IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Иса и Куранот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Иса и Куранот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 16:39
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by the king the king напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Islamot e vera na zdraviot razum,ima zdravi principi,i zdrava sveta kniga Qur'an,iako Muhammed a.s. navistina imal mnogu cuda(ne ozivuval mrtvi),nie muslimanite vo nasite ubeduvanja i veruvanja go zemame Qur'anot-Allahoviot Zbor koj samiot po sebe e nedostizno cudo,nasata Akida,vera nema potreba od pregolemo simboliziranje,ezoterizam i neznam sto, za nekomu da mu ja dokazeme,taa samata po sebe si se dokazuva so nejzinata originalnost,a ne iskrivenost kako sto ti posocuvas so Biblijata.Slusni ja ovaa mudrost:

"VERATA E ZDRAV RAZUM,A SEKOJ ONOJ STO NEMA ZDRAV RAZUM,TOJ NEMA NI ZDRAVA VERA".

Mislam deka ova tie povece od dovolno za tvoite postaveni prasanja.

Ova me potseti na onaa vo zdravo telo, zdrav duh.

Eh, da bev bockalo kako nekoi drugi na forumov, ke te prashav koj mu e pomil na Boga, Isa ili Muhamed? Ama ne sum bockalo i ne te prashuvam.

se znae deka site tie se isti kaj allah site se od negovite posebni robovi, no muhammed e posledniot i onoj koj najuspesno ja zavrsil svojata misija, sto moze jasno da se vidi.

Nekako implicitno mi veslish deka Muhamed e najsposbniot i spored toa najmiliot, neli?
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 17:54
Abre ovie chlenovi muslimani, samo stavat emotikonchinja i kopiraat tekstovi i nikoj nema hrabrost da napishi ednostavno da, Muhamed mu e najmil na Boga ili ne, Muhamed ne mu e najmil na Boga.

Ne znam od sto se plashat?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:53
Muhammed s.a.v.s e najmiloto Bitie na Allah s.v.a!!!!!!

Zadovolen messenger?

kako dete koga dobiva cokolada neli?

Изменето од Sahih Bukhari - 31.Јануари.2008 во 19:54
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:01
Ova e stav na site muslimanski braka i sestri ili samo tvoe mislenje?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:04
Na site muslimani!-Ako ne veruvas mozes da napravis anketa.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:07
OK, ti veruvam.

E sega, kako ke go dokazhete toa vashe tvrdenje ?

Изменето од Messenger - 31.Јануари.2008 во 21:07
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:08
Toa e vece dokazano,pa koj saka neka veruva,koj ne-nemora!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:13

Toa e vece dokazano,pa koj saka neka veruva,koj ne-nemora!

????????????????????????????

Ako veke e dokazhano, ke ti bide mnogu lesno da go povtorish dokazot tuka i site da bideme ubedeni, a ne samo da veruvame vo toa.

Znachi postavi go dokazot. Ne mora da se brzash, oti treba da izlezam i ke se vratam po dva chasa. Vsushnost ne mora denes da go potirash dokazot, dadi si malu poveke vreme... Mozhesh i utre.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:18
Nie muslimanite sme site ubedeni Messenger,a ne vie,tebe kolku i da ti ja polnam glavata so dokazi,odnapred go znam krajniot ishod,zatoa POSTEDI ME OD KOMENTARI!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 22:39

Nie muslimanite sme site ubedeni Messenger,a ne vie,tebe kolku i da ti ja polnam glavata so dokazi,odnapred go znam krajniot ishod,zatoa POSTEDI ME OD KOMENTARI!

Ti ne dade nitu eden dokaz.

I od kade znaesh odnapred kakov ke bide ishodot ?

Ili mozhebi nemash nikakov dokaz, pa sega ne znaesh kako da se izvlechesh.   

Jas sum razumen chovek i ne pravam nikakvi prejudiciranja za bilo koja rabota. Poveli, podnesi dokazi za onoa sto tvrdishi i ubedi me kako sekoj drug chovek koj bi sakal da bide vernik. Mnogu ednostavno, pa ako te biva, nema da imash nikakov problem.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 22:41
Jok,ne me biva,pojma nemam,a sega ionaka pripremam nesto drugo. -Mozebi nekoj drug ce te izraduva so dokazi,badijala ne e receno:"Ko ceka-taj doceka!"
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 22:53
Ili koj cheka ke se nacheka, osebno ako nema dokazi.

Ostanuvame na rezimeto deka nema dokaz oti Muhamed e najomileniot kaj Boga, no toa muslimanite si go prisakuvaat.

Za mene toa e dovolno, blagodaram za posvetenoto vnimanie i dadenite odgovori.
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 23:09
interesno e deka vo edna druga tema nekoj Musliman tuka tvrdese deka site pejgamberi se isti pred Boga i toa mozebi mozam da go razberam no sega ako e taka od kade vie imate pravo da si imate omilen i sto sme nie Hristijanite polosi sto si imame svoj omilen prorok za koj smetame deka preku nego e spasot. inaku Bog e toj koj ke sudi koi proroci se vistinski i koi lazni i koi pogolemi a koi pomali, no sepak od kade vi vas pravo da sudite deka Muhamed mu e omilen. I kade toa go pisuva vo k*ranot, dali nekade e navedeno deka toj mu e najomilen. Pritoa  ne me interesira dali e posleden.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 23:20
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

interesno e deka vo edna druga tema nekoj Musliman tuka tvrdese deka site pejgamberi se isti pred Boga i toa mozebi mozam da go razberam no sega ako e taka od kade vie imate pravo da si imate omilen i sto sme nie Hristijanite polosi sto si imame svoj omilen prorok za koj smetame deka preku nego e spasot. inaku Bog e toj koj ke sudi koi proroci se vistinski i koi lazni i koi pogolemi a koi pomali, no sepak od kade vi vas pravo da sudite deka Muhamed mu e omilen. I kade toa go pisuva vo k*ranot, dali nekade e navedeno deka toj mu e najomilen. Pritoa  ne me interesira dali e posleden.

I da ti odgovoram,znam deka nema da me razberes,zatoa i ova prasanje ce go preskoknam i ce go ostavam za nekoj drug ako ima dobra volja da ti odgovori.

P.S. Kolku pati ti rekov da si nabavis Qur'an,sega ce znaese samiot da si odgovoris na prasanjeto.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,170 секунди.