IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 38>
Автор
Порака
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 08:07
Е тука си згрешил.Не е чисто пробугарска пропаганда, зошто оди тркни по темиве види како ги плукам бугарите .

Работата е тоа што овие два православни "братски" народи никогаш не не сакале.
А за индивидуалците не викам не, ама работата е тоа што тие се ретки

Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 08:07
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 08:30
Povtorno nevistina...Makedonija i Srbija se povrzani ne samo geografski..tuku i politicki..ekonomski..socijalno..a za iljadnicite familijarni  i rodninski vrski i da ne zboruvam..So koj drug narod sme tolku bliski?..Bugarija..?..ili mozebi Grcija?....A deka e se do individualcite i sam priznavas "оди тркни по темиве види како ги плукам бугарите"..zasto gi plukas voopsto..sto imas protiv nekoj decko ili devojka na tvoja vozrast od Bugarija ?..ako ne gi plukas niv..sto e toa po sto plukas..istorijata?..nemoj..ona e najdobar ucitel..se se vraka..se se plaka среќа
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 11:02
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

Makedonec sum po teritorija i tatko,Grk po majka..po dedo Rus...baba Hrvatica...vo semejstvoto imam i Slovenci,Crnogorci i Srbi...vo duh KOSMOPOLIT..po ubeduvanje JUGOSLOVEN...kade i da odam se cuvstvuvam kako doma..kako megu svoi..nesto sto nikoj od vas nikogas ne moze da mi go odzeme свиркање

по дух си шалалајка, а по убедување ќутук. газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 11:52
Васил Глигоров се подвизава со нов ник. Как е господине Василиjе?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 11:55

Povtorno nevistina...Makedonija i Srbija se povrzani ne samo geografski..tuku i politicki..ekonomski..socijalno..a za iljadnicite familijarni i rodninski vrski i da ne zboruvam..So koj drug narod sme tolku bliski?..Bugarija..?..ili mozebi Grcija?....A deka e se do individualcite i sam priznavas "оди тркни по темиве види како ги плукам бугарите"..zasto gi plukas voopsto..sto imas protiv nekoj decko ili devojka na tvoja vozrast od Bugarija ?..ako ne gi plukas niv..sto e toa po sto plukas..istorijata?..nemoj..ona e najdobar ucitel..se se vraka..se se plaka среќа

Епа извини диоген ама да ми доаѓа бугар или србин и да ме прави нешто што не сум и да ми плука по македонската историја, тоа е исто како да го плука мојот идентитет.Чим нив така ги учат дома а и воопшто на школо тогаш значи нешто не е во ред со нив.Затоа и со такви несакам да си имам работа.Зошто дури и да имаш бугар за другар или србин пак овие две личности ќе имаат две лица.Едното е за да манипулираат со тебе да се прават поштени а другото го користат за да те плукаат зад грб или да ти го забијат ножот во грб. Со такви луѓе не ни сакам да си имам работа.Не фала

А за невистината тркни по локалните српски и бугарски форуми види што ќе те направат

Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 11:57
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 12:20
Vladimir...ne znam zasto i poradi sto..no poln si so predrasudi..Kazi mi do sega tebe nekoj ti go zabil nozot vo grb,kako sto vikas?...Tazno e da se zatvarame vo nasata mala drzavicka i na sosedite da gledame kako na neprijateli...daj toa se minati vreminja...srednovekovni svakanja..Evropa se obedinuva..granicite se brisat...kulturnite razlicnosti se sinonim za Evropskata vrednost...A nie uste se lupame u gradi..najjaki sme..najpametni..najstari....Ne blagodaram..ne mozam da mrzam nikogo,zivotot e too short da go pominam kako nekoj ostaren starec (adzija) koj neprestano nesto gundza i nesto mu smeta..
..A toa sto na sekoe pleme pred iljadnici godini mu teknalo da crta svoi granici...voopsto ne me tangira..ziveam..sega i tuka

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 12:22
да се биде југоносталгичар, треба да се биде сенилен предавник. ти изгледа и двете ги исполнуваш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 12:30
Originally posted by аџија аџија напиша:

да се биде југоносталгичар, треба да се биде сенилен предавник. ти изгледа и двете ги исполнуваш.

Ah Adzija...sto na ova da ti odgovoram ?...Vo kulminacija na entuzijazmot,kolosalno inspiriran od tvojot egzoticen sarm,go manifestiram slednovo;ne sakam da sum maliciozen,nitu da prejudiciram,no tvojata psiha e tolku cudna,sto me tera abstraktno da gi deabortiram site simptomi na tvojata dijalekticnost...љубов

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 12:30
Точно Европа се обединува но Балканот никогаш нема да се смени во своите размислувања.И од каде јас предрасуди па човече па на крај крајава јас не им идам во Софија да им викам дека они се Македонци, викам дека се бугари само оставете ме мене на мира, не ми ја негирајте историјата јазикот и тоа е тоа.Значи гледаш јас пак немам предрасуди они имаат.Да немаа сигурно дека немаше да се множат како БОЛВИ на сите форуми (македонски).Мислиш дека доаѓаат заради пријателство??НЕ доаѓаат да ја шират нивната пропаганда, да го перат мозокот на нас за да може да не употребат нас како оружје во борбата против македонското дело, зошто ако напаѓаш по твојот идентитет со човек од твојата земја повеќе боли ;).Што мислиш ти они не се будали што доаѓаат по форумиве и се обидуваат да ни го исперат мозокот

Со една правам муабет на друг форум ми вика уште ненормалната кога и објаснував со докази дека не сум тоа што она го вика пази што ми вика

Зашто ти е срам да са наричаш Блгарин.

Јас и викам зошто не сум тоа што ти го викаш.А и верувај не сме тие што се полни со предрасуди, македонците секогаш тоа го правеле во самоодбрана.Гледаш еве ти пример јас не им ја негирам историјата на бугарите и на србите, и не им го негирам јазикот и нацијата ,во ред нека бидат живи и здрави.НО едно големо НО они се тие што те напаѓаат и те вреѓаат те прават нешто што не си и што е најтрагично уште ти викаат дека таа историја што ја имаш ти била измислена и дека македонците никогаш не постоеле како народ.

Значи сега Диоген кој кого негира, јас го негирам бугарот или србинот или он мене ме негира.

Гледаш пак значи јас тоа го правам во самоодбрана.
Нив така ги учат во школо, бугарите ги учат дека ние сме бугари...нас не не учат во школо дека бугарите во Бугарија се македонци, него не учат дека они се посебна нација.Нас не учат само дека ни го земале Пиринскиот дел инаку да негираш нација и да кажеш дека другата нација ти го земала Пиринскиот дел (пример) има огромна разлика...

Ние сепак ги зборуваме историските факти, не лажеме, ја збориме вистината.

Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 12:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 12:37

Originally posted by аџија аџија напиша:

Ah Adzija...sto na ova da ti odgovoram ?...Vo kulminacija na entuzijazmot,kolosalno inspiriran od tvojot egzoticen sarm,go manifestiram slednovo;ne sakam da sum maliciozen,nitu da prejudiciram,no tvojata psiha e tolku cudna,sto me tera abstraktno da gi deabortiram site simptomi na tvojata dijalekticnost...љубов

Vladimir..mi izgledas kako pametno momce...Samo imas eden problem..Zivotot ne se odviva ovde na forumite...tuku..tamu nadvor..Zivotot ne se pisuva na tastaturata..zivotot se zivee...Vikas ne odis vo Sofija..mozebi tuka e greskata..treba da otides i do Sofija..i do Belgrad,Zagreb,Ljubljana...Treba da se sretnes so luge od krv i meso...a ne da se smaras so virtuelni frikovi po razno-razni forumi..denes sekoja retardirana budala e blogger...zatoa..Izlezi nadvor..izlezi od gradov..od drzavata..ke otkries deka svetot e cudesno prekrasen..i deka ima tolku mnogu da ti ponudi..a za vozvrat bara tolku malkuсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 12:51
Јас знам каде се одвива животот.И верувај дека ова лето бев во Загреб.Од работа, што работев заштедив пари и решив да го посетам Загреб.Убав град мене многу ми се допадна ми се допаднаа и луѓето што живеат таму.Фини,културни, и пријателски расположени.И за чудо поминав само со 100 евра за 10 дена .
И за Хрватите немам којзнае колку предрасуди пред се зошто они ми го признаваат јазикот, нацијата и идентитетот и викаат дека Александар Македонски бил Македонец.
Ама да се разбереме ние за Сосед ја немаме Хрватска ја имаме Србија,Бугарија, Арабија на југ и брачата.
И они многу многу не не мирисаат , особено старата Коалиција Србија,Бугарија и Грција.

А бугарите и србите Диоген жално е , но е вистинито ги учат во школо намерно да имаат две лица, особено кога се работи за македонското прашање, затоа јас не ги сакам којзнае колку бугарите и србите.За грците не ги напоменав зошто еве знаеме веќе колку се мирисаме ние со грците, тоа е одамна познато.П.С. Пишувам со Поголем фонт зошто од маливе букви очите ме заболеа

Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 12:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 13:06
Vladimir..ne znam sto da ti odgovoram na ona deka vo Zagreb si pominal 10 dena so 100 evra....Toa teoretski mozebi i e izvodlivo,dokolku si imal obezbedeno spienje,jadenje i pienje..dokolku ne si izleguval nikade..ne si se vozel ni so taxi ni so tramvaj..ali sepak po edno kafe da si piel na den...ke ti ostanea nesto poveke od 50 evra голема%20насмевкаголема%20насмевка..Stvarno ne mi e jasno kako si uspeal..no sekoja cest...kapa simnuvam bidejki nemam pricina da ne ti veruvam...
..A ona sto go vikas deka Hrvatite ti priznavaat i jazik i kultura i pismo...i sto uste ne...pa normalno...sto e tuka cudno  ?  Kakva dobivka ili korist Hrvatite imaat da se zamaraat so nas? Nie sme na 1000 km daleku od niv..taka da za nas..da bideme iskreno..ama bas i ne gi boli uvo....Ali zatoa "kulturnite" Hrvati imaat spor so Slovenija okolu Piranskiot Zaliv,problem okolu voveduvanjeto na ZERP-ot,so Bosna imaat frka okolu Mileniumskiot most koj ke ja spojuva kontinentalna Hrvatska..da ne redam ponatamu...takvi primeri ima mnogu..I Englezite da kazeme ne sakaat..ali zasto ne se sakaat so Skotite..Ircite..Velsanite?..Germancite so Poljacite ?..Grcite so Turcite..?..sto govori..lesno e da te saka nekoj od strana i da te tapsa po ramo..kako vikaat.."daleku od oci,daleku od srce"..Fintata e so sosedite da zivees..a ne da te saka Cuba ili Japan,posto oni tolku ne obozavaat sto ni vizi za tamu ne ni treba..taka ?голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 13:13
Абе никаква федерација никаква Југославија,ние во било кој сосед може да гледаме пријатели ама сепак знаеме што ни мислат и колку не посакуваат.
Па време е еднаш да застанеме на нозе сами и да имаме своја сопствена држава,своја сопствена земја.До кога све ке сме слуги на срби,бугари или грци па после ке се навредуваме кога ке не викаат бугарофили или србофили.
Ајде доста со тоа Југоносталгичарење исто е ко месечарењеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 13:18
За спиењето кај едни пријатели бев, ама верувај дека толку пари потрошив а одев по кафичи, и јадев и се....(сега пример од сабајле до вечер не бев по кафичи, ама не ни сакав зошто сакав да го разгледам Загреб па уз шетња ќе седнев во некој кафич ќе испиев сокче или пиво и ќе продолжев со шетањето пример.Скоро цел Загреб го прошетав.
Бев кај Saint Mark's church (онаа што ја има на кровот шаховницата).Многу убави места има во Загреб иако за ноќен живот искрено речено ми се некако тапа.
Загреб е преубав град, цел Загреб го прошетав, а особено најголем впечаток ми остави Трг Бан Јелачич.Убаво е уреден, чисто, луѓето реков културни, застануваат со кола кога ќе сакаш да преминеш на улица пешачки(нешто што неможеш да го доживееш во Скопје иако има некои исклучоци.)
Преубави градби има,железничката станица им е преубава.Па прееска кога ти викав дека поминував со воз низ Србија и што ти ја кажував таа случката со србинот баш ова лето ми се случи.

A за тоа што си имаат они проблеми со словенците што викаш ти да во право си ама види кај нив Словенецот како ги третира а види кај нас Гркот или Бугарот како не третираат или еве Србинот.

Словенецот не им го негира на нив јазикот и народноста, што има огромна разлика нели.
Во Грција да пробаш да влезеш со македонско знаме , во ДЕМО(Н)КРАТСКАТА земја ќе видиш што ќе ти се случи ќе те стрелаат на лице место.Eве ти исто од мене пример на поминување низ Србија што ми се случи.Тоа ти е.....А за ова што ти викав дека сум поминал со 100 евра и моите дома ми се чудеа.Како и да е Загреб е преубаво место за шетање..чисти паркови, средени улици,убава ахитектура, имаат и една катедрала која мене многу ми остави впечаток изградена е мислам во 1700-1800 така беше нешто.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,453 секунди.