|
Дали Марија имала деца после Исус? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 12> |
Автор | ||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Hehe lolita, nemoj toa taka vulgarno da go sfakjas.
Mislam deka toa sto go rekov si ima vrednost samo po sebe. A interesno mi e kako religijata ili potocno hristijanskata ja sveduvate na banalni debati. Temite koi me interesiraa gi komentirav podetalno,... no za zal bea izmasakrirani od moderatorot. A ne mi e jasno sto bara nekoj so nick Lolita na podforum veroispovest... Mene vulgarno mi e. P.S. Ne si laskaj deka ima potreba so bilo sto da prodolzis. Jas sum zadovolen so samoto toa sto se izjasniv. Изменето од sensei - 24.Јануари.2008 во 02:36 |
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па чекај бе малку кочи па и јас сум православен. |
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa zosto togas vrsis golema nuzhda po temava?
Ili samo kolku da se najdes vo muabet
p.s. sensei, ne si laskaj deka ke prodolzam so tvoite of-topik muabeti. Ako ne ti se dopagja temava nikoj ne te tera da pisuvas na nea, imas iljada temi niz forumov. Изменето од Lolita - 24.Јануари.2008 во 02:33 |
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pet pari ne davam za debatava.
|
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Apsolutno
Jas, Ti, Messenger, Pustinski Lav i Biblijata zaedno so site onie koi veruvaat vo nea (hristijanite) se soglasuvame deka ne ostanala devica, a sard, pravoslavnite i katolicite se soglasuvaat deka ostanala devica.
|
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
??? |
||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Значи ли ова дека се согласуваме дека не останала девица? |
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ovoj del mi bese posebno intersen od postot na Messenger.
|
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...Потоа се симнаа во Капернаум самиот Тој и мајка му и браќата негови и учениците негови и таму поминаа многу денови....( Јован,II,12 )
...Се доближуваше јудејскиот празник Распнување шатори. Тогаш Му рекоа браќата Негови: Замини оттука и оди во Јудеја , за да ги видат и твоите ученици делата што ги вршиш. Зашто никој не врши нешто скришум , кога самиот сака да биде познат. Ако ги вршиш тие дела покажи се самиот себеси на светот. Зашто ниту браќата Негови не веруваа во Него....( Јован,VII,2-5 ) Во двата извадока од Јован јасно се гледа дека браќата очигледно се поврзуваат со мајката на Исус, така што поради тоа зборот -браќа- треба да се сфаќа во семејна смисла освен тоа тие впечатливо се оддвоени од неговите следбеници и не веруваат во него(зошто ниту браќата не веруваат во него). Значи во самите евангелија се гледа дека Исус не бил единец туку дека имал браќа а заедно со оној извадок од Лука во погорните постови ке утврдиме дека Исус на Марија и е првенец што значи браќата му се помали од него или родени по него . Заклучокот е дека Дева Марија по Исусовото раѓање не останала девица. Одиме понатака: ...-Зар не е тој дрводелецот?(Морам да спомнам дека еврејското _хереш_ во превод значи:дрводелец,волшебник,мудрецф.) Синот на Марија, брат на Јаков,Јосија,Јуда и Симон? и зар не се меѓунас тука неговите сестри?....( Матеј,VI,3 ) Опс што се случи сега , што имаме тука , па Марија освен машки раѓала и женски. Мислам дека доволно се доказиве за да ја потврдат спротивноста на девственоста на Марија. |
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sard, kolku sto jas znam evangelijata se zapisani vo 1 vek, a ne vo "podocneznite vekovi". Matej, Marko, Luka i Jovan ne se pravele pametni tuku jasno si napisale ona sto go videle, deka Marija imala i drugi sinovi i kjerki (a zosto i bi nemala? seksot vo ramkite na brakot e blagosloven od Bog )
Jas mislam deka nikoj vo 1 vek ne ja narekuval devica Marija, tuku podocna koga se pojavle katolicite i pravoslavnite tie ja sozdale taa dogma deka Marija e devica i pocnale da ja narekuvaat deva marija, dodeka prvite hristijani ne ja narekuvale taka.
Ova mi go smeni mislenjeto za inteligencijata na MAKEDON-FILIP
Eve ti Sard odgovor zosto Isus resil da ja predade svojata majka na svojot najblizok ucenik Jovan, a ne na svoite rodeni brakja:
bravo MAKEDON-FILIP Изменето од Lolita - 24.Јануари.2008 во 01:52 |
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sard me interesira toa dali Marija ziveela bracen zivot so Josif? |
||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Iskreno prv pat slusham za ova. Pred 3-4 dena go procitav celiot Nov Zavet i vakva izmislica ne najdov. No moze sum preskoknala nekoj stih, ke moze da mi kazes kade go pisuva toa?
Lele sto nema da izmislat za da si ja zadrzat dogmata. Ubavo rece Messenger, na nekoj vistinata go prosvetluva, a nekoj zatvara oci i kako slep za stap se drzi za dogmata. Изменето од Lolita - 24.Јануари.2008 во 02:13 |
||||
Your sweetest nightmare
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
OK Sard, te ostavam so tvoite veruvanja i nedostatokot na argumenti.
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Внеси реплика | страница <1 7891011 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |