IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 38>
Автор
Порака
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:42
Голи оток зашто да не&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;

Неоник сите тие што земаат Бугарски пасоши се Југо носталгичари и земаат пасоши само за да се осеќаат повторно Југословени,за нив насловната страница на пасошот и не е битна битно е да им е слободен патот како во Југославијанамигнување
А за историја не ми збори затоа зошто тука може до 101 и назад да си збориме што би било кога би било,да не беа србокомуниостите на Колишевски денес Македонија ке имаше и повреден пасош од југословенскиот и ке беше прва сила барем на балканот.Но ете тоа ви е Југославија ваша,фала богу веке не постои ама сеуште постојат ситни душички кои ке продадат се затоа зошто татковина незнаат што енамигнување
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:45
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Голи оток зашто да не&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;

Неоник сите тие што земаат Бугарски пасоши се Југо носталгичари и земаат пасоши само за да се осеќаат повторно Југословени,за нив насловната страница на пасошот и не е битна битно е да им е слободен патот како во Југославијанамигнување
А за историја не ми збори затоа зошто тука може до 101 и назад да си збориме што би било кога би било,да не беа србокомуниостите на Колишевски денес Македонија ке имаше и повреден пасош од југословенскиот и ке беше прва сила барем на балканот.Но ете тоа ви е Југославија ваша,фала богу веке не постои ама сеуште постојат ситни душички кои ке продадат се затоа зошто татковина незнаат што енамигнување

a be denes cinam Bozik e..ne e 1 April газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:59

spored tvojot detalen post, moze da zaklucam samo edno...

deka Yugoslavija za lugjeto znaci   - PODOBAR ZIVOT za SITE?????

milo mi e deka konecno go svati toa i go napisa so svoi zborovi.Lugjeto sakaat da patuvaat da ziveat ubavo, a ne da sirat omraza kon sosedite vrz baza na nacionalisticki doktrini, i tezi od pred 100-200 pa i 2000 godini.
 Zivej go zivotot vo segasno vreme, a ne vo minato...
 P.S kako Makedonija ke stanese prva sila na Balkanot, so toa sto Vardarksa Banovina ke krenese Vtor Ilinden protiv Srbija??????A potoa od sto bese tolku silna da ne go zemese i Egejot i Pirinot?
 So sto , koe oruzje? ili pak jadi grav, navedni se ...i pukaj!!!!!!газење%20од%20смеење

Изменето од Neonic - 07.Јануари.2008 во 16:02
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:04
  10 Pricini zosto e super da su JUGOVIC големо%20гушкање
1. Biti jugosloven znaci plivati uzvodno a to mogu samo najjaci
2. Jugosloven znaci bit "kod kuce" u 6+ drzava
3. Jugosloven znaci biti omalovazavan u 6 drzava tako da ste uvek u centru paznje, a ipak prastati tudje zablude
4. Osecati se superiorno u prepucavanjima nacionalista (ipak su oni svi pomalo jugosloveni, a vi ste mnogo )
5. Biti Jugosloven znacilo je biti u manjini cak i u SFRJ ali elita nikad nije vecina. Sada smo "Limited Series" bar neko vreme do neke nove Jugoslavije
6. Biti Jugosloven sada znaci biti iskren (nekada se postajalo Jugoslovenom zbog karijere dakle ciste materjalne koristi, a sada zbog ideala)
7. Govorite u startu vise jezika nego i jedan drugi narod ili ih bar jako dobro razumete (Srpski, Hrvatski, Bosnjacki, Crnogorski, Slovenacki i Makedonski). Za prosecnog stranca ste rodjenjem poliglota.
8. Jugosloven znaci biti oslobodjen od mrznje, nacionalizma, netrepeljivosti i netolerantnosti
9. Jugosloven znaci biti najveci patriota na svetu - volis 6 svojih drzava kao jednu
10. Jugosloven znaci i pridrzavati se 10 Bozjih zapovesti u stvarnosti, a ne deklarativno, biti otvorenog uma, slobodarskog duha, postovati proslost jugosovenskih naroda, prihvatati razlike, ceniti mir, cuvati uspomene na sve one koji su dali zivot za sve Jugoslovenske drzavice, obrazovati omladinu o onome sta je SFRJ bila i sta je trebalo da bude, ulivati im ponos da vuku korene iz jedne srecne, uspesne i prosperitetne zemlje koja je bola oci svima, setiti se "Hej Sloveni" kad god svira neka druga himna, zalit za svakom kapi prolivene krvi u bratoubilackim ratovima, setiti se Starog Mosta, graditi porusene veze i verovati u buducnost, ne dozvoliti da se ludilo ikada vise ponovi, nositi u srcu Marsala Tita i jos mnogo toga dobrog i lepog znaci biti Jugosloven!

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:11

diogen .... potpolno si vo pravo голема%20насмевка .... no kako sto izgleda , nekoi se otideni ponapred pa kako sto velis , mislat deka e 1 April голема%20насмевка ... dajte ludje , priznajte i samite .... da ne bese komunisticka makedonija , kojznae sto ce se slucese na krajot od II - ta svetska vojna .... kako li samo zamisluvate deka sme mozele da go zavzememe solun i cela severna grcija koga i pri samiot obid za takvo nesto anglicanite a i amerite se stavija na stranata na grcija .... zosto i ponataka mislite deka togasnoto komunisticko rakovodstvo imalo pogolemi interesi da gine za trst a ne za solun? .... greska ... solun i cela severna grcija ce bea poubav zalak za togasnata SFRJ otkolku trst .... problem ne bile komunistite i jugoslovenskoto dvizenje... problem bile istite tie koi i denes na makedonija i se pravat prijateli ... anglo - amerikancite i nivnite sojuznici ... a toa so srbokomunistite na koliseski ne drzi voda ..... tokmu tie , ako voopsto postoele takvi , od najzaostanat region i region pod tudja vlast do 45-ta napravija nesto sto denes go narekuvame drzava .... a toa sto nekoj odel na goli otok poradi interesi nasoceni protiv drzavata, ne e nikakvo zlo ... zlo e ova denes .... sto site rabotat protiv drzavata vo koja ziveat a nikoj za nisto ne odgovara ..... ne se navracajte na minatoto , "srbokomunistite" go storija svoeto , prasanje e sto ce sozdademe i dali ce ocuvame nesto od toa nasledstvo? .... samo za primer , vo izminative 16 godini samostojnost , niedna vlast ne stori nisto za drzavata i narodot ... samo pljackosuvanje ... ne mozat ni da go iskrecat ona sto " srbokomunjarite " go izgradija ... i den denes gi nosime decata  vo ucilista , gradinki , bolnici , patuvame po patista i prugi , prestojuvame vo hoteli i sto uste ne sto gi izgradija " srbokomunjarite" .... patriotizam e da se saka i cuva a ne pljackosuva i rastura tatkovinata.....

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:19
Пак ке повторам среќа што 10 погорни причини се само сон а Македонците придолеле да таа проклетиња од држава станат сон.Епа сонувам и јас за некое ќупче злато ама нема&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;

Кажав не пишувај за историја бидејки немаш поима од историјата живеј го животот каде и да си (среќа што не си у Македонија).
Македонската војска по капитулацијата на Бугарите и Италијаните го запленила целото оружје и имала најјака вооружена војска во тогашна Југославија,затоа и на Тито толку му требала Македонија.Сеуште верувате дека Тито сочуствувал со Македонците и им дал самопризнавање,абе Македонците 1944 на АСНОМ прогласиле своја независна држава а тој акт Темпо и Колишевски е укинат.Сите борци за слободна и независна Македонија завршиа на голи оток а Македонија сеуште служеше на Србите како потрчко,вие нормални ли сте каква Југославија каков пасош.Југославија е една работа -ЧУМАТА ЗА МАКЕДОНИЈА,единствениот пат кога Македонија имаше реална шанса да ги обедини своите поробени делови поради таа Југославија не успеалутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:21
si pasel marihuana utrovo ili sto ?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:24
Баш сакав истото да те прашам?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:25
a toa koj kade zivee , toa ne e predmet na diskusija .... no , koga vece sakas da znaes , ce ti kazam ... ziveam vo grad kade makedoncite se edvaj 20 % , kade albancite se mnozinstvo od preku 70 % , kade imam 2 kuci vo centarot na gradot za koi sekogas imam ponuda od najmalku 1.500 .000 evra , kade izrasnuvam 3 deca , kade 11 meseci e branev tatkovinata so puska vo raka i kade se uste ziveam i ce ziveam kako makedonec .... kade si ti g-dine patriota ? ... zad civa partiska kniska stois?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:29
Зад ВМРОвска нормално и за твоја информација и јас живеам во град каде што 50-50 се Македонците со останатите,и јас имам три деца и бев доброволно во војната како Македонец кој ја бранеше својата татковина.И каква врска има ова со темава ме интересира и по што се пронајде ти во мојот пост кој воиопшто не беше наменет за тебе а?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:29
i za kraj , polovina od postarata rodbina bila progonuvana i ubivana kako od balistite taka i od bugarskite komiti koi denes se pravat nekakvi " vojvodi " .... GNIDI  na makedonskiot narod i Makedonija .... gnidi koi otidoa do toj stepen da sakaa duri i da e delat Makedonija po etnicki granici .... SRAMOTA
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:35
Немаш ти врска со темава пријателче,си ја изгубил негде.....АЛО ЦЕНТРАЛА::::::::::АЛО;АЛО::::::::::::::ДАЛИ СЕ СЛУШАМЕ&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:53

Зад ВМРОвска нормално и за твоја информација и јас живеам во град каде што 50-50 се Македонците со останатите,и јас имам три деца и бев доброволно во војната како Македонец кој ја бранеше својата татковина.И каква врска има ова со темава ме интересира и по што се пронајде ти во мојот пост кој воиопшто не беше наменет за тебе а?

i..kazi mi sega prijatele,cim si bil "dobrovolnio" da ja branis tatkovinata..Kako sega se cuvstvuvas?...izigran..predaden..izlazan..za sto se borese?..kazi mi sto postigna?..koga se vrati doma..te poseti nekoj?..te prasaa kako si?..od sto zivees?..dali mozes da gi skoluvas decata ?  тага

e pa sto togas..bar ne kazuvaj deka si bil dobrovolec..ke ti se smeat..kazi te regrutirale..prisilno намигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 17:02
Не ме регрутирал никој присилно,јас доброволно пристапив во резервниот состав на АРМ,и не ме изигра никој бидејки животот го продолжив таму каде што го оставив пред да се јавам во АРМ.Зошто било кој да ми помага,јас не бев ниту повреден ниту осакатен во војната,сеуште сум способно машко кое може да ја исхранува својата фамилија.Не ми треба злато и раскош сакам животот да го живеам скромно и умно со мојата фамилија околу мене а за тоа пасош не ми треба.Мојата татковина има илјадници преубави места каде што можам да отидам и со мојата фамилија убаво да си поминам,без разлика дали има длабок снег или сина длабока вода за уживање.
Диоген прво и основно треба да научиш што е татковина,да ја сакаш и почитуваш за да може и таа да те сака и почитува,се додека некоја друга земја ти е татковина Македонија нема што да ти даде бидејки ти несакаш да земеш.
Земи една карта на Македонија и запрашај се што знаеш ти за својата татковина,па можеби и малку ке ти е јасно што е љубов кон татковината а не користољубие кое го кажуваш погоре со твоите 10 начини или причини,тое е користољубие а не љубовнамигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,656 секунди.