IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 38>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 11:21
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

и така не е 4та.ги забораи армадите на кипар, малта, луксембург и андора.југа делеше 8 место со ватикан.газење%20од%20смеење

Ако подобро размислам да не беше пред нас и монако??

во тоа време изби страшен скандал во страотната армада на монако, т.е. војниците се оддале на коцка, па ја беа прокоцкале моќната МНА, така да во тие години ЈНА ја превзеде водечката улога во целиот регион од дрина до мостот.
Кон врв
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 11:29

Сега брат да ти кажам дека не е мислење туку факт
Црвената армија 45 влезе во југославија. образложи ми кога тоа им било страв да влезат? Да не беа Американците тие од кои што се плашеа?
Знаеш дека неофицијално постоеше западна и источна југославија, каде своја доминација имаа русите во источниот и американците во западниот? веројатно не ти е познато. и тоа дека добивавме пари и од едните и од другите за да тоа биде така? Но претпоставувам си премногу млад за да го знаеш тоа, кажуваш тука некои прикаски кои татко ти ти ги раскажал.

Си я делнаха Сталин и Чърчил Европа на сфери на влияние.На гърба на цигарена кутия. И никой не ги пита народите. Югославия - фифти / фифти. Австря фиффти фифти, Германия на две, Румъния и България 75% за СССР и 25 за запада.....Абе кое си е верно, верно си е. Па после ние я гледахме Европа през крив макарон.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:10

Црвената армија 45 влезе во југославија. образложи ми кога тоа им било страв да влезат? Да не беа Американците тие од кои што се плашеа?
Знаеш дека неофицијално постоеше западна и источна југославија, каде своја доминација имаа русите во источниот и американците во западниот? веројатно не ти е познато. и тоа дека добивавме пари и од едните и од другите за да тоа биде така? Но претпоставувам си премногу млад за да го знаеш тоа, кажуваш тука некои прикаски кои татко ти ти ги раскажал.

Црвената Армија не влезе 45, влезе пред тоа кога уште траеше војната и се ближеше крајот на Германија(значи таа армија влезе кога траеше уште војната во Европа па Балканот служеше како стратешка позиција за напаѓање на Дојчланд или со еден збор Дојчланд беше опколен од сите страни), а после 45 година или до 50 година Ју беше избркана од Варшавскиот пакт (кој беше контролиран од русите), и Тито го одби влијанието на Сталин, и затоа тоа на крај ќе резултираше со конфликт....има додуша многу да се објаснува...не е само до приказните сум гледал документарни, сум слушал од луѓе кои се бореле во Втората Светска Војна за ослободување на Македонија.

А за западот дека сме добивале пари до 80 не верувам зошто СССР и е огромен должник на Југославија а Југославија до 80 година водеше независна политика...

Сега не ме разбирај погрешно само ги кажувам некои факти, јас пример можам да кажам дека до 80 година имаше и лоши работи, имаше и добри работи, како и во секој систем.Немој да мислиш дека и демократијава цути ене ја Америка пример ако ние имавме Голи Оток они го имаат Гвантанамо, и да не збориме уште што не прават во Ирак на обичните цивили сите сме гледале снимки...
Како и да е таа армија ја ствараа дедовци јас пример сум слушал постари а и сум гледал документарни и не било баш така црно(зборувам за армијата до 80 година).
Е сега после 80-та се согласувам изгуби и од дисциплина, и војниците не ги држеа под контрола, не знам едноставно како да преовлада таа мрза ......
И на крај што се случи конфликтот што бидна во 91, во таа армија стапија токму оние идиоти кои ги чистеа по терените(четниците) во 45, 50-та година......

Јас пример се согласувам имаше доста пропаганда во таа СФРЈ, имаше перење на мозок со така нареченото славјанство, нашите политичари повеќе беа поврзани со србите(кои тие според мене во таа СФРЈ имаа двојно лице и на крај сепак се виде кој е црната овца), па имаше доста агенти, политичари од српска страна кои уште сакаа Македонија да им биде Јужна Бановина па затоа и ги праќаа македонците на Голи Оток...срби..
Е сега можеби си слушнал можеби не пример ќе ти дадам со Ранковиќ...(србин)

Он го прати мислам Ченто на Голи Оток (или Ченто или Панко Брашнаров не сум сигурен), што мислиш зошто го прати на Голи Оток.Па се знае и тогаш србите не сакаа да се отцепи Македонија од нивната држава и се спротиставуваа со секакво признавање на нашата држава и мислеа дека засекогаш они ќе имаат инфилтрирано луѓе кај нас на нашата политичка сцена......

Како и да е тоа е една од лошите работи во комунизмот......

Но немојте да мислите дека и демо(н)кративе не мирисаат зошто типичен пример ти е МАКЕДОНИЈА.Никој не ја признава нашата држава, грците од каде потекнува демократијата они баш ни ја ебаа мајката никој не ја применува правилно таа демократија,

Да добијат пример сега демократите во Америка на избори знаеш што ќе ни се случи??
Ке ни се ебе мајката, зошто они се со грците гз и гаќи..

Така да немојте да рипате демократијата била најдобра, комунизмот бил најлош или обратно....зошто секој систем на владеење си има и добри и лоши работи..

ОФФ
И немојте одма да рипате со некакви пцуења или не знам си што зошто и јас знам да пцујам ако имате нешто паметно да кажете, кажете ако не тогаш не ни се јавувате на темава....

Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 12:12
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:25
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

.А за западот дека сме добивале пари до 80 не верувам зошто СССР и е огромен должник на Југославија а Југославија до 80 година водеше независна политика...
.

Ovoj dolg najverojatno ke e zatoa sto NE JA PLAKALE taa suma sto trebalo da ja plakaat....shtedele na nas (kako na "svoj" choek). газење%20од%20смеење

"Да добијат пример сега демократите во Америка на избори знаеш што ќе ни се случи??
Ке ни се ебе мајката, зошто они се со грците гз и гаќи.. "

A za ova da....negde i prochitav deka toj segashniot kandidat za predsedatel crnecot-meshavina "Alabama" голема%20насмевка.....potpishal za Grcite nekoj dokument vo koj Amerika ke se obvrze da JA NATERA (znachi nasila) Makedonija da go promeni imeto.  Grcite VLOZUVAAT OGROMNI PARI TOJ DA POBEDI.  I ako stvarno do togash ne se sredi prashanjeto....a toj pobedi.....NI SE EBA MAMATA.  загриженост

Изменето од borec - 12.Јануари.2008 во 12:27
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:28
Па што мислиш ти...
Па и Хилари Клинтон ...ви текнува кој и е мажот така оној што фрлаше бомби со осиромашен ураниум на Косово.....

А за Барак Обама што мислите вие......ако дојде тој на власт ќе ни се ебе мајката тотално...

Изменето од Vladimir88 - 12.Јануари.2008 во 12:28
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:40
најдобро да победи Хакаби. т.е републиканците.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:43
Originally posted by аџија аџија напиша:

најдобро да победи Хакаби. т.е републиканците.

Јас мислам дека републиканците ќе победат, нашиот глас го слушна останатиот свет главно поради Буш поради никој друг.....
Клинтонови и другите демократи и ја ебаа мајката на нашата земја....

Додуша и јас мислам дека ќе победат републиканциве ама ќе видиме.....

Барак Обонга ако добие го наебавме

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:44
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Па што мислиш ти...
Па и Хилари Клинтон ...ви текнува кој и е мажот така оној што фрлаше бомби со осиромашен ураниум на Косово.....

А за Барак Обама што мислите вие......ако дојде тој на власт ќе ни се ебе мајката тотално...

Нема. Ке ви пазиме. Таман е дошло време да обявиме война на Америка. Па и нема да ни е за пръв пат.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:50
Znachi i toj bil ljubitel na "transot"???? голема%20насмевка
Pa slusham deka i na nashiov BC mu dale da proba, za "da se odvikne" od pienjeto.  голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:00
Що е "transot"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:06
Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Що е "transot"

Toa e koga luge koi pod dejstvo na nekoi narkotici i sl. kako kulminacionen efekt "pagaat vo trans" ili preminuvaat od realnost vo nerealnost, t.e HALUSCINIRAAT.

A isto taka ima i sluchaevi koi prirodno toa go pravat....t.e. im se sluchuva kako rezultat na nekoe psihichko ili duhovno zaboluvanje. намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:35
Значи, при мен си е природно. Знаех си. Да обичаш Македонците требе да има причина Благодарско борче
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:52

Значи, при мен си е природно. Знаех си. Да обичаш Македонците требе да има причина Благодарско борче

ZNACHI TI IMASH NACIONALISTICHKI TRANS!!!!!  намигнување

NISHTO CHUDNO za Mongolskata rasa.  смеење

Ti go educirash TOJ ti vraka so omraza.  голема%20насмевка

Изменето од borec - 12.Јануари.2008 во 13:54
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:58
Originally posted by borec borec напиша:

ZNACHI TI IMASH NACIONALISTICHKI TRANS!!!!!  намигнување

NISHTO CHUDNO za Mongolskata rasa.  смеење

Ti go educirash TOJ ti vraka so omraza.  голема%20насмевка

Дека виде омраза
Не е верно. Любов необяснима.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.