|
ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 38> |
Автор | ||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мислам дека републиканците ќе победат, нашиот глас го слушна останатиот свет главно поради Буш поради никој друг..... Клинтонови и другите демократи и ја ебаа мајката на нашата земја.... Додуша и јас мислам дека ќе победат републиканциве ама ќе видиме..... Барак Обонга ако добие го наебавме |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
најдобро да победи Хакаби. т.е републиканците.
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па што мислиш ти...
Па и Хилари Клинтон ...ви текнува кој и е мажот така оној што фрлаше бомби со осиромашен ураниум на Косово..... А за Барак Обама што мислите вие......ако дојде тој на власт ќе ни се ебе мајката тотално... Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 12:28 |
||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovoj dolg najverojatno ke e zatoa sto NE JA PLAKALE taa suma sto trebalo da ja plakaat....shtedele na nas (kako na "svoj" choek).
"Да добијат пример сега демократите во Америка на избори знаеш што ќе ни се случи??
Ке ни се ебе мајката, зошто они се со грците гз и гаќи.. " A za ova da....negde i prochitav deka toj segashniot kandidat za predsedatel crnecot-meshavina "Alabama" .....potpishal za Grcite nekoj dokument vo koj Amerika ke se obvrze da JA NATERA (znachi nasila) Makedonija da go promeni imeto. Grcite VLOZUVAAT OGROMNI PARI TOJ DA POBEDI. I ako stvarno do togash ne se sredi prashanjeto....a toj pobedi.....NI SE EBA MAMATA. Изменето од borec - 12.Јануари.2008 во 12:27 |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Црвената Армија не влезе 45, влезе пред тоа кога уште траеше војната и се ближеше крајот на Германија(значи таа армија влезе кога траеше уште војната во Европа па Балканот служеше како стратешка позиција за напаѓање на Дојчланд или со еден збор Дојчланд беше опколен од сите страни), а после 45 година или до 50 година Ју беше избркана од Варшавскиот пакт (кој беше контролиран од русите), и Тито го одби влијанието на Сталин, и затоа тоа на крај ќе резултираше со конфликт....има додуша многу да се објаснува...не е само до приказните сум гледал документарни, сум слушал од луѓе кои се бореле во Втората Светска Војна за ослободување на Македонија. А за западот дека сме добивале пари до 80 не верувам зошто СССР и е огромен должник на Југославија а Југославија до 80 година водеше независна политика... Сега не ме разбирај погрешно само ги кажувам некои факти, јас пример можам да кажам дека до 80 година имаше и лоши работи, имаше и добри работи, како и во секој систем.Немој да мислиш дека и демократијава цути ене ја Америка пример ако ние имавме Голи Оток они го имаат Гвантанамо, и да не збориме уште што не прават во Ирак на обичните цивили сите сме гледале снимки... Како и да е таа армија ја ствараа дедовци јас пример сум слушал постари а и сум гледал документарни и не било баш така црно(зборувам за армијата до 80 година). Е сега после 80-та се согласувам изгуби и од дисциплина, и војниците не ги држеа под контрола, не знам едноставно како да преовлада таа мрза ...... И на крај што се случи конфликтот што бидна во 91, во таа армија стапија токму оние идиоти кои ги чистеа по терените(четниците) во 45, 50-та година...... Јас пример се согласувам имаше доста пропаганда во таа СФРЈ, имаше перење на мозок со така нареченото славјанство, нашите политичари повеќе беа поврзани со србите(кои тие според мене во таа СФРЈ имаа двојно лице и на крај сепак се виде кој е црната овца), па имаше доста агенти, политичари од српска страна кои уште сакаа Македонија да им биде Јужна Бановина па затоа и ги праќаа македонците на Голи Оток...срби.. Е сега можеби си слушнал можеби не пример ќе ти дадам со Ранковиќ...(србин) Он го прати мислам Ченто на Голи Оток (или Ченто или Панко Брашнаров не сум сигурен), што мислиш зошто го прати на Голи Оток.Па се знае и тогаш србите не сакаа да се отцепи Македонија од нивната држава и се спротиставуваа со секакво признавање на нашата држава и мислеа дека засекогаш они ќе имаат инфилтрирано луѓе кај нас на нашата политичка сцена...... Како и да е тоа е една од лошите работи во комунизмот...... Но немојте да мислите дека и демо(н)кративе не мирисаат зошто типичен пример ти е МАКЕДОНИЈА.Никој не ја признава нашата држава, грците од каде потекнува демократијата они баш ни ја ебаа мајката никој не ја применува правилно таа демократија, Да добијат пример сега демократите во Америка на избори знаеш што ќе ни се случи?? Ке ни се ебе мајката, зошто они се со грците гз и гаќи.. Така да немојте да рипате демократијата била најдобра, комунизмот бил најлош или обратно....зошто секој систем на владеење си има и добри и лоши работи.. ОФФ И немојте одма да рипате со некакви пцуења или не знам си што зошто и јас знам да пцујам ако имате нешто паметно да кажете, кажете ако не тогаш не ни се јавувате на темава.... Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 12:12 |
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Си я делнаха Сталин и Чърчил Европа на сфери на влияние.На гърба на цигарена кутия. И никой не ги пита народите. Югославия - фифти / фифти. Австря фиффти фифти, Германия на две, Румъния и България 75% за СССР и 25 за запада.....Абе кое си е верно, верно си е. Па после ние я гледахме Европа през крив макарон. |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во тоа време изби страшен скандал во страотната армада на монако, т.е. војниците се оддале на коцка, па ја беа прокоцкале моќната МНА, така да во тие години ЈНА ја превзеде водечката улога во целиот регион од дрина до мостот. |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега брат да ти кажам дека не е мислење туку факт
Црвената армија 45 влезе во југославија. образложи ми кога тоа им било страв да влезат? Да не беа Американците тие од кои што се плашеа? Знаеш дека неофицијално постоеше западна и источна југославија, каде своја доминација имаа русите во источниот и американците во западниот? веројатно не ти е познато. и тоа дека добивавме пари и од едните и од другите за да тоа биде така? Но претпоставувам си премногу млад за да го знаеш тоа, кажуваш тука некои прикаски кои татко ти ти ги раскажал. |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Твое мислење
Додуша вчера се расправав со еден шајкач..па сега да не расправам пак зошто осеќам пред бан сум Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 10:41 |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што збориш бе? најдобар виц ова... Кога било тоа? Момче ај малку објективност, не ќе е на одмет Изменето од Ateist - 12.Јануари.2008 во 10:42 |
||
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EHHH...... KOGA SAMO NEKOJ BI SE DOSETIL ZMISKIOT OSTROV VO PRESPANSKO EZERO DA GO PRETVORI VO "GOLI OTOK" BELKI KE IMAME POKVALITETNA IDNINA TAKA.....
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ни беше скапо. Съм купувал и продавал динари. Не ни пущаа у Югославия, оти одихме до Порто Рож, а от там у Венеция И не се вращахме от Италия. Затуй ни беха сложили изходни визи. |
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не беа 35 туку 45 (45-90) колку за потсетување... А што се изградило се виде.... железница ниту за бугарија ниту за албанија, ниту до Охрид, што секако мораше да ја има, А словенија уздуж и попреку имаше по сите можни..... Автопатишта..... да не зборувам немавме ниеден, а словенија....... пат регионален асвалт обичен едвај до градовите, а словенија секое село имаше за електрификација и да не зборувам водовод исто А си влегол во тогашниот најголем македонски производител на ..... Загуби такозвана железара со руски машини од 1950, а во хрватска и словенија англиски и американски барем 10 год. понови И не можам да набројувам што се моравме да трпиме за да бидеме во таа YuFuсkingSlavija Изменето од Ateist - 12.Јануари.2008 во 02:20 |
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако подобро размислам да не беше пред нас и монако?? |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |