|
КАКО (НЕ) ТРЕБА ДА СЕ СЛАВИ БОЖИЌ |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не требит да се слави сос неверници
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
beticka
Група Регистриран: 08.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
deneska e golem den za nas ,treba da go slavime ama sekoj vo svojot dom,ova e praznik koga site se sobiraat doma i ne se slavi na ulicite kako sto se pravi vo mojot grad . Pocnaa malite da se sobiraat i kumovi se pravat i sekakvi drugi nesta.Moe mislenje e ednostavno ne sum za takvo slavenje, podobro se custvuvam so semejstvoto doma.SREKEN BADNIK !
|
||
betty
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А како ма, М - М, без ракија кога надвор, понекогаш умее да биде и -2?
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
фала многу , ме изнасмеа.... Меѓу другото како што кажав сите вери се создадени од човек а човекот има право да греши па греши и со промените во уставот т.е. библијата а таа како пример за устав се изучува во предмет на УКИМ каде го пишува она што го кажав а не го измислив јас , впрочем кој сум јас да измислувам такви работи нели. Изменето од MAKEDON-FILIP II - 06.Јануари.2008 во 17:32 |
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дабот, како дрво, се одликува со цврстина а при горењето ослободува светлина и топлина. Од аспект на симболиката тој ги претставуваа цврстината на духот во поглед на верата и хуманите постулати на самата вера, односно човечночста со која треба да биде полно срцето на верникот. Друго прашање колку од оваа симболика има присутно во духот и срцето на верниците. Изменето од majstorce62 - 07.Јануари.2008 во 08:26 |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Големо право имаш..Огновите кај нас имаат голема традиција..Иако не се во склад со верата(и луѓето го злоупотребуваат тоа со српски музики(а треба Македонски) и пијанки)сепак Господ мислам дека нема против, зошто целта на огновите е барем еднаш ако не повеќепати годишно да се соберат соседите,пријателите за убава работа, за Раѓањето на Исус!!Е сега што има злоупотреба на тоа!!Дурга работа е... |
||
|
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ги поздравувам членовите кои ги цитирав погоре, ја поздравувам и МПЦ што полека полека почнува да гледа и да кажува на луѓето дека во Христијанството има пагански обичаи, и тоа во голем број. Ова дури ни јас неможев да го кажам подобро, и кога го кажував на свој начин, бев одбиван од страна на Христијаните со изговор дека:"во Христијанството нема пагански обичаи". Со вашите коментари сами кажувате дека Христијанството е полно со пагански обичаи кои со време се вметнувани во него. Со вашите коментари сами кажувате дека Библијата е менувана со тек на времето. Што произлегува од сето ова како заклучок? Па, тоа што го зборувам јас и многу муслимани цело време, Христијанството има претрпено големи промени и веќе не е она проповеданото од Исус. Секоја гранка на Христијанството се обидува да ја обвини на другата гранка дека таа е повеќе паганска, секој ден произлегуваат нови и нови гранки на Христијанството обвинувајќи се меѓусебе за паганство, измена во учењата на Исус, измени во Библијата и тн. Изменето од vd - 07.Јануари.2008 во 12:32 |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izvini VD... no mislam deka denes ne e bas denot za takvi muabeti!!! Imaj malce razbiranje!!!
kristijanka sum i srekna sum sto sum! A deka ima promeni, i deka ne e 100% sve isto vo biblijata toa sigurno vo pravo si... No dali i vo islamot go nema toa? Go ima, ce ti kazam po sto znam... Imam prijatelka (muslimanka/goranka) posledniot pat koga bese bajram, ne znaaea dali se slavi vo petok ili ne... moraa da se raspasaat, od edna strana vikaa vo petok nikogas ne se slavelo bajram a od druga strana slvatite... Vidi ne sakam da se odam ponatamu... No stvarno denes ne e denot za takvi komentari. Ja pocituvam tvojata vera, te molam i ti pocituvaja mojata! sekoj ima svoe mislenje, no ne mora denes da bide! Pozdrav Изменето од seka - 07.Јануари.2008 во 12:42 |
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сека, се извинувам. Јас ги цитирав изјавите од страна на христијанските свештеници и се согласив со нив, ништо повеќе, тие самите зворуваат за паганството во Бадник и тоа баш за време на празниците. Поради тоа, мислев дека нема да биде проблем да говорам за ова, кога ете и самите христијани го говорат истото. Денот на славење Бајрам беше друга работа, значи тоа не станува збор за измени во к*ранот или во Исламот, тоа е проблем со календарот, не со Исламот. Изменето од vd - 07.Јануари.2008 во 12:49 |
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ostaj g neka si skokaat po ognovi, ne gi zadevaj.
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина злобно од тебе Даија....просто да му е жал на човек да постира нешто за својата вера,( објективно, за да се подучат луѓето), бидејќи наидува на злоупотреба.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од секогаш бев протв палењето огнови,пиењето алкохол а и јадењето месо за време на постите,а посебно ден два пред Божиќ. Никогаш не сум одела на такво празнување на коледе.За мене, тие се денови кога треба да ги помниш дома во топла,опуштена атмосфера,и не само да се пости со храна,да пости човек и со својата душа!
Изменето од blackeye - 07.Јануари.2008 во 16:06 |
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прекрасно кажано, и те замолувам ова да го кажеш на своите ближни роднини, пријатели . . . и тн. Благодарам што го кажа и на форумов и што здраво размислуваш. Изменето од vd - 07.Јануари.2008 во 16:13 |
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |