|
Дали Марија имала деца после Исус? |
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Автор | ||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
??? |
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Apsolutno
Jas, Ti, Messenger, Pustinski Lav i Biblijata zaedno so site onie koi veruvaat vo nea (hristijanite) se soglasuvame deka ne ostanala devica, a sard, pravoslavnite i katolicite se soglasuvaat deka ostanala devica.
|
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pet pari ne davam za debatava.
|
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa zosto togas vrsis golema nuzhda po temava?
Ili samo kolku da se najdes vo muabet
p.s. sensei, ne si laskaj deka ke prodolzam so tvoite of-topik muabeti. Ako ne ti se dopagja temava nikoj ne te tera da pisuvas na nea, imas iljada temi niz forumov. Изменето од Lolita - 24.Јануари.2008 во 02:33 |
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па чекај бе малку кочи па и јас сум православен. |
||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Hehe lolita, nemoj toa taka vulgarno da go sfakjas.
Mislam deka toa sto go rekov si ima vrednost samo po sebe. A interesno mi e kako religijata ili potocno hristijanskata ja sveduvate na banalni debati. Temite koi me interesiraa gi komentirav podetalno,... no za zal bea izmasakrirani od moderatorot. A ne mi e jasno sto bara nekoj so nick Lolita na podforum veroispovest... Mene vulgarno mi e. P.S. Ne si laskaj deka ima potreba so bilo sto da prodolzis. Jas sum zadovolen so samoto toa sto se izjasniv. Изменето од sensei - 24.Јануари.2008 во 02:36 |
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ништо овде не се прави бабини деветини.Што подразбираш под тоа ?
|
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Epa sega i ti si kontradiktoren.
Spored katehizisot na pravoslavnata crkva Marija ostanala devica do krajot na nejziniot zivot. Dokolku si pravoslaven ke mora (slepo) da se pokoris na ovaa dogma. Ne moze da se narekuvas pravoslaven, a da imas nepravoslavni veruvanja.
Epa biraj sega, pravoslaven ili hristijanin?
|
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Temite koi me interesiraa gi komentirav podetalno,... no za zal bea izmasakrirani od moderatorot.
Da on e takov, dzelat prav, ko ce fati se masakar prai
|
||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Originally posted by MAKEDON-FILIP
Па чекај бе малку кочи па и јас сум православен. Epa sega i ti si kontradiktoren.
Spored katehizisot na pravoslavnata crkva Marija ostanala devica do krajot na nejziniot zivot. Dokolku si pravoslaven ke mora (slepo) da se pokoris na ovaa dogma. Ne moze da se narekuvas pravoslaven, a da imas nepravoslavni veruvanja.
Epa biraj sega, pravoslaven ili hristijanin?
On e pravoslaven-nevernik,, za toa neka ne te buni toa lolitce
|
||||
|
||||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А на шестиот месец беше испратен од Бога Ангелот Гаврил во галилејскиот град по име Назарет , кај една девица , свршена за маж по име Јосиф од домот Даводов а името на девицата беше Маријам. Ангелот влезе кај неа и рече: Радувај се , благодатна! Господ е со тебе , благословена си ти меѓу жените.
А таа , откако го виде се уплаши од неговите зборови и помисли каков ли е тој поздрав. И Ангелот и рече : Не плаши се Маријам барем ти најди благодет во Бога. И ете ти ке зачнеш во утробата , ке родиш Син и ке го наречеш со името Исус. Тој ке биде голем и ке се нарече Син на Севишниот и Господ Бог ке Му го даде престолот на неговиот отец Давид , и ке царува над домот Јаковов засекогаш и царството негово ке нема крај. А Мирјам му рече на Ангелот : Како ке се случи тоа , кога јас маж не познавам? Ангелот и одговори: Светиот дух ке влезе во тебе и силата на Севишниот ке те засени.Затоа и Светото кое ке се роди од тебе ке се нарече Син Божји. Ете и Елисавета твојата роднина нарекувана неплодна и таа зачна син во стари денови и веке е во шестиот месец зашто кај Бога нема да остане ни еден бессилен збор. Тогаш Марјам рече: Еве ја робинката господова нека биде според зборот твој. И Ангелот си замина од неа. И како што се случи тие денови Маријам отиде набргу во планинската земја во градот Јудин и влезе во домот Захариев и ја поздрави Елисавета..............(( Лука,1,26-40 ) Кој е Ангелот во случајов знаели некој да ми каже. |
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa ti pisuva, Angelot Gavril. Kakva vrska ima toa so temata?
decki jas otidov da spijam, pozdrav na site istomislenici i ostali
|
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ехеееее. Стопати пишав. Роден православен - значи не е мој избор. Мој избор е Македонец и Македонското сонце на моите предци. Како Македонец и како православен секогаш ке застанам во нивна одбрана колку и да е догматично православието, но секогаш ке трагам по вистината. |
||||
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |