|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 910111213 146> |
Автор | |
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zaminuvam..
ne znam ni koga ne znam ni kade, no znam.. nekade daleku od tebe. Me prasuvas zosto a znaes i sam tamu kade sme nie tamu nema vistina. Me prasuvas dali mora a odgovorot go napisa ti me prasuvas dali sum sigurna zosto znaes deka pobedi. Zaminuvam.. zarem nekomu toa e vazno? koga nema koj da me isprati koga nema koj da me zadrzi. |
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mojot
zivot e more od iluzii
kako
da go pominam
a da
ne potonam vo dlabocinite?
Koga
sekoj den nadezta mi tone
koga
sekoj den zelbite mi ginat,
vojuvam
so branovite
a tie
nikako da stivnat.
Mojot
zivot e more od iluzii
od koi
ne se predavam
od koi
ne zaminuvam.
Koga
struite nizvodno tecat
jas
letam so galebite,
daleku
od kopnoto..
daleku
od neboto.
Mojot
zivot e more od iluzii
a nikoj ne me prasuva
kolku e
osameno ovde?
Nikoj
ne znae zosto ne sakam da se razbudam
nikoj
ne znae zosto prestanav da veruvam,
zosto
tonam vo more od iluzii
a se
sto sakam e nekomu da pripagjam.
Изменето од Mishell_G - 11.Јануари.2008 во 06:38 |
|
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na skrsena granka
od zivotot te cekam da me poneses tamu, kade sonce oblak baknuva i vinozito tragi ostava tamu...kade zelbi se krijat tamu, kade zvezdi spijat Ti,.... zosto gi znaes site vistini toj si,sto neboto go simnuva za mene da go dopram toj si sto nok vo den pretvara za da se nasmeam i stopam |
|
ange
Група Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
For so many nights i prayed to God
to return you to me Just standing in the rain and watching the sky as if it's going to fall I want to say i love you BUT YOU'RE GONE I want to touch you so bad BUT I'M NOT THAT TALL Is it any wonder that i fall asleep as i write these words And in my heart so deep I recall your name Is it weard that i want to sleeep so that i can meet you again And the precious smile i'll never forget and this nonsence i will not understand crowling in the mud... Once more standing on the start...Once more Did i deserve that? or maybe ...once more i won't be afraid to say how i feel or maybe...once more it's posible that my wound can heel And maybe ..once more i'll beleive in God so deep if he could just make a miracle and take you to me whle i'm asleep Or,at last make a miracle again And give you back to me To see you as i can see the street,the clouds... ..To give you back to me,to make me shout so loud.... |
|
ange
Група Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
If you touch me if won't crash
I'll stand up again and try even better i won,t say no,i won't fall i won't save my live for later It's now it's happening it doesn't wait for us to get back on our feet it's like a thunder burning with a powerfull heat I heard once a wise man saying: Dare to be brave I didin't know what he tried to say... I do now...and i pray So that God can give me strenght to pull this through To help me realise that i can be someone new to watch me as i go again on my own to hold my faith and everything i know To save me from the ignorance of this world To separate me from the crazy croud To help me feel happy,worthed,proud.... Eve ...well... se priklu4iv pak kon poezijava ke si pisam jas pak za nekoe vreme ...a dotoas kissi4 Изменето од ange - 14.Јануари.2008 во 10:02 |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......prva liga...:)
|
|
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PESNA Baram nekogo da prozbori vo ova pesna, Nekoj sto ne e jas Sto moze da rece jas bez sram So zaprevezena nasmevka………. Sega tugji glasovi mi pripagjaat mene A ne znam od kade sum gi zela……. Ako imate nesto da dadete dajte mu na chovekot Sto se gubi vo kalta, Na onoj sto gleda I govori zad svojata maska…… Jas ostanuvam da bidam nedoverliva, Vo svoeto ime,vo svoeto lice, Vo svoeto oko,vo senkata na moite race Vo koi nekoj brza kon svojata smrt. Ja prorekuvam sopstvenata smrt Koga site pesni ke se vratat vo mojot govor |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SPOKOJ I eve go vremeto I koga veke nisto ne e vazno Osven ona bitnoto I eve go vremeto Koga nisto veke ne pritiska Osven ova Da se stavi kraj Na ona sto e nebitno Vo zivotot……. |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TISINATA NA ZIVOTOT Ne sakam nisto poveke da naucam Ne sakam nisto da razberam Ni da zapomnam Mrtvi glasovi….. Ne sakam veke da go cujam Toj shum gluv I nem Od recenici I znaci Od brojki I idei…… Veke odamna Pa duri I koga molchi Zivotot so mene pee nesto prekrasno. Jas ne go slusam vasiot govor, Jas odbivam |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SEKAVANJE Spomenite me vrakaat nazad Koga zborot zivot imase smisla I znacenje, Koga ljubov bese ti Koga drugarstvoto bese iskrenost Megu dve srodni dusi….. Sega vremeto si tece ponatamu, No zivotot ja gubi svojata smislata. Ljubovta umira zaedno so tebe,drugarstvoto se zaboravi, Coveckoto vo covekot Ostana samo spomen od minatoto… |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti Ti si moj zbor nedorecen, Ti si moj stih nedopisan, Zivot sto ne mozam da go izzhiveam, Zed sto ne mozam da ja zgasnam, Gletka na koja I nema kraj, Pesna sto ne mozam da ja dopeam…. Ovaa pesna nedopeana…….. …..toa si ti…………. |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DALI Ne prasuvaj Od prasalnici nema da se spasis, Ne zboruvaj Zborovite sami ke te izedat, Ne misli Od misli ke sakas da pobegnes, Ne spomenuvaj Spomenite sami doagjaat I zaminuvaat. |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ROD Ja fiksirav idejata Ete ne e toa ona vistinskoto A ne sum zlatna Nitu vecna Nitu iskonska Nitu trajna A,mozebi I ne sum rodena |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EGO Vkusna rasprava Blago pravdanje Kiselo izvinuvanje Strav od ponizuvanje……. Koj e koj A toj koj Kolku e aktuelen Poaktuelen od moeto ego Ne…………..nikogas…….. |
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |