|
Посвојување деца од хомосексуалци во брак |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 53> |
Автор | |
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[/QUOTE] Kakva vrska imaat covekovite prava i posvojuvanjeto na deca od homoseksualci vo brak Ova e veke perverzija. Koj gi stiti pravata na posvoenoto dete i koj ke presudi dali posvoenoto dete saka da zivee vo takva zaednica Kade se pravata na posvoenoto dete, se zaprasal nekoj za niv, ili homoseksualcite imaat pogolemi prava od decata zatoa sto se vozrasni Изменето од moira - 14.Јануари.2008 во 03:30 |
|
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А дали детето е тоа кое ги одбира своите хетеросексуални старатели?? Или пак тие него го одбираат?
Дете, на било која возраст под 18 години е малолетно. Што значи тоа, значи дека за неговите постапки не е одговорно тоа, туку се неговите родители/старатели. Значи ако детето нема одговорности, нема ни права ТОА да одбира родители, односно старатели, затоа денес млади брачни хетеро парови се тие што ОДБИРААТ кое дете би го посвоиле. И секако целиот процес на посвојување е по некоја процедура како што вели и Neonic, значи не секој хетеросексуалец може да посвои дете, исто така и не секој хомосексуалец би можел да посвои дете - ако се тргне тој критериум на сексуална ориентација. Каква врска имаат човековите права и посвојувањето на деца? Ти, moira, 1. си човек, 2. хетеросексуалец си, и поради тоа 3. имаш право да посвоиш дете. Јас 1. сум човек, 2. хомосексуалец сум, и поради тоа 3. според постоечките закони во мкд немам право да посвојам дете. Значи постои нееднаков третман (дискриминација) кон мене како припадник на едно сексуално малцинство. Сега појасно ти е? (јас се зедов како пример само, не значи дека сакам да посвојам дете ) |
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имањето на деца не е право, туку привилегија.
И многу хетеросексуални двојки сакаат, па не можат. И многу што можат, се лоши родители и државата им ги одзема децата и им ги става под туѓо старателство. Така да скрос е ирационално, да се дава дете на мутантна „семејна“ клетка, која што во нормални услови би била одличен калап за одземање на дете дури и кога природно би го зачнале. |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene se mi e kristalno jasno, no ocigledno tebe ne ti e nisto jasno, zatoa sto prevrteno gi gledas rabotite. Drugo se bioloski roditeli, a drugo se roditeli koi posvojuvaat dete. Dete, koe zivee so bioloskite roditeli nema pravo na izbor, tocno e toa, zatoa sto NE SI GI BIRAME RODITELITE, no za posvoenoto dete treba i mora da se vodi smetka zatoa sto NEKOJ DRUG MU GI BIRA RODITELITE!!! Sega tebe JASNO TI E
Изменето од moira - 14.Јануари.2008 во 13:36 |
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ред бе, хомосексуалците не се неспособни да си имаат свои биолошки деца. Значи едниот од партнерите ќе му биде родител, а другиот старател на детето.
Така де, нели рековме дека има процедура при посвојување. Истото важи нели и за хетеросексуални двојки така? Се сложуваш? -- Аџија, да, извини, не е право туку привилегија е да се посвојува деца. Сепак u get my point. А родителот оти е хомосексуалец дека е лош тоа нема никаква врска. Може и асексуалец да е, може само еднаш во животот да имал секс чисто ради детето да го направи, па пак после независно е дали ќе биде добар или лош родител. Значи тука сексуалната ориентација не игра улога дали добро или лошо би се воспитале децата. |
|
|
Anarhist
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Локација: Vinica Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NIKAKO. AKO VEKE SMETAAT DEKA E PRIRODNO DVAJCA MAZI ILI DVE ZENI DA ZIVEAT VO ZAEDNICA, TOGAS PO PRIRODEN PAT MEGU NIV DVAJCA NEKA SI SOZDADAT ROZBA.
E NEMA I JARE I PARE, ZA EDNOTO E PRIRODNO A ZA DRUGOTE ... EPA NEMOZE. Изменето од Anarhist - 14.Јануари.2008 во 15:57 |
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анархист, не биди мрза и читај ги сите страници на темава, никој нема да ти објаснува тебе сеа одново..
|
|
|
Anarhist
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Локација: Vinica Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE SUM MRZA, TOA E MOJOT STAV I TAKA I TREBA DA BIDE. A AKO VEKE NEKOJ GO IMA NAPISANO TOA STO I JAS GO NAPISAV GO PODDRZUVAM 100%.
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е како не си мрза кога и самиот викаш „ AKO VEKE NEKOJ GO IMA NAPISANO TOA STO I JAS GO NAPISAV GO PODDRZUVAM 100%.“ значи не си прочитал и незнаеш што се зборувало..
Заедницата наречена БРАК е измислена од човекот за некои луѓе да имаат повеќе привилегии од други. Така да, самиот тој збор е вештачки, така да, зошто само хетеросексуалци да можат да стапат во брак, а полнолетни, совесни и самоволни хомосексуалци неможат??!? Прочитај си наназад што значи брак, и кои се права и привилегии се добиваат со тоа парче хартија па ќе видиш за што зборувам. Изменето од RebeL - 14.Јануари.2008 во 16:50 |
|
|
Anarhist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemam namera da citam, a ako ti procitas sto sum pisal ke vidis deka si nadvor od temata. Pravete sto sakate brak ili slicno, a za deca sami da si pravite ako taa trebalo da bide i ako vasava pojava ne e bolest.
Изменето од Anarhist - 14.Јануари.2008 во 16:51 |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
институцијата брак не е „измислена“. таа е природна нус-појава на природата на нештата. Човекот како моногамно битие, има потреба да се размножува, но и да љуби личност од спротивниот пол на едно посебно ниво...
бракот е најстарата институција... |
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се вреѓај ама такво размислување е исто како кога на коњите ќе им стават од оние на очите за само напред да гледаат..... информирај се прво за сите работи околу хомосексуалноста па после давај дијагнози ако си компетентен.......... и тие во соодветната тема! Изменето од RebeL - 14.Јануари.2008 во 16:54 |
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да бе, ако е природна институција тогаш е создадена од природата. Зошто тогаш не гледаш кучињата да се венчаваат во црква? А уште помалку да се моногамни а не промискуитетни?? Неандерталецот да не се венчавал случајно?? |
|
|
Anarhist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se vregam posto mnogu dobro znam sto pisuvam. Prvo za da se zemes so nekoj od ist pol treba da si eretik - nevernik - to od eden aspekt.
A od eticki aspekt toa si e drugo, toa si e na vas, ama deca da posvojuvate od heteroseksualci ... NE definitivno.
Ako mozete sami pravete si gi, a ako nemozete posvojte od homoseksualen brak
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |