|
ВЕРА-ИЗБОР ИЛИ ТРАДИЦИЈА |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | ||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu mudro,i namesto kazano! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prasanje do tebe Butel:Zosto koga ce se rodi nekoe dete nie mu stavame samite ime,i ne cekame toa da porasne i samoto da si go izbere imeto? |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
P.S. Ova prasanje go postavuvam poradi vasata diskusija so MIralem,navrati se na prethodnite postovi i ce ti bide jasno,zosto go postavuvam ova prasanje.
|
||
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А дали може да изберам верба во Бог-создател а да не бидам определен за ниедна религија? |
||
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Таков е менталитетот кај нас ( и кај Христијани и Муслимани) Уште од мал,ја гледаш фамилијата, и ти се соодветсвуваш со нив!!Ама, после можиш слободно да си избериш религија, кога ќе си подготвен да веруваш!!!Поздрав
|
||
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ТРАДИЦИЈА.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сепак е традиција. Ја наследуваме од родителите. Ретки се случаите кога се променува верата самоиницијативно.Касиус Клеј си ги промени и името и верата од христијанска во муслиманса и се стори Мохамед Али, ама како знак на револт против војната во Виетнам ( а можеби во Кореја беше,не знам ќе ја прашам баба Нада)
На Балканот во времето на турското владеење многу христијани под присила или подлакоми од подобар живот преминаа во муслиманската вера (мухамеданството) Мислам дека верата е како навивањето во фудбалот. Најчесто, ако таткото навива за еден ФК, за истиот навиваат и децата. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"NEMA PRISILBA VO VERATA,VISTINSKIOT PAT JASNO SE RAZLIKUVA OD ZABLUDATA!" |
||
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денес Да, амо во минатото верата се примала преку моќта ма мечот. Немам намера да навредувам. Па и конфискадорити со меч им го наметнаа христијанството на индијанците. Тоа се историски факти. Ти сигурно, како и јас самоволно не си ја одбрал својата вера. Ни ја наметнале родителите. А понатаму ни станале секојдневие. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има такви ситуациии, за жал. Папата си се гордее со та латинска америка...
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i okolu imeto imam isto mislenje, nosime nesto ne po nas izbor, i ako bas sakas da znaes, ima mnogu slucaevi koga na lugje ne im se svigjaat iminjata , pa si gi menuvaat .... edno e sopstven izbor, drugo e nesto sto ti e predodredeno i ne mozes da go menuvas, a treto e nesto sto ti e na nekoj nacin predodredeno a mozes da go promenis ako ne ti se dopagja. |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
исклучиво една голема ТРАДИЦИЈА.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so tuka ima da se nategame
a pogotovo citam tuka idilicni frazi na muslimanive ne treba mnogu filozofiranje da se vidi deka vo 99% slucaevi koja religija se roditelite takva e i na decata so ima tuka da se rasfrlate so trakataski ubeduvanja |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Едно прашање...Од бебе ти знаеше дека Алах е твој Бог??или на колку години почна да веруваш во Алах??Да беше роден од христијанска фамилија ќе веруваше во Алах?? Изменето од KikoMC - 07.Јануари.2008 во 13:21 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |