|
Прашање до матурантите |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како помина на пробната? |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
македонски супер(барем така мислам,немаме резултати), а математика беше тешко (имавме задачи што професорката ги сметаше за неважни во овие четири години)
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НИз цела Македонија е слична ситуацијата и реакциите на учениците се исти. Имало некој проблем со реализирањето на програмата по математика. Кои ти се изборните предмети и проектната задача? |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изборните ми се англиски и информатика, а проектната задача поврзана ми е со медиуми
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Супер! Сметај дека си положила. А што во врска со медиумите? ( Тоа е од комуникологија) |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Социологија поточно, имавме теми поврзани со медиуми а јас избрав тема за нивното влијание врз општеството
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Улогата на медиумот во формирањето на општото мнение во едно опшество. Супер тема. |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала, и мене ми се допаѓа, а и има што да се пишува, само некако не знам од каде да почнам
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Почни од времето кога немало медиуми и се служеле со гласници или со гулаби поштари. (Замисли колку лесно би му било на Гоце Делчев да го организира народот на востание кога би имал лап топ). Воведи ја темата преку дигресија. |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да тоа е супер почеток, ќе пробам барем за есеи не ми е толку тешко
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само комбинацијата ти е за никаде. Не одговара на програмата на ниеден од државните факултети. Англиски одеше во пакет со македонски, математика со физика или информатика. Не знам дали се вклопува на Факултетот за информатика? |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се вклопува за ниеден тоа го знам, јас ја составував како за на економски, ама ги немав потребните предмети па морав да правам комбинации, ги разгледав предметите за на еконосмски и видов дека има математика, англиски и во некои смерови информатика како изборен, па по таа логика одев ако е некаква си логика
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имаш време за нови комбинации. ПС На МТВ 1 има емисија со Тоше. |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е проблемот, ги поддадовме предметите за полагање и веќе нема менување
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |