|
ИСУСОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ-ВИСТИНА ИЛИ ЛАГА? |
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Автор | ||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Bukhari, pishav za ova i prethodno - uchenicite go ostavaat pri apsenjeto, no ne i pri raspnuvanjeto!
Pri raspnuvanjeto - Marija, Marija-Magdalena i Jovan se do samiot krst i se tamu koga se spushta teloto, go povivaat vo povoi i go polagaat vo grobnicata. Taka shto tie se svedoci na raspnuvanjeto i na smrtta. Potoa - svedoci na Voskresnatiot se Marija, Marija-Magdalena, i site uchenici, na koi im se javuva. Vo vrska so temata - dali voskresnatiot Isus ima telo ili e samo duh - treba da navlezam vo metafizika, a tamu nema da se razbereme so tebe, zatoa shto ne ja prifakjash. Pozdrav, Zidarski |
||||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...dozvoli mi da se obratim...imeno...se toa za sto vie polemizirate kako da ste politichari nekoi i tumachite sekoj na svoj nachin e fino, megutoa sekoe preteruvanje za bilo sto ne e dobro...poradi toa sto verata i biblijata e napravena na toj nachin da bide toa duhovno a ne materijalno, ili ako sakash prikaska za verbata na lugeto vo neshto moralno najveke...znachi dokazi nema i nema ni da ima materijalni i bezpredmetno e da se polemizira za neshto sto e duhovno...zatoa sto ostaveno e na lugeto da si go protolkuvaat boga kako neshto mislovno ili duhovno...i tuka nema dilemi okolu toa, se drugo bi bilo idolopoklonstvo i paganstvo vo najmala raka...blagodaram na vnimanieto...:) Изменето од ...Well... - 08.Јануари.2008 во 23:16 |
||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E vaka,objasni mi sega kako se odvivala TAJNATA VECERA,spored Biblijata,posto gledam deka dobro ja poznavas,i kazi mi kako jadel Isus leb so svoite ucenici,kako tie se uplasile koga go videle,i kako toj im rekol deka ne e duh,i im dozvolil da go cepnat za da se uverat deka e i telesen,a ne samo duhoven.Pa posle ke ti se javam za replika. P.S. Tajnata vecera bila posle negovoto"RASPETIE" |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas dobro si znam........
ne mesam raboti,a ne posebno napladne...........
znaci....ti ako si nekoja pten religiozna tipka,nema potreba da se buntuvas za sve.........
i si ja procitav jas prikaznata......
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Абе што си па ти таква горделивка?
Каде тоа виде бунт кај мене?
Не сум јас ни најмалку религиозна типка, постои огромна разлика прво што е вера а што религија.
Незнам како го сфаќаш форумов, ама за мене е тој место на кое можеме да си полемизираме за разни работи и да учиме едни од други-а за бунтови и востанија нека му ја мислат други.
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e,ajde eve ti podaruvam edno izvini....
prifakas?
|
||||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...ajde daj te si ruchinjata... ...moze ja da secham?... |
||||
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
moze be,kako ne........
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ИСУСОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ-ВИСТИНА ИЛИ ЛАГА?
Ako navistina ve interesira samo Isusovoto uchenje i sakate da navlezete podlaboko vo nego, ova prashanje ke vi stane irelevantno. Ako tolku mnogu ve interesira odgovorot na prashanjevo i mislite deka toa e od krucijalna vazhnost, togash ne ve interesira Isusovoto uchenje. Za vas povazhno e neshto drugo... ne me prashuvajte mene sto vi e povazhno, na takvoto prashanje najdobro ke si odgovorite samite. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Абе ајде, смир сме сите, дајте да си учиме едни од други и да се усовршуваме ...
|
||||
|
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Efendija - ova od kade pa go izvadi sega?!?!?! |
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Samo sakam da znam za tajnata vecera.Dali taa bila pred Isusovoto raspnuvanje ili posle toa? A posle ke dadam moj komentar. P.S. Ako sum te ispomesal so nekogo,prosti. |
||||
|
||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пред бе ефенди, пред била, нели Исус кога Го прашале Кој ќе те предаде (откако претходно самиот тоа Го соопшил на учениците)рекол „Оној кому ќе му го натопам залакот„...значи Тајната вечера била пред распнувањето.
После нели се случува молитвата во Гетсманиската градина, па доаѓа часот на предавството...
|
||||
|
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E mnogu ti blagodaram za odgovorot.Ocigledno e deka sum pogresil.Se izvinuvam,posebno na zidarski. |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |