IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 38>
Автор
Порака
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:07
За да не те цитирам целосно реппликата се однесува за Тебе Неониц.
Прво ставете си ги годините за да знаеме на кое ниво да ви одговараме..... сигурно сте се родиле после растурањето.....
сигурно и словенија уште во австроунгарија имаше железници (како да не) и 6 аеродрома (мало морген) и автопатишта. За австроунгарија сум прочитал и премногу, очигледно ти си во заблуда дека таа држава уште постои.
Не ти е јасно дека сите пари одеа во словенија и хрватска, потсети се тој ЈБТ (не сакам ни име да му спомнам) што беше по националност и вероисповед. Се што вредеше овде се носеше таму. да те потсетам, фабрики за преработка на вино, цигари, зеленчук сокови? А каде беше суровината?

а за фабриките КОИ НЕ СЕ ИЗГРАДИЈА, не сакам да се навраќам

А тие фабрики што ти ги спомнуваш некои се после 80-та, а некои политички фабрики оти немаше што да работи тој народ овде.... Најголемото производство на железара е загуби.....

Ако на твоите родители им било убаво да живеат во таа држава како робови, тоа е нивни проблем. Македонскиот јазик, не беше признаен, не барем како рамноправен. Прашај ги твоите родтели колку работни акции (читај бесплатен кулук) имало во другите републики, колку во македонија. Дека не сме имале еднаков третман и сме биле само робови во таа „заедница“ и на слепец му е јасно.
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:17
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Другар..
Јас веќе напоменав дека покрај добри имало и СРАЊЕ работи..
Само немој да мислиш дека демо(н)кратијава е цвеќе за мирисање..
П.С.Ги набројав и добрите и лошите работи според мене....

Него во таа СФРЈ АТЕИСТИТЕ беа во голем број...да не си еден од тие атеисти или?? ..
Толку од мене па ти како сакаш разбери ме..
Мојот став секогаш бил исправен

Ништо лошо ти не наброја, толку ја воздигна таа фантомска држава на која не сакам ни на името да се сеќавам, ја направи како мед и млеко да течело.
Ако беше толку добра и моќна, ќе останеше и ден денеска.

Остави ги прикаските и соништата на твоите родители, и прародители, разбуди се, размисли со твојата глава, знам дека можеш.

Повеке Атеисти ке најдеше во Холандија отколку во сфрј тоа е факт. Повекето комунисти одеа кришум в црква. А оние кои се декларираа тогаш како атеисти станаа најголеми верници.
Јас и тогаш бев атеист и сега сум. Затоа што тоа не ме убедил некој, затоа што така го поимам светот, догми не прифаќам па дури ни комунистичката догма.

Изменето од Ateist - 12.Јануари.2008 во 17:18
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:41
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

слушај бе папок еден... тие како тебе, шо толку се бусеа во гради со ЈНА итн., ги унаказија сите народи што живеат на овие простори. Поголема беда нашиве народи немаат видено од турско, после пустошот шо тие го оставија.... Со таквите „идеали“ како твоите, со таквиот светски инает, се виде до кај оди... Види ја србија шо остана од неа... Белградски пашалак. Така да не ми ја критикувај татковината затоа што игра подипломатски, поевропски, похумано, помудро и посмирено. Затоа и се уште си ја имаме.... големо%20гушкање

Slusaj be papok eden, kade spomnav jas JNA vo mojot post? Izgleda ne znaes ni da citas kako sto treba...

Jas se osvrnav na Yugoslavija do 1985ta.. a ne na nekakva JNA ili izblicena Milosevicka SFRJ koja mutira po 1985!

инвентивен си ко милошевиќ на косово поље... газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:43
СФРЈ имаше уште добри страни, да не се лажеме....

На пример се изгради една Маракана. Светски стадион.

Јес да со пари за Скопскиот земјотрес, стигнати од америка, али нема везе нели....
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:52
Дали ТИТО и управата на СФРЈ намерно го укинаа млечното злато(афионот) во Македонија?Некои податоци од тајните архиви на СФРЈ кажуваат дека ТИТО се што изградил во СФРЈ било на основа на компензацијата со гигантските фармацевтдки бизнис групи со млечното злато од Македонија кое во 1955год е забрането според закон за производство.
Зошто Фабриката Фруктал се наоѓа во Словенија а не во Ресен?
Дали Македонската независна држава наследи грам од Бучимското злато кое се таложеше во Југословенската национална банка?
Зошто Винарските визби не флашираа вина во СФРЈ?
Зошто во СФРЈ немаше ниту еден бренд на квалитетни цигари?
Зошто најубавото Македонско одмаралиште во Охрид беше воено а 40%од крајбрежјето на Охрид беше забрането за туристи?
Како единствено Македонската рафинерија работеше во СФРЈ на мазутен погон и се користеше за воени потреби а нафтата влегуваше преку Солун и Гевгелија?
Зошто Сарајево го избраа за зимската олимпијада а Шар Планина остана недоградена?
Како најголемиот загадувач на веков беше изграден точно во Титов Велес?
Зошто источна Македонија нема автопат туку регионален пат кој 50% е во коцка уште од Кралството Југославија?
Зошто најголемиот единствен хемиски воен отпад на ЈНА беше во централна Македонија покрај реката Вардар?
И зошто Егеј и Пирин мораше да се компензира со Истра?
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:59
Буги ќе се спремаме ли за утре Буги

НОВИ ПРОВОКАЦИИ ОД КАРАКАЧАНОВ

Бугарите доаѓаат кај Мара Бунева

"Смрт за Бугарите и предавниците на 13 јануари". Бугарскиот амбасадор во Македонија, Михо Михов, реагирал на ваквите графити кои осамнале на зградата на бугарскиот Културно-информативен ценатар во Скопје, во пресрет на 13 јануари, кога Бугарите се собираат пред спомен-плочата на Мара Бунева, на кејот на Вардар.
Тој разговарал со бугарското МНР и изразил загриженост за случката од минатата година, кога собраните поддржувачи на делото на Бунева беа физички нападнати. Михов реагирал и до македонскиот заменик-министер за надворешни работи Зоран Петров, кој, пак, средбата ја оквалификува како редовна во пресрет на претстојната посета на Бугарија.
- На 21 и 22 јануари во Софија треба да потпишеме меморандум за соработка за евроатлантската интеграција и да разговараме за откривање на нови гранични премини меѓу Бугарија и Македонија. Амбасадорот Михов ми спомна за графитот, но МНР не е компетентно да презема мерки против графитоманите, изјавил Петров за "Фокус".
Во меѓувреме, од радикалната бугарска партија ВМРО, најавуваат четири автобуси со симпатизери кои се подготвени в недела да пристигнат во Скопје за да се поклонат пред спомен-плочата на Бунева. Валерин Ненов, претседател на месната структура на ВМРО, вели дека се решени да и оддадат почит на "нивната хероина" без разлика на "недобронамерните натписи и луѓе" во Македонија, кои секоја година се спротивставуваат. Меѓу најавените "гости" е најавен и радикалот Красимир Каракачанов.

Овој ако дојде со 4 автобуси од Софија...........ќе му завршат во Вардар а он ќе си оди дома пешки со дупната глава

Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 18:03
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 18:09

Ubavo rekol narodot, koga ke vi dade covek eden prst, vie ja sakate cela raka.
 Ne mozam a da ne zaklucam spored gorenavedenite postovi, deka mozebi ke ziveevte poubavo vo Vardarska Banovina, pod upravitelstvo na Kralj Aleksandar, a KOMUNISTOT Tito voopsto da ne go reformirase Kralstvoto Yugoslavia, vo taa "komunisticka tvorevina" SFRJ....
 Mozebi togas ke bevte pozadovolni, i nema da gi "kolnevte" komunistite, za toa sto vo 1990 godina, Makedonija za prv pat stana...a za sto se borese so vekovi, i ne i uspevase..

Nema ni jas da ve ubedam deka SFRJ bese pozitivna za Makedonija , nema ni vie mene da me ubedite deka SFRJ bese destruktivna.

Toa veke e dokazano...
 Lugjeto i sami gledaat vo koe vreme, vo Makedonija se gradese i rabotese, a vo koe vreme vo Makedonija ne e otvorena ni edna DOMASNA fabrika,a i tie otvorenite se zatvorija i od niv ne ostana nisto(se razgrabaa)
 Vo koe vreme, sekoj imase pristojna rabota, a vo koe vreme ima 40% nevrabotenost.
 Vo koe vreme nemase problemi so elektrifikacijata a vo koe vreme Makedonija ke bide vo totalen mrak.
 Vo koe vreme lugjeto bea pocituvani i ceneti sekade kade sto ke patuvaat vo svetot, a vo koe vreme na lugjeto im e sram da kazat deka se od Makedonija i famozniot Zapaden Balkan.
 Za toa ne treba da si mnogu pameten ili da imas zavrsen doktorat za da go svatis, i zatoa vo Makedonija narodot i go sogleduva...

A ostanatoto, i poveketo kazano za SFRJ vo negativna konotacija, go gledam kako subjektivna kauza.
 Boogie imal semejni problemi so vlasta vo SFRJ poradi dedo mu, i zatoa ima negativen stav. I jas bi go imal istiot stav ako me genele poradi nesto sto go napravil dedo mi ili tatko mi...
 Ima i mnogu drugi, koi od personalni pricini ne ja sakaat SFRJ, no od koga subjektivitetot e baza na objektivnoto-generalno razmisluvanje na mnozinstvoto?
 A vprocem vo Makedonija i se znae kako razmisluva mnozinstvoto, stom seuste mu se gradat spomenici na Josip Broz Tito, i den denes, a mozam da konstatiram i deka seuste go ima i na zid zakacen vo nekoi kukji...

Изменето од Neonic - 12.Јануари.2008 во 18:12
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 18:16

A BE AJ OSTATE GI GOMNATA DA NE SMDAT!!!!

Najubava kazna za niv ke bide AMA nikoj da ne reagira kako i da ne postojat....kako turisti samo koi se vo Makedonija za nesto....

Osven OBEZBEDUVANJE i TV za da gi prati vo chekor, DA NE UKRADAT ILI PRAVAT NEKOI NAMERNI PROVOKACII....ne treba nikoj da napravi dopolnitelno od toa. 

A ne ke e losho i nekoi ulichni biznischinja DA SI NAPRAVAT NEKOJ PROMET.  Pa da im prodavaat po nekoj suvenir so napishano Mara Buneva za spomen od Makedonija.  голема%20насмевка  газење%20од%20смеење

Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 18:18

слушај бе папок еден... тие како тебе, шо толку се бусеа во гради со ЈНА итн., ги унаказија сите народи што живеат на овие простори. Поголема беда нашиве народи немаат видено од турско, после пустошот шо тие го оставија.... Со таквите „идеали“ како твоите, со таквиот светски инает, се виде до кај оди... Види ја србија шо остана од неа... Белградски пашалак. Така да не ми ја критикувај татковината затоа што игра подипломатски, поевропски, похумано, помудро и посмирено. Затоа и се уште си ја имаме.... големо%20гушкање

Slusaj be papok eden, kade spomnav jas JNA vo mojot post? Izgleda ne znaes ni da citas kako sto treba...

Jas se osvrnav na Yugoslavija do 1985ta.. a ne na nekakva JNA ili izblicena Milosevicka SFRJ koja mutira po 1985!

инвентивен си ко милошевиќ на косово поље... газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Vo pravo si mojata inventivnost e priblizna na 0, koga treba da smislam nekoi navredi kon sogovornikot, pa zatoa gi koristam istite koi toj gi napisal.
  Kulturnoto i Intelektualno nivo, ne mi dozvoluva da sum inventiven koga stanuva zbor za navredi, i sto poveke da go ocrnis sogovornikot.
  Toa e poveke tvoj stil, i povtoruvam REFLEKSIJA NA TVOJATA MINORNA EDUKACIJA.
  Pozdrav Papok eden намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 18:46
Originally posted by borec borec напиша:

Najubava kazna za niv ke bide AMA nikoj da ne reagira kako i da ne postojat....kako turisti samo koi se vo Makedonija za nesto....

Osven OBEZBEDUVANJE i TV za da gi prati vo chekor, DA NE UKRADAT ILI PRAVAT NEKOI NAMERNI PROVOKACII....ne treba nikoj da napravi dopolnitelno od toa. 

A ne ke e losho i nekoi ulichni biznischinja DA SI NAPRAVAT NEKOJ PROMET.  Pa da im prodavaat po nekoj suvenir so napishano Mara Buneva za spomen od Makedonija.  голема%20насмевка  газење%20од%20смеење

Нешто смрди ама не знам што. Од ваквите како вас изгледа....
Толку ли сте слепи па не гледате? Секоја причина има последица. Она што денес го имаме е последица на тоа што вие живеевте толку бајно.... како во прикаските
Е тоа ке се плати и прашање е дали генерации наши деца и ќе плаќаат и исплаќаат.
Гладате само сега и тогаш а не ги гледате последиците кои Таа гомнарска и смрдена ју-смрдено-гомно-славија ги остави не само по македонија туку и по други држави.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 18:48
Атеист.
Мислам дека не зборуваше за Ју...
Прочитај горе имаме утре гости на КЕЈ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 19:15
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Атеист.
Мислам дека не зборуваше за Ју...
Прочитај горе имаме утре гости на КЕЈ

Тоа на друга тема, овде за темата
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 19:19

инвентивен си ко милошевиќ на косово поље... газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење[/QUOTE]
 Vo pravo si mojata inventivnost e priblizna na 0, koga treba da smislam nekoi navredi kon sogovornikot, pa zatoa gi koristam istite koi toj gi napisal.
  Kulturnoto i Intelektualno nivo, ne mi dozvoluva da sum inventiven koga stanuva zbor za navredi, i sto poveke da go ocrnis sogovornikot.
  Toa e poveke tvoj stil, i povtoruvam REFLEKSIJA NA TVOJATA MINORNA EDUKACIJA.
  Pozdrav Papok eden намигнување
[/QUOTE]

аџија има едукација, ти во три животни века што не моеш да ја постигнеш, така да олади малце... лесно е да си замислуваш измислен соговорник, и него да го плукаш...

второ, спомнуваш културно ниво??? интелектуално???? па секој пост ти е плукање. не знаиш ништо друго... мислиш ако си чистач во некое полско веце во ЕУ, дека си некој и нешто??? не си бе другар, не има и такви што прошле многу повеќе од тебе, па не се чаламиме со секој збор...

поздрав папоче... голема%20насмевка
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 19:23
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Originally posted by borec borec напиша:

Нешто смрди ама не знам што. Од ваквите како вас изгледа....
Толку ли сте слепи па не гледате? Секоја причина има последица. Она што денес го имаме е последица на тоа што вие живеевте толку бајно.... како во прикаските
Е тоа ке се плати и прашање е дали генерации наши деца и ќе плаќаат и исплаќаат.
Гладате само сега и тогаш а не ги гледате последиците кои Таа гомнарска и смрдена ју-смрдено-гомно-славија ги остави не само по македонија туку и по други држави.

A be chekaj POLEKA NE SE LETAJ...breeeee kako si se zaletal....nie nevini "k*rBAN" otidovme, PA GLEDAJ MALCE DEKA VO TOJ MOJ POST NE PISHUVA NISHTO ZA YUGOSLAVIJA - tuku za "proslavata" na BOLGARITE sto ja spremale utre.

TOCHO DEKA TOA NEMA VRSKA SO OVAA YU-tema, ama za toa ke treba VLADE DA GO KARAME sto taka NAGLO i na pogreshno mesto ja vmetna.  нека%20ти%20е%20срам

Taka da mi se chini deka REDNO e da se izvinish za greshkata, neli????голема%20насмевка

Изменето од borec - 12.Јануари.2008 во 19:32
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.