IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 38>
Автор
Порака
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 23:08
Пошто гледам ми се лутите веке затоа зошто не сум Југоносталгичар па да се објаснам дека освен Југословени пред 20 год. постоеле и др. лица кои Македонија ја сакале повеке од Југославија без разлика на сиромаштијата и бедата во која биле оставени.
Да моето семејство денес живее поубаво него пред 20-30-40-50 год. зошто и тоа ке објаснам.Се почнало со моите дваица прадедовци(таткото на баба ми и таткото на дедо ми) имено едниот бил Кумановски војвода а другиот бил комита во неговата чета,дваицата се учесници во Крушевското(Илинденско) востание а едниот е член на собранието на АСНОМ.Нивните синови (дваица браќа на баба ми и еден брат на дедо ми) се загинати во втората светска војна,едниот за ослободување на Скопје а дваица се стрелани на Кале како политички комесари кои не сакале да одат на Сремски фронт.
По втората светска војна во слободна Македонија баба ми завршува во општинската управа на Куманово и политички е активна во КПМ заедно со дедо ми(кој ја губи десната рака на Сремскиот фронт,поточно кај месноста ШИД) но како десно ориентирани тие сеуште биле лојални на Македонската идеја за СЛОБОДНА И НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА,заштитуваат политички прогонети Македонци и помагаат во нивно илегално работење.
Во седудесетитте години кога Тито го посетува Скопје дедо ми и уште една група на луѓе планираат атентат на Тито со динамит поставен под Камениот мост кој не сакале да го активираат само поради тоа што имало многу народ на него,фате ни се и лежат тешка робија поради таквиот акт,моето цело семејство роднини и пријатели се под постојана тортура на КОС и подоцна УДБА,на татко ми сестрата близначка умира поради неадекватен живот(живеат под кирија-се им е одземено само баба ми работи) и незнаејки зошто младите патат за делата на постарите.Татко ми постојано бил праќан на работни акции низ цела Југославија со цел да го социјализираат за да не продолжи семејното непријателство кон СФРЈ и д.ТИТО.Иако послушен Титов пионир и неактивен политички активист татко ми пред некоја година кога досиеата беа ослободени за јавност го подигна целиот оној напишан скуп на хартии,да не ви се верува колкав труп листови,списоци на следења,разговори,пријатели и роднини но најважното е што со големи букви пишуваше - НЕПРИЈАТЕЉ ДОМОВИНЕ-
Епа пријатели кога моето семејство е непријател на таа домовина јас иако роден и 20 год. живеен во неа никогаш не сум се чувствувал како Југословен а кога татко ми ги подигна досиејата сватив и зошто,сватив зошто дедо ми го кажуваше Тито за најголем Македонски душман и КПЈ за најголемо зло кое ја окупирала Македонија на основа на политичка игра.
Па сега видете вие што сте и против кого сте биленамигнување
Кон врв
naum 1518118 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
GayLord f**ker

Регистриран: 13.Септември.2007
Поени: 312
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naum 1518118 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 23:17
ne ne... vidi ti i tvojte shto ste bile i protiv shto ste bile..  vie ste bile antigen element vo taa tvorevina kolku i da bila losha...
i sega da te prasham.. dali na narodov mu e opshto podobro denes od togash???

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 23:19
На мене и сите оние прогонувани им е подобро а на оние што живееле во Југославија убаво им посакувам да не живеат у мизерија и по домови како што моите живееле

Изменето од Boogie - 07.Јануари.2008 во 23:29
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 23:33
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Море остај го ти Аџија зошто Господ дозволи таква глупост како Југославија да се создаде ја незнам.Од почетокот на создавањето на Кралството Југославија па се до распадот на Сојузната Југославија господ сонце не пушти да не огрее нас Македонците,таков црн облак над нашата МАЈКА Македонија немаше ни за време на турсколутина

каков ГОспод буги... ЃАОЛЛЛ! и тоа отелотворен. во ликот и делото на Џозеф Броуз Тајто.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 23:37
Богами си прав Аџија
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 07:03

Море остај го ти Аџија зошто Господ дозволи таква глупост како Југославија да се создаде ја незнам.Од почетокот на создавањето на Кралството Југославија па се до распадот на Сојузната Југославија господ сонце не пушти да не огрее нас Македонците,таков црн облак над нашата МАЈКА Македонија немаше ни за време на турсколутина

Grb i zastava SFRJ

Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, kao takva, praktično je "nastjala" tokom II Svjetskog rata.

Jedan od važnijih datuma u njenoj povijesti jeste 29.XI 1943.g., koji se kasnije i slavio kao Dan Republike.

Bila je to zemlja BRATSTVA i JEDINSVA, zemlja RADNIKA, zemlja LJUBAVI...bila je to i ostat će naša domovina, ma koliko se neki trudili da je ocrne, ona će ostati nešto najsvjetlije što nam se ikada "desilo".

ŽIVIO DRUG TITO I PARTIJA

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 07:08

На мене и сите оние прогонувани им е подобро а на оние што живееле во Југославија убаво им посакувам да не живеат у мизерија и по домови како што моите живееле

JBG Boogie..sekogas imalo luzeri..sega gledam deka za tebe vazi ona..krusa pod krusa paga

Hej Slaveni, još ste živi
Riječ (duh) naših djedova
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova

Živi, živi duh slavenski
živjet ćeš vjekov'ma
zalud prijeti ponor pakla
zalud vatra groma

Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese
Stijena puca, dub se lama
zemlja nek se trese

Mi stojimo postojano
kano klisurine
proklet bio izdajica
svoje domovine.

< height="355" width="425">< name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IEWMd0h_qhk&rel=1">< name="wmode" value="transparent">< ="http://www.youtube.com/v/IEWMd0h_qhk&rel=1" ="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" height="120" width="190">

< height="355" width="425">< name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hGTMl5losXY&rel=1">< name="wmode" value="transparent">< ="http://www.youtube.com/v/hGTMl5losXY&rel=1" ="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" height="120" width="190">

Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 07:19

Пошто гледам ми се лутите веке затоа зошто не сум Југоносталгичар па да се објаснам дека освен Југословени пред 20 год. постоеле и др. лица кои Македонија ја сакале повеке од Југославија без разлика на сиромаштијата и бедата во која биле оставени.Да моето семејство денес живее поубаво него пред 20-30-40-50 год. зошто и тоа ке објаснам.Се почнало со моите дваица прадедовци(таткото на баба ми и таткото на дедо ми) имено едниот бил Кумановски војвода а другиот бил комита во неговата чета,дваицата се учесници во Крушевското(Илинденско) востание а едниот е член на собранието на АСНОМ.Нивните синови (дваица браќа на баба ми и еден брат на дедо ми) се загинати во втората светска војна,едниот за ослободување на Скопје а дваица се стрелани на Кале како политички комесари кои не сакале да одат на Сремски фронт.По втората светска војна во слободна Македонија баба ми завршува во општинската управа на Куманово и политички е активна во КПМ заедно со дедо ми(кој ја губи десната рака на Сремскиот фронт,поточно кај месноста ШИД) но како десно ориентирани тие сеуште биле лојални на Македонската идеја за СЛОБОДНА И НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА,заштитуваат политички прогонети Македонци и помагаат во нивно илегално работење.Во седудесетитте години кога Тито го посетува Скопје дедо ми и уште една група на луѓе планираат атентат на Тито со динамит поставен под Камениот мост кој не сакале да го активираат само поради тоа што имало многу народ на него,фате ни се и лежат тешка робија поради таквиот акт,моето цело семејство роднини и пријатели се под постојана тортура на КОС и подоцна УДБА,на татко ми сестрата близначка умира поради неадекватен живот(живеат под кирија-се им е одземено само баба ми работи) и незнаејки зошто младите патат за делата на постарите.Татко ми постојано бил праќан на работни акции низ цела Југославија со цел да го социјализираат за да не продолжи семејното непријателство кон СФРЈ и д.ТИТО.Иако послушен Титов пионир и неактивен политички активист татко ми пред некоја година кога досиеата беа ослободени за јавност го подигна целиот оној напишан скуп на хартии,да не ви се верува колкав труп листови,списоци на следења,разговори,пријатели и роднини но најважното е што со големи букви пишуваше - НЕПРИЈАТЕЉ ДОМОВИНЕ-Епа пријатели кога моето семејство е непријател на таа домовина јас иако роден и 20 год. живеен во неа никогаш не сум се чувствувал како Југословен а кога татко ми ги подигна досиејата сватив и зошто,сватив зошто дедо ми го кажуваше Тито за најголем Македонски душман и КПЈ за најголемо зло кое ја окупирала Македонија на основа на политичка игра.Па сега видете вие што сте и против кого сте биленамигнување

Единката не го менува опошеството - опшеството ја менува единката. Не можеш со твојот, (односно на твоето пошироко семејство) случај да ја генерализираш ситуацијата во едно опшество.Ако дедоти бил застапник на политика спротивна од политиката на опшествотот, значи бил непријател на државата. И што очекуваш - за обид на атентат да биде одликуван со орден за храброст!
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 07:25
  10 Pricini zosto e super da su JUGOVIC големо%20гушкање
1. Biti jugosloven znaci plivati uzvodno a to mogu samo najjaci
2. Jugosloven znaci bit "kod kuce" u 6+ drzava
3. Jugosloven znaci biti omalovazavan u 6 drzava tako da ste uvek u centru paznje, a ipak prastati tudje zablude
4. Osecati se superiorno u prepucavanjima nacionalista (ipak su oni svi pomalo jugosloveni, a vi ste mnogo )
5. Biti Jugosloven znacilo je biti u manjini cak i u SFRJ ali elita nikad nije vecina. Sada smo "Limited Series" bar neko vreme do neke nove Jugoslavije
6. Biti Jugosloven sada znaci biti iskren (nekada se postajalo Jugoslovenom zbog karijere dakle ciste materjalne koristi, a sada zbog ideala)
7. Govorite u startu vise jezika nego i jedan drugi narod ili ih bar jako dobro razumete (Srpski, Hrvatski, Bosnjacki, Crnogorski, Slovenacki i Makedonski). Za prosecnog stranca ste rodjenjem poliglota.
8. Jugosloven znaci biti oslobodjen od mrznje, nacionalizma, netrepeljivosti i netolerantnosti
9. Jugosloven znaci biti najveci patriota na svetu - volis 6 svojih drzava kao jednu
10. Jugosloven znaci i pridrzavati se 10 Bozjih zapovesti u stvarnosti, a ne deklarativno, biti otvorenog uma, slobodarskog duha, postovati proslost jugosovenskih naroda, prihvatati razlike, ceniti mir, cuvati uspomene na sve one koji su dali zivot za sve Jugoslovenske drzavice, obrazovati omladinu o onome sta je SFRJ bila i sta je trebalo da bude, ulivati im ponos da vuku korene iz jedne srecne, uspesne i prosperitetne zemlje koja je bola oci svima, setiti se "Hej Sloveni" kad god svira neka druga himna, zalit za svakom kapi prolivene krvi u bratoubilackim ratovima, setiti se Starog Mosta, graditi porusene veze i verovati u buducnost, ne dozvoliti da se ludilo ikada vise ponovi, nositi u srcu Marsala Tita i jos mnogo toga dobrog i lepog znaci biti Jugosloven!

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 11:32
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Единката не го менува опошеството - опшеството ја менува единката. Не можеш со твојот, (односно на твоето пошироко семејство) случај да ја генерализираш ситуацијата во едно опшество.Ако дедоти бил застапник на политика спротивна од политиката на опшествотот, значи бил непријател на државата. И што очекуваш - за обид на атентат да биде одликуван со орден за храброст!

Вредноста на едно општество најдобро се мери по начинот на кој се однесува кон СЛОБОДАТА.

А СФРЈ имаше параноја од слободата на мислата, идејата, верата, нацијата, и заради таа параноја се изживуваше врз оние кои мислеа поинаку.

Вистинската ДОБРА држава е онаа која и различните ги третира како свои.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 12:05
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Вредноста на едно општество најдобро се мери по начинот на кој се однесува кон СЛОБОДАТА.А СФРЈ имаше параноја од слободата на мислата, идејата, верата, нацијата, и заради таа параноја се изживуваше врз оние кои мислеа поинаку.Вистинската ДОБРА држава е онаа која и различните ги третира како свои.

Кога се гради куќа работниците ги следат упатствата на мајасторот а мајсторот на конструкторот
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 13:27
Потполно си во право ама од мајстор,конструктор до продадена душа и издајник има многу голема разлика.

И диоген денес во демократијата заклучуваме кои се лузери,МАКЕДОНИЈА УШТЕ ЖИВЕЕ И ПОСТОИ,југославија неможе да се пофали дека постои.А јас сум горд на моите предци размислувале и дејствувале слободно а за тоа добиле ордени за заслуга и Илинденски споменицинамигнување
Кон врв
is no good Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Јули.2007
Поени: 92
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај is no good Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 14:37
Абе комедии се овие, поготово сега кога видов Хеј Слоени..момци дур не бараат визи Србендиве ајде сите преку граница нека ве хранат со свинско, а не да ја срамите Македонија
www.komiti.org
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 14:51

Потполно си во право ама од мајстор,конструктор до продадена душа и издајник има многу голема разлика.И диоген денес во демократијата заклучуваме кои се лузери,МАКЕДОНИЈА УШТЕ ЖИВЕЕ И ПОСТОИ,југославија неможе да се пофали дека постои.А јас сум горд на моите предци размислувале и дејствувале слободно а за тоа добиле ордени за заслуга и Илинденски споменицинамигнување

ТИТО не ја предаде ЈУгославија туку националисти и шовинисти как СМ. АМ. АИ. ФТ. кои поттикнаа плејада мали националистичиња и шовинистичиња им ги заменија играчките со вистински пушки и направија кланица.
Ако некој чувствува носталгија по времиња што биле поубави од сегашниве не значи дека не ја сака Македонија. Што ти вистински си направил за Македонија па толку се чукаш в гради со твојата љубов кон неа. Или самото тоа што дедо ти бил в затвор за неуспешен атентат ти го дава тоа право.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.