IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 38>
Автор
Порака
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Статус: Офлајн
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 14:26
Ne me chudi sto "nemozesh" da ja vidish omrazata - vprochem ISTO KAKO I PRICHINATA da "obichesh" Makedonec.  трепкање

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 14:47
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

ОФФ
И немојте одма да рипате со некакви пцуења или не знам си што зошто и јас знам да пцујам ако имате нешто паметно да кажете, кажете ако не тогаш не ни се јавувате на темава....

Мислам дека оној кој не треба да пишува повеќе на темава си ти. Ниту си видел нешто ниту доживеал од таа Ју-лајно-славија. Си гледал документарци и мислиш се си научил. Браво. Ако така се учеше....
Независна до 80? Жими газов, никогаш тоа не била. Си прошетал ли ти бе баче по фабрики во тоа време да видиш? А дека америте давале (поклонувале, спонзорирале, како сакаш крсти го) тоа е повеќе од факт.
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 14:51
Другар..
Јас веќе напоменав дека покрај добри имало и СРАЊЕ работи..
Само немој да мислиш дека демо(н)кратијава е цвеќе за мирисање..
П.С.Ги набројав и добрите и лошите работи според мене....

Него во таа СФРЈ АТЕИСТИТЕ беа во голем број...да не си еден од тие атеисти или?? ..
Толку од мене па ти како сакаш разбери ме..
Мојот став секогаш бил исправен
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 15:22
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

ОФФ
И немојте одма да рипате со некакви пцуења или не знам си што зошто и јас знам да пцујам ако имате нешто паметно да кажете, кажете ако не тогаш не ни се јавувате на темава....

Мислам дека оној кој не треба да пишува повеќе на темава си ти. Ниту си видел нешто ниту доживеал од таа Ју-лајно-славија. Си гледал документарци и мислиш се си научил. Браво. Ако така се учеше....
Независна до 80? Жими газов, никогаш тоа не била. Си прошетал ли ти бе баче по фабрики во тоа време да видиш? А дека америте давале (поклонувале, спонзорирале, како сакаш крсти го) тоа е повеќе од факт.

E dobro de...AKO ne znael ili zgreshil neshto TI NAUCHI GO, kako postar i popameten - a ne da go brkash.......ili vregash....dovolno e sto se POTRUDIL NESHTO DA NAUCHI, neli...za razlika od nekoi STO SAMO IGRAAT "GEJMOVI"?????намигнување

PA NA KRAJOT NA KRAISHTATA...NELI NA MLADINATA SVETOV OSTANUVA....a i veruvaj deka ponekogash I IMA i nie postarite sto OD NIV da nauchime.  намигнување  големо%20гушкање

Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 15:23

Другар..
Јас веќе напоменав дека покрај добри имало и СРАЊЕ работи..
Само немој да мислиш дека демо(н)кратијава е цвеќе за мирисање..
П.С.Ги набројав и добрите и лошите работи според мене....

Него во таа СФРЈ АТЕИСТИТЕ беа во голем број...да не си еден од тие атеисти или?? ..
Толку од мене па ти како сакаш разбери ме..
Мојот став секогаш бил исправен

Vladimir88 sekoja cest mi se dopaga kako diskutiras,ne se slozuvam sekogas so tvoite stavovi..no sepak niv gi prezentiras na iskren i sofisticiran nacin..bez navredi i omalovazuvanja..se gleda deka si dobro vospitan decko...so urbano odnesuvanje..
..kapa ti simnuvam...pozdrav среќасреќасреќасреќа
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 15:30
СФРЈ имаше и добри страни, да не се лажеме.

на пример, добра страна и беше шо се распадна.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 15:54
Originally posted by аџија аџија напиша:

СФРЈ имаше и добри страни, да не се лажеме.на пример, добра страна и беше шо се распадна.

Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 15:58

лажеме.на пример, добра страна и беше шо се распадна.

Тоа ти е секоја приказна си има крај....
Сега не треба да се гледа кон минатото туку треба да се гледа напред..

СФРЈ е веќе историја, минато..

Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 16:00
Кон врв
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 16:04
Да и кажем сбогом, все пак. По нашиот край има една приказка - за мъртвия или добро или нищо.

http://www.youtube.com/watch?v=k0Git1piHts&feature=related
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 16:38

слушај бе папок еден... тие како тебе, шо толку се бусеа во гради со ЈНА итн., ги унаказија сите народи што живеат на овие простори. Поголема беда нашиве народи немаат видено од турско, после пустошот шо тие го оставија.... Со таквите „идеали“ како твоите, со таквиот светски инает, се виде до кај оди... Види ја србија шо остана од неа... Белградски пашалак. Така да не ми ја критикувај татковината затоа што игра подипломатски, поевропски, похумано, помудро и посмирено. Затоа и се уште си ја имаме.... големо%20гушкање

Slusaj be papok eden, kade spomnav jas JNA vo mojot post? Izgleda ne znaes ni da citas kako sto treba...

Jas se osvrnav na Yugoslavija do 1985ta.. a ne na nekakva JNA ili izblicena Milosevicka SFRJ koja mutira po 1985!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 16:44
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Originally posted by Neonic Neonic напиша:

se ona sto se izgradi vo Makedonija za 35 godini za vreme na SFRJ.... 

Не беа 35 туку 45 (45-90) колку за потсетување...
А што се изградило се виде....
железница ниту за бугарија ниту за албанија, ниту до Охрид, што секако мораше да ја има, А словенија уздуж и попреку имаше по сите можни.....
Автопатишта..... да не зборувам немавме ниеден, а словенија.......
пат регионален асвалт обичен едвај до градовите, а словенија секое село имаше
за електрификација и да не зборувам
водовод исто
А си влегол во тогашниот најголем македонски производител на ..... Загуби такозвана железара со руски машини од 1950, а во хрватска и словенија англиски и американски барем 10 год. понови

И не можам да набројувам што се моравме да трпиме за да бидеме во таа YuFuсkingSlavija

Ti znaes so sto vleze Makedonija vo taa SFRJ 1945??? So kallivi selski patista, so edna zeleznica i EDNA fabrika Evropa....

A za zeleznicite vo Slovenija i Hrvatska bi te zamolil da procitas malku istorija na Avstro Ungarija a potoa na King of Serbs,Croats and Slovenes....aka pre Titova Yugoslavija, i se ke ti stane jasno....

Ti izgleda ne znaes deka vo pred-titova Yugoslavija Makedoncite bea asimilirani i negirani kako narod? I sto ocekuvase da ne sakase da ti gradat prugi i fabriki Kralot Aleksandar i ostanati????

I aj sporedi Kral Aleksandar, i Josip Broz Tito, i sporedi sto imase i sto se izgradi koga bevme Vardarska Banovina, a sto stana i sto se izgradi vo Republika Makedonija vo SFRJ.

-2 aerodromi,
 -zeleznicka stanica(moderna),Skopje Veles Solun, Skopje Kicevo, Skopje-Bitola...
  - Avtopat -del od Magistralata Belgrad-Skopje-Solun -Atina

Fabriki i Industrija i Pretprijatija...Skopska Zelezara, Astibo Stip, Teteks, Boris Kidric(Struga),Tehnometal Vardar,Skopska pivara, Prilepska pivara, Bitolska Mlekara, Veleska Topilnica, Feni ,Emo(Ohrid) Oteks,Vitaminka(Prilep)Ohis(Skopje)....da navrojuvam uste fabriki koi se izgradija za vreme na SFRJ???????????????

Aj kazi mi edna Fabrika vo Makedonija pred SFRJ, osven Fabrikata za cokoladi Evropa...??????

Изменето од Neonic - 12.Јануари.2008 во 17:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 16:45
Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Да и кажем сбогом, все пак. По нашиот край има една приказка - за мъртвия или добро или нищо.

http://www.youtube.com/watch?v=k0Git1piHts&feature=related

ДА, ама не мртва, поради ваквите што отвараат вакви теми
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 16:51
Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Bugarite koi sega ni se pravat Evropjani, ne mozea ni da vlezat vo drzavata, im bese skapo, a im trebase i vizi...za 3 cerveni...  

Не ни беше скапо. Съм купувал и продавал динари. Не ни пущаа у Югославия, оти одихме до Порто Рож, а от там у Венеция И не се вращахме от Италия. Затуй ни беха сложили изходни визи.

Varsavskiot Park i Zapadnite Zemji aka NATO zemjite imaa kompletna izolacija pomegju sebe, nemaa duri ni ekonomska sorabotka i protok na roba po legalen pat(se bese so sverc)..nemase ni protok na lugje. Eve denes koga zboruvam so Cesi moi prijateli, mi kazuvaat deka ako sakaa da izlezat od Ceska moraa da se obratat do vladinite institucii za specijalna potvrda deka moze da patuvaat vo Zapadnite zemji...a nekoi po vrakjanjeto od stranstvo duri bea i sledeni(spiunirani) od komunistite

Изменето од Neonic - 12.Јануари.2008 во 17:36
Кон врв
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:05
Абе желязна завеса си беше
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.