|
ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам |
Внеси реплика | страница <1 3233343536 38> |
Автор | |||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nemoj ziti se da me zalish tolku
Megutoa najverojatno SI PAK POD SON, pa nemozesh ili nesakash da ja svatish poentata. Sepak ke recham deka NESAKASH - zatoa sto neznaesh a i nemash sto drugo da odgovorish kako "samoodbrana" (sto i nemora da ja davash....premnogu e ochigledna).
|
|||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Borec, aj da mi odgovoris na edno prasanje ama iskreno..kakov pasos poseduvas momentalno???? Ama iskren odgovor cekam... |
|||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas bar sonuvam..a ti se uste zivees vo kosmarnata proBugarska vlada na Crni Grujo&Co.....A jas kolku ne znam...toa e veke prasanje nas percepcija nesto sto ti go nemas....A odgovorov ti e tolku konfuzen i prost sto 15 minuti ne mozev da svatam sto sakas da kazes...sakas da upotrebis slovenska retorika...ali ne ti ide...ko sto ne ti idat i mnogu drugi stvari,,,A za samoodbranata...da..se branam sebe...svoite vnuci...deca..roditeli...se vide kolku vie PATRIOTITE ja odbranivte drzavava vo konfliktot 2001....sramota...lopovi..slavini da se kradat po vikendickite na Popova Sapka....
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе леле колку поплаки има за мртва земја не ми се верува
|
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mtva e onaa zemja koga ke pocinat site sto nekogas se rodile vo nea
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ех шо си чуден... не знаеш колку луѓе уште го сањаат елвис? ова ти е ист феномен, само други „пациенти“... |
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
овој уште не сфаќа дека не е он докторот.
а богами не е ни медицинска СЕСТРА.... |
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
10 pricini zasto da bidete gordi sto ste YUGOSLOVENI
1. Biti jugosloven znaci plivati uzvodno a to mogu samo najjaci 2. Jugosloven znaci bit "kod kuce" u 6+ drzava 3. Jugosloven znaci biti omalovazavan u 6 drzava tako da ste uvek u centru paznje, a ipak prastati tudje zablude 4. Osecati se superiorno u prepucavanjima nacionalista (ipak su oni svi pomalo jugosloveni, a vi ste mnogo ) 5. Biti Jugosloven znacilo je biti u manjini cak i u SFRJ ali elita nikad nije vecina. Sada smo "Limited Series" bar neko vreme do neke nove Jugoslavije 6. Biti Jugosloven sada znaci biti iskren (nekada se postajalo Jugoslovenom zbog karijere dakle ciste materjalne koristi, a sada zbog ideala) 7. Govorite u startu vise jezika nego i jedan drugi narod ili ih bar jako dobro razumete (Srpski, Hrvatski, Bosnjacki, Crnogorski, Slovenacki i Makedonski). Za prosecnog stranca ste rodjenjem poliglota. 8. Jugosloven znaci biti oslobodjen od mrznje, nacionalizma, netrepeljivosti i netolerantnosti 9. Jugosloven znaci biti najveci patriota na svetu - volis 6 svojih drzava kao jednu 10. Jugosloven znaci i pridrzavati se 10 Bozjih zapovesti u stvarnosti, a ne deklarativno, biti otvorenog uma, slobodarskog duha, postovati proslost jugosovenskih naroda, prihvatati razlike, ceniti mir, cuvati uspomene na sve one koji su dali zivot za sve Jugoslovenske drzavice, obrazovati omladinu o onome sta je SFRJ bila i sta je trebalo da bude, ulivati im ponos da vuku korene iz jedne srecne, uspesne i prosperitetne zemlje koja je bola oci svima, setiti se "Hej Sloveni" kad god svira neka druga himna, zalit za svakom kapi prolivene krvi u bratoubilackim ratovima, setiti se Starog Mosta, graditi porusene veze i verovati u buducnost, ne dozvoliti da se ludilo ikada vise ponovi, nositi u srcu Marsala Tita i jos mnogo toga dobrog i lepog znaci biti Jugosloven! _________________ There was The Land of Champions The Land called YUGOSLAVIA |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто 10 причини,ја имам 2000 причини да стане дедо ми од гробот ама бог да го прости мртов е |
|||
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
AJDE BE, OJDE DA DOJDE JUGOSLAVIJA.
OSHE JA BAMKATE! AKO BEJA SITE ZA JUGOSLAVIJA, KE NEMASHE DA SE KOLAT KAKO GOVEDA, OVAKA POKAZHA SE SHO E KAKO E. I SAMIO ZAVRSHETOK NA JUGOSLAVIJA KAKO BIDE, POKAZHUVA DEKA SEKOJ VID NA NOSTALGIJA E SAMO NEKOJA ILUZIJA U VRSKA SO JUGOSLAVIJA. |
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,....ne ni bile zivi,...koga?,...mozebi pod turcite?,....pa,shto im vredelo toa,....samo na turcite!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
moj sigurno ne se... jas nikogash ne sum mislel deka e toa mozhno ........ |
|||
Внеси реплика | страница <1 3233343536 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |