IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 38>
Автор
Порака
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 13:59
Sekoja cest..kako sto rekov..2003-ta ziveev vo Zagreb,znam kolku togas bese skapo..a sega e barem 40% poskapo...no nejse..A za ubavinite na Zagreb mislam deka i ne e potreben komentar..
..A ona kako Slovencite gi tretiraat Hrvatite?..Ne znam sto te cudi..ali ne gledam kako e toj niven "odnos" podobar ?..Slovenija kako zemja pretsedavac so EU..momentalno ja ucenuva Hrvatska so clenstvoto samo radi Zerp-ot...Toa go pravi prijatelska zemja?..a za toa sto ne im go sporat jazikot,drzavata..ne e nisto cudno...Postoi takov golem antagonizam pomegu Slovenija i Hrvatska..sto ne im paga na pamet da prisvojuvaat edni na drugi bilo sto...Jas nikogas nemav nikakvi problemi vo Zagreb..a nemav ni na moite patuvanja niz Split..Rijeka..Dubrovnik.. Koga ke slusnea deka sum "Makedonac"obavzno sleduvase nekoj poprijatelski smesak..mal muabet..kako e sega kaj nas "dole" i tolku..Nisto poveke nisto pomalku...Za razlika od Zagreb moeto iskustvo e sosema poinakvo vo Saraevo i Belgrad....vo Saraevo vtorata vecer spiev kaj covek sto prethodnata vecer go upoznav u grad...Za Belgrad e izlisno i da se zboruva..sepak toa e ogromno gradiste..kade sto ima se i sesto..no zatoa ke go spomnam mojot omilen grad (osven Skopje)..a toa e Novi Sad...Dali nekogas si go osetil duhot na ovoj grad?...Dali si bil na EXIT nekogas..dali si spiel pod vedro nebo na Petrovaradin..so 100.00 luge okolu tebe..od zemji za koi i ne znaes deka postojat?...5 godini na EXIT..i nikogas nikakov problem..pa Makedonskoto zname se vee do nasiot sator..nikoj ne rekol ni zasto..ni trgnete go..site reakcii bile pozitivni..posebno onie sto doagaa od Srbite,Hrvatite,Slovencite,Crnogorcite..vprocem i zasto bi imalo poveke tenzii?..Sega site si imame razlicni drzavi..ali problemite donekade ni se isti..a i lugeto sto gi zapoznav tamu..se sosema nekoi novi klinci..neoptovareni so politika,ucebnici po istorija..nacionaliam..Pomina vremeto koga se ginese za ideali..svetot veke e globalno selo......
..p.s...I jas lani se vrakav od Novi Sad so voz za Skopje...Imase eden pijan Izraelec koj patuvase za Skopje...nesto projade bubrezi..ne se ni sekavam..Dali poradi nego gi mrazam Evreite?..NIKAKO задоволствоголема%20насмевкатрепкање
Кон врв
Oho Boho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tatarin-Dragalevchanin

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Oho Boho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:08

Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

Vladimir...ne znam zasto i poradi sto..no poln si so predrasudi..Kazi mi do sega tebe nekoj ti go zabil nozot vo grb,kako sto vikas?...Tazno e da se zatvarame vo nasata mala drzavicka i na sosedite da gledame kako na neprijateli...daj toa se minati vreminja...srednovekovni svakanja..Evropa se obedinuva..granicite se brisat...kulturnite razlicnosti se sinonim za Evropskata vrednost...A nie uste se lupame u gradi..najjaki sme..najpametni..najstari....Ne blagodaram..ne mozam da mrzam nikogo,zivotot e too short da go pominam kako nekoj ostaren starec (adzija) koj neprestano nesto gundza i nesto mu smeta..
..A toa sto na sekoe pleme pred iljadnici godini mu teknalo da crta svoi granici...voopsto ne me tangira..ziveam..sega i tuka

Абсолютно си прав.

Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:14
Е аман бе Татарине -Драгавелчанине
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:15
@Диоген

За Егзит и за тие фестивали не сум ги имал тие можности.Здравје само и тоа ќе биде
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:24
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Не би се согласил дека денес се живее потешко барем не во делот кога по директива морало да се мигрира од Македонија у Босна или кога 20 год. мора да бидеш под присилна работа во некој затвор поради тоа што немаш слободоумно право.Да не набројувам уште 1000 други работи кои фала му на господа останаа во историјата со пропаста на Југославија а денес живееме подобро бидејки знаеме како е да се биде ограничен,без право на глас и секако без право на свој начин на живот-    АЛО БЕЗ ПРАВО НА СВОЈ ЛИЧЕН ЖИВОТлутина

Nekoj tuka zboruva za Glasot na Narodot denes???? hahahha me iznasmea, pa so denesnive politicari na Vlast narodot e pomal od mravka...
 Samo trpi i trae, i Gladuva!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:31

Ама пасошот беше Југословенски а не Македонски,со тој памет сега илјадници Македонци земаат Бугарски пасош,кога можеле Југословенски зашто не и Бугарски-СРАЊЕ У БОЈА-.

Мајсторче од историјата треба да се најде наравоучение а не да ја повторуваме постојано.И СрбоКомунистите само наместија нивни луѓе по 1945год. кои изиграваа полтрони и народни шпиуни а не Македонцинамигнување

Vo pasosot na SFRJ imase grafa Narodnost,vo koja pisuvase Makedonec.
  Dali go ima toa vo Bugarskite pasosi???

Se gleda deka si bil mnogu mal koga opstoese Jugoslavia.

Yu pasosot bese patna isprava so koja mozese slobodno da se patuva vo najmnogu zemji na svetot bez Viza, i na Zapad i na Istok i vo Tretite Zemji.

Duri Angliskite pasosi i Americkite ne bea tolku otvoreni vo pogled na vizite kako Yu pasosot, zatoa sto im trebaa vizi za Kina Istocniot Blok od Evropa, SSSR i slicni...

A denes eve site nie uzivame vo "slobodnata" -no od site strani izolirana, "nezavisna"- no od USA i EU banana republika, "Suverena" a ne ni priznavaat ime, nacija crkva i granici... Makedonija...

Nazdravje....Boogie...големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:37
Originally posted by аџија аџија напиша:

сенсеи
има уште една шема.
хомоси се! глупчо

во основа југоносталгичар може да биде само некој кој имал корист од тој систем. оние од нас чии семејства страдаа по голи отоци, кој ради вера, кој ради нација, кој ради памет у глава, треба до 4 поколение да им се заблагодариме со тоа шо ќе напраиме пример од ваквиве лузери ко диоген... шо се вика, да ја истресеме до 4 поколение носталгијата од нив.

аман пуштајте лустрација више!

Da ne mislese na Kastracija??? Tipicen Selski Primitiven Homofob газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Изменето од Neonic - 07.Јануари.2008 во 14:54
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:40
Neonic..te molam druze ne go pastiraj..on ne zasluzuva takvo vnimanie...a na to a sto go kaza..uste ednas  mojot odgovor..
..
Vo kulminacija na entuzijazmot,kolosalno inspiriran od tvojot egzoticen sarm,go manifestiram slednovo;ne sakam da sum maliciozen,nitu da prejudiciram,no tvojata psiha e tolku cudna,sto me tera abstraktno da gi deabortiram site simptomi na tvojata dijalekticnost...  jas siram ljubov..a ne omraza  љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:45

Neonic..te molam druze ne go pastiraj..on ne zasluzuva takvo vnimanie...a na to a sto go kaza..uste ednas  mojot odgovor..
..
Vo kulminacija na entuzijazmot,kolosalno inspiriran od tvojot egzoticen sarm,go manifestiram slednovo;ne sakam da sum maliciozen,nitu da prejudiciram,no tvojata psiha e tolku cudna,sto me tera abstraktno da gi deabortiram site simptomi na tvojata dijalekticnost...  jas siram ljubov..a ne omraza  љубов

MOJATA PSIHA E EDNOSTAVNA DRUZE, SO PRIJATELOT USTE POGOLEM PRIJATEL, SO NEPRIJATELOT USTE POGOLEM NEPRIJATEL.
  NE MOZE DA GLUMIS OVCA A SEKADE NAOKOLU TEbE GLADNI VOLCI, KOI TE PLUKAAT I VREGJAAT SAMO ZARADI TOA STO SI, ILI NA NACINOT NA KOJ RAZMISLUVAS...
  STEGNI ZABI I POKAZI MALKU SILA I OTPORнамигнување

Изменето од Neonic - 07.Јануари.2008 во 14:48
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:56
Море колку си жалосен и самиот не сваќаш,од тебе како влав и не ни пробувам да добијам одговор на тоа што е татковина,знам дека тие како тебе немаат сенс за нешто како татковина па затоа и може да плачат по нешто што не е свое.
Разберете дека во СФРЈ се што не било Македонско било туѓо а се што било Македонско било Југословенско,можеби кога стариве комуњаре ке изумрат ке сватат како е своја земја да се има ама таа тогаш ке биде врз нив а не под нивнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:03
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

..

MOJATA PSIHA E EDNOSTAVNA DRUZE, SO PRIJATELOT USTE POGOLEM PRIJATEL, SO NEPRIJATELOT USTE POGOLEM NEPRIJATEL.
  NE MOZE DA GLUMIS OVCA A SEKADE NAOKOLU TEbE GLADNI VOLCI, KOI TE PLUKAAT I VREGJAAT SAMO ZARADI TOA STO SI, ILI NA NACINOT NA KOJ RAZMISLUVAS...
  STEGNI ZABI I POKAZI MALKU SILA I OTPORнамигнување

...ma daj Neonic..ne me smej...na kogo da pokazuvam sila?..na Adzija?...pa ne sakam ni da se spustam na negovo nivo голема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:22

Море колку си жалосен и самиот не сваќаш,од тебе како влав и не ни пробувам да добијам одговор на тоа што е татковина,знам дека тие како тебе немаат сенс за нешто како татковина па затоа и може да плачат по нешто што не е свое.
Разберете дека во СФРЈ се што не било Македонско било туѓо а се што било Македонско било Југословенско,можеби кога стариве комуњаре ке изумрат ке сватат како е своја земја да се има ама таа тогаш ке биде врз нив а не под нивнамигнување

Bi te zamolil da ne vregjas po nacionalna osnova, zosto mozam i jas toa da go pravam i nema da ne odvede nikade...a za da ti pokazam primer eve samo mal "isecok" od "tvojot soj" postovi,vo moja verzija....
 "Koj najde da zboruva za tatkovina, covekot koj za prv pat vo poslednive 15tina godini moze da kaze deka ima Tatkovina, golema tradicija nema sto...намигнување I so samo 15 godini tatkovina, veke gledame okolu 100tina iljadi Makedonci koi od edna strana se bijat vo gradi za Makedonija a od druga se barateli na Bugarsko Drzavjanstvo(izgleda nekoj ne veruva vo svojot nacionalen identitet)"

Megjutoa da se vratime na poentata, Vo Yugoslavija nikoj ne ti branese da odis i da si kupis vila vo Dubrovnik,ili stan vo Belgrad, i toa sto ke go kupese bese licno tvoe, a ne jugoslovensko.Mozese sekade da rabotis i da zarabotuvas, i so svoite zaraboteni licni sredstva da kupuvas, trosis kade bilo, i vo Makedonija i vo Slovenija.
  Tie filozofii "sekoj na svoeto" ne postoeja vo Yugoslavija.Nekoi republiki bea porazvieni nekoi poruralni, no toa ne bese Yugoslovensko, toa bese nasledstvo na Avstro-Ungarija i Turcija (Sporedba: Slovenija Hrvatska- Bosna Makedonija, ili uste poopislivo zemi ja Srbija kako subjekt, i sporedi ja Vojvodina so Kosovo, i9 ke ti stane jasno zosto Yugoslavija bese taka neednakvo razviena.) Znaes koja godina bese otvorena fabrikata Gorenje vo Slovenija????голема%20насмевка daleku pred SFRJ.

Da ja prelistas istorijata malku, i da vidis deka Makedonija za PRV PAT dobi status na DRZAVA so svoj ustav i sobranie, vo sklop na federacijata SFRJ i toa MEGJUNARODNO PRIZNAT SUBJEKT(a ne kako Krusevskata Republika koj nikoj ne ja poddrza i prizna). Ili mozebi sakas da ostanese Srpska Banovina do den denes?
 Makedonija koga se fomira kako Republika vo sklop na SFRJ bese NAJNERAZVIENA republika tehnoloski, i 95% od fabrikite koi denes se vo Makedonija se izgradija vo vremeto na SFRJ(i toa ne so prodavanje domati i piperki,zosto ako se gradea fabriki so toa, i denes ke gradevme fabriki)
 Glavna pricina za pobunata na Hrvatska i Slovenija vo 80tite godini na SFRJ bese toa sto kako drzavna so federalna ofrma subjektite na taa federacija imaa zaednicki budzet,koj bese raspredeluvan  na specificen nacin. (so poprosti zborovi Slovenija i Hrvatska  gi hranea Crna Gora Bosna i Makedonija koi zaostanuvaa tehnoloski), zatoa bese i nivnata ideja  za Konfederacija na nezavisni drzavi, koja bese odbiena od Srbite.
  Kazi mi sto ekonomija i tehnoloski razvoj imase Makedonija do 1945 godina????  Eden voz,  edna "Evropa" fabrika za cokoladi i??????? збунетостзбунетостзбунетост

Изменето од Neonic - 07.Јануари.2008 во 15:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:31

...ma daj Neonic..ne me smej...na kogo da pokazuvam sila?..na Adzija?...pa ne sakam ni da se spustam na negovo nivo голема%20насмевкаголема%20насмевка

So takvite kako Adzija nema nivo, tie i ne znaat deka postoi nivo..vo toa e problemot.
  Treba da im se dade malku od "nivniot recept" na odnesuvanje, pa mozebi i ke stanat svesni, do koe nivo padnale...inaku ke si ostanat beznadezen slucaj...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:36
sekoja cest газење%20од%20смеење
AvstoUngarija..i  pusto TURSKO газење%20од%20смеење
EDEN VOZ...I POA FABRIKA  голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.