|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 6667686970 98> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas pak da pitam
mozebi kje dobijam nekoj logicki odgovor SO PRAVEL GOSPOD 1000 GODINI PRED DA KAZE "NEKA BI SVETLINA"? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sedel vo temno i piel chaj
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Temava e prasanje za religiite,posto jas smetam deka i ATEIZMOT e nekakva religija,ce te prasam tebe Anakine kakvo e vaseto mislenje vo odnos na sozdavanjeto na svetot?-Ako moze malce poopsirno.
Odnapred ti blagodaram! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nishto vekje ne prashuvam,...shtom nikoj ne odgovara!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aisha, celata pretpostavka vo ovoj post ti e pogreshna. Zboruvano e za ova vo drugite temi vekje. |
||
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
2. Не прави идол или слика на она што е горе на небото, што е долу на земјата, што е во водата и под земјата, не им се поклонувај и не им служи
Ova e vtoriot bozji zapoved kade Gospod ZABRANUVA da se pravat idoli ili SLIKA na ona sto e gore na neboto,a vie mislam na (Hristijanite) sepak se molite na IKONI i sliki ke mi odgovori li nekoj na ova ke molam sto pobrgu :) |
||
Beautiful Mind
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vidi ja fintata 1. nie vikame se nastana od nisto samo po sebe vie vikate 1. se nastana od tvorecot Gospod 2. a Gospod nastana od nisto sam po sebe ima li tuka nekoja razlika? nema,osim so vie imate vo misla i posrednik Изменето од anakin - 26.Јануари.2008 во 01:23 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu jaka finta Anakine nema sto!
Ti blagodaram na iscrpniot odogovor. |
||
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па тоа не е се!
чекај да видиш може и некоја равенка да извади од ракав |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele prijatele
mozebi ne e iscrpen no e dovolen da se svati deka nema razlika vidi ti objasnuvas se za postanokot od strana na Allah i toa e vred go pocituvam a so e so postanokok na Allah ??? uh tesko e prasanjeto a? |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не викаме тоа ние, барем не сите. Разликата е во тоа што Господ не настанал воопшто. Секое битие кое е создадено има почеток на своето постоење. Господ е вечен и нема свој почеток, а со тоа и не е создаден, туку е прапричина за сите созданија.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
He,he,he mnogu,a nekako vecerva nesto ne mi se odgovara prijatele,ce ostavime za drugpat!
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova e tolku ubavo kazano Anakine,racunaj kako jas da sum ti go kazal! |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Господ е вечен и нема свој почеток, а со тоа и не е создаден, туку е прапричина за сите созданија.
tragikomicna teorija koja sluzi za sekoj odgovor bog postoel postoi i kje postoi i koga nas kje ne nema i nasata planeta i sonceto bog moze se bog gleda se bog znae se bog nemozeme da go razbreme oti sme mali i nedostojni cudno kolku e tragikomicno tolku e golem a nie nishtozni ne go razbirame ,gledame a sepak kolku revnosno go tolkuvate i objasnuvate da navistina zborot TRAGIKOMICNO vase odnesuvanje e nistozen i nemam v predvid nekoj poadekvaten no nema gajle kolku jas vi izgledam smesen imajte vo predvid deka mene mi deluvate isto tolku Изменето од anakin - 26.Јануари.2008 во 01:42 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 6667686970 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |