|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 6566676869 98> |
Автор | ||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go ima i vo k*ranot - ako ne si znael
Ne ne sum znael, pa zatoa aj kazimi kade si go pocital toa
|
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prochitaj si za Djinite...
|
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве па ја да праша нешчо шо више су прашала а не су добила одговор по кујзнае кој пат, НАЈОЗБИЉНО
-еве сеа девици у рајо, стварно ме занимат, нели еднаш кој че се онадит, не че бидит девица, дал че ојт на некоа рециклажа (ХИМЕНОПЛАСТИКА, анакине, оти су благородна душа па че ти кажа)ал па че бидит заменета со друга? И шо че бидит со неа? Ал па стално че и бидит прв пат, ами па и на мажо које му е това задоволство секојпат жеанта да ја болит -Друго, нигде на форумо непрочитав за нусиња у рај мисља на жените на мусљамините шо че ода тамо. Мола да не бида избришана туку сериозно да ми пристапит о одгоорит. Ако пак одгоор немет-да не ме бришат оти можит некој знаит. |
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Poprvo nekoj "golem vernik" ke se posomneva vo svoite ubeduvanja,chitajki go nego, otkolku brza da stane vernik! |
||
always look on the bright side of the life!
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako nema ateisti da doagjaat vo veroispoved koga mnogu interesni raboti ima za citanje
ete sega Lilit bila prva zena... pa uste menuvala mnogu cesto ljubovnici.... |
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа го поставив ова прашање. Имам сознанија дека во првиот превод на библијата во Европа пишувало дека Лилит е прва жена на Адам, но бидејќи била непослушна и.т.н. Адам ја истерал, а потоа Бог ја создал Ева од неговото ребро.
Во наредните преводи било забрането да се споменува Лилит,за да нема основа народот за развод. Колку е точно ова (мислам за преводот), не знам. Можеби некој има повеќе сознанија. |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам сознанија дека во првиот превод на библијата во Европа пишувало дека Лилит е прва жена на Адам, но бидејќи била непослушна и.т.н. Адам ја истерал, а потоа Бог ја создал Ева од неговото ребро. .... Ova go pisuvalo vo biblijata??
Во наредните преводи било забрането да се споменува Лилит...
.....I sega lilit vo novite biblii ne se spomenuva??
E sega me interesira, Zosto se osmelile da ja promenat sodrzinata na biblijata.. pa zarem toa ne bile bozjite zborovi?? ...
|
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Palancanski - mitot za Lilit, kako prva zhena na Adam, ne e od Biblijata, tuku od Asiriskite mitovi. Nikogash ne stoela vo Biblijata, spomnata e na edno mesto vo stariot zavet - i toa vo negativen kontekst, no kako "losh duh"... Prochitaj na wikipedia duri ima dosta informacija.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам дали тоа се божји зборови. Знам само дека и библијата ја пишувале обични смртници. |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мојето ушче не јет одгоорено, така да неам шо да тража овде, или никој незнајт или са праа наудрени
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zidarski: Za svinskoto meso - star zavet/nov zavet. Vo stariot e zabraneto i evreite go pochituvaat toa. Vo noviot - ne e, i najopshto kazhano - so ogled na toa shto e Bozhje tvorenie i e zhivotno - od Boga ni e dadeno pravoto da vladeeme so nejzinata sudbina i da se hranime so nea (prochitaj vo Biblijata za sozdavanjeto na svetot, tamu go pishuva toa).
MENE ME INTERESIRA. Jas doma ja imam celata bibilija (Nov + star) zavet. Kako ja citate, sto od nea primenuvate? KOnkretno za ova gore, vo stariot zabraneto vo noviot dozvoleno. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aisha, vekje objasniv vo drug eden post i objasnuvanjeto e isto - Isus go nosi noviot zakon, noviot princip, noviot nachin na razbiranje na Boga... Soodvetno, mnogu od starite pravila prestanuvaat da vazhat i pochnuva nov nachin. Isto kako shto Muhammed zabranuva raboti koi do togash postoele vo opshtestvoto, zatoa shto mu e Objaveno deka treba od sega natamu da e poinaku. Istata logika e.
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aha ok....
Samo nemi e jasno,na temata da se sledi isus ili Pavle vo povke postovi uvidovme deka Isus zapoveda da se sledi Zakonot sto znaci Zakonite od Stariot Zavet, dodeka Pavle gi pravi novite izmeni koi gi narekuvate Nov Zavet. Znaci, Pavle a ne Isus e toj sto gi ukinuva starite Zakoni, kade sto vo mnogu citati se spomnuva deka toa se Zavet pomegu Boga i site ostanati luge do Sudniot den. Prasanje e dali dozvolata za jadenje svinsko meso i ostanatite slicni zabrani e validna ili Bog, spored hristijanite si poigruva so lugeto? |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 6566676869 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |