|
Антивируси, Antispyware (општа дискусија) |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 30> |
Автор | |
hacko
Сениор The Ultimate HackMan Регистриран: 19.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Avira AntiVir PersonalEdition Classic.
Dobar e. |
|
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
|
|
hacko
Сениор The Ultimate HackMan Регистриран: 19.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo posledno vreme imam eden problem so kompjuterot,flopy drajv-ot stalno nesto svetka i mi zdodea da go slusam kako nesto brmci i koga nema disketa vo nego.Isto taka kompjuterot cesto mi zaglavuva(shto ne e bas normalno za mojata konfuguracija) i ne pomaga ni CTRL+ALT+DELETE.Koj e ovoj,pretpostavuvam,virus i koja zastita e najdobra za negovo otstranuvanje?Isto taka,ako nekoj ima nekoja informacija za virusot "VBS/Redlof.a.2" neka kaze.
Na ovaa tema isto taka mozete da pisuvate i za najnovi i najstetni virusi,kako i nekoj virus code. |
|
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво, тргни го флопи-то, што ќе ти е? Јас го тргнав!
Второ, форматирај го хард дискот. Трето, инсталирај Виндоус Екс Пи. Четврто, тоа . . незнам што друго да ти кажам, а вируси . . па секогаш ќе ги имаш, не користи анти-вирус :-) |
|
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za kasperski velat deka bil dobar ne mozel nikakov virus da vleze.no slusnav deka kasperskiot mnogu go kocel komputerot i msn dali e toa tocno ?
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne
|
|
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne bese tesko
|
|
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke ti dosagaat malku koga ke zabelezat deka koristis piratska verzija, no ignoriraj gi
|
|
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
alexys
Нов член Регистриран: 13.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne nema gajle od kasperski stavi si INTERNET SECURITY
|
|
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ЕТЕ ГЛЕДАШ,НА ПРАВО МЕСТО СИ БРАТ!!!...1000 ЗОШТО-1000 ЗАТОА...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
polikarp
Група Регистриран: 14.Февруари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu interesna tema pa bi sakal da go prenesam i moeto iskustvo.
Pred edna godina bev priklucen na mreza i kompjuterot pocna da raboti sporo i da pravi problemi.Posle nekoe vreme pocna da mi pokazuva deke e inficiran so virusi.Originalna antivirusna so nego bese nesto od Symantec Corporation(katastrofa nevidena) no ne Norton.Bidejki ziveam vo Amerika pocnav da gledam na Amazon.com da vidam koja antivisusna da ja kupam pa da pocnam da sreduvam.Gledav i ni edna nemase bas nekoj dobar rejting.Togas nekoj mi kaza deka mozam da simnuvan od Zamunda.net pa simnav nekolku antivirusni i rezultatot bese sleden. 1.Norton Antivirus 2007- posle skeniranjeto i obidot da gi iscisti site maliciozni objekti seuste stoese predupreduvabjeto deka compjuterot e inficiran i najde samo 10 objekti. 2.BitDefender-pronajde 27 objekti no predupreduvanjeto se uste stoese deka kompjuterot e inficiran, no se pokaza malku podobar od Norton. 3.Koga vidov deka ne biva Instalirav Kaspersky Antivirus 6.0- mnogu podobar za razlika od prvite dve.Pronajde 52 maliciozni objekti no sepak predupreduvanjeto deka imam virus seuste se pojavuvase .I na kraj resiv da go preinstaliram Windows-ot.No za sreka eden prijatel mi kaza deka toj koristi Mcafee, ja koristi 2 godini i nema niakov problem so virusi.Pobarav na Zamunda.net i ja simnav Mcafee Virus Scan Enterprise 8.5i. (dobroto e sto ne vi treba kluc za Update, ima opcija za 1,2 godini subscription i za postojan update koj raboti perfektno) Posle skeniranjeto pronajde ni pomalku ni poveke tuku 124 maliciozni objekti (pa sega vie videte ja razlikata) gi iscisti site i poveke predupreduvanjeto za virus ne se pokazuvase.Ot togas veke godina dena nemam nikakov problem so virusi, worms, and Trojans ili bilo sto maliciozno.Komjuterot raboti super a i ne e tolku teska kako drugite koi gi probav. |
|
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |