|
Чекајќи го Годо |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | ||||||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
леле колку ми беше напорна тогаш, ама кога ја дочитав сфатив колку е убава и поучна
|
||||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Се гордеам со себе (добивав комплименти од мудрец кој има 200 години) |
||||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
да многу е тешка... посебно што на една страна на пример ако има 20реченици.... само една од нив е дејство... другото се е филозофија
|
||||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Секој што има двеста години е помудар од тој што има дваесет. Ако не поради друго, тогаш поради времето што го поминал. И да не сакаж да учиш од книги - животот ќе те научи. А тоа не е некоја голема мудрост. |
||||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
мајсторче.... биди малце оптимист... знам дека реалноста е сурова... ама сепак не е се така црно
|
||||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Јас пукам од оптимизам. Еве, на пример, имам намера да живеам барем уште двеста години. А после, што даде господ! |
||||||
|
||||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
па затоа ми беше убава (сакам филозофија) |
||||||
|
||||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Според мене баш е спротивно. Човек си е човек, секако прави грешки ама да научиш од нив е веќе друго...Мудрост ти носи секој изминат ден, зависно од тоа колку си дозволил да научиш (не зборувам за книги) |
||||||
|
||||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
па да,... и јас сакам... ама кога имаш и математика да вежбаш и биологија латински имиња и што уште не... верувај дека ќе ја отсакаш... туку што ти кажувам знаеш... средношколски маки си ветив дека летово ќе седнам и сите лектири одново ќе ги читам... на раат
|
||||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
иронија на секојдневието |
||||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Претпочитај да учиш од тугите грешки, иако е многу потешко. Од секојдневниот живот нема многу да науќиш, ама од белетристика можеш. Еве на пример, си научила дека чекањето треба да биде проследено со самоактивност за да има смисла и шарм. |
||||||
|
||||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Богами... наместо да седнам да читам нешто за нашколо сега... јас читам Кодот на Да Винчи...
|
||||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Сигурна сум дека си го читал Чехов... има еден расказ (прекрасен расказ) се вика Облог, и обработува слична тема. Нема многу да должам, главниот лик е затворен со години, за тоа време си чита многу книги, и во неговото писмо на крај што го пишува вели дека за тие години робија нема каде не бил, нема што не преживеал и знае многу повеќе од луѓето на слобода, благодарение на книгите. Се е во фантазијата... |
||||||
|
||||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Повеќе ми се допадна Ангели и демони |
||||||
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |