Испечати | Затвори го прозорот

КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7709
Датум на принтање: 13.Ноември.2024 во 07:38
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?
Постирано од: Iblis s.a.v.s
Наслов: КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 16:19
MOZE TUKA AKO IMA ZAINTERESIRANI DA PRASAT STO GI INTERESIRA, SVE KE IM KAZAM KAKO STO JE!
AMA SAMO ZA TIJE STO STVARNO SAKAT DA STANAT MUSLIMANI, DEKA GLEDAM MAJTAP IMA KAJ DRUGI

Коментари:
Постирано од: аџија
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 16:57
Тема: KOJ SAKA DA BIDE MUSLIMAN

Одговор: Никој!

-------------

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:06
naJvekje vo zivotot sakaT LUGJETO da bidAT

A) KOSMONAUT                        B) INDIJANEC
C) TEHNOLOSKI VISOK            D) MUSLIMAN

napomena:  vi ostana samo eden zdorer  PRASAJ JA PUBLIKATA

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:10
"Кој сака да биде Муслиман?" е плагијат на "Кој сака да биде Милионер".

Реторско прашање: Кој би сакал да биде верник на плагијат вера, кога оригиналната вера од која е направен фалш плагијатот е сеуште жива, расвцветана, плодоносна, веродостојна, променуува животи на подобро итн ги носи сите плодови на една добра и здрава Вистина.

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:15
HAHAHHAHAHHA
STO SVE NEMA DA DOZNAM NA SAJTOV

ZNACI IMA ORGINAL VERI I PLAGIJAT VERI

HAHAHHAHAH ALAL VI VERA VERNICIIIIIIIIII

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:18
па да
исламот е една лепенка од христијанство, малце мохамедански зачин, малце аријанска ерес, малце паганство, и оп од 3-4 плагијати: вера!

п.с. не е лошо шо копирале, туку што лошо ископирале...Wink

-------------

Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:20
Originally posted by brmm brmm напиша:

Originally posted by MisIcA, MisIcA, напиша:

samo nekoj maloumen moze da saka da e musliman

Originally posted by Аљаудин Аљаудин напиша:

ALLAH, rekol ako nekoj ni ja navreduva verata da go stavime vo grob, toa e deka ima opravdani razlozi koga moze i treba da se  ubivaat neprijateli
Dead
Ne sum musliman, ne sakam da ja menuvam verata, ama zosto ako nekoj saka da e musliman deka e i maloumen ???, toj sto saka neka si bide...
brmm brmm brmm, citas sto rekol ALAHDead
 i nemoj vo ublazena forma da pisuvas ok Wink

-------------
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)

Постирано од: brmm
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:22
e arno de, rekol rekol... ne mu ja navreduvaj verata i taman e.... nego nema veze toa, jas i ne sum nekoj vernik, ama kolku sto znam alah ne propoveda ubistva ...a toj aljaudin sto go pisal voa...se zanesue :)))...

-------------

Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:28
Originally posted by anakin anakin напиша:

HAHAHHAHAHHA
STO SVE NEMA DA DOZNAM NA SAJTOV

ZNACI IMA ORGINAL VERI I PLAGIJAT VERI

HAHAHHAHAH ALAL VI VERA VERNICIIIIIIIIII

А си размислил ли во која група спаѓа твојата вера? (атеизмот)

Јас би рекол дека твојата вера е оригинална, затоа што не познавам ниту една друга вера која бара повеќе ВЕРА од атеизмот. LOL

Да веруваш дека Бог не постои и дека се е создадено случајно е исто како да веруваш дека слепец со стрелање од едниот крај на универзумот може да погоди мета на спротивниот крај на универзумот.

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:30
i jas taka mislev deka ne propoveda ovaa vera ubistva, no vo greska sum bila, doznav mnogu raboti.
abe ovie ne se zanesuvaat , si ja kazuvaat vistinata, aj aj koj ne gi znae Dead

btw,, za brmm brmm bese nameneto, abe chat muabetce LOL

-------------

Постирано од: Miralem1
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:34

e arno de, rekol rekol... ne mu ja navreduvaj verata i taman e.... nego nema veze toa, jas i ne sum nekoj vernik, ama kolku sto znam alah ne propoveda ubistva ...a toj aljaudin sto go pisal voa...se zanesue :)))...

Eve kakov ne kulturen i neljubezen narod imame. Covekot doduse se poinudi deka ako imate nesto nejasno ke vi objasne,ako nekoj ima nesto pametno da napise i da prasa....
Videte kakvi se komentari dobivame od onie koi ja sledat verata na "ljubovta" ne samo vo ovaa tema,tuku po site temi !
Jas Ubeden sum deka Isus vaka ne gi ucel negovite sledbenici. Od negovata usta navistina Ljubov samo i milost izleguvase.... no kade e negovoto ucenje ? Za zal,go zakopaa.

Sekoe Dobro.

-------------
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:38
Miralem 1 2 3 koj da si, a za tebe e vo red da pripovedate ubista?go zastituvas tvojot istovernik. negovoto napisano ti e vrezano vo glava, ispran ti e mozokot deka ubistvata se najnormalnata stvar,sega kazuvas kako se ponudil "dobriot" covek da objasne za muslimanstvoto.A STO KE OBJASNE, STO, ZA KOE???ZAova li??A KAKO KE GO OBJASNES negovoto :"ALLAH, rekol ako nekoj ni ja navreduva verata da go stavime vo grob, toa e deka ima opravdani razlozi koga moze i treba da se  ubivaat neprijateli."

-------------

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 20:40
миралеме,

држи се до темата...
прашањето беше дали некој сака да стане муслиман...

заклучивме дека никој не сака...
и толку...

-------------

Постирано од: Carnation
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 21:06
Originally posted by аџија аџија напиша:

миралеме,

држи се до темата...
прашањето беше дали некој сака да стане муслиман...

заклучивме дека никој не сака...
и толку...
cekaj be mozda sakat nekoj,samo sovet mozite da stavite koj ke se javi vo prvite pet minuti dobivat i besplatno k*ranLOL

-------------
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана

Постирано од: brmm
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 21:06
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Eve kakov ne kulturen i neljubezen narod imame. Covekot doduse se poinudi deka ako imate nesto nejasno ke vi objasne,ako nekoj ima nesto pametno da napise i da prasa....
Videte kakvi se komentari dobivame od onie koi ja sledat verata na "ljubovta" ne samo vo ovaa tema,tuku po site temi !
Jas Ubeden sum deka Isus vaka ne gi ucel negovite sledbenici. Od negovata usta navistina Ljubov samo i milost izleguvase.... no kade e negovoto ucenje ? Za zal,go zakopaa.

Sekoe Dobro.
Ne zboruvaj nesto sto ne ti e jasno ocigledno. Ubavo kazav deka ne treba da se navreduva nikoja vera, a jas licno toa sto ne veruvam vo isus e moe licno pravo... eve ajde ke ti kazam -makar da sto ne moram.... veruvav, no od koga mi se sluci nesto loso - neoprostivo od moja strana za isus (vernicki kazano) veke ne veruvam vo isus ni pa vo nikoja vera.No temata ne bese licno za mene, nego opsto za site. A mojte postovi bea opsti... ne kritikuvaj nekogo kogo ne ni go poznavas.

-------------

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 21:16
daj mi 5 dobri pricini zs bi stanal muslimanWink

-------------

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 22:58
1.ako ti e predolg
2.ako si roden vo indonezija
3.ako sakas da registriras povekje zeni
4.ako sakas da ja vidis Meka i Medina
5.ako ti rece najubava zena na svetot ako stanes musliman kje ti dadam

-------------

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 23:11

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Sekoe Dobro.
Ne zboruvaj nesto sto ne ti e jasno ocigledno. Ubavo kazav deka ne treba da se navreduva nikoja vera, a jas licno toa sto ne veruvam vo isus e moe licno pravo... eve ajde ke ti kazam -makar da sto ne moram.... veruvav, no od koga mi se sluci nesto loso - neoprostivo od moja strana za isus (vernicki kazano) veke ne veruvam vo isus ni pa vo nikoja vera.No temata ne bese licno za mene, nego opsto za site. A mojte postovi bea opsti... ne kritikuvaj nekogo kogo ne ni go poznavas.

Brmmm.... ocigledno ne sme se razbrale. Tokmu tebe ti se obrakjav i tebe sakav da ti kazam,kako covek koj navistina realno gleda. Ne mislev na tebe koga rekov "ne kulturen narod imame",tuku tebe,ti se obrativ samo,kako na covek koj e realen.
Navistina nisto loso za tebe ne mislev. Samo pogresno se razbravme.
A tocno e deka ne treba da se kritikuva nekoj koj ne go poznavame.
Vistina e deka gi ima i Muslimani,onie koi znaat da isprovociraat ta i da navreduvaat,no navistina treba da gi baras takvite Muslimani,ne gi ima na sekoj cekor kako sto gi ima tuka na Forumot hristijanite. A povtorno velam,Isus bi se zastramil so vakvi luge koga bi bil prisuten tuka.
Nie Muslimanite,blagodarni sme na Allah sto ni pocastil so eden takov Insan-Covek,kako sto bese Isa a.s,sinot na Marija. Od nego samo Ljubov se slusase,blagost,neznost....  Ne bese vakvo negovoto ucenje,nitu Bilo koje ucenje od Bilo koj Allahov pratenik a.s.

Bratot koj ja otvori temata,ocigledno deka ne e zapoznat so okolnostite tuka i neznae ustvari kakvi se tuka nerazbrani drugarcinjava.
Tuka ne e kako vo Zapadna Evropa,kade sto ima kulturen narod koj pametno i kulturno moze da ti postavi prasanje da te soslusa i na kraj,iako ne mu se svidi ona sto ke mu go kazes,ne primetlivo i bez da se navredis ke te odbie ili ke go prifati ona sto mu go zboruvas.Ili obratno,ako saka da ti podari nesto od negovata religija,pametno i klturno ke ti objasni,bez da vo negovata poraka stavoi navredi i sekakvi pogrdno zborovi za nesto za sto DUSAVA JA DAVAME.
Pa taka komotno mu go dal i naslovot na temata.
No adzija,vo prviot negov post napisa ako ima nekoj koj ima nesto da prasa,ako ima nekoj zainteresiran,ne da go prifati islamot,tuku nesto cisto informativno da doznae,neka prasa......
Ako mozete kulturno da razgovarame,bez provokacii,da postavite prasanje onaka so zadovolstvo i kejf da odgovoram,bez da stavis (kako sto ti e mana) eden kup navredi pomegju prasanjata a i na onie koi gi postavuvame da odgovoris ako mozes a ako nemozes da nemoras povtorno da vregjas.....
Jas mislam deka na Forumov nema takov diskutant,za zal.

Carnatiot,bezbroj se pricinite za prifakjanje na Poslednoto Allahovo-Bozje otkrovenie,no malku se onie koi sakaat da naucat za toa.
Ne e nova vesta deka sekoj den se prosiruva verata Islam i se prifakja od onie koi go spoznale svetot.

Tuka ke se obratam i do ANAKIN.
Ti obekjav drag prijatele deka tema ke otvoram vo koja ke pisuvam za Naucnite Dokazi na Qur'anot. Za ona sto pojavata na Islamot covekot go napravi covek. Za raboti koi kako Higienski,taka i zdravstveni-medicinski,kako i politicki raboti koi se pocnale denes (so zakasnuvanje) da se praktikuvaat a se Obaveza za eden Musliman i toa im e verska dolznost. Koga muslimanite cetkale zabi,anglicanite mislele deka gi ostrat zabite ! Samo eden mal primer.
A temata koja ti ja obekjav i koja ja otvoriv,ma kolku i da provocirale,ke ja prodolzam,insAllah.

Sekoe Dobro.

-------------
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 23:16
miraleme
toa sro cetkale zabi toa nema vrska deka bile muslimani
i jadele so lazica i nosele papuci
toa e poradi toa sto civilizacijata se razvivase na jugot
a ne ne seveoit

so ima toa vrska so k*ranot

no ti si znaes
bas sakam da vidam sto naucno ima vo k*ranot

-------------

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 23:37
zdravo Ajaudine
so si se iznerviral odma prviot den???Big%20smile
bidi cool

-------------

Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 23:48
aj vaka aljaudine

neubavo e da se ima takvo mislenje zamuslimani se slozuvam so tebe
no
objasni mi
rezonot i opravdanjeto na ova slucka

eden vesnik objavi edna karikatura na danski karikaturist
negovo pravo negova demokratija negovo viduvanje na mohaned

MUslimanite potoa go zapalija pola Pariz

ako mi dades edno opravdanje na taa slucka  moze da smenam mislenje
ajde daj

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 00:09
ne ,ne e covecki no e demoktarski

sega me citaj ubavo

NEMOZE NITU EDNA VERA UBEDUVAJE I RELIGIJA DA SE BRANI SO FIZICKO NASILSTVO

TOGAS TOA NE E VERA NEGO E TERORIZAM NAD DEMOKRATIJATA A ZA NASELENIETO DA NEZBORUVAM

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 00:12

aj vaka aljaudine

neubavo e da se ima takvo mislenje zamuslimani se slozuvam so tebe
no
objasni mi
rezonot i opravdanjeto na ova slucka

eden vesnik objavi edna karikatura na danski karikaturist
negovo pravo negova demokratija negovo viduvanje na mohaned

MUslimanite potoa go zapalija pola Pariz

ako mi dades edno opravdanje na taa slucka  moze da smenam mislenje
ajde daj

Vidi Anakin,dadov samo eden mal primer. Vo islamot Higienata e zadolzitelna. Covek za da obavi Namaz,treba POTPOLNO da bide DUSEVNO smiren i cist isto i telesno. Nam,Muslimanite,verska dolznost ni e da pereme zabi. Nam Verska doznost ni e da go vrsime obredot sunnet,sto denes medicinata go preporacuva.
Allah dz.s e Sozdatel na Covekot i toj znae sekako za nas sto e ubavo. Ne slucajno ni e naredeno da postime vo mesecot ramazan,neznam kolku si upoznat,no i toa e Medicinski zdravo dokazano. Allah znae za ona sto Toj go stvoril sto e ubavo. Nam,spored Qur'anot,do merka ni e dadeno kolku covek treba da tecnost vo denot da pie za da bide zdrav i kolku treba da jade.

Za slikite,ne treba mnogu,samo edna troska treba da se razmislite. Ne bi sakal da komentiram na ova zatoa sto odma ke ispadne panicenje.
So sliki na Bin Laden,duri i toaleten papir napravija amerikancite,NO NIKOJ NE STANA BUNT DA DIGNE NITU DA STRAJKUVA !!!
Od Muhammed s.a.w.s do den denes nikoj slika ne napravil. Zosto do sega nikoj ne ja dobil taa inspiracija i toa so bomba na glavata ?
Dali mislese ti pred 11/9 na Muslimanite kako teroristi ? Ili dali si slusnal za Al--Kaeda pred toj den nekogas ???? NE !
Toa bese cisto planirana provokacija. Toa e stavanje na glava onamu kade sto ne i e mesto.Nikoj do den denes ne napravil takva slika,no od toj den,toj i bese golem plan za davanje losa slika na Muslimanite,,,, POINAKU NEMASE NACIN KAKO DA SE KRITIKUVAAT,ISLAMOT E CIST OD SEKAKVA SPLETKA,SOSEMA CIST I PRAVEDEN.

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 00:17
MIRALEME
CITAJ SE
CITAJ ME MENE
NE REKOV DEKA E COVECKI TOA STO E NACRTANO
NO E DEMOKRATSKI-- TOA NIKAKO DA GO SVATIS

A ZBORUVAJ MI ZA NASILSTVATA ZA PALENJETO NA POLA RARIZ
VO IME NA ODBRANA NA MUHAMED
AMA CESTNO E ODBRANET SVAKA CEST
POCESTNO AMIN
ZAPALENI KOLI
SKRSENI IZLOZI NA NEVINI STOPANSTVENICI

SIGURNO MUHAMED SE GORDEE KAKO E ODBRANETA NEGOVA CEST
RAZMILSI I DAJ KRITIKA
NE TREBA SLEPO DA SE BRANI SVOE
TREBA DA SE BRANI ISTINATA I DEMOKRATIJATA

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 00:33

MIRALEME
CITAJ SE
CITAJ ME MENE
NE REKOV DEKA E COVECKI TOA STO E NACRTANO
NO E DEMOKRATSKI-- TOA NIKAKO DA GO SVATIS

A ZBORUVAJ MI ZA NASILSTVATA ZA PALENJETO NA POLA RARIZ
VO IME NA ODBRANA NA MUHAMED
AMA CESTNO E ODBRANET SVAKA CEST
POCESTNO AMIN
ZAPALENI KOLI
SKRSENI IZLOZI NA NEVINI STOPANSTVENICI

SIGURNO MUHAMED SE GORDEE KAKO E ODBRANETA NEGOVA CEST
RAZMILSI I DAJ KRITIKA
NE TREBA SLEPO DA SE BRANI SVOE
TREBA DA SE BRANI ISTINATA I DEMOKRATIJATA

Da ti kazam eden primer samo. Vo Italija,sekoj gotovo go psue Boga,taka i mojot Gazda (na pocetokot). Ne mu zabraniv i nemozev da mu zabranam da go psue Boga. No samiot bese svesen deka ne treba da go narece toj Bog Allah. Zatoa sto togas znaese deka toa na mene bi se odnesuvalo. No se obidov da mu objasnam i opsto da prestane da go psue a ne i so zakana.Go prasav: Zosto nikogas i koga si nervozen i koga si raspolozen,navika ti e da psues,nikogas na nikoj od grupava ne si mu opsoval roditel ili bilo sto od familija ?
Rece deka bi gi navredil i deka ne bi bilo vkusno.
Povtorno go prasav: Dali ke prestanes da go Psues Boga ako ti kazam deka go sakam poveke i od mojata familija ?
Od togas poveke ne go opsu,veruval ili ne. E toj gazda denes poinaku gleda kon Boga.
Znaci jas ne mu zabranav i nemav ni pravo da mu zabranam da psue. No koga bi go opsoval Allah. E ke se prasavme tuka.NEMA TUKA NIKAKVA DEMOKRATIJA. Ako bese toa demokratija,togas demokratija bese i toa na palenjeto na francija. Treba da bide jasno. Nie Muhammed s.a.w.s i sekoj Allahov pratenik,gi sakamei pocituvame poveke od samite sebesi. Treba da svati sekoj,deka nie poveke go sakame i pocituvame od nasite roditeli ! Ednostavno gi pocituvame ! Dali e demokratski jas da se poigruvam so nekoj tvoj roditel i siram lazni propagandi za nego ? Sekako deka ke se pobunite. A kamo li za Muhammed a.s. Ottuka moze da vidite deka Islamot e religija koja VREDI.
Nitu e slucajot na rome ubav,nitu bilo koj slucaj kade sto se grdee bilo cija religija,toa se ednostavno necii cuvstva. Ako mislis deka e greska vo nekoja religija,kulturno prasaj i vlezi vo kontakt.
Muslimanite bi se pobunile za karikaturata i koga bi ja naslikal kako Muhammed a.s klanja a kamo li so bomba na glavata.... koga NIE ZNAEME A NE VIE,kako i sto propovedal. I SEKOGAS,KOGA GOD TAKVO NESTO DA SE SLUCI,SEKOGAS KE SE BUNIME !
Na toa DEMOKRATSKI-malku skromnost daj mu,ne tolkava sloboda.
Demokratski e denes i Homosexualizmot,partija ima i za pedofili..... No toa go nema vo Islamskite zemji,za toa,bilo za vas nasilno ili ne.... tesko i na takvite. A takvi tamu nema.

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 00:37
Originally posted by здраво здраво напиша:

dzihadddd!!!!!!   

za   ,,demokratite,,!

Kako i Ovoj zbor,prijatele Anakin. Koga bi go znaele znacenjeto na ovoj zbor,tokmu togas bi ja doznale Pravednosta i vistinata i cistotata i ispravnostana Islamot a za zal,tolku loso znacenje mu e dadeno.
A ubavo prasanje mu postavi.Sto znaes ti za dzihad ?
Znae "ubivanje vo imeto na Allah" a dali toa go ima ? NE ! Toa na CNN go cul i toa taka go razbral. Za vakvi deca i so vakvi deca da se zboruva,navistina e zalosno. No nekogas i maka mi e koga gledam kako nekoi koi neznaat nosot da si go izbrisat i nisto od svojata religija ne poznavaat,kritikuvaat drugi.
Pogotovo ovoj zdravo.Nesto naj prosto koga bi go prasal za Hristijanstvoto nebi znael dami odgovori a doagja da kazuva sto e dzihad. Dali e pravedno.Sekako deka ne.

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 00:38

PS: NESTO STO NE E COVECKI,ZOSTO DA BIDE DEMOKRATSKI ... I ZOSTO DA DOZVOLAM,KOGA EDNOSTAVNO NE E COVECKI !?

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 00:46
znaes sto pravis ti

mislata ja ubivas so nasilstvo

treba mislata da se ubiva so druga misla, podobra

mislam deka nemame sto povekje da diskutirame
oti svativ deka kje opravdas se , sto pravat muslimanite
znaes samokritika e odlika na golemite umovi i golemite doblesti

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 01:28
more i jas se pram musliman,od to so go citam ovde opasno e da ne si musliman,demek ke goris dur ne ti izgorit kozata pa pak ke ti se obnovit,drn drn jarinja,se na se stradanje,vo hristijanstvovo ti e lesno,ke se pokajs i ke ti prostat.gotovo,od denes sum muslimanLOL

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 01:32
Originally posted by Carnation Carnation напиша:

more i jas se pram musliman,od to so go citam ovde opasno e da ne si musliman,demek ke goris dur ne ti izgorit kozata pa pak ke ti se obnovit,drn drn jarinja,se na se stradanje,vo hristijanstvovo ti e lesno,ke se pokajs i ke ti prostat.gotovo,od denes sum muslimanLOL

si me usrekil mnogu
ALLAH da te nagradi so sve

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 01:33

Originally posted by Carnation Carnation напиша:

si me usrekil mnogu
ALLAH da te nagradi so sve
ooooo,fala fala,isto i tebeTongue

-------------

Постирано од: belichka
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 09:09
................

-------------
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 09:12

imam soznanie deka nekoi do tuka sakale da konvertiraat ama im bilo starv

ima i takvi...
ama strav im e deka ke stanat kako vas...LOLLOL

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 09:55
.........

-------------

Постирано од: Studentski Klub
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 10:07
Da ti kazam eden primer samo. Vo Italija,sekoj gotovo go psue Boga,taka i mojot Gazda (na pocetokot). Ne mu zabraniv i nemozev da mu zabranam da go psue Boga. No samiot bese svesen deka ne treba da go narece toj Bog Allah. Zatoa sto togas znaese deka toa na mene bi se odnesuvalo. No se obidov da mu objasnam i opsto da prestane da go psue a ne i so zakana.Go prasav: Zosto nikogas i koga si nervozen i koga si raspolozen,navika ti e da psues,nikogas na nikoj od grupava ne si mu opsoval roditel ili bilo sto od familija ?
Rece deka bi gi navredil i deka ne bi bilo vkusno.
Povtorno go prasav: Dali ke prestanes da go Psues Boga ako ti kazam deka go sakam poveke i od mojata familija ?
Od togas poveke ne go opsu,veruval ili ne. E toj gazda denes poinaku gleda kon Boga.
Znaci jas ne mu zabranav i nemav ni pravo da mu zabranam da psue. No koga bi go opsoval Allah. E ke se prasavme tuka.NEMA TUKA NIKAKVA DEMOKRATIJA. Ako bese toa demokratija,togas demokratija bese i toa na palenjeto na francija. Treba da bide jasno. Nie Muhammed s.a.w.s i sekoj Allahov pratenik,gi sakamei pocituvame poveke od samite sebesi. Treba da svati sekoj,deka nie poveke go sakame i pocituvame od nasite roditeli ! Ednostavno gi pocituvame ! Dali e demokratski jas da se poigruvam so nekoj tvoj roditel i siram lazni propagandi za nego ? Sekako deka ke se pobunite. A kamo li za Muhammed a.s. Ottuka moze da vidite deka Islamot e religija koja VREDI.
Nitu e slucajot na rome ubav,nitu bilo koj slucaj kade sto se grdee bilo cija religija,toa se ednostavno necii cuvstva. Ako mislis deka e greska vo nekoja religija,kulturno prasaj i vlezi vo kontakt.
Muslimanite bi se pobunile za karikaturata i koga bi ja naslikal kako Muhammed a.s klanja a kamo li so bomba na glavata.... koga NIE ZNAEME A NE VIE,kako i sto propovedal. I SEKOGAS,KOGA GOD TAKVO NESTO DA SE SLUCI,SEKOGAS KE SE BUNIME !
Na toa DEMOKRATSKI-malku skromnost daj mu,ne tolkava sloboda.
Demokratski e denes i Homosexualizmot,partija ima i za pedofili..... No toa go nema vo Islamskite zemji,za toa,bilo za vas nasilno ili ne.... tesko i na takvite. A takvi tamu nema.

А, што е тоа демократија?
Уште еден хеленистички паганизам кој по се изгледа е многу близок со христијанството.

Муслиманите го имаат најсовршениот систем некогаш, даден на човештвото од Бога, ИСЛАМОТ!!!!

Да, да, исламот е вера, но и начин на живот, начин на уредување на општествено и лично уредување!

Тој систем не е создаден од луѓето па да има недостатоци, без разлика на кучињава што лаат на буниште, а кога ќе им грлиш коска, па дури и од неа бегаат!!!!

Демократијата е нешто сосема погрешно, колку и да ги рекламира човековите права и слободи, тие први ги кршат! Погледнете на Гавантанамо беј, го имате и филмот на македонски „Патот за Гвантанамо“, или гледајте вести... каква е тоа слобода во Ирак кога детето без раце го носат на бесплатно лечење во Америка? А да го оставеа без војна, ќе умреше како и 500.000 други дечиња од глад поради санкциите нафта за храна.... Зошто демократите ни ги оставија на раат и не им рекоа еве пример за совршен начин на живот, а да беше така сите ќе го прифатеа.....

Зарем демократијата не се брани со сила?!!!!!

Ве прашувам сите вас кои ја браните! Да, насилна идеологија каде нема место за толеранција: „Или сте со нас, или против нас!“ - рече големиот светски зулумќар по кого како кученца трчкаат и нашиве политичари, задоволни од трошките што ќе му паднат од лигавата му мајмунска уста! Тоа ли е демократија?

Еве, велам, сите се тие мајмуни, свињи и кученца, како еден демократски став, но веднаш по тоа гледаш телефонираат од службата за нарушување на човековите права и слободи (ДБК-не се навредувајте) и повикуваат на кафе (информативен разговор за кои немаат никакви законски права)! Тоа ли е демократија?

За некој да стане муслиман излези и погледни ги луѓето во очи и каши им ја вистината, па кукавиците нема да смеат да навредуваат кога говорат лице в лице, туку ќутат и се јадат во себе од омразата нивна.

Да, колку македонци соочени со фактите лице в лице станале муслимани! Многу! Сите се со виско образование и со бистри умови и отворени срца! 

Ако некого интересира нека каже и лице в лице ќе напраимемуабет!

-------------
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 10:15
Originally posted by Studentski Klub Studentski Klub напиша:

Vo Italija,sekoj gotovo go psue Boga

италијани, аман бе... LOLLOLLOLLOL

Цитирај

Муслиманите го имаат најсовршениот систем некогаш, даден на човештвото од Бога, ИСЛАМОТ!!!!

ако ова е најсоврешниот систем, тогаш јадно човештво...
Еве сам дел од тоа што овој систем пропишува:

- сечење раце за кражби, за фрлање на к*ран, или за недај Боже отворање на блог против исламот...
- тепање на жената по секој можен основ на „непослушност“
- убивање на цело семејство на некој што ќе стане христијанин
- забрана да се каже нешто против идолопоклонстовто на исламот, со закана по живот...

долга е листата, ама ми се гади кога го пишувам „најсоврешниот систем“ па ќе ми простите што ќе престанам овде... DeadDeadDeadDeadDead

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 10:42

Da ti kazam eden primer samo. Vo Italija,sekoj gotovo go psue Boga,taka i mojot Gazda (na pocetokot).
tvojot gazda bil MAROKINEC a ne ITALIJANLOLLOLLOL  od koj dzeb go izvadi ova, ili ti ne go poznavase italijanskiot jakazik i koa ke slusnese DIO za tebe bese psuenje LOLLOL
I ne zbori za Italijanite zasto se golemi vernici.Big%20smile
Na vas vi smetaa krstovite vo skolite zakaceni nasekade , zasto ucele vasi decinja imale uplav od krstot LOLLOLLOL i ti kazuvas go psuele BOG, abe ti BLADASLOLLOL

.....i blagodarenie na TEBE, italijanot tvojot gazda stanal VERNIK , abe sto kaza ........lelelelel humor i satira LOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 10:47
Originally posted by влечка влечка напиша:

MOZE TUKA AKO IMA ZAINTERESIRANI DA PRASAT STO GI INTERESIRA, SVE KE IM KAZAM KAKO STO JE!

Ме интересира како се миете после голема нужда, без да се избришете претходно?
vo internative ovde ima eden kupa arapi,a wc-ata se na sprat taka da imam slusnato ko ke praet golema nuzda so se desavat posle to.zemet sise od dva litri so voda,i sega ne znam kako go izvedvat to,ama turvat nekako i se mijat,ova bez zafrkavanje.

-------------

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 10:50
па што е тука лошо...хигиенатаConfused

па баш да ви кажам негледам лошо во тоа да користиш биде и да се миеш

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 10:58
Originally posted by beleg beleg напиша:

па што е тука лошо...хигиенатаConfused

па баш да ви кажам негледам лошо во тоа да користиш биде и да се миеш
abe da koristis bide e ok,ama vo 21 vek da koristis sise(so akcent na E)malku mi e cudno nekakoLOL

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 10:59
a da koristish polski vecinjaWinkaj sega ova stvarno ne vi drzi...se miele so shishe..ami poarno mien otkolku nemien

-------------

Постирано од: ultra
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 11:01
А бе бидето се користи откако ќе се избришеш убаво, а не онака од шоља директно на биде или со шишеLOLLOL

Постирано од: Studentski Klub
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 11:03

Vo Italija,sekoj gotovo go psue Boga

италијани, аман бе... LOLLOLLOLLOL

Цитирај

- сечење раце за кражби, за фрлање на к*ран, или за недај Боже отворање на блог против исламот...
Да бе Аџијо, само среќен си што не живееш во исламска земја, па да можеш слободно да навредуваш, а?
Секако дека тоа е закон, праведен, како од стариот завет, сечење, каменување и како што ти самиор рече, ако Бог тоа го наредил зашто Тој е Оној Кој дава живот, па и смрт (наредува во одреден случај и смртна казна како превенција и санкција на одредени неморални и криминални дејствија).

- тепање на жената по секој можен основ на „непослушност“
- убивање на цело семејство на некој што ќе стане христијанин
- забрана да се каже нешто против идолопоклонстовто на исламот, со закана по живот...
За овие работи отворено и намерно ЛАЖЕШ!!!! Затоа никој не ти обрнува внимание, и не продолжувај така, зашто кој ќе ги испере сите тие морбидни ритуали со мртовци во црквите, 360 икони, сликички и скулптури, свеќи и што ти ја знам други глупости и пагански обичаи - како еден репрезентативен дел за идолопоклоничките верувањеа и делувања во христијанството од секој вид и секта!

-------------
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 11:43
sto ste pisuvale sesto!!!
kako nie ne drzime higiena?
pa toa e zapoved od Allah, kolku sme nie cisti pred sekoja molitva se mieme i pred sekoe citane ne svetiot    quran se mieme
a za zenite nasi da ne pocnam da vi kazuvam
od mazna koza do parfemi i ubavi kosi, ama taa ubavina ja cuvaat samo za mazot svoj!

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:07
Држите хигиена... ама какоLOLLOLLOL
А тоа со парфемите, џабе ви е,Wink

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:10
mislis deka denes vo 21 vek ne znam jas sto e Dolce Gabana . Versace, Dior, Armani, mislite nie sme od planina nemame pari da se doterame kako sto  e trend, pa jas toa sto go imam doma nekoj ne moze da go sonuva

-------------

Постирано од: rome
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:13
aljaudin mozi imash se i seshto nikoj ne veli oti nemash no shto ima toa vrska so muslimanstvoto?ima i mnogu Hristiani bogati.no bogatstvoto ne dokazuva kakov vernik si ili dali si chedo na Bog.ama najgolemoto prashanje je shto pravish so toa bogatstvo.za sebe go drzish ili shto?

-------------
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:18
nema vrska toa kolku imam jas bogatstvo so verata moja
ama nekam da me pravat ne samo mene tuku i nas da ne pravate deka ne sme bile higienicari, kako taka? daj jas da pocnam da navreduvam?
mislam od kaj da znaete moze jas sum 100 pati pocist od vas?
ako nekoja od vas imala ljubovnik albanec ili musliman znae za sto zboram
prvo imame sunet za da bideme cisti dolu, posle, se banjame posle sekoj intimen odnos, a da ne zboram deka imame pai da se obleceme po najnova moda i i da dademe poklon na devojkata

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:20

ne, tuku imam 2 moi zlatari, i restoran, a bogami i gazda sum na dukan za materijali, svila i drugo, jas sum posten covek od postena familija

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:20
а не member_profile.asp?PF=9433&FID=47 - rome , муслиманите се обврзани (нека ме поправат ако не е така), да се молат 5 пати на ден, да даваат пари во џамија и барем еднаш во животот да ја посетат Мека.

Даваат многу пари во џамија, а за што се наменети тоа е друго прашање...

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:21
kako za sto? pa da se davat na siromasni, i da se finansira gradenje na novi xhamii, a ne kako kaj vas, da se vozat vo skapi koli i da kupuvat hoteli vladikite

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:22
ok za toa ama sunetot ne beshe poradi chistota koga Bog mu reche na abraham za sunet .no za higienata sekoj si misli je chist za sebe i ako drugi ne mislat taka.a za podaroci na devojka ne je bash odgovorot shto se nadevav oti ke go kazesh.

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:22

prvo imame sunet za da bideme cisti dolu, posle, se banjame posle sekoj intimen odnos, a da ne zboram deka imame pai da se obleceme po najnova moda i i da dademe poklon na devojkata

a zasto ondak ne izgledate VAKA kao sto kazuvas LOLLOLLOLtuku izgledate kako avatarot na mamma ??LOLLOLLOL 

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:23

a zasto ondak ne izgledate VAKA kao sto kazuvas LOLLOLLOL

ooooooo, da znaes kakvi ne ima, ke uzivas so nas
kaj nas zenata e mnogu ceneta i so sekakvi zadovolsta uziva

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:23

kako za sto? pa da se davat na siromasni, i da se finansira gradenje na novi xhamii, a ne kako kaj vas, da se vozat vo skapi koli i da kupuvat hoteli vladikite

LOLLOLLOL... замалку ќе ти поверувавLOLLOLLOLLOL
LOL

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:25

a zasto ondak ne izgledate VAKA kao sto kazuvas LOLLOLLOL

ooooooo, da znaes kakvi ne ima, ke uzivas so nas
kaj nas zenata e mnogu ceneta i so sekakvi zadovolsta uziva
znam kolku e "cuvana" zakopuvana vo zemja, maltretirana, totalno IZOLIRANA od svetot!A za koja zena zboris ti, kolku gi imas, i koja uziva vo OVA LOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:27
toa sto nekoj pravel majtap so sliki ne e vistinsko
kade vo makedonija i na kosovo imalo vakvao kako sto vikas
NIKADE
nego ke vidis muslimanki nakiteni so zlato kako izlagat od BMW, obleceni vo naubavi svileni hallini,

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:28

makotrpno go zaraboti neli TongueLOLLOL samo so sto ??? sverc na oruzje, droga ili se zanimavase so BELO RTOBJE ???Dead

ne, tuku imam 2 moi zlatari, i restoran, a bogami i gazda sum na dukan za materijali, svila i drugo, jas sum posten covek od postena familija
i posteno doniras teroristi , na niv im PLAKAS danok od ZARABOTENOTO ???Ouch

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:29
koi teroristi, od koga da ja sponzoriras xhamijata i nasata zednica e teroristicki akt?

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:31

toa sto nekoj pravel majtap so sliki ne e vistinsko
kade vo makedonija i na kosovo imalo vakvao kako sto vikas
NIKADE
nego ke vidis muslimanki nakiteni so zlato kako izlagat od BMW, obleceni vo naubavi svileni hallini,

ne mi odi zlato i BMW prebi mi odi zlato i  kamion, VO NEGO NATOVARANI ZENITE, OVCI, SVE NA KUP.Takvi sliki gledam od arapskite zemji Ouch

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:33

koi teroristi, od koga da ja sponzoriras xhamijata i nasata zednica e teroristicki akt?
Parite vi odat za teroristicki celiOuch

-------------

alaudin nemoj da kazvash za zenite muslimanski kutrite za zal se.zlatoto nishto ne vredi ako si so sila mazena za nekoj dedo shto te matretira i bel den nema videno.abe kade je 21 vek za ovaa sloboda za vash*te zeni.ili samo onie shto se vo mk imaat malce sonce videno oti pred nekoe vreme doshlo komanda za site muslimanski zeni da se odbulat.i za toa se srekni?samo edno vie mazite da bidete vo na zenata kozata samo 1 nedela.pa ke ve vidam togash dali istoto ke go prajte.

-------------

Тука ти давам право, нема терористи, све се борци за слобода...
Терористи беа УЧК... паднаа од Марс и си заминаа за МарсLOLLOL

Ај да не ме едитираат модераторите, ќе се едитирам сама... не беа борци за слобода туку борци за човекови права...LOL

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:34
zasto be sve ovci pa ovci, pa jas ne sum videl ovca vo zivot, ili mislite deka ako e allbanec odma ovci cuva?
jas sum se skoluval vo america, sum setal po cel svet, kaj ne sum bil, kakvi ovci molkim te
gledam deka tuka samo majtap da fakate, e pa ke si otidam zauvek, neznam sto pisuvav i za kogo, samo da ne vregjat

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:35
treba malku da se pazi na temata stvarno...aj ne se luti ke izbrishat moderatoriteTongue

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:37
aljaudin so you studied in usa?so what schooling did you finish and why are you back in mk.for what reason or couldn,t you stay in the usa?or do you like mk.

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:44

treba malku da se pazi na temata stvarno...aj ne se luti ke izbrishat moderatoriteTongue
lele sto kaza abe beleg LOLLOLLOL

zasto d aizbrisat moderatorite ??? me interesira za MUSLIMNITE, a toj se naluti za ovciteLOLLOLLOL abe stvarno gledam OVCI natovareni  i  zeni  vo kamion.LOLLOLsakav d ami odgovori, zasto sto ako resam da sum muslimanka a LOLDeadDeadDeadDead

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:50
DA AMA ONAKA DA SE VREGJA SVINJI SVINSKO OVCHO E GREOTA...NE E CHOVECHKI

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:51
I TEMATA E SOSEMA DRUGA...SHTO E OVAConfused

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:02
Па навредливо е и ако ме праша некој дали сакам да станам муслиман/ка...

а со свинското и овчата маст не го вреѓам, само совет му давам... пошто им е забрането да јадат свинско од здравствени причини, ама со свинската маст уште полошо си прават.

Постирано од: Isis
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:04
па и евреите не јаделе свинско Tongue ова ке го видите во стариот завет

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:04
Грешка бе, мислев на овчата маст.

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:06
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

па и евреите не јаделе свинско Tongue ова ке го видите во стариот завет

Не идам по библија...

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:17
пак да се вратам на темата:

Кој сака да стане Муслиман?

- Никој. И тие што се муслимани, гледаат како да избегаат...Wink

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:31

пак да се вратам на темата:

Кој сака да стане Муслиман?

- Никој. И тие што се муслимани, гледаат како да избегаат...Wink

lele kolku se nerviram, koja ke bega, tie go nasle vistinata pa ke begat od nejze nema sansi? zasto da begat, tuku ajde koj ke prasa nesto jas se ponudiv da davam odgovori

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:39

lele kolku se nerviram, koja ke bega, tie go nasle vistinata pa ke begat od nejze nema sansi? zasto da begat, tuku ajde koj ke prasa nesto jas se ponudiv da davam odgovori

ајде јас ќе прашам...

ако жена ти те гледа попреку, до колку стапа ќутек смееш да и удриш Аљаудине, според к*ран се разбира?

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:53
JAS SEUSHTE MISLAM DEKA E SRAMOTA NISKO DA UDIRATE

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:58
axija ako zenata ne si go znae svoeto mesto terba da i go pokazes, najprvo so ubavo a ako neke togas ke ja lisis od toa da spies so nea i ke ja udris ama da ne se poznava modrica. ama ova e ako stavrno si zasluzila zenata , ianku ako e poslusna i dobra ke ja cuvas kako kralica

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:08
Aljaudin, ne li e podobro namesto da vozes BMW i da ja oblekuvash zenati vo zlato i svili da poglednes na tie brakjata od shutka

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:09

мислиш кога се тепа жената во исламот или? Confused

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:11
MISLAM KOGA SE NAVREDUVAME MEGJU SEBE NA MNOGU NIZOK NACHIN....VULGARNO,BEZ DISKUSII,OBRAZLOZENIJA,BEZ DOKAZI...EDNOSTAVNO NISKO KAKO DECA RASKARANI

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:13

leleleeee mirotvorka ni edna, abe koj te prati tebeLOLLOLLOL vo misija si  kako nabljuduvac ili ???LOLLOLLOLLOL

beleg a sto mislsis ti za aljaudin, kako li beseLOLLOLLOL sto kaj niv kotekot e izlezen od KORANOT i toj e skrotuvac na LAVOVI DeadDeadDead

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:14
Originally posted by belichka belichka напиша:

Aljaudin, ne li e podobro namesto da vozes BMW i da ja oblekuvash zenati vo zlato i svili da poglednes na tie brakjata od shutka

jas nemam zena, ama inshallah ke dade Allah nekoja, i toa samo sakav da vi ilustriram kako e postuvana zenata kaj nas i kolku e so zadovolstva opsipana, a tie koi se muslimani ke im pomagam, a na tie koi ne se , tie se nevernici

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:15

MISLAM KOGA SE NAVREDUVAME MEGJU SEBE NA MNOGU NIZOK NACHIN....VULGARNO,BEZ DISKUSII,OBRAZLOZENIJA,BEZ DOKAZI...EDNOSTAVNO NISKO KAKO DECA RASKARANI
nema vulgarnosti, ednostavno on se ponudi, mislam na aljaudin kako toa bese be, sto iminja se ovie  LOLLOL da dade odgovori za muslimaniteWink

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:15

jas nemam zena, ama inshallah ke dade Allah nekoja, i toa samo sakav da vi ilustriram kako e postuvana zenata kaj nas i kolku e so zadovolstva opsipana, a tie koi se muslimani ke im pomagam, a na tie koi ne se , tie se nevernici

Искрено беше ова, секоја чест.

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:16
 TEMATA SI JA OTVORIJA ZA DRUGA CEL...A ZA ISLAMOT I ZENATA SI IMA DRUGA TEMABig%20smile

A MISICE MILA ZOSHTO DA SI GO TRUEME SRCETO KOGA MOZE DA NI BIDE CHISTOEmbarrassedHug

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:17

zadovolstvoto e vo KAMSIKOT Dead

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:19

TEMATA SI JA OTVORIJA ZA DRUGA CEL...A ZA ISLAMOT I ZENATA SI IMA DRUGA TEMABig%20smile

A MISICE MILA ZOSHTO DA SI GO TRUEME SRCETO KOGA MOZE DA NI BIDE CHISTOEmbarrassedHug
  no koga gledam kako se "cuva" muslimanskata zena Ouchzal mi eCryCry
vo pravo si, da ne go trueme srceto Hug

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:29

jas nemam zena, ama inshallah ke dade Allah nekoja

„некоја“ или „некои“? LOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:31
ako me blagoslovil allah da mozam da cuvam poveke i sekoja da e zadovolna od mene, zasto da ne, pa grev e da ostavime zenite sami, nekoja moze e vdovica nema koj da ja cuva, taka da dobro delo pravi toj sto cuva mnogu zeni, deka tie sami se slabi da se cuvaat sami

-------------

Постирано од: Ghost
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:32
мене ми се чини дека к*ранот е пишуван само од мажи, додека жената ама баш никаде ја нема, или ако ја имало секогаш била во подредена ситуација, што воопшто не одобрувам WinkWinkWink

-------------
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:32

Originally posted by belichka belichka напиша:

ne me interesira tvojot bracen status...tuku akcentot e drugiot del od komentarot,

a za pomoshta, odlicno kaza...za razlika od tebe ako sakam da pomognam nekomu i da mu dadam neshto ne go prashuvam so vera e pa da mu go zemam od racete i da go dadam na drug...Bog na site isto im dava...i site lugje pred nego se isti...zashto pa da ne se i pred mene isti...nisko aljudin mnogu nisko od Tvoja strana...

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:33
ama dali toa vazi i za mlad maz da zemi postara zena vdoica ili samo za star maz da zemi mlado chupe.

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:34
Originally posted by rome rome напиша:

ama dali toa vazi i za mlad maz da zemi postara zena vdoica ili samo za star maz da zemi mlado chupe.

nemat vrska godinite ako go sakas nekoja

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:39
.......

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:40
pa zasto da ne, pejgamberot bil mnogu ucen i dobar covek zosto da ne go saka nekoja? toa e blagoslov sto bila so nego, ama taa ne bila 6 g tuku od 9 do 16 ne se znae tocno

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:43
LOLLOLLOL.... ќе пукнам од смеење... со 9 години е веќе “зрела жена“LOLLOLLOL

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:45
pa od 9 do 16, sto vi kazuva toa deka bila, nemoj sega da ve ucam koga moze da ima odnosi

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:48

pa od 9 do 16, sto vi kazuva toa deka bila, nemoj sega da ve ucam koga moze da ima odnosi
epa ajde naucine nesto, nie sme "glupi" ne znaeme od koga se zapocnuva so seksualni odnosiOuch

-------------

Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 14:49
pa od 9 godini pa nagore, togas veke ima kaj zenata krvarenje, sega izvinite sto mora vaka direktno, i veke se znae deka moze da ima intima so mazot i, i aysha bila spremna za toa

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk