IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали Марија имала деца после Исус?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали Марија имала деца после Исус?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
Автор
Порака
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 02:39
Originally posted by Lolita Lolita напиша:

Pa ti pisuva, Angelot Gavril. Kakva vrska ima toa so temata?
decki jas otidov da spijam, pozdrav na site istomislenici i ostali големо%20гушкање

Да ама од кај знаел тој дека Марија ке зачне?
Кон врв
Lolita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Ноември.2007
Локација: United Kingdom
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lolita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 02:43
Originally posted by MAKEDON-FILIP MAKEDON-FILIP напиша:

Originally posted by Lolita Lolita напиша:

Pa ti pisuva, Angelot Gavril. Kakva vrska ima toa so temata?
decki jas otidov da spijam, pozdrav na site istomislenici i ostali големо%20гушкање

Да ама од кај знаел тој дека Марија ке зачне?

Angelite se Bozhji glasnici (Angelos = Glasnik). Znaci samiot Bog mu kazal na angelot za da i prenese na Marija.

Originally posted by MAKEDON-FILIP MAKEDON-FILIP напиша:

Како Македонец и како православен секогаш ке застанам во нивна одбрана колку и да е догматично православието,

Epa zosto ne go branis pravoslavieto i na temava, tuku naprotiv go napagas so toa sto negiras deka Marija si ostanala vecna devica трепкање
Your sweetest nightmare
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 02:49

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 02:54
Јас Исус, го испратив својот Ангел да ви го посведочи тоа по црквите.Јас сум коренот и родот Давидов утринската и светла ѕвезда....(Откровение Епилог 22,16-20)

Кој е сега тука Ангелот.

Значи Исус е бог и на земјата праќа гласници т.е.Ангели за праќање на пораки (брза пошта)

Мислам дека никаде не го напаѓам православието само ги барам грешките во библијата а пред се вистината. Според мене вистината е дека Исус е човек од царска лоза и се борел за слобода на својот народ межутоа од Константин и неговото спојување на Римското царство е возвишен на ова ниво во библијата. Точните преводи на евангелијата не се како во библијата оти грчките преведувачи во 4век или грешеле или намерно така пишале.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 02:55
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

А ова ке почнам да го сметам за провоцирање.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 03:03
Filipe ne mi bese namerata da te provociram, naprotiv respekt na toa kolku lesno naodzas greski vo biblijataголема%20насмевкаголема%20насмевка

Izvini da te prasam, da ne si Pravoslaven-ateist, sum slusnal i takva religija postoela ili se varam?среќа
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 03:04

Дај ми ја и нивната книга според која се раководат па ке збориме вака неможам.
Кон врв
biser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 13:36
Интересни размислувања. Што правиме ако можеби порано знаеле и за царски рез, а за забременување преку петинг, значи без пенетрација, има милиони примери, јас знам за еден пример лично. Знам дека е вулгарно и бизарно кажувањево, но е вистинито.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lolita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 22:38
biser kakva vrska ima carskiot rez i zabremenuvanjeto so peting so temava?
Makedon-Filip kakva vrska imaat angelite so temava?
Pustinski Lav kakva vrska imaat tvoite nevrzani dobacuvanja kon Makedon-Filip so temava?

Aman naucetese pred da komentarate na odredena tema da go procitate prvo naslovot na temata. Tuka temata e dali Marija ostanala devica posle ragjanjeto na Isus ili rodila uste deca posle nego. Za ova vtoroto bea izneseni desetina citati, a za vtoroto niti eden, a jas bash mislev deka ke ima dobra odbrana od pravoslavnite za ova prvoto тага
Your sweetest nightmare
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 23:40
Steta i jas mislev.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 23:45
Pravoslavnite i katolcite nemaat nikavi argumenti osven zhelbi.

Za mene i toa e vo red, dokolku takviot stav im se dopagja i sakaat da se drzhat za nego. Koj e hristijanski vernik bi rebalo da go prifati i da ne postavuva prashanje okolu toa i gotovo.

Ako toa gi pravi srekni, koj sum jas da im ja rasipuvam taa sreka, ushte poveke sto vo praktichniot zhivot ne mi znachi apsolutno nishto.

Изменето од Messenger - 24.Јануари.2008 во 23:46
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 23:54
Pravoslavnite i katolcite nemaat nikavi argumenti osven zhelbi.

Za mene i toa e vo red, dokolku takviot stav im se dopagja i sakaat da se drzhat za nego. Koj e hristijanski vernik bi rebalo da go prifati i da ne postavuva prashanje okolu toa i gotovo.

Ako toa gi pravi srekni, koj sum jas da im ja rasipuvam taa sreka, ushte poveke sto vo praktichniot zhivot ne mi znachi apsolutno nishto.

Изменето од Messenger - Денес во 23:46
Kolku si konradiktoren,, a be "filozof" pravголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lolita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 00:32
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Koj e hristijanski vernik bi rebalo da go prifati i da ne postavuva prashanje okolu toa i gotovo.

Dozvoli mi da te popravam Messenger. Pravoslavnite vernici se tie koi ja prifakjaat dogmata deka Marija ne rodila drugi deca posle Isus, dodeka hristijanskite vernici se drzhat do Biblijata i veruvaat vo sprotivnoto.
Your sweetest nightmare
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 04:31
Se izvinuvam sto ne bev dovolno precizen vo komentarot. Jas sekogash gi podrazbiram vernicite kako lugje koi moraat bezrezervno da ja prifatat dogmata na crkvata, pa zatoa podrazbirav deka znaete oti vo komentarot gi podrazbirav pravoslavnite i katolichkite vernici. Se razbira deka ima i hristijani koi ne se slozhuvaat vo site raboti so organiziranata religija i so pravo ne sakaat da bidat staveni vo istite grupi.

Znachi potpolno se slozhuvam so tebe. I jas go delam istoto mislenje.

P.S. Zatoa ne sakam da me etiketiraat kako nikakov vernik. Veruvam vo onoa vo shto veruvam i toa e vechen evolutiven proces. Sekoja veshtachki postavena granica samo ke me limitira i ke me zarobi vo nechii nekogash zamisleni prangii, vo koi sekako ne pripagjam po nikoja osnova.

Изменето од Messenger - 25.Јануари.2008 во 04:33
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.