|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 824> |
Автор | |
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дуле, испостирај ми ги сите писма што мислиш дека треба да се постираат, а јас ќе ти постирам само едно писмо може???
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аха. Ова ли е тоа што го збориш??? * "Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот". |
|
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влади, писмото, което си постнал не е това. Ето какво пише во тоа дето го има на сликата:
Господин Зографов, Бърза[м] да Ви известа, че предметите, пратени от Вас, ги приех. 10 лева ще провода идущата неделя. Не мога да Ви пиша надълго, защото немам време. Писвате ми да чакам инструкци[и], а не ми пишете дали ще могат ни помогна с оръжие от тамо. При това аз не се вода от ничии инструкци[и], защото зная много добре, че тези, които пращат инструкции, могат да решават въпроси, относящи се до тамкашното течение на работите, а не и [до] тукашното. [1] Пишете ми, че г-н Чакъров [2] не ми праща револвер, защото нема патрони. Нима той не може да проводи своя, като знае, че аз всекога съм в опасност и без него не мога никъде да се движа. Момъкът беше ми дал преди 3 недели писмо за Вас, което и проводих още тогава, дали не сте го получили, не знам. От Раздоловите [3] книжки има повече от 100. Пазете в Кюстендил да не се разгласи за съществуванието на. нашата поща. Поздравлява Ви момъкът. Идущата неделя ще получите от него писмо. С братски поздрав Ахил [6] Прищина [4], 1896 г. 2 януарий [5] П. П. Тук приключеното моля предайте на пощата, като го турите в друг плик и напишете същия адрес. Сведете ме, ако знайте, къде е Чакъров. ---- Гледам и не видим подобен текст. Сигурно е казано во друго писмо. |
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не, не лажеш ти Влади.Вервам што си искрен. Но тебе те лажат Соровци. Пак питам? Зошто сликите на Сорос са с лошо качество? Пак казвам - ова е нарочно! Да не може секоj коj има сомнеж да го провери. Увеличи на 200% и пак ке можеш да видиш например "10 лева" - има ги на третиот ред. Има ги и во моjот пост: "...10 лева ще провода.." (барем цифрите нема нужда да се превеждат)
--- Уште ве лажат Соровци. Ама чоек треба да мисли со собствената глава. |
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Например ова:
|
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аз ти го давам во оригинал, па ти ми даваш превод... Па еве го целото:
Никола, Всичките досега изпратени писма приел съм ги навреме, но разни причини ме правеха да не отговарям нито на едно. Ни-когаж не бих желал да получавам писма с съдържание, каквото беше на днешното писмо. Когато нещастието се явява на сцената, то не се задоволява само в един край, в един кът да играе, а иска колкото е възможно по-широко пространство да заеме. Не само слухът за улаванието (ако е, разбира се, верен) е поразителен, но много по-грозен с явява Дончо [1] с своите герои. Надали има народ, който толкова много да е търпел от своите синове изроди, колкото македонския!... Що да се прави? ... Добре си направил, че си дал такива наставления на габровските селени. Горките — претъмнело им, искат по-скоро да се избават. Писваш ми за телеграмите, пратени против началника; българските партизанства са такива, че човек отвращава се и от честните елементи, и от привържен[и]ци на правителството, и [от] самото правителство. Нека началника не се страхува от уволнение, защото не верват на депешите; разбойника знае, че е и другарите му са разбойници. Ако можеш, пиши на Казанджиев да проводи тютюна по Ст. Костадинов [2], когато намине за насам от Кочариново. Подир 4—5 дни може би ще заобиколя при вас. Наскоро ще се пратят и 13-те мартини и други 100 кримки и др[уги] некои работи. [3] С братски поздрав Ахил 97 годи[на] София, 22/IV |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега ти го покажувам писмото и ти покажувам текст и на крај ми викаш не е тоа писмо :)) Добро тогаш не ми останува ништо друго освен да ти кажам и јас дека тоа не е тоа писмо што ти ми го покажуваш... Изменето од Vladimir88 - 27.Јануари.2008 во 16:38 |
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„София 5/1 99 г.
Колйо, Всичкитѣ ти писма досега изпратени отъ тебъ и чрѣз тебъ, съмъ получилъ. Отцѣпленията и разцѣпленията никакъ да не ни плашатъ. Действително жалко е, но що можемъ да правимъ, когато си сме българи и всички страдаме отъ една обща болѣсть! Ако тая болѣсть не съществуваше въ нашитѣ прадѣди, отъ които е наследство и въ насъ нѣмаше да попаднатъ подъ грозния скиптъръ на турскитѣ султани. Нашъ, разбира се, дългъ е да не се поддаваме на тая болѣсть, но можемъ ли сѫщото да направимъ и съ другитѣ лица? Пъкъ имаме заето и нѣщо отъ гръцкитѣ болѣсти, а именно - колко глави, толкозъ капитани. Пустата му слава!... Всѣки иска да блѣсне, па не знаѣ фалшътъ и на тоя блѣсъкъ. Вай на тезъ надъ страданията на които всички тѣзъ комедии, дѣтъ се разиграватъ. Колкото за пролѣтъ, почти нищо нѣма опредѣлено, което е много печално, но, вѣрвамъ, и това ще се изясни. Чакамъ пари да купимъ кримкови патрони, та не ще има нужда да се прави смѣнка съ манлихѣрови. Кардашитѣ отъ Перникъ[1] искатъ револверъ, но пари не се сѣщатъ да пратятъ, като че ли ние ги имаме вечъ въ кърпа вързани. Колкото за мартинката, за която получихъ 2 лири турски, искамъ отъ тебъ съвѣтъ: оттукъ да имъ взема или оттамъ ти ще имъ вземешъ? Ако иматѣ тамъ нѣкоя наша, добрѣ ще направишъ да имъ я проводишъ. Кажи на братъ ми да пише писмо дома. Съ поздравъ Гоце P. P. Тукъ приключенитѣ сѫ за Перникъ, отъ които едното е за Дико; отъ когото вчера се получи една телеграма отъ Рила. Узнай дали не е тамъ, че още тамо да се прѫдаде прѫдназначеното за него. На перничани имъ пиша, че мартинката ще я получатъ, а револвера - когато пратятъ пари. Сѫщи“ |
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакаш да кажеш, што не знаеш езика што е користен од Гоцето? Добре, ке осовременим шрифтот, па сам си го преведи на македонски:
"...надали има народъ, който толкова много да е търпел от своите синове изроди, колкото македонския!... Що да се прави?" стр. 96 |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа драги дуле ако сички писма се однесуваат за бугарскиот народ во Македонија....кажи ми како Гоце Делчев ги избегнувал бугарските команди и бил докажан борец против врховистите??? Pismo od Goce Delcev do Nikola Zografov vo koe istaknuva: „Nema da cekam i da se rakovodam od nikakvi instrukcii od Bugarija", bidejki „Vrhovniot komitet od 1895 godina dejstvuva kako agentura na bugarskiot dvor..." (januari 1896) Изменето од Vladimir88 - 27.Јануари.2008 во 16:26 |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас викам дека тоа што го постираш ти дека врска нема.... Изменето од Vladimir88 - 27.Јануари.2008 во 16:55 |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И што пишува тука? |
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова писмо е пишано по повод постапките на Дончо Златков
|
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто мислиш дека сликите со документите и писмата во саjта на Сорос нарочно са мали и со лоша резольуциjа? Мислам што ова е направено нарочно!!! Да не може да се прочете што пише. Е, добро - увеличи образа на сликата и сравни с такста дали е сштиот. Ке видиш че е еднаков. (колкото и да е трудно)
Впрочем - има подобен текст на твојот: ...При това аз не се вода от ничии инструкци[и], защото зная много добре, че тези, които пращат инструкции, могат да решават въпроси,... Но този текст нема ништо обшто со този дето си го дал: „Nema da cekam i da se rakovodam od nikakvi instrukcii od Bugarija", bidejki „Vrhovniot komitet od 1895 godina dejstvuva kako agentura na bugarskiot dvor..." ---- Сега имам ли право да кажам што некоj прави манипулациjа? Да видиш во текстот барем цифрите кои нема нужда да се превеждат - видиш ли негде "1895"? Земи лупата и увеличи и трси... |
|
Внеси реплика | страница <1 2425262728 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |