IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Библијата и алкохолот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Библијата и алкохолот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
Автор
Порака
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:55
Neka ostane,neka bide dokaz na toa kolku ludjeto ponekogas mozat da bidat zlobni vo iznesuvanjeto nevistini.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 02:00
efendija, ne presuduvaj koga ne si siguren vo neshto. Ne si gi proveril site saudijci dali pijat ili ne obichna rakija i ne mozhes da garantirash 100% nitu za toa, a da ne zboruvame za drugo.

Razbiram da kazhesh deka ne ti se veruva i deka ne e spored k*ranot (tuka i bi mozhel da se slozham so tebe), ama da tvrdish deka kazhanoto e nevistina i deka e spomnato od zloba... ehhhh.

Ama ajde, imam dobra dusha, pa ti prostuvam. Neka bide po tvoe.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 02:05
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

efendija, ne presuduvaj koga ne si siguren vo neshto. Ne si gi proveril site saudijci dali pijat ili ne obichna rakija i ne mozhes da garantirash 100% nitu za toa, a da ne zboruvame za drugo.

Razbiram da kazhesh deka ne ti se veruva i deka ne e spored k*ranot (tuka i bi mozhel da se slozham so tebe), ama da tvrdish deka kazhanoto e nevistina i deka e spomnato od zloba... ehhhh.

Ama ajde, imam dobra dusha, pa ti prostuvam. Neka bide po tvoe.

Messenger:Vo nekolku posta nanazad si defacto offtopic,pisuvas za nesta koi nemaat vrska so temata,i so toa ni davas primer kako treba vo idnina i nie da pisuvame.

A toa so kolonskata voda e ironija bez presedan od tvoja strana,da ne recam cista glupost.
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 13:07
среќа човеков кој не знам кој е (Messenger), зборува за некој разговор (што незнаеме дали се случил навистина) со некој комерцијалист (што исто така незнаеме кој е) од некоја фирма за увос на колонска вода (што исто така незнаеме која е) и за некои саудијци (кои не знаеме кои се и дали навистина се). . . !

Ова се муабети воопшто не поддржани со ништо кои само ги читаш, се смееш  на нив и не значат ништо среќа таков е твојов коментар господине Messenger.

И уште нешто Господине Messenger, темата е Библијата и Алкохолот, темата не е колонската вода и саудиска арабија, темата не е разговор меѓу тебе и некој комерцијалист, темата не е саудијците . . . темата не е кажување прикаски од твојот живот. Вие господине, како модератор треба да го забележите и да го знаете тоа подобро од сите нас тука и да не го правите ова . . . коментирање надвор од темата!
Се разбравме?

Извинете што ви го одзедов вашето време читајќи го мојов коментар, но се надевам дека тој ќе биде поучен за тебе во понатамошното твое модерирање па и однесување.

Благодарам Господине, се најдобро.

Изменето од vd - 22.Јануари.2008 во 13:15
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 13:40
Originally posted by vd vd напиша:

среќа човеков кој не знам кој е (Messenger), зборува за некој разговор (што незнаеме дали се случил навистина) со некој комерцијалист (што исто така незнаеме кој е) од некоја фирма за увос на колонска вода (што исто така незнаеме која е) и за некои саудијци (кои не знаеме кои се и дали навистина се). . . !

ма немаш ти појма од ништо газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 13:43
20Vinoto e potsmevka, rakijata -
buntovnik; i sekoj, koj im e pot-
cinet, ne e razumen.(Izreki,20:1)

Za pijanicata
29 Na nekogo - ah, na nekogo - oh, na nekogo
- kavga, na nekogo zal, na nekogo
rani bez pricina, na nekogo zacrveneti
oci?
30 Na onie, sto zasednuvaat okolu vino,
koi odat da baraat vino so aromi.
31 Ne gledaj go vinoto kako se crvenee,
kako toa iskri vo casata, kako
ubavo se lee;
32 otposle toa ce kasne kako zmija i
ce `ilne kako otrovnica;
33 ocite tvoi ce gledaat prividenija,
i srceto tvoe ce pocne da govori nerazumno;
34 i ti ce bides kako zaspan srede more
i kako zadreman na vrvot od jarbol,
35 pa ce reces: „Me tepaa i ne me
bolese; me turkaa i ne cuvstvuvav. Koga
ce se razbudam, pak ce go baram istoto.”(Izreki,23:29-35)

Molam nekoj hristijanin da mi gi objasni ovie citati,ako moze nekoj od protestantite,ako nema takov,togas bilo koj?

Blagodaram!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 16:05
Ako beshe vinoto dobro za Isus, togash e dobro i za mene. (Izreki, Messenger, idividi podforum, veroispoved)
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 16:11
ubavo e "drvo" da se napravish,....taka pishuva,...koj kako ja chita,..голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 16:35

Ako beshe vinoto dobro za Isus, togash e dobro i za mene. (Izreki, Messenger, idividi podforum, veroispoved)

Ti si defacto outside od hristijanstvoto,zatoa ce cekam nekoj po adekvaten da mi odgovori. ...mozebi Sard...ili adzija...
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 17:50
Alhoholot e korisna rabota. Se koristi i vo medicinata. Neznam shto koristat vo bolnicite vo muslimanskite dezavi kako sredstvo za dezinfekcija???
Ponatamu alhohlot e korisen za digestivniot sistem. Pomaga da se razlozat holesterolite - vinoto osobeno. Vo tekot na ruchek kade se konsumira vkusno svinsko ili mlado prasechko pechenje pozelno e da se konsumira i crno vino - go namaluva rizikot od infarkt.
Alhoholot se koristi i vo hemiska industrija. Na primer raznite parfemi se na baza od alhohol.
Alhoholot e mozen energens na idninata. Motorite so vnatreshno sosgoruvanje rabotat bez problem na alhohol. Biodizelot ne e nishto drugo tuku alhohol
E sega vistinskoto ime na temeva trebashe da bide "Biblijata i etilalhoholot" ili "Biblijata i metilalhoholot" Vaka ne e precizno kazano pa chovek neznae za shto da pishuva...
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 18:02
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

Alhoholot e korisna rabota. Se koristi i vo medicinata. Neznam shto koristat vo bolnicite vo muslimanskite dezavi kako sredstvo za dezinfekcija???
Ponatamu alhohlot e korisen za digestivniot sistem. Pomaga da se razlozat holesterolite - vinoto osobeno. Vo tekot na ruchek kade se konsumira vkusno svinsko ili mlado prasechko pechenje pozelno e da se konsumira i crno vino - go namaluva rizikot od infarkt.
Alhoholot se koristi i vo hemiska industrija. Na primer raznite parfemi se na baza od alhohol.
Alhoholot e mozen energens na idninata. Motorite so vnatreshno sosgoruvanje rabotat bez problem na alhohol. Biodizelot ne e nishto drugo tuku alhohol
E sega vistinskoto ime na temeva trebashe da bide "Biblijata i etilalhoholot" ili "Biblijata i metilalhoholot" Vaka ne e precizno kazano pa chovek neznae za shto da pishuva...

Temata Anthony e Biblijata i alkoholot, pa koga sakaz da dokazes nesto potvrdigo toa so fakti potkrepeni od samata Biblija, a ne kako ti gi gledas rabotite.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 18:54
Originally posted by efendija efendija напиша:

Ti si defacto outside od hristijanstvoto,zatoa ce cekam nekoj po adekvaten da mi odgovori. ...mozebi Sard...ili adzija...

efendija, ti znachi forumov go gledash kako bojno pole megju religii, a chlenovite kako verski vojnici ???

Pa ne mora da se deklariram kako hristijanski vernik, pa da prochitam vo Noviot Zavet deka Isus piel vino ! Zatoa velam, ako spored Noviot Zavet najsvetlata hristijanska lichnost piela vino i bilo dobro za nea, zoshto ne bi bilo dobro za mene ? Zarem ke ima nekoj hristijan koj ke go osudi Isus?

A dali go osuduvash ti ?

Изменето од Messenger - 23.Јануари.2008 во 19:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 19:13

efendija, ti znachi forumov go gledash kako bojno pole megju religii, a chlenovite kako verski vojnici ???

Pa ne mora da se deklariram kako hristijanski vernik, pa da prochitam vo Noviot Zavet deka Isus piel vino ! Zatoa velam, ako spored Noviot Zavet najsvetlata hristijanska lichnost piela vino i bilo dobro za nea, zoshto ne bi bilo dobro za mene ? Zarem ke ima nekoj hristijan koj ke go osudi Isus?

Subhanallah!(Slaven neka e Allah)! -Jas forumov Messenger go gledam kako pole za natprevar so argumenti,a clenovite gi gledam kako inteligentni sustestva od koi treba da naucime mnogu nesta.Temata e Biblijata i Alkoholot,i taa ne e slucajno otvorena!Imam dosta poznavanje za ovoj problem i samo edno ce ti kazam deka protestantite i pravoslavnite hristijani imaat razlicni stavovi po ova prasanje.Zatoa sakav da go slusnam nivnoto mislenje,zosto navistina ima mnogu da se kaze po ovaa tema.Eve posto ti se vladees po Noviot Zavet,po najsvetlata Hristijanska tocka koja sto piela vino,da te prasam nesto:KAKVO VINO KONZUMIRAL ISUS PREVRIENO ILI NEPREVRIENO?(zosto tuka ima ocigledna razlika,prvoto e alkohol a vtoroto sok)!

Изменето од efendija - 23.Јануари.2008 во 19:14
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 19:16

Subhanallah!(Slaven neka e Allah)! -Jas forumov Messenger go gledam kako pole za natprevar so argumenti,a clenovite gi gledam kako inteligentni sustestva od koi treba da naucime mnogu nesta.Temata e Biblijata i Alkoholot,i taa ne e slucajno otvorena!Imam dosta poznavanje za ovoj problem i samo edno ce ti kazam deka protestantite i pravoslavnite hristijani imaat razlicni stavovi po ova prasanje.Zatoa sakav da go slusnam nivnoto mislenje,zosto navistina ima mnogu da se kaze po ovaa tema.Eve posto ti se vladees po Noviot Zavet,po najsvetlata Hristijanska tocka koja sto piela vino,da te prasam nesto:KAKVO VINO KONZUMIRAL ISUS PREVRIENO ILI NEPREVRENIENO?(zosto tuka ima ocigledna razlika,prvoto e alkohol a vtoroto sok)!

Znam deka piel vino, a ako ima neshto poveke okolu toa, poveli objasni. Ke bide interesno chetivo za site.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.