IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 38>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 01:28
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

смеењесмеењесмеењесмеењесмеењеИако темава не е за Македонија ке напишам само за  да Македонциве се спознаат.Од Античка Македонија до 1945год.Македонецот пробуваше да се ослободи од секаков окупатор но не заборави кој е и што е,некој ке праша дали денес е безбедно,богато,дали цвета цвеке или индустријата а јас најубаво ке одговорам - да го праша ЧукунДедо му како му било нему.Сигурно лесно не бидејки слобода немал ама се знаел дека е Македонец и иако сиромашен,поробен,необразуван и секојдневно измачуван тој не заборавил дека е Македонец.

Е сега да се надовржам на темава за Југоносталгичарите и Југословените зошто тие се најголемо зло за Македонија.
1.Ги убија,прогонија,измачуваа сите оние кои ја сакаа Македонија слободна и независна и тоа го направија на начин на кој и турците незнаеја.
2.Го обезглавија Македонскиот занает и еснаф со здруженото комунистичко работење-денес квалитет немаме и гордост над тоа што произведуваме немаме.
3.Да не набројувам уште многу само за последно ке напишам дека во последните 50год. Македонците заборавија од страв кои се и што се,ја снема Македонската борбеност и гордост туку сакаат Тито да се врати за да им ги реши проблемите,а ова е нешто најтажното Македонско што умре во СФРЈ - духот Македонскилутина

аплаузаплаузаплаузаплаузаплауз
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 01:42
Boogie...МОЖЕБИ ВО ТВОЈОТ ТЕКСТ,ПИШУВАЈЌИ ГО, РАЗМИСЛУВАШЕ И НА МОЈОТ СТАВ ЗА ОВАА ТЕМА,НО САКАМ САМО ЕДНО ДА КАЖАМ,НЕ ЗА ТЕБЕ ДИРЕКТНО ,ТУКУ ЗА СИТЕ ОНИЕ КОЈ МОЖЕБИ НЕСВЕСНО ЈА РАСПРОДАВААТ ДРЖАВАТА И СЕ ШТО Е ВРЕДНО ВО НЕА...МАКЕДОНИЈА Е И МОРА ДА ЈА ЗАДРЖИМЕ И ДА ЈА СОЧУВАМЕ КАКО ДРЖАВА,НО СЕ ШТО Е НАДВОР ОД НЕЈЗИНИТЕ ГРАНИЦИ,ЗА МЕНЕ Е СТРАНСКО...ТУЃО...!!!НЕ МОЖЕМЕ ДА БИДЕМЕ ПОЗИТИВНО НАСТРОЕНИ СПРЕМА АЛБАНИЈА БАШ ПОРАДИ ТОА ШТО ПРЕКУ 20%,НЕКАКВИ СИ АЛБАНЦИ СЕ НАОЃААТ ВО ВЛАСТА,ИЛИ ПАК НЕЗНАМ КОЛКУ МАКЕДОНЦИ СТУДИРААТ НА ТОЈ НИВЕН УНИВЕРЗИТЕТ,НИТУ ПАК ЗА БУГАРИЈА КОЈА ИСТО ТАКА ,УСПЕА ПРЕКУ СВОИ ПРОГРАМИ ДА ПОДЕЛИ НА РАЗНИ НАЧИНИ ИЛЈАДНИЦИ ПАСОШИ,КОЈ ЕДЕН ДЕН ЌЕ СЕ БРОЈАТ,И ПОДРШКА НА СТУДЕНТИТЕ(ПОВТОРНО)ОД МАКЕДОНИЈА,КОЈ СТУДИРААТ ТАМУ И ГО НАУЧИЛЕ И БУГАРСКИОТ ЈАЗИК ГЛЕДАМ...!!!Е СЕГА,ЗОШТО СЕ ПРОТИВ СРБИЈА ,А НЕ ПРОТИВ БУГАРИЈА...НЕ МИ Е ЈАСНО!ЗНАМ ЌЕ МИ ОБЈАСНУВААТ МНОГУМИНА,НО ЗА МЕНЕ,И ГРЦИЈА И СРБИЈА И БУГАРИЈА И АНГЛИЈА...ЕДНО ИСТО Е.....!!!!

....НИ НАЈМАЛКУ НЕ ЖАЛАМ ЗА SFRJ...БЕШЕ,СЕ РАСПАДНА И ТОЛКУ..ШТО СЕГА ,ДА ПЛАЧЕМЕ ЗА ТОА???!!!!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 12:32

А ова е поздрав до сите југоносталгичари во Македонијаголема%20насмевка

ПАК КЕ ПОВТОРАМ

Срам е сам да се незнаеш
Не сакаме богатство
Сакаме слобода

A BE BOOGIE.....U SRCE SI ME POGODIL!!!!!!  големо%20гушкање  големо%20гушкање  големо%20гушкање

Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 12:39
Jas seriozno ne razbiram koja vi e frkata...ne rekov deka ne sum Makedonec...samo deka sum roden Yugosloven i toa nikoj ne moze da mi go odzeme големо%20гушкање
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 14:30
роден си во Југославија? Ондак дедо ми е роден во Турција, баба ми во Бугарија, чичко ми во Германија, а сите се родени у исто село... if you get my point... газење%20од%20смеење
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 14:47
Originally posted by аџија аџија напиша:

роден си во Југославија? Ондак дедо ми е роден во Турција, баба ми во Бугарија, чичко ми во Германија, а сите се родени у исто село... if you get my point... газење%20од%20смеење

&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;
Кон врв
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 14:52
Originally posted by аџија аџија напиша:

Па кога успевме да превземем и Германия. Знам дека сме стигнале до Унгария през Югославия, ама чак и Германия? Не вервам.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 18:56
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

Jas seriozno ne razbiram koja vi e frkata...ne rekov deka ne sum Makedonec...samo deka sum roden Yugosloven i toa nikoj ne moze da mi go odzeme големо%20гушкање

Не се коси. Они са си таквиа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 19:13
Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Jas seriozno ne razbiram koja vi e frkata...ne rekov deka ne sum Makedonec...samo deka sum roden Yugosloven i toa nikoj ne moze da mi go odzeme големо%20гушкање

A ti ovde izigravash nekoj expert za POZNAVANJE na Makedoncite  ILI pak expert za "RAZUZNAVANJE" i "RAZARANJE"?????  смеење

Кон врв
OUST Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 6653
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај OUST Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 19:17

Jas seriozno ne razbiram koja vi e frkata...ne rekov deka ne sum Makedonec...samo deka sum roden Yugosloven i toa nikoj ne moze da mi go odzeme големо%20гушкање

Некои луѓе се родени да бидат контраши, затоа и не треба да се трудиш да им одговараш на нивните провокации, со тоа само им ги полниш нивните ситни душички! By the way јас не сум југоносталгичар бидејќи не сум го осетил којзнае колку животот во таа бивша република. Но од моите родители имам слушано многу убави работи за тоа време. Во секој случај супер би било кога во секое време би можеле без проблем да патуваме од Вардара па до Триглава
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 19:27
Originally posted by borec borec напиша:

Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

A ti ovde izigravash nekoj expert za POZNAVANJE na Makedoncite ILI pak expert za "RAZUZNAVANJE" i "RAZARANJE"????? смеење

Ей, бушмен па я съм си есперт. А "RAZARANJE" Що е туй ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 19:42
Originally posted by OUST OUST напиша:

Некои луѓе се родени да бидат контраши, затоа и не треба да се трудиш да им одговараш на нивните провокации, со тоа само им ги полниш нивните ситни душички! By the way јас не сум југоносталгичар бидејќи не сум го осетил којзнае колку животот во таа бивша република. Но од моите родители имам слушано многу убави работи за тоа време. Во секој случај супер би било кога во секое време би можеле без проблем да патуваме од Вардара па до Триглава

Toj I NE E tolku "nevin" kako sto izgleda tuka.  Ako SAMO pocnesh od pochetok na istava tema - mozebi ke svatish zoshto e takov "tretmanot".  голема%20насмевка

Кон врв
OUST Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 6653
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај OUST Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 19:57
Originally posted by borec borec напиша:

Originally posted by OUST OUST напиша:

Toj I NE E tolku "nevin" kako sto izgleda tuka.  Ako SAMO pocnesh od pochetok na istava tema - mozebi ke svatish zoshto e takov "tretmanot".  голема%20насмевка

Не сакам да заземам ничија страна, само сакам да кажам дека своите спротивставени ставови можете да ги искажувате на многу покултурен начин! Сепак сме луѓе и имаме мозок за да размислуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 20:13
Ne rekov da zazemesh strana - tuku...bash da go upotrebish toa sto vikash deka site go imame.  намигнување

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.