|
Смрт |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 20> |
Автор | |
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NEAM KOMENTAR NE SE PLASHAM OD SMRTA UVERENA SUM DEKA NEMA DA MI RIPNE UMRENIOT
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemoj da si tolku sigurna, bidi sekogas na gotovs ili ne go gledaj filmot "bela macka crn macor" |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......najiskreno,ednas,nekogas,.........................nemozev da poveruvam deka toj bese mrtov,toj koj sto mnogu go sakav,toj koj sto mi dade patokaz vo zivotot,toj koj me nauci....................toj lezese mrtov..... mnogu luge doagaa da se zboguvaat so nego......a jas bez solzi vo ocite sedev do nego i potajno se nadevav deka vo sekoj moment ke stane i ke me gusne..........
neka mu e lesna zemjata Изменето од zeznata - 05.Ноември.2007 во 17:42 |
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e smrta taa sto ke vi go zeme zivotot
tuku stravot sto ste go stvorile vo sebe |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема потреба за страв од смрт кога се знае дека тоа е нешто кое е најреално. Конечно: ,,се што се раѓа мора и да умре,, |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
P.Natalija
Нов член Регистриран: 25.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
smrtta e samo edna razdelba koja e teska za site nas, no treba da svatime deka ljubovtta kon pocinatiot nemozeme da ja prekineme so smrtta.
Mi pocina kerkata i se bese tolku brzo i neocekuvano
No sepak ima nesto posilno od placot-toa e LJUBOVTA koja postoela pomegu nas,no prodolzuva bez razlika dali sme megu zivite ili pocinatite.
Veruvam deka i ne ma da me razberete ,vcera na son mi barase karti da igra so nekoe detence ,ne i go gledam likot no ja custvuvam nejzinata blizina i smeenje,ne deka toa mi e uteha,roditel dete da prezali nemoze...
No ima nesto pogolemo od nas ,posilno...
Odkako se slici sevo ova lugeto se cudni,neznaat kako da ti prijdat ,sto da ti kazat, a nemora seto toa se gleda vo nivnite oci...nekoi i me izbegavaat.
No se pomiriv so sudbinata deka e tuka nekade na neboto i ni pruza ljubov kon site nas-ednostavno sekogas nasmeano dete.
NE SE PLASAM OD SMRTTA SE PLASAM OD LOSITE LUGE STO SE ZIVI,A PONATAKA SAKAAT DA POVREDUVAAT....POZDRAV DO SITE!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наталија, ти благодарам што го сподели ова посебно искуство со сите нас. Иако не можам да кажам дека 100% соочувствувам со тебе, тоа не е можно, бидејќи јас ниту имам ќерка, ниту пак сум ја загубил. Сепак нешто ме притисна во градите додека го читав твојот пост.
Многу ме израдува твојот исход од трагедијата која те снашла, твоето помирување со судбината дека таа е тука некаде на небото, одвоена од телото, но жива во духот.
Како христијанин би сакал да те охрабрам и подржам во оваа твоја вера, дека љубовта кон нашите блиски не завршува со смртта. Љубовта е вечна! Смртта е само разделба, запирка, едно обично "довидување" до нашите најмили. Да живееме со вербата дека еден ден ќе ги видеме повторно оние кои привремено се разделени од нас.
Христос ја победи смртта на првиот Велигден и тоа ни дава една жива и реална надеж дека Тој, Кого смртта не можеше да го задржи, еден ден ќе не воскресне нас и нашите веќе починати, заедно со твојата најмила ќерќичка
Чувствувам потреба да Му благодарам на Христос за оваа огромна придобивка за нас од Неговата победа над смртта
Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NATALIJA, SILEN POST!!!
VAKA MOZE SAMO DUSATA DA ZBORUVA
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Ena
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 798 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби животот по смртта е поубав, само нема кој да дојде и да ни каже како е..........
......уффф......јас се плашам да умрам!!! |
|
Рај за очите,пекол за душата, а чистилиште за џебот сме ние жените ....хахахах....
|
|
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баш така!
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
ang3l43
Нов член Регистриран: 30.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site znaeme sto ne ocekuva i tokmu poradi toa treba da ziveeme kako sakame i da gi iskoristim sekoj moment i sekoja sansa koja ni ja dava ovoj kratok no sladok zivot
|
|
life is too short not to be enjoyed
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ке идеш таму недај боже врати се и кажи ни |
|
TIGAR
Група ТИГАР Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам нема од што да се плашите кога секој човек по некое време го пречекува смрт,(нема никој бесмртен човек)
|
|
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ма смртта се гледа од аспект на Метријализмот, таа е фаза на преминување на материјата во друга материја.
Материојата е бесконечна - само го менува обликот и местото. Нека се плашат од неа тие што веруваат во задгробен живот. Мене може само да ми биде жал што нема повеќе да го гледам сонцето и тие што ги сакам. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |