|
Библијата и алкохолот |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | ||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 20.Јануари.2008 во 17:54 |
|
Eve uste edna tema interesna za razmisluvanje! Poznato e deka sirum svetot postojat instituti,dispanzeri i kliniki za zastita vo borbata protiv alkoholizmot.Vostanoveno e deka povece se pie vo zemjite so pogolem standard.Prema toa,i pokraj site dostignuvanja vo naukata i prosvetata,alkoholnite pijaloci i ponatamu se pijat,a brojot na zavisnici od den na den e vo se pogolem porast. Stavot na Islamot mislam deka na site vie dobro poznat po ova prasanje,no zatoa me interesira stavot na Biblijata. Gi povikuvam site dobronamerni hristijani da dadat svoj doprinos vo ovaa tema so svoite izlaganja,koi preporacuvam da bidat potkrepeni so Bibliski citati. Odnapred vi blagodaram! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
efendija, site hristijani ne pijat alkohol, site sto pijat ne se opijanuvaat, pijat i ateisti, se opijanuvaat i tie kako i site lugje od site veri i t.n. i t.n. Rabotata e sto toa e sloboden izbor na sekoj chovek.
Nikoj vo verata ne e prisiluvan da pravi bilo sto i vo demokratskite zemji nema verska policija koja so pendreci ke odi i ke vteruva zakon i moral. Mislam deka poentata ti e promashena, ama ti poagjash od strogo muslimansko gledishte, pa verojatno ova ti e mnogu logichno. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Temava e Biblijata i Alkoholot Mesinger, A ne e Hristijanite i Alkoholt.. ako si ja razbrall.. poz..... |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Poentata messenger mie namesto,ne poadjam samo od islamsko glediste,interesno e sto i Biblijata zboruva za alkoholot,i toa vo mnogu citati,pa sega cekam nekakov rasplet od hristijanite da mi prokomentiraat poopsirno malce na ovaa tema,ce vidis deka ne e tolku ednostavno. P.S. Povod za temava mie edna kniga napisana od hristijanski teolog pod naslov:BIBLIJA I OPOJNA PICA,vo koja kniga avtorot navistina dava mnogu Bibliski citati po ova prasanje. |
||
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so ova ne se soglasuvam vo kontekstot na temava.... |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas samo prenesov citat od pogore spomnatata kniga.Mozebi si vo pravo.
|
||
|
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според Библијата, конзумирањето алкохол е дозволено но во контролирани мери.
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zasto da ne, znaci nema ogranicuvanja tuku vo mala mera...
poznato e deka vo vinoto e mnogu zdravo za piewe poradi antioksidansite sto gi sodrzi pravoslavnite hristijani ne piat cesto, toa e sosema vo umereni kolicini... |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa jas sekogash velam ako vinoto bilo dobro za Isus, togash sigurno ke e dobro i za mene.
Da ne shiram sega tuka za site polezni raboti vo nego, bidejki ke odam off-topic, pa ke mora samiot da se brisham. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се извинувам Ефендија.
Мислев дека е некој друг , не сум видел. Изменето од MAKEDON-FILIP II - 20.Јануари.2008 во 21:53 |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako imas nesto da prokomentiras vo vrska so temava bujrum,ako si dojden za nekomu da solis pamet,toa zadrzi si go za sebe.Jas neslucajno ja otvoriv ovaa tema i najlubezno se obrativ za mislenje.A ti soncepokloniku mozes slobodno da postavis tema za Islamot,pa ce go vides naseto znaenje. |
||
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај нас алкохолот е добро да се конзумира но во умерена количина а библијата си нема врска со тоа.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ok,toa sie tvoe mislenje,me interesira da cujam nekoj Bibliski citat po ovaa tema.
P.S. primeno e tvoeto izvinuvanje |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lot i negovite cerki
30 A Lot izleze od Sigor, i se nastani vo planinata so dvete cerki svoi; zasto se plasese da zivee vo Sigor. I ziveese vo pestera so dvete cerki svoi. 31 A postarata i rece na pomladata: „Nasiot tatko e star, a nema maz vo zemjava za nas, kako sto e obicaj po celata zemja. 32 Ajde da mu dademe na tatkoto nas vino, za da se opie; pa da legneme so nego, za da go zacuvame potomstvoto na naciot tatko!” 33 I mu dadoa vino na tatko si vo onaa noc; i vleze postarata i legna so tatkoto svoj; a toj ne seti ni koga legnala taa, ni koga stanala. 34 A utredenta i rece postarata na pomladata: „Ete, noceska bev so svojot tatko. Da go opieme so vino i vecerva: pa vlezi i ti legni so nego, i ce socuvame potomstvo od tatkoto nac!” 35 I taa noc mu dadoa na tatko si vino; i vleze pomladata i spiece so nego; a toj ne razbra ni koga taa legnala, ni koga stanala. 36 I obete cerki Lotovi zacnaa od tatkoto nivni. 37 I postarata rodi sin, i go narece Moav (velejci: „Od tatko mi e.” Toj e pratatko na Moavcite do denes. 38 A i pomladata isto rodi sin, i go narece Ben-Ami (velejci: „Toj e sin od mojot rod”.) Toj e pratatko na Amoncite do denes. Ovde ne sakam da zboruvam za incestot,za toa e pisuvano mnogu pati,no,mene na oci mi padja edna rabota povrzana so temava,a TOA E VINOTO! Od ovie citati jasno se razbira deka vinoto e pricina za incestot koj Lot BEZ DA OSETI go napravil so negovite dve cerki. Ovde sakam nekoj da mi objasni KAKO MOZE DA SE TOLERIRA NESTO STO MU STETI NA COVEKOT,I DA SE KONZUMIRA ISTOTO KOGA EVE VO SAMATA BIBLIJA JASNO E ZAPISANO DEKA VINOTO BILO PRICINA ZA INCESTOT NA LOT SO NEGOVITE CERKI? |
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |