.
СТИГМАТА-ЛАГА ИЛИ ВИСТИНА? Испратена:
29.Октомври.2007 во 14:51 – ACELERA
16. БИБЛИСКИ
ПРОРОШТВА Испратена: 24.Август.2007 во 14:36 -
EvAngelos
17.
АВТОРИТЕТНОТО "ЈАС СУМ" Испратена:
15.Октомври.2007 во 00:32 – EvAngelos
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 06:06
IV
МУСЛИМАН ОТВОРАЛ
ОПШТА ПОУЧНА ВЕРСКА ТЕМА
1.
МАЛКУ СКРОМНОСТ Испратена:
02.Август.2007 во 23:55 – Miralem
2.
ДОБРИТЕ РАБОТИ ВО РЕЛИГИИТЕ Испратена:
11.Февруари.2006 во 22:18 – vd
3.
БОГ - ИМА ЛИ ДУША? Испратена:
28.Јуни.2006 во 12:02 – vd
4.
ДОГМАТА И СЛОБОДНОТО РАЗМИСЛУВАЊЕ Испратена:
19.Октомври.2007 во 23:38 – Messenger
5.
КАКОВ РАЈ ВЕТУВА АЛЛАХ Испратена:
28.Октомври.2006 во 00:01 – Messenger
6.
SREKNA NOVA 2008 ! Испратена:
01.Јануари.2008 во 04:59 – Messenger
7.
Што е Дух, а што е Душа? Испратена:
27.Ноември.2005 во 19:20 – Miralem
8.
СРЕЌНА НОВА 1429та ХИЏРЕТСКА ГОДИНА Испратена:
09.Јануари.2008 во 16:26 – efendija
9.
... И МРАЗИ ГО НЕПРИЈАТЕЛОТ Испратена:
09.Јануари.2008 во 20:29 – Messenger
10.
ШТО Е ПОСТАРО?-ДОБРОТО ИЛИ ЗЛОТО? Испратена:
27.Декември.2007 во 01:53 - efendija
11.
Шамијата во личните документи - да или не Испратена:
01.Декември.2007 во 11:23 – DAIJA
12.
KOJ KE ODI VO RAJOT? Испратена:
18.Јануари.2008 во 21:00 – Messenger
13.
ISLAMOT I BELLY-DANCE Испратена:
24.Јануари.2008 во 04:01 – Messenger
14.
Dali mozhe zhena da bide sveshtenik (pop / odzha)? Испратена:
25.Јануари.2008 во 05:24 – Messenger
15.
Zoshto se poklonuvate? Испратена:
27.Јануари.2008 во 17:56 – Messenger
16.
Dali Bog znae se? Испратена:
28.Јануари.2008 во 19:02 – Messenger
17.
Koja e relacijata megju Bog i Sotona (Gjavolot) Испратена:
Денес во 03:58 - Messenger
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН ИЛИ НЕУТРАЛЕН ОТВОРАЛ ОПШТА ПОУЧНА
ВЕРСКА ТЕМА
1.
СВЕДОШТВА Испратена:
23.Декември.2006 во 10:12 - Гостин
2.
Алфа и Омега, Почеток и Крај Испратена:
27.Јануари.2007 во 15:11 – marko_antony
3.
МИСЛИ ЗА СЕКОЈ ДЕН ВО ГОДИНАТА Испратена:
15.Декември.2006 во 12:00 – orto
4.
Брак со припадник од друга вера? Испратена:
29.Септември.2006 во 11:38 – EVGENIJA
5.
Љубов без Вера или Вера без Љубов ? Испратена:
28.Мај.2007 во 10:31 – Pravoslavie
6.
Венчавање, Брак,Прељуба,Развод и Религија Испратена:
15.Септември.2006 во 16:46 – bela
7.
КАКО ДА СЕ ДОЈДЕ ДО СРЦЕТО КОЕ НЕ ВЕРУВА Испратена:
05.Јануари.2007 во 12:55 – Гостин
8.
ЧУДА Испратена:
15.Февруари.2006 во 15:18 – Pravoslavie
9.
ШТО Е РЕЛИГИЈА Испратена:
29.Јуни.2007 во 11:35 – sensei
10. КОЛНЕЊЕ/ЗАКОЛНУВАЊЕ Испратена:
28.Јуни.2007 во 09:45 – Marina 21
11. ВЕРОНАУКА ВО УЧИЛИШТАТА Испратена:
10.Април.2006 во 12:30 – krale
12.
САМОЗАДОВОЛУВАЊЕТО И РЕЛИГИЈАТА Испратена:
25.Јануари.2007 во 01:06 – carter
13.
СУЕВЕРИЕ Испратена:
29.Септември.2006 во 11:02 – EVGENIJA
14. ЉУБОВНА
ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА Испратена:
11.Ноември.2006 во 11:54 – marija@
15.
САМО ЗА ХРИСТИЈАНИ ‘ТАТКО НАШ‘ Испратена:
08.Август.2007 во 15:25 – moira
16.
РАСТАФАРИЈАНСТВО Испратена:
15.Август.2007 во 10:38 – Acelera
17. САТАНИСТИЧКА
ЦРКВА Испратена: 17.Август.2007 во 14:20 – Acelera
18.
САМОУБИСТВО (од верски аспект) Испратена:
10.Јуни.2007 во 16:57 – qoor
19.
КАКО ГО ЗАМИСЛУВАМЕ БОГ ВО ЛИК И ФОРМА Испратена:
09.Август.2007 во 15:40 – connected
20.
ШТО БИ ГО ПРАШАЛЕ БОГ? Испратена:
10.Август.2007 во 12:28 - connected
21.
ЗОШТО БОГ ДОЗВОЛИЛ МНОГУ РЕЛИГИИ? Испратена:
19.Август.2007 во 22:51 – Sektas
22.
УНИВЕРЗАЛНА МИСЛА Испратена:
06.Август.2007 во 17:22 – postariot brat
23.
Христијанството најбројна религија Испратена:
15.Мај.2007 во 22:47 – boogie
24.
ЗАКОП ИЛИ КРЕМИРАЊЕ Испратена:
24.Мај.2007 во 16:03 – Misica
25. БРОЈАНИЦА Испратена:
08.Септември.2007 во 19:33 - connected
26.
БУДИЗАМ Испратена:
04.Мај.2007 во 16:03 – zenmaster
27.
ИЛУЗИОНИЗАМ Испратена:
10.Декември.2006 во 13:01 – belichka
28.
ВАШЕТО ДЕТЕ ДА УЧИ ИСТОРИЈА НА РЕЛИГИИ Испратена:
26.Април.2007 во 14:16 – marence
29.
БОЖЈА СИЛА Испратена:
20.Ноември.2007 во 13:22 – sensei
30.
БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ? Испратена:
01.Февруари.2007 во 00:56 - sturcence
31.
МЕШАНИ БРАКОВИ Испратена:
04.Јули.2007 во 21:58 – qoor
32.
ПОСТЕЊЕ Испратена:
01.Февруари.2007 во 00:03 – DARKDOG
33.
ЗОШТО СУМ АТЕИСТ? Испратена:
26.Септември.2007 во 22:31 – connected
34.
ВЕРСКИ ФАНАТИЦИ Испратена:
26.Ноември.2007 во 18:31 – connected
35.
Науката против Веронауката Испратена:
27.Април.2007 во 08:23 – polikarp
36.
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? Испратена:
05.Октомври.2006 во 00:29 – nindza
37.
РЕЛИГИЈАТА И СЕКСУАЛНОСТА Испратена:
21.Септември.2007 во 18:03 – Kali Ma
38.
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ Испратена:
08.Мај.2007 во 19:12 – MisIcA
39.
ДОБРИ АТЕИСТИ вс. ЛОШИ ВЕРНИЦИ Испратена:
20.Декември.2007 во 11:33 – connected
40.
МЕРА СПОРЕД МЕРА Испратена:
21.Декември.2007 во 19:04 – zidarski
41.
МОЛИТВИ Испратена:
03.Ноември.2005 во 12:36 – universe
42.
ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ Испратена:
25.Декември.2007 во 12:57 – postariot brat
43.
ПОРАКИ ЗА МИР Испратена:
07.Декември.2007 во 15:42 – postariot brat
44.
ЧЕСТИТ БАЈРАМ!!! Испратена:
20.Декември.2007 во 01:55 – KikoMC
45.
МАСОНСТВОТО И РЕЛИГИЈАТА Испратена:
01.Јануари.2008 во 06:27 – zidarski
46.
СРЕЌЕН БОЖИЌ! Испратена:
25.Декември.2007 во 12:41 – connected
47.
ДА ИЛИ НЕ ЗА ГРЕГОРИЈАНСКИОТ КАЛЕНДАР? Испратена:
24.Декември.2007 во 23:45 - connected
48.
KОЈ БОЖИЌ Е ОНОЈ ИСПРАВНИОТ? Испратена:
21.Декември.2007 во 19:50 – EmILIjA
49.
ШТО СТАНА СО ВЕРОИСПОВЕД? Испратена:
02.Јануари.2008 во 17:41 – Izzie
50.
ЗА ГОРДЕЛИВОСТА Испратена:
09.Јануари.2008 во 00:45 – maria magdalena
51.
ХРИСТОС СЕ РОДИ!!! Испратена:
07.Јануари.2008 во 01:05 – KikoMC
52.
ВЕРА-ИЗБОР ИЛИ ТРАДИЦИЈА Испратена:
25.Мај.2006 во 15:40 – Pravoslavie
53.
ЕВРЕИТЕ БЕА ПРВИ Испратена:
08.Февруари.2007 во 14:50 – aladin
54.
ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ Испратена:
15.Јуни.2007 во 21:12 – qoor
55.
Смртен грев Испратена:
20.Јануари.2008 во 02:53 – sensei
56.
Веројатност за случаен настанок на човек Испратена:
31.Октомври.2006 во 01:15 – belichka
57.
ХАБАРДОВ ЦЕНТАР Испратена:
05.Јуни.2007 во 10:42 – speed
58.
Њу Ејџ - New age Испратена:
24.Јануари.2008 во 14:37 – sensei
59.
МОЛИТВА Испратена:
28.Јануари.2008 во 00:21 - *moon*
60.
mesani verski brakovi Испратена:
од вчера во 01:10 hr.lucky
61.
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ Испратена:
14.Ноември.2006 во 09:18 - oblachinja
ПРОТЕСТАНТСКИ ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ ОПШТА ПОУЧНА ВЕРСКА ТЕМА
1.
УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА? Испратена:
15.Август.2007 во 23:14 - аџија
2.
РЕЛИГИЈА и ИНТЕЛИГЕНЦИЈА? Испратена:
28.Март.2007 во 23:00 – аџија
3.
САТАНАТА,ЃАВОЛОТ Испратена:
15.Мај.2007 во 12:42 - ACELERA
4.
ШТО СЕ СЛУЧУВА СО НАС КОГА ГРЕШИМЕ? Испратена:
18.Мај.2007 во 12:54 – ACELERA
5.
Врвни Научници - Христијани! Испратена:
28.Мај.2007 во 20:29 – EvAngelos
6.
АТЕИЗАМ Испратена:
17.Мај.2007 во 12:18 – Acelera
7.
ДАЛИ БОГ Е СЛОН Испратена:
29.Јули.2007 во 02:57 – EvAngelos
8.
БОГ- МОЖЕ ЛИ ДА СЕ УМОРИ? Испратена:
15.Декември.2006 во 17:35 – аџија
9.
ЕГИПЕТСКИ БОЖЕСТВА Испратена:
15.Август.2007 во 12:08 – ACELERA
10. ЕГЗОРЦИЗАМ Испратена:
14.Мај.2007 во 14:20 – ACELERA
11.
БОГ - ДАЛИ ПОСТОИ? Испратена:
05.Мај.2007 во 00:56 – EvAngelos
12.
ЗЕМЈАТА ПЛАНСКИ ИЛИ СЛУЧАЈНО СОЗДАДЕНА? Испратена:
13.Октомври.2007 во 01:36 – EvAngelos
13.
РЕЛИГИОЗНИ СИМБОЛИ (ОД СИТЕ РЕЛИГИИ) Испратена:
21.Март.2007 во 11:07 – ACELERA
14. ВЕРСКИ
ВЕСТИ Испратена: 06.Декември.2006 во 23:24 – аџија
15.
АКО ИМА БОГ ЗОШТО ДОПУШТА ЗЛО И СТРАДАЊЕ? Испратена:
08.Август.2007 во 19:20 - EvAngelos
16. КОЈ
Е ВИСТИНСКИОТ БОГ ЗА ОБОЖУВАЊЕ Испратена:
15.Ноември.2006 во 23:45 - аџија
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 06:06
V
МУСЛИМАН БАРА ИЛИ ОТВОРАЛ КОМПАРАТИВНА ВЕРСКА ТЕМА ЗА
ХРИСТИЈАНСТВОТО СО НЕГОВА КРИТИКА
1.
Исполнетото Исусово пророштво за Мухамед Испратена:
04.Мај.2006 во 21:36 – vd
2.
РАЗЛИКА Испратена:
22.Март.2007 во 00:34 – Miralem
3.
КОМУ ДА КЛАЊАМЕ? Испратена:
31.Мај.2007 во 14:23 – Аљаудин
4.
ПРОТЕСТАНТИ И ЕВРЕИ Испратена:
24.Ноември.2007 во 23:03 – Miralem1
5.
АРГУМЕНТИТЕ
НАСТРАНА!БОЖЈАТА ЗАПОВЕД КАЖУВА НЕ! Испратена:
17.Декември.2007 во 12:42 – Fazli
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН
ОТВОРАЛ КОМПАРАТИВНА ТЕМА ЗА ИСЛАМОТ СО НЕГОВА КРИТИКА
1.
Православие и ислам-теорија и пракса (компарација) Испратена:
24.Декември.2006 - orthodox
2.
НЕКОИ (НЕ)РАЗЈАСНЕТИ ПРАШАЊА! Испратена:
22.Јули.2006 во 00:20 – orthodox
3.
АКО ИСУС НЕ ВОСКРЕСНА,КАКО ЌЕ СУДИ? Испратена:
12.Декември.2007 во 10:03 – postariot brat
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ КОМПАРАТИВНА ХРИСТИЈАНСКА
ТЕМА СО КРИТИКА НА ПРОТЕСТАНТИЗМОТ
1.
ЕДИНСТВОТО ВО ЦРКВАТА И КАКО СЕ РАЃА ЕРЕСTA Испратена:
27.Јуни.2007 во 21:04 – sard
2.
Православно vs Протестантско Христијанство Испратена:
23.Јуни.2007 во 11:02 – sard
ПРОТЕСТАНТСКИ
ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ КОМПАРАТИВНА ХРИСТИЈАНСКА ТЕМА
СО КРИТИКА НА ПРАВОСЛАВИЕТО
1.
ПРАВОСЛАВНИ,КАТОЛИЦИ,ИЗВОРНИ ХРИСТИЈАНИ Испратена:
26.Јуни.2007 во 01:59 – аџија
2.
ПРОТЕСТАНТИЗАМ-ваше мислење? Испратена:
23.Септември.2006 во 14:20 - Protestant
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 06:07
VI
МУСЛИМАН ОТВОРАЛ ПРОПАГАНДА ТЕМА
1.
КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН? Испратена:
30.Мај.2007 во 16:19 – Аљаудин
2.
ЗОШТО ДА ПРИФАТИМЕ ИСЛАМ? Испратена:
23.Јули.2006 во 19:12 – IslamHAK
3.
Zoshto ISLAM? KONVERTITI VO ISLAM Испратена:
20.Јануари.2008 во 17:50 – Ezan-a
ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ
ПРОПАГАНДА ТЕМА
-
ПРОТЕСТАНТСКИ ХРИСТИЈАНИН ОТВОРАЛ
ПРОПАГАНДА ТЕМА
-
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 06:07
VII
МУСЛИМАН БАРАЊЕ ДО
ПРИПАДНИЦИТЕ НА ДРУГАТА ВЕРОИСПОВЕД
1.
Употребувајте к*ран, немојте Коран! Испратена:
27.Ноември.2007 во 20:25 – vd
2.
Predupreduvanje za hristijanite na forumot Испратена:
од вчера во 17:40 - efendija
ХРИСТИЈАНИН БАРАЊЕ ДО
ПРИПАДНИЦИТЕ НА ДРУГАТА ВЕРОИСПОВЕД
1.
ПОДАДЕНА РАКА!! Испратена:
05.Јануари.2008 во 03:47 – KikoMC
2.
SMENETE GO IMETO NA FORUMOT,ISLAMSKA PROPAGANDA,!! Испратена:
26.Јануари.2008 во 17:54 – aladin
3.
Предупредување за муслиманите на форумот Испратена:
од вчера во 14:59 – sard
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 06:10
VIII
АТЕИСТ ОТВОРАЛ
ВЕРСКА ТЕМА КРИТИКУВАЈЌИ ГО ХРИСТИЈАНСТВОТО
1.
Што кажуваше опозицијата Испратена:
08.Мај.2007 во 23:44 – Чорбаџија
2.
ПРЕВОДИ НА БИБЛИЈАТА Испратена:
13.Мај.2007 во 11:02 – Чорбаџија
3.
Ропство Испратена:
15.Мај.2007 во 20:23 – Чорбаџија
4.
Прикаска за гробот Испратена:
09.Мај.2007 во 00:12 – Чорбаџија
5.
Писмата на Исус Испратена:
16.Мај.2007 во 00:16 – Чорбаџија
6.
Евангелие Испратена:
18.Мај.2007 во 10:47 – Чорбаџија
7.
Тројцата мудреци Испратена:
19.Мај.2007 во 20:59 – Чорбаџија
8.
Историскиот Исус Испратена:
16.Мај.2007 во 22:35 – Чорбаџија
9.
11 или 12 прашање е сега Испратена:
17.Мај.2007 во 23:18 – Чорбаџија
10.
Што е син Божји? Испратена:
18.Мај.2007 во 19:58 – Чорбаџија
11.
Света Троица Испратена:
10.Февруари.2006 во 22:52 – Чорбаџија
12.
Дискусија на крстот Испратена:
07.Јуни.2007 во 00:21 – Danyal1907
13. Бог
го создал светот,а кој го создал Бог? Испратена:
01.Јуни.2006 во 14:35 – Ghost
14. БИБЛИЈАТА
И НАУКАТА Испратена: 25.Мај.2007 во 17:27 - ПРОСВЕТИТЕЛОТ
АТЕИСТ ОТВОРАЛ ТЕМА КРИТИКУВАЈЌИ
ГО ИСЛАМОТ
1.
Ислам (конечно од Чорбаџијата) Испратена:
22.Мај.2007 во 23:32 – Чорбаџија
АТЕИСТ ОТВОРАЛ ТЕМА КРИТИКУВАЈЌИ
ГИ СИТЕ ВЕРОИСПОВЕДИ
2.
ШТО БИЛЕ ПО НАЦИЈА АДАМ И ЕВА? Испратена:
11.Мај.2007 во 18:24 – SABINA
3.
БЛАГОДАРНОСТ ДО ГОСПОД Испратена:
28.Март.2007 во 19:39 – brza
4.
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО - Испратена:
06.Август.2007 во 12:50 – elshadai
5.
Дијалектика - потврда за потекло на верите Испратена:
20.Јануари.2008 во 01:27 – MAKEDON-FILIP
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 07:03
ВЛОЖИВ ТРУД ДА ГИ СЕЛЕКТИРАМ ОТВОРЕНИТЕ ТОПИЦИ НА ПОДТЕМАТА ВЕРОИСПОВЕД.
I. Муслиманите многу малку се интересирале да прашаат за другите, поставиле само 4 прашални теми, православните поставиле 8 прашални теми за исламот. Дали се работи за страв? Протестантите не поставиле прашални теми за исламот.
II.
Додека Православниот Христијанин отворил само 4 теми од исламска тематика критикувајќи ја, муслиманите отвориле 39 теми со христијанска тема критикувајќи ја. Протестантските христијани отвориле 8 исламски теми критикувајќи го. Дури и да се соберат критиките на православните и протестантите вкупно се отворени само 12 теми кои се занимаваат со другиот, наспроти 3,2 пати повеќе антихристијански теми. Додека според I компарација не се интересирале нешто да прашаат многу сакале за христијанска тема да дебатираат со критика. Обрнете внимание на насловите од последните издвоени 5 теми и за нивниот однос кон христијанската вера. Убедливо водечки критичар е форумџијата вд, но во последно време „се подобрува“ и ефендија. Од христијаните Евангелос најмногу негативно ги разработувал исламските прашања.
III. Во топиците кои имаат за тема да пренесат поуки од својата вера муслиманите имаат 24 теми, православните 37 теми, протестантите 17 теми. Значи додека муслиманите се водечки во критиката на другите, за вредностите на својата вера се најзаинтересирани православните, па протестантите. Кај христијаните оваа тема им била значајна на различни форумџии, додека кај муслиманите за својата вера пишувале пред се Ебу Фурејре и Месинџер.
IV. За општи верски и теолошки теми најголем интерес има кај православните 61, па кај муслиманите 17 (од нив 10 се од Месинџер) и кај протестантите 16. Кај православните отвораат теми редовни посетители на вероисповед, но исто така и форумџии кои само повремено дошле и се заинтересирале за некое прашање. Веројатно и од таму толку големиот број на интерес на православните за општи верски теми. Освен Месинџер муслиманите многу малку се интересирале за општи верско-морални, вредносни-етички прашања. Кај православните connected била најљубопитна со 8 од 61 отворен топик.
V.
Топици за паралелно споредување на христијански и исламски гледишта критикувајќи го гледиштето на другата вера најмногу отворале муслиманите вкупно 5, па православните 3 топици. Православните и протестантите отвориле 2 теми на споредба меѓу двете христијански учења.
VI.
Топици со повикување за премин во својата вера имаат само муслиманите 3 теми. Такви топици со повик да се прифати сопственото верување православните и протестантите не отвориле.
VII. Повик за разбирање, незадоволство од однесувањето на учесниците во форумот православните имаат 3 топици, муслиманите имаат 2 топици.
VIII. Атеистите многу повеќе го критикувале христијанството (14 топици) отколку воопшто верувањето во Бог. Главен критичар е Чорбаџија со 11 од 14 теми. Верувањето во Бог е критикувано во 5 топици и исламското веруавање само 1 и тоа недефинирана критика на Чорбаџија. Освен христијанството Чорбаџија иако атеист не го критички не го разработувал верувањето како општа тема.
ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ НЕГАТИВНАТА КАМПАЊА ПРОТИВ ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЈАНСТВО САМИ ПРОЦЕНЕТЕ. ОВА Е МОЈАТА АНАЛИЗА ДАЈТЕ И СВОЈА.
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 07:48
Да потсетам како започнаа спротивставувањата на подтемата Вероисповед на идивиди форумот.
Пред повеќе од 2 години форумот беше едвај активен. Учесник и модератор беше Православие. Тогаш се појави муслиманот абу ал заркави и ничим изазван почна да
го критикува и навредува христијанството нарекувајќи го фарса и со други
погрдни зборови. И не престануваше продолжуваше во текот на повеќе денови. Тоа
се случи на 3-5 страна од топикот „вероисповедите и политиката“
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?tid=1843&pn=3
. Јас случајно поминав и бев предизвикан да ја бранам својата вера. Тогаш се
регистрирав и одговорив на навредите од заркави. Заркави напомош го повика Миралем. Миралем почна агресивно да отвора многу теми сите против
христијанството. Човек не можеше да стаса да му одговори. Таман ќе земеме една
тема да разговараме, тој трча отвора три нови. Миралем повика други мист (вд),
харбур и др се приклучија православни, протестани и тн. Таквиот однос како што
гледате од отворените теми не прекина цело време. Наместо нормален разговор вклучувајќи
и културна критика на нечие туѓо верување пред се цело време имаше
омаловажување на христијаните и нивната вера.
Доволно долго беше толериран некултурен однос со агресивно себенаметнување. Не сите беа некултурни, морам да ги издвојам Месинџер, Калиф и некогаш Харбур. Но од останатите очекувам да бидат многу повнимателни во употребените зборови кога ќе отвораат тема или кога ќе одговараат на нечија тема. Не знам зошто може некој да мисли дека таквата агресивност ќе биде толерирана. Така што ако однесувањето не се промени лично ќе се зафатам исклучиво со напаѓање на исламот а ќе го побарам истото и од другите христијани, а верувам дека многумина мислат како мене.
Ако мислите дека сум необјективен погледнете ја статистиката на темите на отворените топици кои погоре ги поставив. Затоа оладете малце...
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 09:12
Абе ова цел трибунал било, со ставови, амамндмани, членови.... Јас ти реков, ти ми рече, кој прв почна....
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: DAIJA
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 09:34
BRAVO!
Si se namacil! Nekoj treba da nauci nesto....
Samo, edno ne znam, zosto messenger si go stavil megju muslimanite?
------------- О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 10:39
Go cenam tvojot trud Sard,mnogu si rabotel i dosta interesni sporedbi imas navedeno,osven edna koja spored mene mislam deka e klucna za normalno debatiranje.
Ako sogledas niz site ovie temi koj kolku gi navreduval glavnite verski vrednosti i atakuval po niv,ce ja dobiese vistinskata slika za toa koj kogo napadja.
Hristijanstvo: Islam:
1.Isus - 1.Allah
2.Marija 2.Muhammed
3.Biblija 3.k*r'an
Napravi komparacija pomedju ovie raboti i ce ja dobies vistinskata slika za toa koj kogo napadja ovde,i cii vrednosti se na bezmilosen udar.Pa togas nosi zaklucoci.
|
Постирано од: the king
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 11:29
jas mislam deka poveke e potrebno predupreduvanje na hristijanskite forumdzii!!!
bidejki tie se onie koi po sekoja cena sakaat da gi potcinet muslimanite pa koga ce videt deka vo toa ne uspevaat se branat so ovie tezi....
sedite si na svojot stol pa nikoj nema da ve butka !!!!i odgovarajte samo na prasanjata koi vi se postaveni i postavuvajte prasanja samo tolku i se ke bide vored
------------- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 13:53
odi be zavrsi.........osmo.....pa pisuvaj.............
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 13:54
|
odi be zavrsi.........osmo.....pa pisuvaj............. | Koga ti ce zavrsis......sedmo...mozes toa da go kazes..........
------------- NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 14:37
pust da ne ostanes be lavu pustinski........................me nasmea
kazi lave.........kako shkolata u afrika........
a toa so sedenje mirno............ ke ,,videme,,, --------dali sme uste ,,raja,, ili ...
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 14:50
pust da ne ostanes be lavu pustinski........................me nasmea
kazi lave.........kako shkolata u afrika........
a toa so sedenje mirno............ ke ,,videme,,, --------dali sme uste ,,raja,, ili ...
Podobro ce ti bide da si se priberes malce, provokaciite i vredzanjeto nema nisto dobro da ti donesat..!!
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 15:20
sxard, ne e fer sto si me nabrojuval kako musliman, pa sega moite postovi im odat vo prilog na muslimanite.
Kolku pati treba da izjavam deka ne sum nikakov tradicionalen vernik...
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 15:38
Messenger напиша:
sxard, ne e fer sto si me nabrojuval kako musliman, pa sega moite postovi im odat vo prilog na muslimanite.
Kolku pati treba da izjavam deka ne sum nikakov tradicionalen vernik... |
Sto ti vredi be messenger,vece si krsten od hristijanive za musliman,sega samo ostanuva islamskiot cin na prifacanje na islamot i stavanje muslimansko ime,i ete ti muslimanski moderator na forumov....
Pa koga vece puknalo......neka dopukne!
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 15:43
Bi mozel da dadam predlog za ime????
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 15:43
Ова не ми личи на арно. Амандмани на форум ВЕРОИСПОВЕД, членови и клаузули....
Уште да стои некаде какви последици носи прекршување на даден член од овој форумски устав
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 15:51
Pustinski-Lav напиша:
Bi mozel da dadam predlog za ime???? |
Bujrum brate!
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 16:01
ŠUKRET (ar) – zahvala, pohvala, priznanje
FIKRET (ar) - misao, ideja, pojam, utisak
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 16:03
Pa neka odbere sam.
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 16:13
mozam jas neso da kazam?
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 16:14
Ајде....
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 16:16
anakin напиша:
mozam jas neso da kazam?
|
Ajde care Anakine!
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 16:18
Чекаме
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 17:04
Anakin:
neka voopsto ne te zasega ako nekoj se sali so toa ili si pravi karikaturi
znaes ti kakvi
togas ti si golem covek- svoj covek- so svoeto dignato celo - koj nemora da se dokazuva i da dokazuva na nikogo- i se proagja pokraj nego so nasmevka- zatoa sto si pogolem od site nelagodnosti
koga kje bidete vakvi golemi- kje ve pocituvam
se dodeka palite pola Paris i za pisatelot na satanski stihovi davate nagrada za negovo likvidiranje
ste mali- i kako mali deca - so sila si go branite svoeto bombonce
znam deka ima megju vas i golemi
do site niv
I Agree with u!!! Thats True
|
Постирано од: DAIJA
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 17:26
Bez navreda, no ete moze i Resul na arapski = Messenger na angliski.
------------- О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 17:45
Abre do pred nekoj saat muslimanive me anatemisuvaa, a sega ke me pobratimat...
Sto ti e politika... krajot nemozhesh da i go fatish.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 20:42
голема подршка на сард и големо браво за неговиот труд (навистина немав приметено дека сум била толку љубопитна )
-------------
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 21:57
connected напиша:
голема подршка на сард и големо браво за неговиот труд (навистина немав приметено дека сум била толку љубопитна )
|
E fala Bogu koga sega konecno razbra kakva si,trebase nekoj drug da ti ukaze.
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 22:02
јас си знаев дека сум таква, ама не верував дека и тука ќе се примети
-------------
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 14:57
Vaka jas najprvin ne ve razbiram zosto da upotrebmuvame navredi koga e vo prasanje religijata...Dragi Forumisti vie go zamisluvate Gospod kako edno kutro detence komu mu e potrebno vie da go zastituvate,,,a ako imate vakva ideja za Boga,,,togas od start se vo pogresna nasoka...
Ako nekoj go najde Boga togas on dobiva za toa,,,nema potreba da navreduvate tugi religii, i so sila da gi naterate lugeto da go gledaat ona sto vie go gledate vi vasata glava...
PEACE FROM Fantastic Lady
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 15:09
Najgolemiot broj vernici smetaat deka mora da go zashtituvaat Boga, kako Toj da ne mozhe toa da go pravi samiot.
Poveketo vernici smetaat deka tie se slugi Bozhji, kako da Toj sozdava nekoj da mu sluzhi bidejki ne mozhe samiot da si gi napravi rabotite.
Poveketo vernici mislat deka Bog so nivnoto sozdavanje gi stava na nekakov ispit, pa ako ne bidat slepo poslushni ke gi prati da izgorat vo pekolot, kako Nemu da mu doshlo do testiranje i unishtuvanje na svojata Kreacija.
Poveketo vernici veruvaat vo onoa sto im se kazhalo da veruvaat bez smaite da razmislat dali site tie raboti voopshto imaat nekakva logika. Oti navistina, teshko nim so takva slika na nivniot Bog.
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 15:10
ako nekoj go najde Boga, Lady ,togas ?
togas nisto, ... ne e ova Amerika a nie ne sme Kolumbo
nego ako nekoj misli deka go najde, neka mu e naj naj naj zivot so nego
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 15:12
Messenger напиша:
Najgolemiot broj vernici smetaat deka mora da go
zashtituvaat Boga, kako Toj da ne mozhe toa da go pravi samiot.
Poveketo vernici smetaat deka tie se slugi Bozhji, kako da Toj
sozdava nekoj da mu sluzhi bidejki ne mozhe samiot da si gi napravi
rabotite.
Poveketo vernici mislat deka Bog so nivnoto sozdavanje gi stava na
nekakov ispit, pa ako ne bidat slepo poslushni ke gi prati da izgorat
vo pekolot, kako Nemu da mu doshlo do testiranje i unishtuvanje na
svojata Kreacija.
Poveketo vernici veruvaat vo onoa sto im se kazhalo da veruvaat bez
smaite da razmislat dali site tie raboti voopshto imaat nekakva logika.
Oti navistina, teshko nim so takva slika na nivniot Bog. |
mesi jas ovde ne sum sretnal nekoj da go zastituva BOGA
nego se naptrevaruvat vo zastita na svoite religii
taka e toa tuka i negresi drug pat
|
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 15:45
Постирано од: Halid ibn Velid
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 15:56
Demek porano bil toleranten Islamot,a deneska ne a???Abe ti da ne mesas poimive Islam i Musliman??Islamot sekogas bil toleranten,i do sudni dan ke bide taka..
Ili mozebi jas ne sum te razbral dobro,mozebi sakase da kazis Porano Hristijanstvoto bese dobro, a sega od koga izlegoa ovie 50,60 Verzii na Biblija se se ispomesa...Valda ce da e toa.....
Abe Louwead neli e sramota???
Nemoj za postapkite na Muslimanite da go obvinuvas Islamot,
a i Daija nemase nisto loso napisano,
Neznam mozebi na slamkata na Drugite se sopkas,
Mozebi toa si e nasledno kaj tebe,se si biduva..
|
Постирано од: mudzahid
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 15:59
Messenger напиша:
Najgolemiot broj vernici smetaat deka mora da go zashtituvaat Boga, kako Toj da ne mozhe toa da go pravi samiot.
-Вистинските верници, го штитат зборот на Бог, а не Него-Он е Семоќен. А, тие само докажуваат дека се верници.
Poveketo vernici smetaat deka tie se slugi Bozhji, kako da Toj sozdava nekoj da mu sluzhi bidejki ne mozhe samiot da si gi napravi rabotite.
-Верниците се слуги на Бог, во смисла на извршување на неговите наредби, а не работи кои Бог не може да ги направи, со што докажуваат дека се верници.
Poveketo vernici mislat deka Bog so nivnoto sozdavanje gi stava na nekakov ispit, pa ako ne bidat slepo poslushni ke gi prati da izgorat vo pekolot, kako Nemu da mu doshlo do testiranje i unishtuvanje na svojata Kreacija.
-Бог ги става на искушение верниците, а ако и покрај тоа бидат цврсто уверени (а, не слепо послушни) ќе ја заслужат милоста на Бог, а ако не казната не им е далеку.
Poveketo vernici veruvaat vo onoa sto im se kazhalo da veruvaat bez smaite da razmislat dali site tie raboti voopshto imaat nekakva logika. Oti navistina, teshko nim so takva slika na nivniot Bog. |
-Вистинските верници, веруваат и размислуваат за верата. А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него.
------------- И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 16:01
ljugeto pamtat, posebno na balkanot, kako bilo pod muslimansko ropstvo, no i samite znaat deka drevniot islam pominal devolucija i deka porano bila TOLERANTA vera a ne totaliterna vera kako denes sto ja praktikuvaat!(od LouWeed)
Ludjeto na balkanot ne slucajno ja izmislile pogovorkata:"PUSTO TURSKO!"
Verovatno togam im bilo mnogu poubavo od sega,slobodni vo se,i zgrizeni vo se.
Moja preporaka do tebe LouWeed:"Sekoe utro koga ce stanes da zapalis edna sveca,i da mu se molis na Boga za turcite,da im dade sekakvo dobro,zosto ako ne bea tie,nemase da bides ni ti!"
PA-PA
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 16:06
pa pa efendi
ubo so zi odis
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 18:17
mudzahid напиша:
Messenger напиша:
-Вистинските верници, го штитат зборот на Бог, а не Него-Он е Семоќен. А, тие само докажуваат дека се верници.
-Верниците се слуги на Бог, во смисла на извршување на неговите наредби, а не работи кои Бог не може да ги направи, со што докажуваат дека се верници.
-Бог ги става на искушение верниците, а ако и покрај тоа бидат цврсто уверени (а, не слепо послушни) ќе ја заслужат милоста на Бог, а ако не казната не им е далеку.
Poveketo vernici veruvaat vo onoa sto im se kazhalo da veruvaat bez smaite da razmislat dali site tie raboti voopshto imaat nekakva logika. Oti navistina, teshko nim so takva slika na nivniot Bog. |
-Вистинските верници, веруваат и размислуваат за верата. А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него.
|
значи човечкиот разум кој ионака е мал колку една тупаница е доволен да ја разбере Божјата Премудрост.... да го разбере начинот на кој Бог го создал и устроил развивањето (од бебе до старец). Човечкиот разум е доволен да го разбере оној кој него го создал?????? Не верувам дека Бог е толку мал и едноставен да може човечкиот разум да го разбере,
не се сложувам со таква вера...... ограничувачка....
Бог не е ограничен не е створен , Тој е светлина од светлина, полнота на љубов, Тој е седржител , се доаѓа од Него и се оди кај Него........
|
Постирано од: Halid ibn Velid
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 18:23
Se vrati VIRUSOV....
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 18:25
братко ај прочитај како се вика темава и не се глупирај
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 18:47
значи човечкиот разум кој ионака е мал колку една тупаница е доволен да ја разбере Божјата Премудрост.... да го разбере начинот на кој Бог го создал и устроил развивањето (од бебе до старец). Човечкиот разум е доволен да го разбере оној кој него го создал?????? Не верувам дека Бог е толку мал и едноставен да може човечкиот разум да го разбере,
не се сложувам со таква вера...... ограничувачка....
Nie go razbirame Bog preku negovite Dela, koi se na sekade,, no nikogas ne tragame da go razbereme Bozjoto bitie,, Zatoa sto znaeme deka Bog e Apsoluten i so nasata ogranicenost ne mozeme da se doblizime nikogas do percepcijata na Apsolutnosta.. Nie tragame po mudrost, ne za da mozeme Bozjata mudrost da ja razbereme(vo bukvalen smisol na zborot), naprotiv za da se doblizime do Boga, jer On e Apslolutna mudrost(izvor na mudrosta)
Бог не е ограничен не е створен , Тој е светлина од светлина, полнота на љубов, Тој е седржител , се доаѓа од Него и се оди кај Него........
Pa neli Isus e stvoren?? Radzanjeto ne e stvaranje, ili Isus ne ne Bog..??? _____A jas navistina te podrzuvam na ovie zborovi, I znam deka Allah (Bog) ne e stvoren!!!
I razmisli podobro pred da davas bezveze zaklucoci za toa kjoa vera e ogranicuvacka
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 18:57
pak toa NIE
da ne patis od custvo na mala vrednost ili si zamisluvas deka si kral luj 14
koj vikal Nie sme sonce a mislel na sebe
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 19:00
Nie go razbirame Bog preku negovite Dela,
koi se na sekade,, no nikogas ne tragame da go razbereme Bozjoto
bitie,, Zatoa sto znaeme deka Bog e Apsoluten i so nasata ogranicenost
ne mozeme da se doblizime nikogas do percepcijata na Apsolutnosta.. Nie
tragame po mudrost, ne za da mozeme Bozjata mudrost da ja razbereme8vo
bukvalen smisol na zborot), naprotiv za da se doblizime do Boga, jer On
e Apslolutna mudrost(izvor na mudrosta)
Значи според ова што го пишуваш кажуваш дека Бог е над човечкиот разум ??????
Па како може права вера де биде таа која се раководи по човечкиот разум??????(А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него).......???????
Pa neli Isus e stvoren, ili radzanjeto ne e
stvaranje..? - - - Само да те поправам , во ,,симболот на верата ,, кој е и темел на христијанската вера вели:
2. И ВО ЕДИНИОТ ГОСПОД , ИСУС ХРИСТОС , СИН БОЖЈИ ЕДИНОРОДЕН КОЈ Е РОДЕН ОД ОЦА ПРЕД СИТЕ ВЕКОВИ, СВЕТЛИНА ОД СВЕТЛИНА , ВИСТИНСКИ БОГ ОД БОГА ВИСТИНСКИ РОДЕН, НЕСТВОРЕН, ЕДНОСУШТЕН НА ОЦА ПРЕКУ КОГО СЕ ПОСТАНАЛО......
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 19:01
pak toa NIE
Anakin, jas mislam deka jasen bev koga se potrudiv da ti objasnam zosto vikam Nie... A neznam zosto tebe toa tolku te iritira????
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 19:03
anakin напиша:
pak toa NIE
|
абе сега за Толстој кажаа дека бил муслиман....
може и Луј14 ке кажат бил мухамеданец..... те чуди нешто?????????
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 19:06
абе сега за Толстој кажаа дека бил муслиман....
може и Луј14 ке кажат бил мухамеданец..... те чуди нешто?????????
Te preduprediv na drugiot podforum,, da se priberes i da ne izmisluvas gluposti!!! Ne si dostoen da se diskutira so tebe... Adios
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 19:10
Pustinski-Lav напиша:
pak toa NIE
Anakin, jas mislam deka jasen bev koga se potrudiv da ti objasnam zosto vikam Nie... A neznam zosto tebe toa tolku te iritira???? |
ne deka me iritira nego se custuvam kako jas sam protiv site VAS koga kje kazes NIE kazi JAs pravam. sakam pocituvam. Jas poubavo e za diskusija pa kje nemas problem so mene vo idnina vo vrska so toa
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 19:11
Ok
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 19:13
fala brate
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2008 во 19:49
lele,,,ova veke lici na Gladijatorska arena,,,kade sto najsilniot ke prezivuva
Peace Please
|
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 08:38
Halid ibn Velid напиша:
Demek porano bil toleranten Islamot,a deneska ne a???Abe ti da ne mesas poimive Islam i Musliman??Islamot sekogas bil toleranten,i do sudni dan ke bide taka..
Ili mozebi jas ne sum te razbral dobro,mozebi sakase da kazis Porano Hristijanstvoto bese dobro, a sega od koga izlegoa ovie 50,60 Verzii na Biblija se se ispomesa...Valda ce da e toa.....
Abe Louwead neli e sramota???
Nemoj za postapkite na Muslimanite da go obvinuvas Islamot,
a i Daija nemase nisto loso napisano,
Neznam mozebi na slamkata na Drugite se sopkas,
Mozebi toa si e nasledno kaj tebe,se si biduva.. |
ete, prosto e da se branis so navreduvanja.....
mozeze i so konstruktivna argumentacija da si kazez zasto e toleranten islamot!
koj spomnal hristijanstvo?ja ili ti!posto si izgleda i ti od "vcera" neznaes deka sum kriticen sprema sekoja vera, znaci i mojta vera!
\znaci po tvoja "argumentacija" ili da kazam komentiranje se potvrdi deka islamot e prost ili muslimanite se prosti???
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 08:42
efendija напиша:
ljugeto pamtat, posebno na balkanot, kako bilo pod muslimansko ropstvo, no i samite znaat deka drevniot islam pominal devolucija i deka porano bila TOLERANTA vera a ne totaliterna vera kako denes sto ja praktikuvaat!(od LouWeed)
Moja preporaka do tebe LouWeed:"Sekoe utro koga ce stanes da zapalis edna sveca,i da mu se molis na Boga za turcite,da im dade sekakvo dobro,zosto ako ne bea tie,nemase da bides ni ti!"
PA-PA |
najprvo, pred da zapalam svekja ke si zapalam raketa sto ke me sedne (od psihicki aspekt gledano do tvojot bog) i ke go prasam, abe sefe sto ti stana be, aj zemi dim!
a tvoja konstantacija deka ako ne bile turcite ne ke bev i ja, ke ti kazam edna recenica sto pradedo-mi stalno ja koristel>>>STO NI OSTAVIJA TURCITE OD 500god. VLADEENJE????.....WC-e U DVOR......
|
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 14:13
LouWeed напиша:
efendija напиша:
PA-PA |
najprvo, pred da zapalam svekja ke si zapalam raketa sto ke me sedne (od psihicki aspekt gledano do tvojot bog) i ke go prasam, abe sefe sto ti stana be, aj zemi dim!
a tvoja konstantacija deka ako ne bile turcite ne ke bev i ja, ke ti kazam edna recenica sto pradedo-mi stalno ja koristel>>>STO NI OSTAVIJA TURCITE OD 500god. VLADEENJE????.....WC-e U DVOR...... |
Da si zapalis raketa,i da mu se pridruzis na cickoti.
Ej,i prasaj go kakvo wc imal,pred da go napravi toa vo dvorot,bas me interesira.
|
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 15:36
efendija напиша:
LouWeed напиша:
efendija напиша:
PA-PA |
a tvoja konstantacija deka ako ne bile turcite ne ke bev i ja, ke ti kazam edna recenica sto pradedo-mi stalno ja koristel>>>STO NI OSTAVIJA TURCITE OD 500god. VLADEENJE????.....WC-e U DVOR...... |
Da si zapalis raketa,i da mu se pridruzis na cickoti.
Ej,i prasaj go kakvo wc imal,pred da go napravi toa vo dvorot,bas me interesira. |
takvo kade i se brise so desnata raka
|
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 15:44
Hehehe,jas mislev vo nekoj kotar si se ispraznuvate,pa posle so zivotinskiot i coveckiot smet na buniste(na susenje)
|
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 16:07
efendija напиша:
Hehehe,jas mislev vo nekoj kotar si se ispraznuvate,pa posle so zivotinskiot i coveckiot smet na buniste(na susenje) |
znaci ne ja razbra porakata......ne mu cudi btw
|
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 22:11
|
|