|
Кyранот и Алкохолот |
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Асоцијации се играат во средно кога ти е досадно на час
Јас ви постирав 2 ајети за кои не ви се потребни асоциации затоа што ви пишува јасно, читко и дословно ВИНО. Во едниот ајет тоа вино е наречено ѓаволска работа, а во другиот ајет се вели дека Аллах ќе ви спреми цели реки со вино.
Зарем е можно во рајот да има и ѓаволски работи?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znae brat, ako znaese ce bese podobro za nego... Znaenjeto e na povisoko nivo od negovoto povrsinsko zabelezuvanje na faktite.. Ako znae treba da veruva, a ako veruva znae deka samo na Allah, Bog treba da go slusame i on e samo dostoen da dava zakoni i da bara odgovornost za nivno sproveduvanje,, Samo Allah e dostoen da go molime, i sekoj vernik go praktikuva toa ( toa vklucuvajki go tuka i Isus koj se molel na Allah).
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дезинфекција на рани
Ефенди, јас отидов да спијам, а ви ја оставам фантастичнава дама да ви држи лекции
Мило ми беше што си подискутиравме пријателчиња,
добра ноќ Изменето од EvAngelos - 29.Јануари.2008 во 02:28 |
|
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dosta se blamiras,koga jasno tie odgovoreno na prasanjeto,nemoj da izigruvas sega detektiv,ocigledno e deka si tapa vo nekoi raboti.Seti se nanazad malce koga te prasav da mi kazes kakvo vino piel Isus dali prevrieno ili ne prevrieno,ednostavno go zaobikoli prasanjeto,a dobro znaes deka motivot na temata e od vasa protestantska kniga,i toa se vasi zaklucoci a ne moi,tamu molcis,a ovde sega se pletkas za sekoj zbor,iako mnogu jasno tie objasneto prasanjeto. |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Posto si tolku pameten,ajde jas da te prasam nesto,za da svatis sto se simboli: Ako te prasa sin ti ,koj ima 7 godini:TATKO STO E SEKS?-Kako ce mu odgovoris?
Dali ce mozes vistinski da mu pojasnis na sinti sto e seks,koga toj ne moze da go sfati,nitu rabere toj poim,ili ce posegnes po simboli,po sporeduvanja? Ajde da te vidam pametnjakovicu! |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се сеќавам дека си ми упатил такво прашање лично мене, инаку би ти одговорил се разбира.
Јас немам никаква моја протестантска книга и тоа не се мои заклучоци. Јас се водам исклучиво по Библијата и моите заклучоци ги вадам од таму. Очекував ова до сега да го приметеше и без да ти го кажам, бидејќи до сега не цитирам од ниедна книга, па ни протестантска, туку цитирам само библиски цитати.
Како и да е, јас отидов кај перницата а вие останете ми со здравје се читаме утре задутре
|
|
|
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubavo da se naspies!
|
|
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako da ti odgovori be brat, pa neli postojano vo negovite postovi koristi asocijacii i toa bez vrska kade sto nema osnova..
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Selam brate,neka koristi sto saka,vistinata ce izleze na videlina. |
|
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Alejkum selam,, navistina taka e brat, ama za mnogu kasno ce bide koga ce ja doznaat vistinata, ama hajr za toa povece treba tie da se mislat
|
|
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se tesite li ili si se ubeduvate vo samo vasata vistina,covekot vi iznese nepobitni fakti a vie ako,ako ce izleze vistinata ,
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se tesite li ili si se ubeduvate vo samo vasata vistina,covekot vi iznese nepobitni fakti a vie ako,ako ce izleze vistinata ,
Ne si dovolno jasen, za koj decko zboruvas? Kakvi fakti ni iznese??
Pa ne gledas deka temata e k*ran i Alkohol, pa jasno e navedeno deka e zabraneto strogo za musliman da konzumira i vo najmala mera alkohol,, i koj donese fakti, covek sto se pijanci???
|
|
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa evangelos vi kaza deka vo rajot ve ceka vino pa vie videdete sega,a toa dali se pijanci neznam dali ti si toj sto trba da kaze
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A be lucky, EvAngelos nema nas sto da ni kaze za nasata vera,, toa sto on go kazuva od k*ran nie go znaeme na pamet i go praktikovame,,, a stavot negov jasen ni e nas!.. A tebe ako ne ti e jasno nesto procitajgo postot sto stoi na predhodnata strana go ima isprateno efendija Dzennet i Dzehennem i ce nauci mozebi nesto povece.. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |