|
ДА ИЛИ НЕ ЗА ГРЕГОРИЈАНСКИОТ КАЛЕНДАР? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислиш?
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aham
da se izbegne politikanstvo i nishka na katoliciznot koja nikako ne treba da bide tuka zatoa so prema mene se zboruva za cista astronomija i novi tocni sosznanja na lugjeto tuka nesmee da ima dogmi koga istinata e ocigledna |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мораме да внимаваме на сите членови анакин, а ти ако сакаш да ги разубедиш во ова што го тврдиш, мора да се донесе заклучокот на крај, нели?
или ќе биде заплет? шала на страна, темата си останува ваква, поздрав |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лично јас сум за прослава на 25 декември ама тешко дека тоа ќе наиде на одзив.
Пак ќе се повикам на денешен Дневник имаше интервју со епископ Хераклејски Г. Климент и он кажа дека верниците тешко тоа ќе го прифатат па дури и дека МПЦ анкетирала мислење на верници и со сигурност заклучила дека промената ќе предизвика раскол.
Вели, МПЦ не планира да го промени црковниот календар.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доброто со добро, мили брате... |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bi sakal da ja prasam avtorkata na temava
dali smetas deka gregorijanskiot kalendar e ispraven i nema astonomski greski a dali si svesna deka stariot julijanski kalendar gresi celi 13 dena samo toa ako odgovoris pozitivno- togas koja bese pricinata da se spomnuva nazivot gregorijanski ? da zamirisa na katolicizam?????? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edna stara kineska pogovorka veli deka izvorot na site patenja e neznaenjeto.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne si doprinel ni trunka vo razjasnuvanjeto so postov |
|
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto sakate komentirajte..jas ke si kazam moj stav
..Bozik na 25 Dekemvri..pa taka e podobro...prvo doma so familijata..ova ona...i posl Nova Godina..a ne ..50% od decava denes..posle Nova Godina..do Bozik ne mozat da se osvestat od pijancenje |
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според мене тоа ке доведе до порамнување на православието со католизамот , па тука се отвара едно прашање и тоа : зошто католиците не ги поместат нивниот календар и нивните празнични датуми да се софпаднат со нашите? Ако се случи такво нешто полека со време ке дојде до католизација на православните христијани. Изменето од connected - 07.Јануари.2008 во 01:04 |
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според мене тоа ке доведе до порамнување на православието со
католизамот , па тука се отвара едно прашање и тоа : зошто католиците
не ги поместат нивниот календар и нивните празнични датуми да се
софпаднат со нашите? Ако се случи такво нешто полека со време ке дојде
до католизација на православните христијани.
prvo pak mesame katolicizam so pravoslavjeto pak politikanstvo ( no zatoa e vinoven naslovot ) a drugo zasto bi go pomestuvale prema nasiot koga nivniot e astronomski ispraven a nasiot e gresen Изменето од connected - 07.Јануари.2008 во 01:04 |
|
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е астрономски тогаш е научен а не верски. А верата се препира по многу работи со науката.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele ti to ozbilno so postov???????????????
abe za kalendar se zbori kalendar e eden so denovi i meseci a verski kalendar e koga na obicniot kalendar kje mu se dodadat imendeni i verski praznici i verski obicai kako zadushnici i taka a nie zboruvame za obicen kalendar kade se kazuva godina ima 12 meseci po tolku denovi i na 21 mart e ravnodenica na 1 januari pocnuva kalendarot vo godinata i na 31 dekemvri zavrsuva nikade nepisuva deka na 13 januar e nova godina a sega slusni me si cul za 13 jan STARA NOVA GODINA?????? e analovno na toa ide 7 januari - STAR BOZIK nie sme ili slepci ili se prajme na toso zasto da slavime STAR BOZIK-- abe komu mu e toa potrebno slavime STAR ILINDEN STAR MITROVDEN se e staro i izopaceno poradi nekoi tamu frustracii na ortodoxite Изменето од anakin - 06.Јануари.2008 во 22:01 |
|
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што може да промени календарот? Зимата пак ќе си биде студена а летото жешко, а ние пак ќе си бидеме тоа што сме.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |