|
ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам |
Внеси реплика | страница <12345 38> |
Автор | ||||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Точно по същия начин едва ли ще бъде. Но Диоген, помисли си, ако имаш образование и знаеш поне английски, ще можеш да избираш да пътуваш или работиш и живееш от Сицилия до Норвегия и от Португалия до Финландия.
|
||||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e ova bese navistina smesno Boogie...Makedoncite ja rasturile Yugoslavija ..da da sigurno..seti se samo na referendumskoto prasanje za nezavisnost...kako vikaat..ako baba laze..rog ne laze.. |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да ама и гласањето не лаже сепак Тупурко го зададе финалниот и главниот удар на СФРЈ
|
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
HEJ SLAVENI
|
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Нема Црногорски и Босански ете дескриминација
Затоа и пропадна Југославија,покрај долговите де |
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Bosnjacki/Bosanski
|
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мало клипче, онака ми дојде инспирација да ги поздравам оние што се научени да клечат и да цмиздрат по СФРЈ. Ѕирнете го. Уз пат, овој „моменат“ го користиме да го поздравуваме „Државникот“
што ќе му градел споменик на другар му Тито... (без гајле, тоа е едно
негово обидче пак да обележува србомани и бугарофили, nevermind...) Уз
пат би го поздравиле и политичко-боречкиот тираносаур, другарот Гавро Пановски
(Гавро извини не ти знам „партизанско“ име, надам се да ми неќеш
замерити...дабоме...). Сам по себе се наметна деновиве, на стари години
шо би се рекло, али револуција никад не мирује другови и другарице, па
еве ни Гавро! Како би рекол и самиот Чобан
да беше жив - „Непријатељ никад не спава“! ...И така од 45 години
несоница, еве некои веќе 17 години заспаа кога е во прашање Македонија
и нејзинитие интереси... Хммм... Ај да го поздравиме и Слободан Угриновски
(се облекува како титов пионир и прави кловн од себе на стари години),
али ме фаќа страв да не не' покани на некој јавен дуел на телевизија,
како што своевремено го канеше Ивица Боцевски... Ивица може да издржи,
ама јас ќе му се исклештам во фаца!
Поздрави и честитки и до diogenskopje . Фала Богу, се помалку има „раја“ за поздравување ама и тие што ги има изумираат!!! |
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sto voopsto ti znaes za Ivica Bocevski ?..za najgolemata politicka fukara?..daj me zasmejavas povtorno..ne mi go spomnuvaj Ivica..podobro zbori za Gruevski nego za Bocevski... |
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Od Vardara do Triglava
Od Vardara pa do Triglava Širom sveta put me vodio, Volim tvoje reke i gore, Krv se mnoga za te prolila, |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Чисто поради дуелот на кој беше поканет нели инаку колику што ме боли за Ивица толку ме боли и за Југославија
|
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
i mješali malter za Brčko - Banović prugu, a, sad kad i jaran može nosit brusalter, vidim da nam ova demokratija baš i ne ide od ruku, a, jesmo ba ispali papci svi od reda. Čujem u Beogradu, se gleda Vila Marija jedino ne kužim zakaj svi je zovu jastreb među lujkama, A našu lipu svaki dan za Evropu udaju, a na svakoj žurci, ka’ da smo Turci, ajme, narodnjaci furaju. Refren: Sve je isto samo njega nema opet Dugme okupio Brega, leto vrelo, zima puna snega, sve je isto samo njega nema. A što zna ja? A da znam, podijelio bi ovu moju državu na 6 republika, Ali tako da Podgorica bude glavni grad, I da svaki dan bude neradni, osim petka Kad bi radili na pripremi odmora za vikend Site sigo sakav te, kraoci te plačev me, Ma sikoj cico sliki,ustev po kafani,nije stigo čuva me. Site se odkažaa,a Skopje se sekjavaše Sega site drugi bi sakale da dojde,eeeeeeej, Više nema ke pričeka me. Refren: Sve je isto samo njega nema opet Dugme okupio Brega, leto vrelo, zima puna snega, sve je isto samo njega nema. Nam je bilo v redu ta kratin staj, nam je vidno u redu. Za novo leto, pridemo v Beograd, gremo na espreh od šiše cveća, Popijemo kavicu v Merkatorju,semno kako da smo pri nas doma. Eeeeeeeej, tovariš stari,bio si fraer in pou. A mogli smo do Tokija,nos k’o u Pinokija Lagali nas tako svi do mile volje,al’ on lagao je najbolje. Pesme smo mu pevali,iz Afrike ga čekali, Imali smo more, I šta bi da nam nije,eeeej,parade Cigan je. Refren: x3 Sve je isto samo njega nema opet Dugme okupio Brega, leto vrelo, zima puna snega, sve je isto samo njega nema. http://www.youtube.com/watch?v=pUbouViY9oc |
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
eh dragi moi..so ovoj pasos setavte niz cel svet...a sega ni vo Bugarija ne mozete..ostana uste Kuba..(bar dodeka e Castro ziv)
PASOS SFRJ
|
||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во Втората балканска војна и Првата светска уште повеќе загинале, мразејќи се едни со други. Тој барем не и бранеше да се чувствуваат како Македонци. |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
Внеси реплика | страница <12345 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |