IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОДАДЕНА РАКА!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОДАДЕНА РАКА!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
KikoMC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: ПОДАДЕНА РАКА!!
    Испратена: 05.Јануари.2008 во 03:47
Имам еден супер предлог, што можи да не врати на колосек, зошто бааѓи избегавме!!Тоа е се да се заборави и да почниме од почеток!!Некој ќе рече, сега е доцна!!Не е доцна, знаеме дека сите кога ни се зовриени главите од нападите на нашата вера некогаш ќе речиме непотребни работи и работи кои не ги мислиме..Да го заборавиме ова т.н. ривалство меѓу религиите, па наместо да се караме, некогаш кога ќе шетаме(пример јас ќе одам во Тетово, и пример од таму е Пустинскиот Лав..И зошто да се карам,а да не му пишам една смс, ела слези на автобуска, ќе пиеме едно кафе, ќе си попрајме муабет, и за религии и за се друго!И ете ти едно познанство повеќе, побогат си за еден пријател!!Мислам дека верските меѓупрепукувања не носат ништо друго, освен РАЗДОР..Мислам дека никој нема да докаже која вера е "вистинската" и постовите ќе бидат милиони страници големи, ама уште потрагично ќе биди тоа што, ако ско се резимира на крајот ништо не сме напрајле, ниту јас сум ви докажал дека Христијанството е вистинско, ниту вие мене нема да ми докажете за тоа дека Исламот е вистински, ниту за "контрадикциите" во Библијата!!Можи да се направи муабет за меѓурелигиската соработка..Јас не велам дека сум во право, и јас згрешив во некои постови,бев изнервиран и стварно напишав навредливи зборови за Исламот, па ја користам приликата да ви се ИЗВИНАМ НА СИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА ИСЛАМСКАТА РЕЛИГИЈА за сите работи кои ве навредиле од моите постови(искрено ни 1процент од навредите кон Исламот не ги мислев, туку ги пишев за инат, ама ме поместија од памет изјавите на ефендија, толку бев изнервиран, што не знаев ниту што пишам ниту ништо)Инаку по природа сум мирно човече што не сакам да се карам со никого..Затоа од заканите на Ефендија со пресметка меѓу нас, и дека го знае моето ИП, дека ќе ме најде каде и да одам, ги прифатив како избрзан чин од негова страна, и затоа и јас не му вратив!!Насилството го оставам за примитивците, па затоа да се разбереме со збор(НЕКА НЕ МИСЛИ ДЕКА СЕ ПЛАШАМ, САМО ДЕКА ПОСТАПУВАМ КАКО ЧОВЕК СО ЗБОР)И ДА ВИДАМ ДАЛИ ИМАШ И ТИ ДОБЛЕСТ ВАКА ЈАВНО ДА СЕ ИЗВИНИШ ЗА СИТЕ НАВРЕДИ КОН ХРИСТИЈАНСТВОТО, ЗА ПОПОВИТЕ И ЧАСНИТЕ СЕСТРИ И СВЕ ДРУГО!!Моето извинување го сметам како доблест,и како поука како да постапувам во иднина а не како ништо друго!Тоа го очекувам од сите на форумов, да се здружиме и да правиме коректни муабети без зовриена крв, без вжештени глави!!
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 04:07
Не навредив никого ама затоа бев навреден иритиран и добив закана јас и уште некој член од ВД , ДАИА И КОМПАНИЈА и сега шо праиме а?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 04:17
Originally posted by MAKEDON-FILIP II MAKEDON-FILIP II напиша:

Не навредив никого ама затоа бев навреден иритиран и добив закана јас и уште некој член од ВД , ДАИА И КОМПАНИЈА и сега шо праиме а?

Хмм..Вака брату, како што не учи религијата да му проштеваме на оние кои ќе се покаат!!Ако не се покаат нивен проблем е..Не е твој...Јас подадов рака, кој сака нека ја прими кој не сака нека трај и нека се расправа..Веќе преку глава ми е од карања!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 04:33
Јас сум роден Христијанин но пред се сум Македонец првото го имам бидејки непостои друга религија што може да ми се наметне бидејки сум она второто а според моето образование верата за она второто е верата во БОГ а Бог е надеж а надежта ја гледам единствено во Сонцето кое исто така е испомешано во она првото.
Раката што ја бараш не ми се верува дека ке ти ја подадат пошто го знаеш она: око за око,заб за заб и точка.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 04:38
Originally posted by MAKEDON-FILIP II MAKEDON-FILIP II напиша:

Јас сум роден Христијанин но пред се сум Македонец првото го имам бидејки непостои друга религија што може да ми се наметне бидејки сум она второто а според моето образование верата за она второто е верата во БОГ а Бог е надеж а надежта ја гледам единствено во Сонцето кое исто така е испомешано во она првото.
Раката што ја бараш не ми се верува дека ке ти ја подадат пошто го знаеш она: око за око,заб за заб и точка.

Ништо не губам ако се обидам!!Можам само да добијам...Тие ќе изгубат многу кај мене!!И ќе докажат со тоа колку се за мир колку се за продолжување на раздорот!!!Сега не знам како ќе биди!!

Изменето од KikoMC - 05.Јануари.2008 во 04:39
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 05:19
Ok ja ne te razubeduvam ni tebe pa i nikoj drug amo si ja cekam 2012god.
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 09:18
Bidejki kon ova go povika Efendija, bidi siguren deka si go napravil vistinskiot cekor.

Da ti vizvrati iline, sepak znaj deka si napravil dobar cekor, so dobar primer za ostanatite....
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 09:39
Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

Имам еден супер предлог, што можи да не врати на колосек, зошто бааѓи избегавме!!Тоа е се да се заборави и да почниме од почеток!!Некој ќе рече, сега е доцна!!Не е доцна, знаеме дека сите кога ни се зовриени главите од нападите на нашата вера некогаш ќе речиме непотребни работи и работи кои не ги мислиме..Да го заборавиме ова т.н. ривалство меѓу религиите, па наместо да се караме, некогаш кога ќе шетаме(пример јас ќе одам во Тетово, и пример од таму е Пустинскиот Лав..И зошто да се карам,а да не му пишам една смс, ела слези на автобуска, ќе пиеме едно кафе, ќе си попрајме муабет, и за религии и за се друго!И ете ти едно познанство повеќе, побогат си за еден пријател!!Мислам дека верските меѓупрепукувања не носат ништо друго, освен РАЗДОР..Мислам дека никој нема да докаже која вера е "вистинската" и постовите ќе бидат милиони страници големи, ама уште потрагично ќе биди тоа што, ако ско се резимира на крајот ништо не сме напрајле, ниту јас сум ви докажал дека Христијанството е вистинско, ниту вие мене нема да ми докажете за тоа дека Исламот е вистински, ниту за "контрадикциите" во Библијата!!Можи да се направи муабет за меѓурелигиската соработка..Јас не велам дека сум во право, и јас згрешив во некои постови,бев изнервиран и стварно напишав навредливи зборови за Исламот, па ја користам приликата да ви се ИЗВИНАМ НА СИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА ИСЛАМСКАТА РЕЛИГИЈА за сите работи кои ве навредиле од моите постови(искрено ни 1процент од навредите кон Исламот не ги мислев, туку ги пишев за инат, ама ме поместија од памет изјавите на ефендија, толку бев изнервиран, што не знаев ниту што пишам ниту ништо)Инаку по природа сум мирно човече што не сакам да се карам со никого..Затоа од заканите на Ефендија со пресметка меѓу нас, и дека го знае моето ИП, дека ќе ме најде каде и да одам, ги прифатив како избрзан чин од негова страна, и затоа и јас не му вратив!!Насилството го оставам за примитивците, па затоа да се разбереме со збор(НЕКА НЕ МИСЛИ ДЕКА СЕ ПЛАШАМ, САМО ДЕКА ПОСТАПУВАМ КАКО ЧОВЕК СО ЗБОР)И ДА ВИДАМ ДАЛИ ИМАШ И ТИ ДОБЛЕСТ ВАКА ЈАВНО ДА СЕ ИЗВИНИШ ЗА СИТЕ НАВРЕДИ КОН ХРИСТИЈАНСТВОТО, ЗА ПОПОВИТЕ И ЧАСНИТЕ СЕСТРИ И СВЕ ДРУГО!!Моето извинување го сметам како доблест,и како поука како да постапувам во иднина а не како ништо друго!Тоа го очекувам од сите на форумов, да се здружиме и да правиме коректни муабети без зовриена
крв, без вжештени глави!!

Работи што не сме ги мислеле!? Да кажеш нешто а да не го мислиш е нон сенс. Се што ќе каже човекот тоа и го мисли. Ако не во моментот го носи како лик од огледало потиснато длабоко во својата свест. Нетрпеливоста создава галерии такви слики и ги складира во нашата потсвест па кога ќе кулминира тие ќе излезат, а после се чудиме од каде?
Факт е дека постои нетрпеливост на верски план. Но луѓе, запрашајте се која света книга е создадена од Бога (дајте му име како сакате) со цел да сее омраза меѓу луѓето. Сите свети книги во себе содржат учење врз база на позитивните вредности. Тие што ги толкуваат и пренесуваат меѓу верниците го искривуваат ова учење и сеат отров во нивните души. Наместо меѓусебно да си ги почитуваме вредностите ние сме во ситуација да се мразиме. Мислите ли дека ако христијанинот го мрази муслиманот и обратно ќе го добиете рајот од бога кога ќе го напуштите овој преубав свет.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 10:32

?

za se shto ponatamu bi pravele      treba dobro da razmislime, site.
            (sekoja vera vo svoite granici, ne preteruvajte.)
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 12:33
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Работи што не сме ги мислеле!? Да кажеш нешто а да не го мислиш е нон сенс. Се што ќе каже човекот тоа и го мисли. Ако не во моментот го носи како лик од огледало потиснато длабоко во својата свест. Нетрпеливоста создава галерии такви слики и ги складира во нашата потсвест па кога ќе кулминира тие ќе излезат, а после се чудиме од каде?
Факт е дека постои нетрпеливост на верски план. Но луѓе, запрашајте се која света книга е создадена од Бога (дајте му име како сакате) со цел да сее омраза меѓу луѓето. Сите свети книги во себе содржат учење врз база на позитивните вредности. Тие што ги толкуваат и пренесуваат меѓу верниците го искривуваат ова учење и сеат отров во нивните души. Наместо меѓусебно да си ги почитуваме вредностите ние сме во ситуација да се мразиме. Мислите ли дека ако христијанинот го мрази муслиманот и обратно ќе го добиете рајот од бога кога ќе го напуштите овој преубав свет.

Jas ne gi mrazam muslimanite, naprotiv..Eden od najdobrite drugari mi e od turska nacionalnost,(mnogu imam od albanska) i so nego imam praeno muabet so saati za religiive!Ama toj mi vika deka sekoj ima pravo da si veruva vo shto saka!Jas ovde go chestitam!ovde na sekoja tema bev iziritiran deka Biblijata ima kontradikcii i slicno..Epa za vtoriot tvoj post jas se izviniv za da prestaneme da se karame i da si gi negirame megjusebno verite..Ne znam kakov si ti i shto pravish, ama vo nervoza jas pishvam na nachin koga mi raboti brzo krvta, i si vikam koga toj moze da mi ja navredi verata, jas mu chestitam Bajram so chisto srce, a site pishvaat deka nema za niv Bozik!!Znam za niv deka nema Bozik, i ne go slavat,i jas Bajram ne go slavam, ama im go chestitam!!Majstorche, ne sakam da pravime kavgi..Edna peda lugje sme vo Makedonija!!Jas sakam da napravime megjureligiski dogovor(barem na forumot)da ne se navreduvaat hristijani od muslimani, ili muslimani od hristijani!!Zatoa shto NIKOJ NA NIKOMU NEMA DA MU GO NAMETNE SVOETO VERUVANJE, A MISLAM DEKA NEMA DA MU NAMETNE KOLKU I DA SAKA "DOKAZI KONTRADIKCII" VO BIBLIJATA, VO UCHENJETO I ZIVOTOT NA MUHAMED, VO POSTOENJETO I NA ISUS I NA ALAH!!Nitu mene kje me ubedite nitu jas kje ve ubedam!!Zoshto na primer, jas imam nekoj problem i da ne prasham ovde, shto veli vo K*ranot za ovaa rabota, i prijatelski odgovor da dobijam, i obratno!!Jas si go stajv prstot na mozokot i razmisliv kade odat ovie karanici i zakluchiv deka NIGDE UBAVO ne odat!!pa zatoa go ochekuvam ova od site na forumov!!!

Изменето од KikoMC - 05.Јануари.2008 во 12:35
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 12:51
намигнување
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 13:28
Vo red de Kiko, sekako deka temava ti e od milostiv karakter, i sekako deka ke dobisesh pruzena raka od nas, a ke ja dobiesh vo celost koga ke ispocituvash, i slozish so recenicata koja stoi pod sekoi post od Daija, a dodeka nie se raspravame k*ranot pred 14 vekovi go dade reshenieto "O sledbenici na knigata (hristijani evrei) dojdete da se sobereme okolu zborot nam i vam zaednicki: nikogo osven Bog da ne obozuvame i nikogo da ne Mu zdruzuvame! Pa ako onie ne prifatat, vie recite, "Bidite svedoci deka sme nie Muslimani!"
Vaka zboruva za vas k*ranot.
A toa shto ti kazuva Makedon, oko za oko zab za zab, e toa ne e vadenje na zbor od kontekst, tuku vadenje na zbor od recenica, koja prodolzuva vaka:... A na onoj koj od odmazdata ke odstapi, toa kemu bide kako iskupnina za negovite grevovi!... Znaci posle seto toa koe za Makedon e neodstapliv zakon po koj ziveat Muslimanite, a kzimu deka ne e taka!!! deka sepak pokraj dozvolenata odmazda Allah ni preporacuva milost, i oprost! No ete Makedon i nekoi kako nego cel zivot ke ne gledaat popreku, samo zaradi shto ne fatile k*ran u raka!

OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 13:35
па затоа сме тука, да ги надминеме недоразбирањата
а тоа се прави единствено преку конструктивен разговор исполнет со најдобри намери
се надевам дека Македон-Филип ќе те разбере среќа

Изменето од connected - 05.Јануари.2008 во 13:35
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 13:38

taka e....

Prasav, sto znaci za vas nametnuvanje na mislenje?
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.