|
ИСУСОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ-ВИСТИНА ИЛИ ЛАГА? |
Внеси реплика | страница <1 34567 11> |
Автор | |
the eye
Група Регистриран: 30.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Изменето од the eye - 29.Јануари.2008 во 01:38 |
|
tamdam
Нов член Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoja pocit kon tvojata verba i vera i ne mi preci voopsto sto si musliman no kako toa ti tolku znaes za Biblijata i za Hristijanstvoto koga od toa sakal ili ne mozebi so vreke ke prifatis pa mozebi i ke promenis vera ili mozebi veke si ja smrnil.
|
|
tamdam
Нов член Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
P.C. Uste malku.
A kako vie tolku golemi vernici dozvoluvate da gi poducuvate svoite vernici kako da gi mrazat site osven onie istomislenicite,ili da krenete raka na covek so oruzje a uste poloso da obucuvate svoi podanici da odat vo samoubistveni napadi a uste poloso da terate deca da gi vodat vasite borbi.Neli toa ne e covecko vo koja vera ili tekst pisuva da krenes raka protiv nekoj svoj ili koi da e covek,toa moze samo, kaj vas iako vo sekoj slucaj vie ste nevernicite.Stom e taka zosto togas gi citate nasite propovedi davate mislenje i si gi montirate site textovi vo vasa sluzba.Vo red moze gresam ama jas tebe ne te mrazam mene verata ne me uci taka za razlika od tebe.Ljubi go neprijatelot kako nekoj svoj.Od mene tolku zasekogas. |
|
orbital
Нов член Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Wow, kolku nekoi se trudat da dokazat deka Isus ne e Nasiot Gospod i Spasitel...
Vo Biblijata pisuva deka Isus e agolniot Kamen, odbran i skapocen,koj ke bide kamen za sopnuvanje i stena na soblaznuvanje za onie koi ne veruvaat. Vo prvo Jovanovo poslanie vo cetvrtata glava 2 i 3 stih velat vaka: Po ova prepoznajte go Bozjiot Duh, sekoj duh koj ispoveda deka Isus Hristos dojde vo telo, e od Bog, a sekoj duh koj ne Go priznava Isus, ne e od Bog, toa e duhot na antihristot,za kogo ste cule deka ke dojde, i sega veke e vo svetot. Procitajte ja celata cetvrta glava, mene mi e edna od omilenite. Se zboruva i za Bozjata ljubov, vo osmiot stih se veli: Bog e ljubov znaci, ne deka Bog samo ja ima ljubovta, tuku deka e ljubov. A najgolemata ljubov e Isus. Bog go isprati Svojot Ednoroden Sin za da ziveeme preku Nego. Mnogu ja sakam 13 glava od prvoto poslanie do Korintjanite, e toa e vistinska definicijata za ljubovta. Sakam uste da dodadam nesto za Bozjiot zbor: Potrebno e da se cita Svetoto Pismo, da se ima cisto srce i otvoren um (dokolku nemame da pobarame od Nasiot Gospod da ni dade), da se bara duhovno razbiranje, zosto odgovorite se tokmu vo Biblijata. Bozji blagoslov za site |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama se isturi nabrzina,i mu ja zbrisa BEZ POZDRAVA. I komu sega jas da repliciram? |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
ванчо-2006
Сениор Регистриран: 28.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОРЛОВ, ИМА И ДРУГА ТЕЗА,А ТАА Е ДЕКА СМЕ НАСТАНАЛЕ ОД МАЈМУНИ.ДАЛИ И ВО ТОА ВЕРУВАШ??
Изменето од ванчо-2006 - 07.Јануари.2008 во 00:09 |
|
СЕГА ЗНАМ ДЕКА НИШТО НЕ ЗНАМ
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama se isturi nabrzina,i mu ja zbrisa BEZ POZDRAVA.
I komu sega jas da repliciram? Ostaj brat za ovie vazi izrekata "od drvjata ne moze da se vide sumata" |
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Sahih Bukhari - 07.Јануари.2008 во 00:12 |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade Isus rekol deka e Bog, ili deka treba da se veruva vo nego za dase bide spasen????? Ajde da ti pomognam da citash kako treba ne samo tebe shto tie pasira: Evangelie spored Mateja- 19 (red 16-17) se veli: I ete eden covek, koga pristapi do Nego, Mu rece, "ucitele dobar, kakvo dobro treba da napravam za da imam zivot vecen? (se misli da zasluzi raj, da vleze vo vecniot zivot na rajot) A On mu odgovori: >zashto me narecuvash dobar? nikoj ne e dobar osven edniot Bog. A ako sakas da vlezesh vo zivotot vecen , pazigi zapovedite< I kade vo ovie citati Isus veli takvo neshto???? Za fakt ponishtova se shto tvrdish ti, prvin odbiva da go narecat dobar, potoa kazuva deka smo eden e Bog, i toj e dobar, nikoj osven nego, i na kraj dava kriterium za rajot, Nikade ne rece deka treba dase veruva vo nego zadase bide spasen, tuku veli pazigi zapovedite ako sakash zivot vecen!!!! Ako bil navistina Bog ova mu bila najdobrata shansa da go kaze toa i da rece : "Veruvajte deka ke umram za grevovite na lugeto i ke bidete spasene" No nishto od ova nerekol, tuku sosem sprotivnoto, te. gorenavedenot. I ajde ushte ednash za tebe da se povtoram deka EDINORODEN SIN nepostoi ovoj zbor poveke, otfrlen e od REV verzijata na Biblijata kako Apokrifa, a i koga bi postoel sporedigo so ova i vidi shto ke dobiesh: (Luka 3.38)… Adam koj shto beshe Sinot Bozji (Psalmi 2. 7) za da ja objavam odlukata Gospodova: Gospod Mi rece (David): „Ti si Moj Sin, Jas denes Te rodiv.” (Ishod 4 red 22) A ti kazimu na faraonot: Vaka veli Gospod: Izrail e Mojot prvoroden sin. (Eremija 31 red 9) Tie otidoa so solzi, Jas, pak, ke gi vratam so uteha, ke gi povedam pokraj potoci so vodi, bideki Jas sum Otec na Izrail, i Efrem e Mojot prvoroden Ajde da ti vidime nivo na percepcija batka..... Изменето од connected - 07.Јануари.2008 во 00:55 |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ti kazam brate Buhari,i jas posle se ova sto mu go napisa,nestrplivo ocekuvam da go vidam negovoto nivo na percepiranje... |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПОГОЛЕМА ВИСТИНА НЕ ПОСТОИ.
БИДЕТЕ УВЕРЕНИ. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Musafir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 03.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ne ste go gledale Zeitgeist, pobarajte go na Google Video, barem 1-ot od trite dela, bidejki ostanatite 2 se za vo politika, no ne e loso ni tie da se pogledaat, mozebi ma nekoi ke im se otvorat ocite ;)
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se molci koga se nema odgovor....
Podobro otkolku da se lupaat gluposti...
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА! |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |