|
ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 38> |
Автор | |||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За да не те цитирам целосно реппликата се однесува за Тебе Неониц.
Прво ставете си ги годините за да знаеме на кое ниво да ви одговараме..... сигурно сте се родиле после растурањето..... сигурно и словенија уште во австроунгарија имаше железници (како да не) и 6 аеродрома (мало морген) и автопатишта. За австроунгарија сум прочитал и премногу, очигледно ти си во заблуда дека таа држава уште постои. Не ти е јасно дека сите пари одеа во словенија и хрватска, потсети се тој ЈБТ (не сакам ни име да му спомнам) што беше по националност и вероисповед. Се што вредеше овде се носеше таму. да те потсетам, фабрики за преработка на вино, цигари, зеленчук сокови? А каде беше суровината? а за фабриките КОИ НЕ СЕ ИЗГРАДИЈА, не сакам да се навраќам А тие фабрики што ти ги спомнуваш некои се после 80-та, а некои политички фабрики оти немаше што да работи тој народ овде.... Најголемото производство на железара е загуби..... Ако на твоите родители им било убаво да живеат во таа држава како робови, тоа е нивни проблем. Македонскиот јазик, не беше признаен, не барем како рамноправен. Прашај ги твоите родтели колку работни акции (читај бесплатен кулук) имало во другите републики, колку во македонија. Дека не сме имале еднаков третман и сме биле само робови во таа „заедница“ и на слепец му е јасно. |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ништо лошо ти не наброја, толку ја воздигна таа фантомска држава на која не сакам ни на името да се сеќавам, ја направи како мед и млеко да течело. Ако беше толку добра и моќна, ќе останеше и ден денеска. Остави ги прикаските и соништата на твоите родители, и прародители, разбуди се, размисли со твојата глава, знам дека можеш. Повеке Атеисти ке најдеше во Холандија отколку во сфрј тоа е факт. Повекето комунисти одеа кришум в црква. А оние кои се декларираа тогаш како атеисти станаа најголеми верници. Јас и тогаш бев атеист и сега сум. Затоа што тоа не ме убедил некој, затоа што така го поимам светот, догми не прифаќам па дури ни комунистичката догма. Изменето од Ateist - 12.Јануари.2008 во 17:18 |
|||
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
инвентивен си ко милошевиќ на косово поље... |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
СФРЈ имаше уште добри страни, да не се лажеме....
На пример се изгради една Маракана. Светски стадион. Јес да со пари за Скопскиот земјотрес, стигнати од америка, али нема везе нели.... |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали ТИТО и управата на СФРЈ намерно го укинаа млечното злато(афионот) во Македонија?Некои податоци од тајните архиви на СФРЈ кажуваат дека ТИТО се што изградил во СФРЈ било на основа на компензацијата со гигантските фармацевтдки бизнис групи со млечното злато од Македонија кое во 1955год е забрането според закон за производство.
Зошто Фабриката Фруктал се наоѓа во Словенија а не во Ресен? Дали Македонската независна држава наследи грам од Бучимското злато кое се таложеше во Југословенската национална банка? Зошто Винарските визби не флашираа вина во СФРЈ? Зошто во СФРЈ немаше ниту еден бренд на квалитетни цигари? Зошто најубавото Македонско одмаралиште во Охрид беше воено а 40%од крајбрежјето на Охрид беше забрането за туристи? Како единствено Македонската рафинерија работеше во СФРЈ на мазутен погон и се користеше за воени потреби а нафтата влегуваше преку Солун и Гевгелија? Зошто Сарајево го избраа за зимската олимпијада а Шар Планина остана недоградена? Како најголемиот загадувач на веков беше изграден точно во Титов Велес? Зошто источна Македонија нема автопат туку регионален пат кој 50% е во коцка уште од Кралството Југославија? Зошто најголемиот единствен хемиски воен отпад на ЈНА беше во централна Македонија покрај реката Вардар? И зошто Егеј и Пирин мораше да се компензира со Истра? |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Буги ќе се спремаме ли за утре Буги
НОВИ ПРОВОКАЦИИ ОД КАРАКАЧАНОВ Бугарите доаѓаат кај Мара Бунева "Смрт за Бугарите и предавниците на 13 јануари". Бугарскиот амбасадор во Македонија, Михо Михов, реагирал на ваквите графити кои осамнале на зградата на бугарскиот Културно-информативен ценатар во Скопје, во пресрет на 13 јануари, кога Бугарите се собираат пред спомен-плочата на Мара Бунева, на кејот на Вардар. Тој разговарал со бугарското МНР и изразил загриженост за случката од минатата година, кога собраните поддржувачи на делото на Бунева беа физички нападнати. Михов реагирал и до македонскиот заменик-министер за надворешни работи Зоран Петров, кој, пак, средбата ја оквалификува како редовна во пресрет на претстојната посета на Бугарија. - На 21 и 22 јануари во Софија треба да потпишеме меморандум за соработка за евроатлантската интеграција и да разговараме за откривање на нови гранични премини меѓу Бугарија и Македонија. Амбасадорот Михов ми спомна за графитот, но МНР не е компетентно да презема мерки против графитоманите, изјавил Петров за "Фокус". Во меѓувреме, од радикалната бугарска партија ВМРО, најавуваат четири автобуси со симпатизери кои се подготвени в недела да пристигнат во Скопје за да се поклонат пред спомен-плочата на Бунева. Валерин Ненов, претседател на месната структура на ВМРО, вели дека се решени да и оддадат почит на "нивната хероина" без разлика на "недобронамерните натписи и луѓе" во Македонија, кои секоја година се спротивставуваат. Меѓу најавените "гости" е најавен и радикалот Красимир Каракачанов. Овој ако дојде со 4 автобуси од Софија...........ќе му завршат во Вардар а он ќе си оди дома пешки со дупната глава Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 18:03 |
|||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ubavo rekol narodot, koga ke vi dade covek eden prst, vie ja sakate cela raka. Ne mozam a da ne zaklucam spored gorenavedenite postovi, deka mozebi ke ziveevte poubavo vo Vardarska Banovina, pod upravitelstvo na Kralj Aleksandar, a KOMUNISTOT Tito voopsto da ne go reformirase Kralstvoto Yugoslavia, vo taa "komunisticka tvorevina" SFRJ.... Mozebi togas ke bevte pozadovolni, i nema da gi "kolnevte" komunistite, za toa sto vo 1990 godina, Makedonija za prv pat stana...a za sto se borese so vekovi, i ne i uspevase.. Nema ni jas da ve ubedam deka SFRJ bese pozitivna za Makedonija , nema ni vie mene da me ubedite deka SFRJ bese destruktivna. Toa veke e dokazano... Lugjeto i sami gledaat vo koe vreme, vo Makedonija se gradese i rabotese, a vo koe vreme vo Makedonija ne e otvorena ni edna DOMASNA fabrika,a i tie otvorenite se zatvorija i od niv ne ostana nisto(se razgrabaa) Vo koe vreme, sekoj imase pristojna rabota, a vo koe vreme ima 40% nevrabotenost. Vo koe vreme nemase problemi so elektrifikacijata a vo koe vreme Makedonija ke bide vo totalen mrak. Vo koe vreme lugjeto bea pocituvani i ceneti sekade kade sto ke patuvaat vo svetot, a vo koe vreme na lugjeto im e sram da kazat deka se od Makedonija i famozniot Zapaden Balkan. Za toa ne treba da si mnogu pameten ili da imas zavrsen doktorat za da go svatis, i zatoa vo Makedonija narodot i go sogleduva... A ostanatoto, i poveketo kazano za SFRJ vo negativna konotacija, go gledam kako subjektivna kauza. Boogie imal semejni problemi so vlasta vo SFRJ poradi dedo mu, i zatoa ima negativen stav. I jas bi go imal istiot stav ako me genele poradi nesto sto go napravil dedo mi ili tatko mi... Ima i mnogu drugi, koi od personalni pricini ne ja sakaat SFRJ, no od koga subjektivitetot e baza na objektivnoto-generalno razmisluvanje na mnozinstvoto? A vprocem vo Makedonija i se znae kako razmisluva mnozinstvoto, stom seuste mu se gradat spomenici na Josip Broz Tito, i den denes, a mozam da konstatiram i deka seuste go ima i na zid zakacen vo nekoi kukji... Изменето од Neonic - 12.Јануари.2008 во 18:12 |
|||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A BE AJ OSTATE GI GOMNATA DA NE SMDAT!!!! Najubava kazna za niv ke bide AMA nikoj da ne reagira kako i da ne postojat....kako turisti samo koi se vo Makedonija za nesto....
Osven OBEZBEDUVANJE i TV za da gi prati vo chekor, DA NE UKRADAT ILI PRAVAT NEKOI NAMERNI PROVOKACII....ne treba nikoj da napravi dopolnitelno od toa.
A ne ke e losho i nekoi ulichni biznischinja DA SI NAPRAVAT NEKOJ PROMET. Pa da im prodavaat po nekoj suvenir so napishano Mara Buneva za spomen od Makedonija.
|
|||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo pravo si mojata inventivnost e priblizna na 0, koga treba da smislam nekoi navredi kon sogovornikot, pa zatoa gi koristam istite koi toj gi napisal. Kulturnoto i Intelektualno nivo, ne mi dozvoluva da sum inventiven koga stanuva zbor za navredi, i sto poveke da go ocrnis sogovornikot. Toa e poveke tvoj stil, i povtoruvam REFLEKSIJA NA TVOJATA MINORNA EDUKACIJA. Pozdrav Papok eden |
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нешто смрди ама не знам што. Од ваквите како вас изгледа.... Толку ли сте слепи па не гледате? Секоја причина има последица. Она што денес го имаме е последица на тоа што вие живеевте толку бајно.... како во прикаските Е тоа ке се плати и прашање е дали генерации наши деца и ќе плаќаат и исплаќаат. Гладате само сега и тогаш а не ги гледате последиците кои Таа гомнарска и смрдена ју-смрдено-гомно-славија ги остави не само по македонија туку и по други држави. |
|||
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеист.
Мислам дека не зборуваше за Ју... Прочитај горе имаме утре гости на КЕЈ |
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа на друга тема, овде за темата |
|||
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
инвентивен си ко милошевиќ на косово поље... [/QUOTE] Vo pravo si mojata inventivnost e priblizna na 0, koga treba da smislam nekoi navredi kon sogovornikot, pa zatoa gi koristam istite koi toj gi napisal. Kulturnoto i Intelektualno nivo, ne mi dozvoluva da sum inventiven koga stanuva zbor za navredi, i sto poveke da go ocrnis sogovornikot. Toa e poveke tvoj stil, i povtoruvam REFLEKSIJA NA TVOJATA MINORNA EDUKACIJA. Pozdrav Papok eden [/QUOTE] аџија има едукација, ти во три животни века што не моеш да ја постигнеш, така да олади малце... лесно е да си замислуваш измислен соговорник, и него да го плукаш... второ, спомнуваш културно ниво??? интелектуално???? па секој пост ти е плукање. не знаиш ништо друго... мислиш ако си чистач во некое полско веце во ЕУ, дека си некој и нешто??? не си бе другар, не има и такви што прошле многу повеќе од тебе, па не се чаламиме со секој збор... поздрав папоче... |
|||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A be chekaj POLEKA NE SE LETAJ...breeeee kako si se zaletal....nie nevini "k*rBAN" otidovme, PA GLEDAJ MALCE DEKA VO TOJ MOJ POST NE PISHUVA NISHTO ZA YUGOSLAVIJA - tuku za "proslavata" na BOLGARITE sto ja spremale utre.
TOCHO DEKA TOA NEMA VRSKA SO OVAA YU-tema, ama za toa ke treba VLADE DA GO KARAME sto taka NAGLO i na pogreshno mesto ja vmetna.
Taka da mi se chini deka REDNO e da se izvinish za greshkata, neli????
Изменето од borec - 12.Јануари.2008 во 19:32 |
|||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |