IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Антивируси, Antispyware (општа дискусија)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Антивируси, Antispyware (општа дискусија)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 30>
Прашање: Кој Антивирус го користите?
Одговор Гласови Статистика
115 [26,68%]
129 [29,93%]
33 [7,66%]
26 [6,03%]
20 [4,64%]
2 [0,46%]
93 [21,58%]
13 [3,02%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
hacko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Ultimate HackMan

Регистриран: 19.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hacko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 17:20
Avira AntiVir PersonalEdition Classic.
Dobar e.
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
Кон врв
hacko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Ultimate HackMan

Регистриран: 19.Декември.2007
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hacko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2008 во 21:53
Vo posledno vreme imam eden problem so kompjuterot,flopy drajv-ot stalno nesto svetka i mi zdodea da go slusam kako nesto brmci i koga nema disketa vo nego.Isto taka kompjuterot cesto mi zaglavuva(shto ne e bas normalno za mojata konfuguracija) i ne pomaga ni CTRL+ALT+DELETE.Koj e ovoj,pretpostavuvam,virus i koja zastita e najdobra za negovo otstranuvanje?Isto taka,ako nekoj ima nekoja informacija za virusot "VBS/Redlof.a.2" neka kaze.
Na ovaa tema isto taka mozete da pisuvate i za najnovi i najstetni virusi,kako i nekoj virus code.
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 22:44
Прво, тргни го флопи-то, што ќе ти е? Јас го тргнав!
Второ, форматирај го хард дискот.
Трето, инсталирај Виндоус Екс Пи.
Четврто, тоа . . незнам што друго да ти кажам, а вируси . . па секогаш ќе ги имаш, не користи анти-вирус :-)

Кон врв
SummerLove Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 20:01
Za kasperski velat deka bil dobar ne mozel nikakov virus da vleze.no slusnav deka kasperskiot mnogu go kocel komputerot i msn dali e toa tocno ?
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 21:00
ne
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 21:13
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

ne
fala
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 21:16
ne bese tesko
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 21:29

ne bese tesko
koga nekoj ke ti kaze nesto drug ke ti kaze sprotivno i ne znas koj da poslusas i zatoa najsigurno mi e da si prasam ovde bidejki ovde sigorno ke dobies odgovor od nekoj sto znae ili sto go koristi toa
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 21:50
Ke ti dosagaat malku koga ke zabelezat deka koristis piratska verzija, no ignoriraj gi 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 21:57

Ke ti dosagaat malku koga ke zabelezat deka koristis piratska verzija, no ignoriraj gi 
ok fala
Кон врв
alexys Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јануари.2008
Поени: 20
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alexys Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 02:26
ne nema gajle od kasperski stavi si INTERNET SECURITY
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 12:20
Originally posted by alexys alexys напиша:

ne nema gajle od kasperski stavi si INTERNET SECURITY
fala
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 16:02
...ЕТЕ ГЛЕДАШ,НА ПРАВО МЕСТО СИ БРАТ!!!...1000 ЗОШТО-1000 ЗАТОА...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
polikarp Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Февруари.2007
Локација: United States
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polikarp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 04:08
Mnogu interesna tema pa bi sakal da go prenesam i moeto iskustvo.
Pred edna godina bev priklucen na mreza i kompjuterot pocna da raboti sporo i da pravi problemi.Posle nekoe vreme pocna da mi pokazuva deke e inficiran so virusi.Originalna antivirusna so nego bese nesto od Symantec Corporation(katastrofa nevidenaлутина) no ne Norton.Bidejki ziveam vo Amerika pocnav da gledam na Amazon.com da vidam koja antivisusna da ja kupam pa da pocnam da sreduvam.Gledav i ni edna nemase bas nekoj dobar rejting.Togas nekoj mi kaza deka mozam da simnuvan od Zamunda.net pa simnav nekolku antivirusni  i rezultatot bese sleden.

1.Norton Antivirus 2007-  posle skeniranjeto i obidot da gi iscisti site maliciozni objekti seuste stoese predupreduvabjeto deka compjuterot e inficiran i najde samo 10 objekti.

2.BitDefender-pronajde 27 objekti no predupreduvanjeto se uste stoese deka kompjuterot e inficiran, no se pokaza malku podobar od Norton.

3.Koga vidov deka ne biva Instalirav Kaspersky Antivirus 6.0- mnogu podobar za razlika od prvite dve.Pronajde 52 maliciozni objekti no sepak predupreduvanjeto deka imam virus seuste se pojavuvase .I na kraj resiv da go preinstaliram Windows-ot.No za sreka eden prijatel mi kaza deka toj koristi Mcafee, ja koristi 2 godini i nema niakov problem so virusi.Pobarav na Zamunda.net i ja simnav Mcafee Virus Scan Enterprise 8.5i. (dobroto e sto ne vi treba kluc  za Update, ima opcija za 1,2 godini subscription i za postojan update koj raboti perfektno)
Posle skeniranjeto pronajde ni pomalku ni poveke tuku 124 maliciozni objekti (pa sega vie videte ja razlikata) gi iscisti site i poveke predupreduvanjeto za virus ne se pokazuvase.Ot togas veke godina dena nemam nikakov problem so virusi, worms, and Trojans ili bilo sto maliciozno.Komjuterot raboti super a i ne e tolku teska kako drugite koi gi probav.

Изменето од polikarp - 15.Јануари.2008 во 04:41
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.