|
ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 38> |
Автор | ||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne me chudi sto "nemozesh" da ja vidish omrazata - vprochem ISTO KAKO I PRICHINATA da "obichesh" Makedonec.
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека оној кој не треба да пишува повеќе на темава си ти. Ниту си видел нешто ниту доживеал од таа Ју-лајно-славија. Си гледал документарци и мислиш се си научил. Браво. Ако така се учеше.... Независна до 80? Жими газов, никогаш тоа не била. Си прошетал ли ти бе баче по фабрики во тоа време да видиш? А дека америте давале (поклонувале, спонзорирале, како сакаш крсти го) тоа е повеќе од факт. |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Другар..
Јас веќе напоменав дека покрај добри имало и СРАЊЕ работи.. Само немој да мислиш дека демо(н)кратијава е цвеќе за мирисање.. П.С.Ги набројав и добрите и лошите работи според мене.... Него во таа СФРЈ АТЕИСТИТЕ беа во голем број...да не си еден од тие атеисти или?? .. Толку од мене па ти како сакаш разбери ме.. Мојот став секогаш бил исправен |
||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E dobro de...AKO ne znael ili zgreshil neshto TI NAUCHI GO, kako postar i popameten - a ne da go brkash.......ili vregash....dovolno e sto se POTRUDIL NESHTO DA NAUCHI, neli...za razlika od nekoi STO SAMO IGRAAT "GEJMOVI"?????
PA NA KRAJOT NA KRAISHTATA...NELI NA MLADINATA SVETOV OSTANUVA....a i veruvaj deka ponekogash I IMA i nie postarite sto OD NIV da nauchime.
|
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vladimir88 sekoja cest mi se dopaga kako diskutiras,ne se slozuvam sekogas so tvoite stavovi..no sepak niv gi prezentiras na iskren i sofisticiran nacin..bez navredi i omalovazuvanja..se gleda deka si dobro vospitan decko...so urbano odnesuvanje.. ..kapa ti simnuvam...pozdrav |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СФРЈ имаше и добри страни, да не се лажеме.
на пример, добра страна и беше шо се распадна. |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа ти е секоја приказна си има крај.... Сега не треба да се гледа кон минатото туку треба да се гледа напред.. СФРЈ е веќе историја, минато.. Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 16:00 |
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да и кажем сбогом, все пак. По нашиот край има една приказка - за мъртвия или добро или нищо.
http://www.youtube.com/watch?v=k0Git1piHts&feature=related |
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Slusaj be papok eden, kade spomnav jas JNA vo mojot post? Izgleda ne znaes ni da citas kako sto treba... Jas se osvrnav na Yugoslavija do 1985ta.. a ne na nekakva JNA ili izblicena Milosevicka SFRJ koja mutira po 1985! |
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti znaes so sto vleze Makedonija vo taa SFRJ 1945??? So kallivi selski patista, so edna zeleznica i EDNA fabrika Evropa.... A za zeleznicite vo Slovenija i Hrvatska bi te zamolil da procitas malku istorija na Avstro Ungarija a potoa na King of Serbs,Croats and Slovenes....aka pre Titova Yugoslavija, i se ke ti stane jasno.... Ti izgleda ne znaes deka vo pred-titova Yugoslavija Makedoncite bea asimilirani i negirani kako narod? I sto ocekuvase da ne sakase da ti gradat prugi i fabriki Kralot Aleksandar i ostanati???? I aj sporedi Kral Aleksandar, i Josip Broz Tito, i sporedi sto imase i sto se izgradi koga bevme Vardarska Banovina, a sto stana i sto se izgradi vo Republika Makedonija vo SFRJ. -2 aerodromi, -zeleznicka stanica(moderna),Skopje Veles Solun, Skopje Kicevo, Skopje-Bitola... - Avtopat -del od Magistralata Belgrad-Skopje-Solun -Atina Fabriki i Industrija i Pretprijatija...Skopska Zelezara, Astibo Stip, Teteks, Boris Kidric(Struga),Tehnometal Vardar,Skopska pivara, Prilepska pivara, Bitolska Mlekara, Veleska Topilnica, Feni ,Emo(Ohrid) Oteks,Vitaminka(Prilep)Ohis(Skopje)....da navrojuvam uste fabriki koi se izgradija za vreme na SFRJ??????????????? Aj kazi mi edna Fabrika vo Makedonija pred SFRJ, osven Fabrikata za cokoladi Evropa...?????? Изменето од Neonic - 12.Јануари.2008 во 17:34 |
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДА, ама не мртва, поради ваквите што отвараат вакви теми |
||
|
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Varsavskiot Park i Zapadnite Zemji aka NATO zemjite imaa kompletna izolacija pomegju sebe, nemaa duri ni ekonomska sorabotka i protok na roba po legalen pat(se bese so sverc)..nemase ni protok na lugje. Eve denes koga zboruvam so Cesi moi prijateli, mi kazuvaat deka ako sakaa da izlezat od Ceska moraa da se obratat do vladinite institucii za specijalna potvrda deka moze da patuvaat vo Zapadnite zemji...a nekoi po vrakjanjeto od stranstvo duri bea i sledeni(spiunirani) od komunistite Изменето од Neonic - 12.Јануари.2008 во 17:36 |
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе желязна завеса си беше
|
||
Внеси реплика | страница <1 2324252627 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |