![]() |
|
ВМРО-десница |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617> |
Автор | |
tanas3 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ами и аз това питам как е възможно това? Първоначално е българин после пише македонцките работи, после пише силно националистически пробългарски статии. Спроед мен този човек не е бил съвсем в ред! А вие го избрахте за Македонец на 20 век! Срам!
|
|
![]() |
|
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
батка,този човек е во ред...вие не сте!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
tanas3 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
Във вестник "20 Юли" от 11 май 1924 година Мисирков е написал и такава фраза:
"Ние ще бъдем повече македонци, отколкото българи; но македонци със свое отлично от вашето сръбско самосъзнание; със свое историческо минало; със своя литературен език общ с българския; със свое македоно-българско национално училище... Винаги се съзнаваме като отделна, единна, съвършенно отлична от сърбите, и с българско съзнание народност..." Аз меко казано съм объркан! |
|
![]() |
|
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
“...Јас сум Македонец и интересите на мојата татковина ми се претставуваат така: не Русија и Австро-Унгарија се непријателите на Македонија,а Бугарија,Грција и Србија.Само енергичната борба со тие три држави ке ја избави од погубување нашата татковина...“
(Крсте Петков Мисирков) Мислам дека после овој цитат нема веке потреба да пишувам ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Oho Boho ![]() Сениор ![]() Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Нема и потреба, штото Мисирков е изказвал и много различни мнения.
|
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Е ова знаеш како го разбирам како да има друга заднина оваа приказна со Мисирков чим толку го мрзиш.Како дедо ти кој бил војсководец кај татарите(врховистите) по се изгледа имал средба со Мисирков и му го дудлал исто како што си им го дудлал ти на тие небугаризираните македонци, па затоа и он те учел тебе да ги мрзиш до толку македонците(сепак таа работа се префрла од колено на колено)...додуша еве македонците пример не викаат дека бугарите се ретарди (иако наликуваат на нив) ама сепак викаат дека мозокот им е испран и дека они не се криви за тоа туку е крива нивната политика... Ќе те разберам уживај сепак тоа со дудлањето како и да е кај тебе од колено на колено се пренесува само што не сакаш да кажеш дека дедо ти му го дудлал на Мисирков, и затоа ќутиш и трпиш....и бараш начин како да го исфрлиш тој бес(а да не те примети некој дека тоа го правиш)...ќе те разберам не си ти крив... ![]() Изменето од Vladimir88 - 11.Јануари.2008 во 16:15 |
|
![]() |
|
епа различен е начинот на кој ги кажувал
колку за споредба,мислењата што јас ги постирам овде се извадени од книгата „За Македонцките работи“ (да се потсетиме,таа книга беше спалена и забранета од страна на бугарските власти,сигурно имале причина ![]() а мислењата што ти ги постираш...хммм...не знам,кажи ми од кај ти се? ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Изи
Веќе кажав зошто е неговото мислење такво за Мисирков.Зборувам за Танас.. Врати се една страна и ќе прочиташ сепак неговата приказна има заднина ![]() |
|
![]() |
|
владе не сме се разбрале...мојот пост беше упатен за охо лепак
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
PREDATORY ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 1 |
Дали е можно некоj да ми обjасни зошто големиот Мисир го свршва животот си во Бугариjа ко даскал во бугарско школо .../фала, немам други вопроси...
|
|
![]() |
|
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
11 март 1907 г.
А онова, що проповядва Сандански, е утопия! Ще чакаме с десетки години, докато се убедели и турци, и гърци в Македония, че работим само за нея, и тогава щели да се присъединят към нас, и тогава ще почнем задружно борба!... Трай, коньо, за зелена трева!... Тук трябва да се действува бързо, а не чакане; защото, докато ние се храним с такива утопии, гърците, сърбите и турците ше ни задушат... Тоа е од дневникот на..... ![]() |
|
![]() |
|
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
ZNACHI BRAVO BRE DULE!!!!!
![]() DA NE BESHE TI NIE PROSTI KE SI OSTANEVME CEL ZIVOT!!!! ![]() I STO PREDLAGASH SEGA????? ![]() KONFEDERACIJA A?????? ![]() |
|
![]() |
|
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
[QUOTE=PREDATORY]Дали е можно некоj да ми обjасни зошто големиот Мисир го свршва животот
си во Бугариjа ко даскал во бугарско школо .../фала, немам други
вопроси...
[QUOTE] щото му дошъл акъла - верно малко късно Изменето од m__g__ - 15.Јануари.2008 во 16:55 |
|
![]() |
|
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
"Дали е можно некоj да ми обjасни зошто големиот Мисир го свршва животот
си во Бугариjа ко даскал во бугарско школо .../фала, немам други
вопроси..."
Vo koe mesto/grad bilo toa?????? ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |