Испечати | Затвори го прозорот

Каде е гробот на Исус?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11611
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 05:41
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Каде е гробот на Исус?
Постирано од: Messenger
Наслов: Каде е гробот на Исус?
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 09:57
Nashiot prijatel Sahih Bukhari vo temata "Koj ke odi vo Rajot" , vo svojot posleden komentar go zaprasha eden chlen

Kade e Isusoviot grob?

Kolku sto znam, spored hristijanskoto veruvanje, Isus voskresnal, pa negioviot grob posle tri dena ostanal prazen.

E sega, spored muslimanskoto veruvanje Isus ne umrel i ne voskresnal. Ako e taka, togash gi prashuvam muslimanskite chlenovi, kade e Isusoviot grob ????   

I ova go prashuvam sosem seriozno, a ne ironichno.

Ako Isus ne bil Bozhji sin, ako toj ne umrel razapnat na krstot i ako ne voskresnal, togash logichno e da se zaklichi deka bil smrtnik koj potoa zhiveel i na krajot moral da umre i da bide nekade zakopan. Bidejki Toj bil tolku sveta lichnost, sigurno ne mozhel da mine kompletno nezabelezhano, bez da svrti nikakvo vnimanie so onie so koi doagjal vo sredba, moralo da bide zakopan so posebna pochest i bi morelo da se znae kade e negoviot grob, neli ?

Zatoa jas, zainteresiran od vakvoto tvrdenje, gi prashuvam muslimanskite chlenovi od ovoj podforum dali znaat

Kade e grobot na Isus?   

Ne znam dali nekogash e diskutirano na ovaa tema, pa zatoa ja postavuvam kako nova tema.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Коментари:
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 11:42
Mozhebi nikoj neznae kade e grobot na Isus...

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Постирано од: connected
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 12:05
пак апсурдни теми лутина
гарант никој нема да знае да каже и нема да се осмели, а јас се надевам дека муслиманите конечно ќе сфатат нешто повеќе од оваа тема среќа

поздрав member_profile.asp?PF=4933&FID=47 - Messenger  големо%20гушкање

-------------

Постирано од: vd
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 12:20
Originally posted by connected connected напиша:

а јас се надевам дека муслиманите конечно ќе сфатат нешто повеќе од оваа тема среќа

Што да сватиме о ти припадничке на женскиот пол? среќа Немаш поим ти од Исламот, затоа немој да кажуваш за некакви твои надежи кои се смешни и апсурдни, нелогични, безвезни.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 12:22
Originally posted by vd vd напиша:

а јас се надевам дека муслиманите конечно ќе сфатат нешто повеќе од оваа тема среќа

Што да сватиме о ти припадничке на женскиот пол? среќа Немаш поим ти од Исламот, затоа немој да кажуваш за некакви твои надежи кои се смешни и апсурдни, нелогични, безвезни.

дете, ај не замарај доста%20е
и што толку имаш против што сум припадничка од женскиот пол?
неможе твојата мусламнска душа да го поднесе ова? или објасни со која намера го спомнуваш тоа?
а за да тврдиш какви се моите надежи, треба да ме познаваш доволно
затоа ти простувам поради тоа среќа

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 12:24

п.с.
и неместо да се замараш со мене, не заборавај да одговориш на темата на месинџер ако смееш и знаеш голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 12:25
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

E sega, spored muslimanskoto veruvanje Isus ne umrel i ne voskresnal. Ako e taka, togash gi prashuvam muslimanskite chlenovi, kade e Isusoviot grob ????    

Мessenger, се ми изгледа дека сакаш да го промовираш Христијанството и да направиш да изгледа дека во Исламот има проблеми.
Секако Messenger, Иса алејхи селам не умрел и не воскреснал, така е секако, но Messenger ти или навистина оваа тема и ова прашање го поставуваш од незнаење . . . или само провоцираш. Еве, прошири го твоето знаење читајќи го овие ајети од к*ранот:

“Behold! God said: ‘O Jesus! I will take thee and raise thee to Myself and clear thee of the falsehoods of those who blaspheme; I will make those who follow thee superior to those who reject faith, to the day of Resurrection. Then shall ye all return unto me, and I will judge between you of the matters wherein ye dispute.” (Surah 3:54)

"Nay, Allah raised him up unto himself, and Allah is exalted in Power, wise" (Surah 4:158)

П.С. И да те запрашам, како го прашуваш ова прашање? Како муслиман сигурно не, како Христијанин можеби . . . како агностик?

-------------

Постирано од: Pustinski-Lav
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 12:31
пак апсурдни теми лутина
гарант никој нема да знае да каже и нема да се осмели, а јас се надевам дека муслиманите конечно ќе сфатат нешто повеќе од оваа тема среќа

Ce odgovorime nemoj da se sekiras tolku, samo da mu se opustat malce strastite na messenqer, jer onoj postavuva prasanja za da tepa vreme na podforumov, a ne uti ne mu e jasen odgovorot na prasanjeto sto go ima postaveno...
 Da bidam iskren od sekoja tema po nesto povece svacam,, i toa ti vikam, Allah na kogo saka mu se smiluva i go upatuva na praviot pat

-------------
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 12:35
Оваа тема и ова прашање треба да се знае да се постави . . . само не ми е јасно баш она што Месенџер сака да праша, според она што го сватив, му одговорив.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 12:46
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

пак апсурдни теми лутина

Ce odgovorime nemoj da se sekiras tolku, samo da mu se opustat malce strastite na messenqer, jer onoj postavuva prasanja za da tepa vreme na podforumov, a ne uti ne mu e jasen odgovorot na prasanjeto sto go ima postaveno...
 Da bidam iskren od sekoja tema po nesto povece svacam,, i toa ti vikam, Allah na kogo saka mu se smiluva i go upatuva na praviot pat

чекам јас...љубопитно среќа

-------------

Постирано од: mudzahid
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 15:43
[QUOTE=Messenger]
Kade e Isusoviot grob?

Kolku sto znam, spored hristijanskoto veruvanje, Isus voskresnal, pa negioviot grob posle tri dena ostanal prazen.

Me cudi samo kako bara grob, koga i samiot veli deka spored naseto veruvanje ne umrel.

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 16:34

Kade e Isusoviot grob?

Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Me cudi samo kako bara grob, koga i samiot veli deka spored naseto veruvanje ne umrel.

И јас одговорив дека прашањето треба да се знае како да биде поставено!

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 16:50

Еве, прошири го твоето знаење читајќи го овие ајети од к*ранот:

“Behold! God said: ‘O Jesus! I will take thee and raise thee to Myself and clear thee of the falsehoods of those who blaspheme; I will make those who follow thee superior to those who reject faith, to the day of Resurrection. Then shall ye all return unto me, and I will judge between you of the matters wherein ye dispute.” (Surah 3:54)

"Nay, Allah raised him up unto himself, and Allah is exalted in Power, wise" (Surah 4:158)

само правиш пиши-бриши, незнам веќе кај се губиш на толку едноставна работа
ако Бог го воздигнал својот син кај себе како што вели к*ранот, зошто тогаш не дообјасниш подобро?
како тоа го воздигнал? пред да умре како човек или откако воскреснал?
ааа да, бидејќи вие не верувате дека воскреснал, според вас испарил туку-така?
ништо не ми е јасно збунетост

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:05

само правиш пиши-бриши, незнам веќе кај се губиш на толку едноставна работа
ако Бог го воздигнал својот син кај себе како што вели к*ранот, зошто тогаш не дообјасниш подобро?
ааа да, бидејќи вие не верувате дека воскреснал, според вас испарил туку-така?
ништо не ми е јасно збунетост

душо, ти припадничке на женскиот пол, во к*ранот никаде не се вели дека Аллах го воздигнал својот син кај себе! Нема Аллах синови и ќерки, таа измислица е кај Христијанството, пророкот Мухамед с.алејхи ве селем со објавата од Аллах ги поправа овие Христијански измислици и тоа Христијанско богохулие.
Види, отвори к*ран, 4:157, тамо јасно се вели THEY KILL HIM NOT! значи - со сигурност не го убија, нема воскреснување. А, според Христијанството, Исус исто така е воздигнат на небото, кажи ми како, испарил туку-така?

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:11

душо, ти припадничке на женскиот пол, во к*ранот никаде не се вели дека Аллах го воздигнал својот син кај себе! Нема Аллах синови и ќерки, таа измислица е кај Христијанството, пророкот Мухамед с.алејхи ве селем со објавата од Аллах ги поправа овие Христијански измислици и тоа Христијанско богохулие.
Види, отвори к*ран, 4:157, тамо јасно се вели THEY KILL HIM NOT! значи - со сигурност не го убија, нема воскреснување. А, според Христијанството, Исус исто така е воздигнат на небото, кажи ми како, испарил туку-така?

нека не те чуди, јас постојано кога го спомнувам Исус го нарекувам со право така но некако се надоврзав па не сфатив дека не одговара тоа кај вас муслиманите (очигледно ништо не може да ти излезе од поглед голема%20насмевка)
е сега, не ми е јасно уште нешто
а кога го земал Алах? (ако не бил распнат на крстот според вас и не воскреснал?)
според нас не испарил туку-така, туку воскреснал среќа па потоа заминал кај својот татко

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:13
...и немој ти на мене душо лутина

-------------

Постирано од: Lolita
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:20

Mila konekted. Muslimanite ne veruvaat deka Isus e sin bozji, nitu pak deka umrel, nitu pak deka voskresnal. Kako togas veli deka vo k*ranot pisuva deka Isus e sin bozji?
Kako togas prasuvas dali Isus bil vozdignat pred da umre ili otkako voskresnal, koga muslimanite ne veruvaat ni vo ednoto ni vo drugoto?

Edno nesto ne mi e jasno. Kako toa samonarecenite hristijani tuka (ne mislam samo na konekted, tuku na site do eden), koi ne si ja poznavaat ni svojata vera, a se osmeluvaat da zboruvaat za islamot i k*ranot za koi ne znaat ni dva so dva da svrzat. Smesno, navistina smesno. Namesto da idat da skokaat po krsto, oni se mesaat vo raboti kaj sto ne im e mestoto.

Jas na primer mnogu malce znam za hristijanstvoto, a za islamot sum dupka, ama ne mi e sram da prasam nekoj poupaten. Ne e sramota da se prasa, sramota e da se treskaat gluposti sakajkji da se pravime pametni il da glumime golemi vernici.

p.s. konekted, aj probaj sega da me brishesh газење%20од%20смеење

-------------
Your sweetest nightmare

Постирано од: efendija
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:22
Originally posted by Lolita Lolita напиша:

ако Бог го воздигнал својот син кај себе како што вели к*ранот, зошто тогаш не дообјасниш подобро?како тоа го воздигнал? пред да умре како човек или откако воскреснал?

Mila konekted. Muslimanite ne veruvaat deka Isus e sin bozji, nitu pak deka umrel, nitu pak deka voskresnal. Kako togas veli deka vo k*ranot pisuva deka Isus e sin bozji?

Kako togas prasuvas dali Isus bil vozdignat pred da umre ili otkako voskresnal, koga muslimanite ne veruvaat ni vo ednoto ni vo drugoto?

Edno nesto ne mi e jasno. Kako toa samonarecenite hristijani tuka (ne mislam samo na konekted, tuku na site do eden), koi ne si ja poznavaat ni svojata vera, a se osmeluvaat da zboruvaat za islamot i k*ranot za koi ne znaat ni dva so dva da svrzat. Smesno, navistina smesno. Namesto da idat da skokaat po krsto, oni se mesaat vo raboti kaj sto ne im e mestoto.

Jas na primer mnogu malce znam za hristijanstvoto, a za islamot sum dupka, ama ne mi e sram da prasam nekoj poupaten. Ne e sramota da se prasa, sramota e da se treskaat gluposti sakajkji da se pravime pametni il da glumime golemi vernici.

Alal da tie! Ova se vika zdrav rezon.

-------------
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:30

нека не те чуди, јас постојано кога го спомнувам Исус го нарекувам со право така но некако се надоврзав па не сфатив дека не одговара тоа кај вас муслиманите

Следниот пат, кога ќе пишуваш, обрни внимание што пишуваш. Да не седам нон-стоп да те корегирам.

е сега, не ми е јасно уште нешто
а кога го земал Алах? (ако не бил распнат на крстот според вас и не воскреснал?)
според нас не испарил туку-така, туку воскреснал среќа па потоа заминал кај својот татко

Не, Исус не воскреснал, И како што ви запишал Павле во 1 Коринтјани 15:14

А ако Христос не воскреснал, тогаш е празна нашата проповед, празна е и вашата вера. (Павле во 1 Коринтјани 15:14)

ако не зборувате за воскреснувањето, тогаш нема за што да зборувате, тогаш вашата вера е празна, ништо среќа

Аллах го земал при себе кога било потребно, значи го спасил и не дозволил да биде убиен. Те прашував, не кога според вас отишол кај својот татко, туку како, на што не ми одговори.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:30

леле мила лолитка
незнам од каде излезе одеднаш, по името како да си излегла од некој евтин филм да не надополнувам со каква содржина...изгледа те имам многу повредено па така одеднаш да ме атакуваш за работи кои и самата признаваш дека не ги познаваш?
извини ако до толку сум те повредила несакајќи, но моите прашања кон некои членови се баш поради тоа што незнам!
јас навистина ништо незнам, но дали ќе ти се допаѓа мојот стил на прашување или мојата (не)информираност верувај драга и мила лолитка ич уво не ме боли голема%20насмевка
мене не ми е срам да прашам, а и на многу други овде
и наместо постојано да трчаш по мене, сконцентрирај се на нешто попаметно драга и мила
овде е темата нешто сосема друго

и уште еднаш извини, плиз газење%20од%20смеење

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:32

connected ја нема повеќе таа опција за бришење!

-------------

Постирано од: efendija
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:34
Sega ne moze da brise,tuku moze da bide izbrisana.

-------------
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:37

connected ја нема повеќе таа опција за бришење!

znam, i go trgnaa najjakiot argument. Sega se sto pisuva se samo vicevi газење%20од%20смеење

-------------
Your sweetest nightmare

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:37
леле, па јас сум била многу популарна голема%20насмевка
е па ај уживајте во моментот, да не ви го расипувам голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:42
popularna si, po tvoite lapsuzi голема%20насмевка

-------------
Your sweetest nightmare

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:54

па сега драга, неможам да се мерам со такви поштари како тебе голема%20насмевка
немаме сите суфлери пријатели да не поправаат во грешките газење%20од%20смеење

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 17:55
Originally posted by efendija efendija напиша:

Sega ne moze da brise,tuku moze da bide izbrisana.

радосен ден за тебе, јееееееееееее голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:01

па сега драга, неможам да се мерам со такви поштари како тебе голема%20насмевка
немаме сите суфлери пријатели да не поправаат во грешките газење%20од%20смеење

Pa podobro da prasam, otkolku da lepam lapsuzi tuka, otkolku da lepam lapsuzi, a posle da se cudam kako site mi se smeat.
Ma ne si samo ti smesna, smesna e celava tema, osobeno po toa sto prasanjeto e posveteno na muslimanite, demek shah mat, a ustvari so svoj kamen po glava газење%20од%20смеење

-------------
Your sweetest nightmare

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:04
Лолита...едно е да прашаш некого за мислење друго е да го ЦИТИРАШ неговото мислење овде. ти буквално го правеше тоа немајки свое мислење за верата туку колку да се пише нешто во овој подфорум. ова нее злонамерно. друга работа КОНЕКТЕД сама одбра да не е повеке модератор, никој не и ја одзема титулата. И ОВА НЕ Е ЗЛОНАМЕРНО.среќа

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:06
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Лолита...едно е да прашаш некого за мислење друго е да го ЦИТИРАШ неговото мислење овде. ти буквално го правеше тоа немајки свое мислење за верата туку колку да се пише нешто во овој подфорум. ова нее злонамерно. друга работа КОНЕКТЕД сама одбра да не е повеке модератор, никој не и ја одзема титулата. И ОВА НЕ Е ЗЛОНАМЕРНО.среќа

блу срцко, оставија нека се смири малку голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:06
На темава, Messenger прашува . . . само не гледам дека знае што и како да праша!

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:08

На темава, Messenger прашува . . . само не гледам дека знае што и како да праша!

аман бре, отстапи место и на некој друг да се пожали нешто голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:19
Jas prashuvam onaka kako sto prashuva chovek koj ne e upaten vo nekoe veruvanja.

Istovremeno im davam shansa na muslimanite da dadat odgovor spored nivnata religija za da mozheme site tuka da razbereme kako se tolkuvani ovie raboti kaj niv. Toa treba da go prifatat kako shansa da se promoviraat, a ne da se ismejuvaat i da se prashuvaat kako mozhe da se postavi takvo prashanje koga tie site go znaat odgovorot.

Prashanjevo ne e postaveno da gi testiram ili da gi naucham nishto poveke od onoa sto tie veke dobro go znaat.

Ako odgovaraat neka bide toa vo vrska so temata i neka se odnesuvaat korektno bez da se gazat od smea oti taka ne se nishto poubeditelni od molchenjeto. Naprotiv.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:28
Komentirajte na temata i nebegajte off-topic. Lichnite raboti prenesete gi na LP. Nikoj ne gi interesira tuka sto si mislite den za drug.

Izgubiv tolku vreme na temava i vidov deka samo vd dal odgovor. Bi go povikal ushte ednas da se javi so objasnuvanje na makedonski jazik i so svoi zborovi.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:28
Messenger, имаш одговор од моја страна, на македонски . . . си разбираш англиски, види преведи на македонски, зарем морам да одам и да барам македонски к*ран па да напишам на македонски?тага

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:30
Sakash da kazhesh deka Alah go vozdignal Isus i duhovno i telesno ?

Zmisli deka prashanjevo ti go postavuva ateist i treba da mu objasnish onaka za da te razbere.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:35

Zmisli deka prashanjevo ti go postavuva ateist i treba da mu objasnish onaka za da te razbere.

среќа Така е верувањето според Исламот, а колку што знам такво е верувањето и според Христијанството, затоа нема тело Исусово, само што Христијаните би рекле гробот го има, а муслиманите би рекле . . . нема нити гроб среќа

Атеист не верува во Бога, треба првин да му објаснам да верува во Еден Бог, па потоа да му кажав и објаснувам за ваквите чуда Божји.

Не е ли подобро да ги прашаш Христијаните за ова - гробот на Исус?

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:39
јас морам да прашам како може да не веруваат нашиот Бог дека постои кога нивниот е тој вториот или како да се изразам подобро не знам.среќа

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:41

јас морам да прашам како може да не веруваат нашиот Бог дека постои кога нивниот е тој вториот или како да се изразам подобро не знам.среќа

Подобро да не се изразуваш никако, искрено, незнаеш што пишуваш, мешаш работи, немаш никакво познавање ни од Ислам ни од Христијанство, ти советувам да не се вмешуваш во теми, да си читаш само.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:42
не го прифакам твојот совет али сепак фала ти....не си ти ништо подостоен од меен за да пишуваш овде а јас да не пишувам.среќа би те замолила да одговориш на моето прашање зашто навистина ме интересира затоа и најдобронамерно го поставив среќа

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:51

среќа Така е верувањето според Исламот, а колку што знам такво е верувањето и според Христијанството, затоа нема тело Исусово, само што Христијаните би рекле гробот го има, а муслиманите би рекле . . . нема нити гроб среќаАтеист не верува во Бога, треба првин да му објаснам да верува во Еден Бог, па потоа да му кажав и објаснувам за ваквите чуда Божји.Не е ли подобро да ги прашаш Христијаните за ова - гробот на Исус?

Toa e onoa interesnoto . I hristijanite i muslimanite se slozhuvaat deka Bog go vozdignal Isus i duhovno i telesno. Razlikata e sto ednite veruvaat deka Isus umrel, pa Bog go voskresnal i vodignal, dodeka muslimanite veruvaat deka Isus ne umrel, pa zatoa i ne mozhel da voskrsne - Bog go vozdignal dodeka bil zhiv.

Dobro interpretiram ili pravam nekakva greshka ?

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:51

среќа би те замолила да одговориш на моето прашање зашто навистина ме интересира затоа и најдобронамерно го поставив среќа

Вака, ти сама незнаеш да прашаш, и како што велиш, незнаеш да се изразиш добро, па, незнам на кое прашање да ти одговорам, незнам за кои богови зборуваш, незнам што сакаш да кажеш, и не гледам поврзаност на темава со твоето прашање!

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 18:55

Toa e onoa interesnoto . I hristijanite i muslimanite se slozhuvaat deka Bog go vozdignal Isus i duhovno i telesno. Razlikata e sto ednite veruvaat deka Isus umrel, pa Bog go voskresnal i vodignal, dodeka muslimanite veruvaat deka Isus ne umrel, pa zatoa i ne mozhel da voskrsne - Bog go vozdignal dodeka bil zhiv.

Dobro interpretiram ili pravam nekakva greshka ?

Messenger, Христијаните колку што јас знам, веруваат дека Исус бил распнат, убиен, со тоа што да  . . умрел, потоа воскреснал или го воскреснале. . . па се воздигнал или го воздигнале на небото и седнал на десната страна од отецот . . . збунетост
А за муслиманите, да, во право си.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 19:02
vd te editirav bidejki ne e vo red da komentirash na takov nachin za hristijanskoto veruvanje. Zamisli ako nekoj od niv se jvi so slichni zborovi za Muhamed... koj ke ve brishi site po red?

Poentata ovde e deka i dvete religii se slozhuvaat deka Isus bil i duhovno i telesno vozdignat.

Se slozhuvash li so toa?

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 19:04
Messenger, јас не излажав ништо, прашај кој сакаш Христијанин, истото ќе ти го каже како што ти кажав јас среќа
Јас колку што знам, да, се сложувам.

-------------

Постирано од: чаир
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 21:01

среќа Така е верувањето според Исламот, а колку што знам такво е верувањето и според Христијанството, затоа нема тело Исусово, само што Христијаните би рекле гробот го има, а муслиманите би рекле . . . нема нити гроб среќа

Атеист не верува во Бога, треба првин да му објаснам да верува во Еден Бог, па потоа да му кажав и објаснувам за ваквите чуда Божји.

Не е ли подобро да ги прашаш Христијаните за ова - гробот на Исус?

Дека има гроб Христов има ама дека нема тело не е точно нема тело во гробот да но телото Христово е во црквата каде што тој безпрестано ни се пренесува како последна крвна жртва на секоја литургија (затоа е забранет к*рбанот зашто Христос е последната жетва крвна за нас христијаните) а и Светата троица не е чудо тоа е Бог

-------------
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)

Постирано од: Halid ibn Velid
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 21:50
Originally posted by чаир чаир напиша:

среќа Така е верувањето според Исламот, а колку што знам такво е верувањето и според Христијанството, затоа нема тело Исусово, само што Христијаните би рекле гробот го има, а муслиманите би рекле . . . нема нити гроб среќаАтеист не верува во Бога, треба првин да му објаснам да верува во Еден Бог, па потоа да му кажав и објаснувам за ваквите чуда Божји.Не е ли подобро да ги прашаш Христијаните за ова - гробот на Исус?
Дека има гроб Христов има ама дека нема тело не е точно нема тело во гробот да но телото Христово е во црквата каде што тој безпрестано ни се пренесува како последна крвна жртва на секоја литургија (затоа е забранет к*рбанот зашто Христос е последната жетва крвна за нас христијаните) а и Светата троица не е чудо тоа е Бог

A da ni kazis adresa kaj mu e grobot ke moze???
i Isus e poslednata zrtva krvna za vas hristijanite??
A radi koja pricina e Isus zrtva za vas????

Постирано од: чаир
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 22:09
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by чаир чаир напиша:

A da ni kazis adresa kaj mu e grobot ke moze???
i Isus e poslednata zrtva krvna za vas hristijanite??
A radi koja pricina e Isus zrtva za vas????

Појди в ерусалим и побарај го ловното место по еврејски наречено Голгота таму е божјиот гроб сега таму има направена црква но гробот е сеуште тука
Во Христовата црква сега се забранети грвни жтрви се принесуваат само бесктвни леб
Тој пострада за нашите гревови зада не очисти и искупи од нив по својата незмерна љубов слезе од небото се овоплоти и беше расонат во времето на понитиј Пилат и страдаше и беше погребен но воскресна во тѕретиот ден според писмото

-------------
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 10:18
Abe ne mislite li deka ste mali da zborite za ovaa rabota a?

Постирано од: mudzahid
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 17:20
Ne naprotiv

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk