IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6667686970 98>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 18:43
jas pak da pitam
mozebi kje dobijam nekoj logicki odgovor

SO PRAVEL GOSPOD 1000 GODINI PRED DA KAZE "NEKA BI SVETLINA"?
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 19:53
sedel vo temno i piel chaj

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 19:55
Temava e prasanje za religiite,posto jas smetam deka i ATEIZMOT e nekakva religija,ce te prasam tebe Anakine kakvo e vaseto mislenje vo odnos na sozdavanjeto na svetot?-Ako moze malce poopsirno.

Odnapred ti blagodaram!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 22:50
nishto vekje ne prashuvam,...shtom nikoj ne odgovara!лутина
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 23:29
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Aha ok....
Samo nemi e jasno,na temata da se sledi isus ili Pavle vo povke postovi uvidovme deka Isus zapoveda da se sledi Zakonot sto znaci Zakonite od Stariot Zavet, dodeka Pavle gi pravi novite izmeni koi gi narekuvate Nov Zavet.

Znaci, Pavle a ne Isus e toj sto gi ukinuva starite Zakoni, kade sto vo mnogu citati se spomnuva deka toa se Zavet pomegu Boga i site ostanati luge do Sudniot den.

Prasanje e dali dozvolata za jadenje svinsko meso i ostanatite slicni zabrani e validna ili Bog, spored hristijanite si poigruva so lugeto?

Aisha, celata pretpostavka vo ovoj post ti e pogreshna. Zboruvano e za ova vo drugite temi vekje.
Кон врв
Ezan-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Локација: Somalia
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ezan-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 00:23
2. Не прави идол или слика на она што е горе на небото, што е долу на земјата, што е во водата и под земјата, не им се поклонувај и не им служи

Ova e vtoriot bozji zapoved kade Gospod ZABRANUVA da se pravat idoli ili SLIKA na ona sto e gore na neboto,a vie mislam na (Hristijanite) sepak se molite na IKONI i sliki ke mi odgovori li nekoj na ova ke molam sto pobrgu :)
Beautiful Mind

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:22
Originally posted by efendija efendija напиша:

Temava e prasanje za religiite,posto jas smetam deka i ATEIZMOT e nekakva religija,ce te prasam tebe Anakine kakvo e vaseto mislenje vo odnos na sozdavanjeto na svetot?-Ako moze malce poopsirno.

Odnapred ti blagodaram!

vidi ja fintata
1. nie vikame se nastana od nisto samo po sebe

vie vikate
1. se nastana od tvorecot Gospod
2. a Gospod nastana od nisto sam po sebe

ima li tuka nekoja razlika?
nema,osim so vie imate vo misla i posrednik

Изменето од anakin - 26.Јануари.2008 во 01:23
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:23
Mnogu jaka finta Anakine nema sto!
Ti blagodaram na iscrpniot odogovor.
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:26
па тоа не е се!
чекај да видиш може и некоја равенка да извади од ракав голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:27
lele prijatele
mozebi ne e iscrpen
no e dovolen da se svati deka nema razlika
vidi ti objasnuvas se za postanokot od strana na Allah
i toa e vred go pocituvam
a so e so postanokok na Allah ???
uh
tesko e prasanjeto a?

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:29
Originally posted by anakin anakin напиша:

vie vikate
1. se nastana od tvorecot Gospod
2. a Gospod nastana od nisto sam po sebe

Не викаме тоа ние, барем не сите. Разликата е во тоа што Господ не настанал воопшто. Секое битие кое е создадено има почеток на своето постоење. Господ е вечен и нема свој почеток, а со тоа и не е создаден, туку е прапричина за сите созданија.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:29
He,he,he mnogu,a nekako vecerva nesto ne mi se odgovara prijatele,ce ostavime za drugpat!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:31
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

vie vikate1. se nastana od tvorecot Gospod2. a Gospod nastana od nisto sam po sebe

Не викаме тоа ние, барем не сите. Разликата е во тоа што Господ не настанал воопшто. Секое битие кое е создадено има почеток на своето постоење. Господ е вечен и нема свој почеток, а со тоа и не е создаден, туку е прапричина за сите созданија.

Ova e tolku ubavo kazano Anakine,racunaj kako jas da sum ti go kazal!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:39
Господ е вечен и нема свој почеток, а со тоа и не е создаден, туку е прапричина за сите созданија.

tragikomicna teorija koja sluzi za sekoj odgovor

bog postoel postoi i kje postoi i koga nas kje ne nema i nasata planeta i sonceto

bog moze se

bog gleda se

bog znae se

bog nemozeme da go razbreme oti sme mali i nedostojni

cudno kolku e tragikomicno tolku e golem a  nie nishtozni ne go razbirame ,gledame a sepak kolku revnosno go tolkuvate i objasnuvate da navistina zborot TRAGIKOMICNO vase odnesuvanje e nistozen i nemam v predvid nekoj poadekvaten

no nema gajle kolku jas vi izgledam smesen imajte vo predvid deka mene mi deluvate isto tolku

Изменето од anakin - 26.Јануари.2008 во 01:42

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6667686970 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.