IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Каде е гробот на Исус?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Каде е гробот на Исус?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:11
Originally posted by vd vd напиша:

душо, ти припадничке на женскиот пол, во к*ранот никаде не се вели дека Аллах го воздигнал својот син кај себе! Нема Аллах синови и ќерки, таа измислица е кај Христијанството, пророкот Мухамед с.алејхи ве селем со објавата од Аллах ги поправа овие Христијански измислици и тоа Христијанско богохулие.
Види, отвори к*ран, 4:157, тамо јасно се вели THEY KILL HIM NOT! значи - со сигурност не го убија, нема воскреснување. А, според Христијанството, Исус исто така е воздигнат на небото, кажи ми како, испарил туку-така?

нека не те чуди, јас постојано кога го спомнувам Исус го нарекувам со право така но некако се надоврзав па не сфатив дека не одговара тоа кај вас муслиманите (очигледно ништо не може да ти излезе од поглед голема%20насмевка)
е сега, не ми е јасно уште нешто
а кога го земал Алах? (ако не бил распнат на крстот според вас и не воскреснал?)
според нас не испарил туку-така, туку воскреснал среќа па потоа заминал кај својот татко

Изменето од connected - 19.Јануари.2008 во 17:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:13
...и немој ти на мене душо лутина
Кон врв
Lolita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Ноември.2007
Локација: United Kingdom
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lolita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:20
Originally posted by connected connected напиша:

ако Бог го воздигнал својот син кај себе како што вели к*ранот, зошто тогаш не дообјасниш подобро?
како тоа го воздигнал? пред да умре како човек или откако воскреснал?

Mila konekted. Muslimanite ne veruvaat deka Isus e sin bozji, nitu pak deka umrel, nitu pak deka voskresnal. Kako togas veli deka vo k*ranot pisuva deka Isus e sin bozji?
Kako togas prasuvas dali Isus bil vozdignat pred da umre ili otkako voskresnal, koga muslimanite ne veruvaat ni vo ednoto ni vo drugoto?

Edno nesto ne mi e jasno. Kako toa samonarecenite hristijani tuka (ne mislam samo na konekted, tuku na site do eden), koi ne si ja poznavaat ni svojata vera, a se osmeluvaat da zboruvaat za islamot i k*ranot za koi ne znaat ni dva so dva da svrzat. Smesno, navistina smesno. Namesto da idat da skokaat po krsto, oni se mesaat vo raboti kaj sto ne im e mestoto.

Jas na primer mnogu malce znam za hristijanstvoto, a za islamot sum dupka, ama ne mi e sram da prasam nekoj poupaten. Ne e sramota da se prasa, sramota e da se treskaat gluposti sakajkji da se pravime pametni il da glumime golemi vernici.

p.s. konekted, aj probaj sega da me brishesh газење%20од%20смеење
Your sweetest nightmare
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:22
Originally posted by Lolita Lolita напиша:

ако Бог го воздигнал својот син кај себе како што вели к*ранот, зошто тогаш не дообјасниш подобро?како тоа го воздигнал? пред да умре како човек или откако воскреснал?

Mila konekted. Muslimanite ne veruvaat deka Isus e sin bozji, nitu pak deka umrel, nitu pak deka voskresnal. Kako togas veli deka vo k*ranot pisuva deka Isus e sin bozji?

Kako togas prasuvas dali Isus bil vozdignat pred da umre ili otkako voskresnal, koga muslimanite ne veruvaat ni vo ednoto ni vo drugoto?

Edno nesto ne mi e jasno. Kako toa samonarecenite hristijani tuka (ne mislam samo na konekted, tuku na site do eden), koi ne si ja poznavaat ni svojata vera, a se osmeluvaat da zboruvaat za islamot i k*ranot za koi ne znaat ni dva so dva da svrzat. Smesno, navistina smesno. Namesto da idat da skokaat po krsto, oni se mesaat vo raboti kaj sto ne im e mestoto.

Jas na primer mnogu malce znam za hristijanstvoto, a za islamot sum dupka, ama ne mi e sram da prasam nekoj poupaten. Ne e sramota da se prasa, sramota e da se treskaat gluposti sakajkji da se pravime pametni il da glumime golemi vernici.

Alal da tie! Ova se vika zdrav rezon.

Изменето од efendija - 19.Јануари.2008 во 17:22
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:30

нека не те чуди, јас постојано кога го спомнувам Исус го нарекувам со право така но некако се надоврзав па не сфатив дека не одговара тоа кај вас муслиманите

Следниот пат, кога ќе пишуваш, обрни внимание што пишуваш. Да не седам нон-стоп да те корегирам.

е сега, не ми е јасно уште нешто
а кога го земал Алах? (ако не бил распнат на крстот според вас и не воскреснал?)
според нас не испарил туку-така, туку воскреснал среќа па потоа заминал кај својот татко

Не, Исус не воскреснал, И како што ви запишал Павле во 1 Коринтјани 15:14

А ако Христос не воскреснал, тогаш е празна нашата проповед, празна е и вашата вера. (Павле во 1 Коринтјани 15:14)

ако не зборувате за воскреснувањето, тогаш нема за што да зборувате, тогаш вашата вера е празна, ништо среќа

Аллах го земал при себе кога било потребно, значи го спасил и не дозволил да биде убиен. Те прашував, не кога според вас отишол кај својот татко, туку како, на што не ми одговори.

Изменето од vd - 19.Јануари.2008 во 18:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:30

ако Бог го воздигнал својот син кај себе како што вели к*ранот, зошто тогаш не дообјасниш подобро?
како тоа го воздигнал? пред да умре како човек или откако воскреснал?

леле мила лолитка
незнам од каде излезе одеднаш, по името како да си излегла од некој евтин филм да не надополнувам со каква содржина...изгледа те имам многу повредено па така одеднаш да ме атакуваш за работи кои и самата признаваш дека не ги познаваш?
извини ако до толку сум те повредила несакајќи, но моите прашања кон некои членови се баш поради тоа што незнам!
јас навистина ништо незнам, но дали ќе ти се допаѓа мојот стил на прашување или мојата (не)информираност верувај драга и мила лолитка ич уво не ме боли голема%20насмевка
мене не ми е срам да прашам, а и на многу други овде
и наместо постојано да трчаш по мене, сконцентрирај се на нешто попаметно драга и мила
овде е темата нешто сосема друго

и уште еднаш извини, плиз газење%20од%20смеење
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:32

connected ја нема повеќе таа опција за бришење!

Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:34
Sega ne moze da brise,tuku moze da bide izbrisana.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lolita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:37
Originally posted by vd vd напиша:

connected ја нема повеќе таа опција за бришење!

znam, i go trgnaa najjakiot argument. Sega se sto pisuva se samo vicevi газење%20од%20смеење
Your sweetest nightmare
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:37
леле, па јас сум била многу популарна голема%20насмевка
е па ај уживајте во моментот, да не ви го расипувам голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lolita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:42
popularna si, po tvoite lapsuzi голема%20насмевка
Your sweetest nightmare
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:54

па сега драга, неможам да се мерам со такви поштари како тебе голема%20насмевка
немаме сите суфлери пријатели да не поправаат во грешките газење%20од%20смеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:55
Originally posted by efendija efendija напиша:

Sega ne moze da brise,tuku moze da bide izbrisana.

радосен ден за тебе, јееееееееееее голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lolita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 18:01

па сега драга, неможам да се мерам со такви поштари како тебе голема%20насмевка
немаме сите суфлери пријатели да не поправаат во грешките газење%20од%20смеење

Pa podobro da prasam, otkolku da lepam lapsuzi tuka, otkolku da lepam lapsuzi, a posle da se cudam kako site mi se smeat.
Ma ne si samo ti smesna, smesna e celava tema, osobeno po toa sto prasanjeto e posveteno na muslimanite, demek shah mat, a ustvari so svoj kamen po glava газење%20од%20смеење
Your sweetest nightmare
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.