IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 31>
Автор
Порака
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2007 во 22:28
...........

Изменето од belichka - 11.Септември.2008 во 20:45
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
R-C-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај R-C-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 19:26
  da  moze
M O J O T    I Z B O R    E    I S L A M    N E K A    E    I     V A S
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 19:58
Belicka, procitaj ubavo shto ti pishal efendija, za Aisha,iako postot ti e odamna, ali sega mozesh da se popravish i da se izvinish za klevetatta, ako si iskrena....

Zboruvash za nekakvo obescestuvanje na zenata ili....

a zashto ne citash shto kazuva Biblijata?

(Prva kniga Mojseeva,20:11,12)

(Prva kniga Mojseeva,19:33-36)

(Prva kniga Mojseeva,35:22)

(Prva kniga Mojseeva,38:15-18)

(Kniga prorok Jezekiil,16:2-63

Objasniim na lugevo shto e ova, shto bi trebalo da predstavuva? stimuliranje incest ili????

Videtego svetov, videte sekoj den kolku luge konvertiraat vo ISLAM zashto, shto gi prisiluva da konvertiraat???

Bujrum linkovi:

www.diewahrereligion.de
Vo germanija samo sekoja godina po 4000 katolici primaat Islam

www.turntoislam.com
Vo Amerika samo iljadnici luge priaat islam sekoja godina.

Koj, koj toa gi prisiluva na ovie luge da primaat islam?

ima samo eden odgovor,- VISTINATA!!!!
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
the king Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 458
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 20:20
vaka najprvo bela te molam !!!!!
skratenkata ne e "s.w.a.s" tuku "s.a.v.a" i toa znaci "sallallahu alejhi ve sellem"

a vo vrska so temata bi rekol:
koj saka da bide higienski cist
koj saka da bide medicinski zdrav
koj saka da bide miren skromen
koj saka da bide covek koj nema da mu nanesuva steta na svoeto opstestvo
koj saka da ne mu nastetuva na nasata bezrezervna planeta
koj saka da bide pocituvan od svojot komsija
koj saka da go pocituva postarite i da bide pocituvan od pomladite .............................................................................................................................................................................................i se taka do beskonecnost....

toj saka da bide musliman.

a koj saka da bide cel zivot nehigienski izrasnat
koj saka da zivee bolen zivot
koj saka da bide pijanica
koj saka da bide drogiras
koj saka da bide homoseksualec
koj saka da bide mnogubozec
koj saka da bide kockar
koj saka da zivee zivot na bordz....................................................................................................................................................................................................................................... i taka nataka do beskraj...........

toj saka da bide hristijanin! !!!!!!!!!!!.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 20:38
Originally posted by the king the king напиша:

koj saka da bide kockar
koj saka da zivee zivot na bordz....................................................................................................................................................................................................................................... i taka nataka do beskraj...........

Jas sum iskluchitelno chist i vnimavam na lichnata higiena,
zhiveam zdrav zhivot,
ne sum pijanica
ne sum drogirash
ne sum homoseksualec
ne sum mnogubozhec
ne sum kockar
ne zhiveam na bordz

i sum i sakam da bidam Hristijanin...

Vnimavaj vo izjavite, ne e vospitano da navreduvash pripadnici na druga vera. Bidi musliman, jas mnogu go pochituvam tvoeto pravo na toa! Ti pochituvaj go moeto pravo da bidam toa shto jas sakam!
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 21:35
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Originally posted by the king the king напиша:

koj saka da bide kockar

Jas sum iskluchitelno chist i vnimavam na lichnata higiena,
zhiveam zdrav zhivot,
ne sum pijanica
ne sum drogirash
ne sum homoseksualec
ne sum mnogubozhec
ne sum kockar
ne zhiveam na bordz

i sum i sakam da bidam Hristijanin...

Vnimavaj vo izjavite, ne e vospitano da navreduvash pripadnici na druga vera. Bidi musliman, jas mnogu go pochituvam tvoeto pravo na toa! Ti pochituvaj go moeto pravo da bidam toa shto jas sakam!

Mnogu dobro zabelezuvas koga nekoj musliman ce napadne nesto,a celo vreme dodeka se napadja Islamot na najbrutalen nacin bez AMA TROSKA VISTINA,dobivam vpecatok deka toa ti godi,nigde ne se javi za da ja amortiziras napnatosta.Zidarski ako vece povikuvas na transparentnost,togas bidi transparenten do kraj.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:01
Prvo - ova shto go pishav go pishav, zatoa shto postot na King go smetam za lichen napad (bidejki reche "koj saka da bide hristijanin" - a jas sum takov), zatoa smetav za shodno da odgovoram.
Ako si go sledel moeto pishuvanje ovde na forumov, kje vidish deka tvojot komentar efendija sosema ne e na mesto, zatoa shto celo vreme i ednite i drugite gi povikuvam kon smiruvanje na strastite i nekolkupati imam pishano so daleku poostar ton kon netolerantnite chlenovi tuka koi pretendiraat da bidat hristijani...
Zoshto ne go branam Islamot pri sekoj napad - zatoa shto ima lugje koi mnogu pokompetentno mozhat toa da go napravat od mene - samiot ti, Bukhari, VD, Daija itn... da ne ispushtam nekogo... Vie podobro go poznavate Islamot, vie zboruvajte vo negova odbrana.
Jas sum Hristijanin, no ne se obiduvaj da me stavish vo eden ili vo drug tabor, zatoa shto za mene, samata taa podelba koja ja ima tuka e besmislena.
So pochit,
Zidarski

p.s. Da dodadam - dokolku sakash da imash pochit od drugite, pochituvaj gi i ti. Ako sakash da imash lice koga gi kritikuvash pravoslavnite za pishuvanje protiv islamot, kritikuvaj gi i muslimanite koga pishuvaat besmislici kako taa na King. Inaku - toa shto mi go poracha mene - kje vazhi pred se za tebe...

Изменето од zidarski - 14.Јануари.2008 во 22:02
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:04
Ni na son ne sum pomislil ti da go branis islamot....No,kako dobar hristijanin mozes na nekoi ovde "od tvoeto stado' da im ukazes kako se reklamira Kultura i Etika,toa mi bese poentata....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:10
Razgledaj go forumov, kje vidish deka go pravam toa!
Kako praveden muslimanin, go ochekuvam istoto i od tebe, efendija.
Sega gledam edna diskusija vo nova tema koja vecherva e otvorena... i se mislam dali da odgovoram tamu, ili da go napushtam forumov sosema... ova vekje gubi sekakva smisla.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:27
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Razgledaj go forumov, kje vidish deka go pravam toa!
Kako praveden muslimanin, go ochekuvam istoto i od tebe, efendija.
Sega gledam edna diskusija vo nova tema koja vecherva e otvorena... i se mislam dali da odgovoram tamu, ili da go napushtam forumov sosema... ova vekje gubi sekakva smisla.

Pa i ti razgledaj,ce vidis sto pravam jas:)
A za taa diskusija,jasno e koj ja otvori......i moja preporaka tie deka navistina najdobro e da mu ja duvnes odovde.....nema smisla da se sedi pokraj"vakvo stado"

Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:36
VO HRISTIJANSTVOTO NEMA MESTO ZA MASONI.

Izvini brat ama toa e vistinata!!! ako gresham nekase javi nekoj na forumov koj ke kaze deka masonite se dobredojdeni vo Hristijasntoto!!!!
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:38
Togas zidarski treba uste vecerva da konvertira......vo..........evrein!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:39
A koj toa mozhe da se smeta za povikan da kazhe dali vo Hristijanstvoto ima ili nema mesto za masoni?! Nekoj vernik, nekoj pop, monah, vladika?! Ili Bog lichno kje go prashame...?!
I zoshto ti trgna da go branish Hristijanstvoto?!
Za islamot - kazhi si svoj stav (no toa kje bide samo tvoj stav), no za Hristijanstvoto, ostavi sekoj sam da si reshava.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:44
E ne moze na dve granki da se drzis,em hristijanin,em mason....ajde odluci se za edno!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,137 секунди.