|
Униформи |
Внеси реплика | страница <1 910111213 16> |
Автор | ||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во право си .... и кај нас беше истото... имав (не)среќа да учам во ( основно ) школо каде беше и се уште е многу важно кој во што е облечен... па редно е на таквите да им се стави крај !! ако ви се верува,...девојчиња од шесто одд идат со бунди на школо ( а мајка ми се уште не носи бунда )...а за осмооделенките да не зборувам... само не треба униформите да личат на престилки.... Изменето од Biserna_Devojka - 30.Ноември.2007 во 20:54 |
||
banderasgv
Нов член Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najmnogu sto mrazam se tie keceli, ili ponovo kazano uniformi.
mi zdosadija. i sekoj cas:UNIFORMITE!!!! ajde de. ima temno plavi palta i crni pantoloni.Kako soferi..taka i se cuvstvuvame. ne go sakam uniformite..NE |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
More luge, ne e tolku strasno nosenjeto/ne nosenjeto uniformi. Postrasno e toa sto nie site sekogas se povikuvame na onoj "famozen" zapad, ama koga ni odgovara. Se iznaslusavme kako "na zapad" ima zakoni. I kaj nas ima zakoni, ama nie site sakame da vazat za drug. Treba drzavna matura, ama ne od ovaa godina, treba devetoletka ama ne od ovaa godina, treba uniformi, ama ne vakvi... Nie nemame sankcii! E sega nekoj "pameten" ke kaze pomina vremeto na diktatura, sega e demokratija! Epa demokratija neznaci goli papuci, dekoltirani kratki maicki koi poveke otkrivaat otkolku pokrivaat (i od ucenicki i od nastavnicki). Anarhijata neznaci demokratija.
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Обавезно.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo mk imav kiceli ne gi sakam i zatoa ne gi nosev
|
||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mi se dopagaat uniformite....
smetam deka sekogo treba u skolo da si ide oblecen onaka kako toj si saka,a ne site da bidat isti.......
sekoj so svojot stil
|
||
5ko
Нов член Регистриран: 07.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зашто некаде мораш да ја платиш а немораш да ја носиш.
|
||
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikogass ne sum gi sakala
kolku li samo pati bev brkana od cas poradi toa sto ne ja nosev |
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ги мразам нашите униформи, материјалот е одвратен, личиме на гробари, и се многу тешки... Имав еднаш и дебата на оваа тема, бев против униформи, според мене облеката е начин на изразување („јас сум металец бунтовник сум, сакам како таков да ме знаат“ или „јас сум млада дама, сакам луѓе да знаат дека растам“)а во тинејџерски години најважно е изразувањето. А ако веќе се морални униформите, нека личат на нешто...
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na nas za tie uniformi ne nosea kaj pedagogot
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
гласам за унифирми!
причина: училиштето е место каде што комк*ретноста треба да се одвива на полето на знаењето, а не на полето на модата и презентирање на социјалниот статус последици: сите ке бидат еднакви по својата надворешност и пред себе и пред професорите. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Viks
Сениор Регистриран: 26.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кецели можеби не затоа што навистина не изгледаат баш симпатично , а и не го постигнуваат ефектот , во презентирањето на социјалниот статус , затоа што под кецелата повторно се гледа она што се носи ,ама унифицирана униформа од типот на панталони кошулки ,џепрерчинја ,маички .што и да е , баш би изгледало ок |
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
always look on the bright side of the life!
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |