IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 31>
Автор
Порака
the king Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 458
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 16:48
tvrdis deka ne si mnogubozec togas kako postoi vo tvojata religija vrhoven bog i negov sin idto taka bog znaci dvajca. kako moze bog da ima sin, kako taka ne si mnogubozec a veruvas vo dva bogovi.

a za toa sto kazuvas deka jas navreduvam nekogo.

Изменето од connected - 15.Јануари.2008 во 17:43
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 17:12
King... ne znam kakva ti e istorijata so Orte, toa si e vasha rabota...
Vo pogled na toa shto go napisha, mozham da kazham deka e mnogu navredlivo, i kako shto gledash od mojot odgovor - nema osnova.
Vo vrska so Svetoto Trojstvo - prochitaj malku povekje tuka na forumov, kje vidish, ima mnogu dobri objasnuvanja shto tochno pretstavuva. Ako seushte mislish deka e mnoguboshtvo - ili ne sakash da go razberesh (odnosno, ti e potreben kakov bilo argument za da ima kavga so kogo i da e) ili ne go razbirash navistina, shto e vo red, no vo toj sluchaj, prifati koga tie koi go razbiraat velat deka ne e mnoguboshtvo.
So kazhuvanje na vistinata ne mozhesh nikogo da navredish. No ako pak ne ja kazhesh vistinata, togash pred se gi navreduvash tie koi samiot gi pretstavuvash.
So pochit,
Zidarski
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 18:52
zidarski
kako prvo ne pravimi lice (so pocit)
znam deka ne si od onie koi imaat namera da me pocituvaat.

e sega jas sum cital i toa mnogu, se sto se napisalo na ovoj forum vo vrska so toa pominalo niz mene, no kako moze tri nesta da se pretstavuvaat kako edno.   znam deka sakas da mi kazes deka otecot sinot i svetiot duh se edno, no nema logika, bideki nikogas dvajca( ili trojca) nemozat da bidat eden tie edinstveno mozat da si ostanat dvajca( ili trojca)..

nema logika!!!!!

so pocit ( i od mene )
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 19:06
Originally posted by the king the king напиша:

zidarski
kako prvo ne pravimi lice (so pocit)
znam deka ne si od onie koi imaat namera da me pocituvaat.

Ova povekje zboruva za tebe, otkolku za mene! Koga neshto kje napisham, go mislam. Mnogu brzo - kje ja izgubish taa pochit (ne deka te zagrizhuva toa osobeno).

Logikata ne e bash neshto so koe se objasnuva verata. Nema logika devica da zabremeni zatoa shto i e kazhan Zborot, no se sluchilo, neli? I go prifakjame kako takvo (go davam ovoj primer, bidejki go ima i vo k*ranot).
Soodvetno - ne baraj logika, a najdi ja smislata, idejata, velichinata shto stoi zad Trojstvoto. Edno e da ne go razbirash, drugo e da go otfrlash. Ako ne go razbirash, mozhe da ti bide objasneto i da go razberesh. No mozhe da go razberesh objasnuvanjeto (koe shto se nadevam deka e sluchaj tuka), no da go otfrlash kako neprifatlivo za tvojata vera, tradicija, kultura, lichen vrednosen sistem. I toa e vo red.
Mene mi e jasno deka sekoj eden musliman kje go otfrli Svetoto Trojstvo - i toa e vo red. No e mnogu nerazumno toa shto site baraat od Hristijanite da go otfrlat istotaka. Ako smetav deka ne postoi, nemashe da veruvam vo nego, neli?! Dovolno sum svesen chovek, dovolno nachitan, obrazovan, informiran, za da mozham da napravam svoi izbori vo zhivotov, bez da "moram" da sledam nechija tugja ideja.
So pochit (seushte ),
Zidarski

Изменето од zidarski - 15.Јануари.2008 во 19:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 19:14
te molam kazi dali edna od desette bozji zapovedi e:

"veruvaj vo eden edinstven bog"

te molam kazi mi deka ova e kazano vaka kako sto jas go napisav tuka....

se vrativme kaj musa .a.s (mojsej) no vaka bi mozele podobro da ja otskrieme voistinata...

cekam odgovor!!

so pocit

the king..
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 19:22
Ne e taka kako shto ti pishuvash, tuku:
"Nema da imash drugi Bogovi osven mene".

Toa ne e vo konflikt so Trojstvoto voopshto, zatoa shto Trojstvoto e Edno (da, ne e lesno da se sfati i prifati).
Hristijanite nemaat drugi Bogovi osven Edniot Bog!

King - za ova, a i za nekoi drugi tvoi komentari tuka, bi te sovetuval najdobronamerno da se informirash malku povekje i da imash poprecizna informacija, za da ne doagja do zabuni.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 19:25
Zidarski znaci spored ova sto go kazuvas doaga
3=1 ili 1=3
koga ucevme matematika u skolo ne ucea deka 3=3 a 1=1
mozebi ova e nekoja nova matematika.stoznam...
se moze da se sluci
Respekt...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 19:36
vaka zidarski!!!

kako toa ne se kosi so trojstvoto koga jasno ti kazuva
" V E R U V A J    V O    M E N E "

toj ne kazuva veruvaj vo mene i vo mojot sin (koj go nemam) i vo nasiot duh, tuku kazuva varuvaj samo vo mene.

togas i grckata mitologija e edna celina zarem i vo nea treba da veruvame ?????

isto taka i drugite muitologii???

jas mislam deka nemoze da se veruva vo celina tuku vo edinka, vo eden i edinstven bog, kako sto se veli vo k*ranot:

"RECI BOG E EDEN,
ON E UTOCISTE NA SE,
NITI RODIL,
NITI E RODEN,
I NIKOJ NE MU E RAVEN."

TEVSIR (OBJASNUVANJE)

ZNACI BOG E SAMO EDEN I EDINSTVEN, ON E ONOJ KOJ VLADEE SO SE I E SE VO NEGOVI RACE, TOJ NE E RODEN OD NIKOGO I NEMA NISTO, (SINOVI,MAJKI, TATKOVCI, ZENI, I D.R) I NEGO NIKOJ NE MU E RAVEN.

MISLIS LI DEKA OVA NE E VAKA???

A TOA DEKA ISA A.S (isus) navistina e ispraten od nego de covestvoto, mo isto onaka kako sto se isprateni i site drugi pratenici ( a znaeme deka gi imalo mnogi).

ovie "dva tri" zbora kazuvaat se za bog i jas mislam ne e potrebno dopolnitelno kazuvanje.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 19:47
Trojstvoto ne e matematika pa da objasnuvash deka 1=3.
Do sega e mnogu pati objasneto, mnogu detalno, ako pisham sega, pak kje treba istoto da go pisham. Ochigledno ne go razbirate toj koncept i ushte poochigledno, ne sakate da go razberete. Najlosho e od se shto se potsmevate na toa - a toa ne e odlika na vernici... duri i spored k*ranot.
Ne veruvame vo 3 raboti, a veruvame vo Nego, zatoa shto toj e Tatkoto, Sinot i Svetiot Duh... Tie se edno, tie se Se. Ne e matematika, zatoa shto Bog e semozhen, semokjen i sekade. Toj e Se.
Zoshto se ubeduvame ne mi e jasno - koga vo nieden moment nikoj ne bara od vas da veruvate vo Trojstvoto. Barate objasnuvanje, dadeno e mnogu pati - ako ne vi se dopagja, zdravje...
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 21:40
Mozebi e jajce,jabolko,drvo ili sto ti znam jas ....

No,ocigledno ovde ne e mesto da raspravame za trojstvoto,mislam deka ima tema za istoto,ajde tamo da gi prenasocime diskusiite.Vaka sme site off topic.Zal mie za moderatorot,pa eve so dobra volja i pomognuvam.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 10:49
Ја еве че станам мусљаминка-ама ко че имет и за мене место у исљамскио рај, а не само за девици и хурији...
Че реча трипати то чо требит, и че се пиша, ама, после, кј че ми ојт душава? Ја горе нема место за нусињата ваши
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 12:10

abe provincija!!!!

nuse znaci nevesta.

zboruvaj si makedonski, poarno za tebe, odnosna ona sto go znaes od makedonskiot.

a za rajot, ic ne beri gajle ako umres kako monoteist, no problem e vasiot inaet i paganski politeizam!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 12:43
Originally posted by connected connected напиша:

Originally posted by brza brza напиша:

jas!,....ama samo poradi "burniot" zivot,....i ushte pozestok negov kraj,...голема%20насмевка

значи ако се решиш да бидеш верник еден ден сакаш да бидеш муслиман?збунетост
  a,obavezno голема%20насмевка,....i togash ,...ke se opasham,....pa,....koga ke mu se butnam nekade,...ima da bide,....BOOOM,....neviden do togash,...голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 12:50
ааааа голема%20насмевка
па немора да си муслиман за да бидеш камиказа газење%20од%20смеење

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.