Испечати | Затвори го прозорот

ПОДАДЕНА РАКА!!

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11294
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 13:09
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: ПОДАДЕНА РАКА!!
Постирано од: KikoMC
Наслов: ПОДАДЕНА РАКА!!
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 03:47
Имам еден супер предлог, што можи да не врати на колосек, зошто бааѓи избегавме!!Тоа е се да се заборави и да почниме од почеток!!Некој ќе рече, сега е доцна!!Не е доцна, знаеме дека сите кога ни се зовриени главите од нападите на нашата вера некогаш ќе речиме непотребни работи и работи кои не ги мислиме..Да го заборавиме ова т.н. ривалство меѓу религиите, па наместо да се караме, некогаш кога ќе шетаме(пример јас ќе одам во Тетово, и пример од таму е Пустинскиот Лав..И зошто да се карам,а да не му пишам една смс, ела слези на автобуска, ќе пиеме едно кафе, ќе си попрајме муабет, и за религии и за се друго!И ете ти едно познанство повеќе, побогат си за еден пријател!!Мислам дека верските меѓупрепукувања не носат ништо друго, освен РАЗДОР..Мислам дека никој нема да докаже која вера е "вистинската" и постовите ќе бидат милиони страници големи, ама уште потрагично ќе биди тоа што, ако ско се резимира на крајот ништо не сме напрајле, ниту јас сум ви докажал дека Христијанството е вистинско, ниту вие мене нема да ми докажете за тоа дека Исламот е вистински, ниту за "контрадикциите" во Библијата!!Можи да се направи муабет за меѓурелигиската соработка..Јас не велам дека сум во право, и јас згрешив во некои постови,бев изнервиран и стварно напишав навредливи зборови за Исламот, па ја користам приликата да ви се ИЗВИНАМ НА СИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА ИСЛАМСКАТА РЕЛИГИЈА за сите работи кои ве навредиле од моите постови(искрено ни 1процент од навредите кон Исламот не ги мислев, туку ги пишев за инат, ама ме поместија од памет изјавите на ефендија, толку бев изнервиран, што не знаев ниту што пишам ниту ништо)Инаку по природа сум мирно човече што не сакам да се карам со никого..Затоа од заканите на Ефендија со пресметка меѓу нас, и дека го знае моето ИП, дека ќе ме најде каде и да одам, ги прифатив како избрзан чин од негова страна, и затоа и јас не му вратив!!Насилството го оставам за примитивците, па затоа да се разбереме со збор(НЕКА НЕ МИСЛИ ДЕКА СЕ ПЛАШАМ, САМО ДЕКА ПОСТАПУВАМ КАКО ЧОВЕК СО ЗБОР)И ДА ВИДАМ ДАЛИ ИМАШ И ТИ ДОБЛЕСТ ВАКА ЈАВНО ДА СЕ ИЗВИНИШ ЗА СИТЕ НАВРЕДИ КОН ХРИСТИЈАНСТВОТО, ЗА ПОПОВИТЕ И ЧАСНИТЕ СЕСТРИ И СВЕ ДРУГО!!Моето извинување го сметам како доблест,и како поука како да постапувам во иднина а не како ништо друго!Тоа го очекувам од сите на форумов, да се здружиме и да правиме коректни муабети без зовриена крв, без вжештени глави!!

-------------

Коментари:
Постирано од: MAKEDON-FILIP
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 04:07
Не навредив никого ама затоа бев навреден иритиран и добив закана јас и уште некој член од ВД , ДАИА И КОМПАНИЈА и сега шо праиме а?

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 04:17
Originally posted by MAKEDON-FILIP II MAKEDON-FILIP II напиша:

Не навредив никого ама затоа бев навреден иритиран и добив закана јас и уште некој член од ВД , ДАИА И КОМПАНИЈА и сега шо праиме а?

Хмм..Вака брату, како што не учи религијата да му проштеваме на оние кои ќе се покаат!!Ако не се покаат нивен проблем е..Не е твој...Јас подадов рака, кој сака нека ја прими кој не сака нека трај и нека се расправа..Веќе преку глава ми е од карања!!!

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 04:33
Јас сум роден Христијанин но пред се сум Македонец првото го имам бидејки непостои друга религија што може да ми се наметне бидејки сум она второто а според моето образование верата за она второто е верата во БОГ а Бог е надеж а надежта ја гледам единствено во Сонцето кое исто така е испомешано во она првото.
Раката што ја бараш не ми се верува дека ке ти ја подадат пошто го знаеш она: око за око,заб за заб и точка.

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 04:38

Јас сум роден Христијанин но пред се сум Македонец првото го имам бидејки непостои друга религија што може да ми се наметне бидејки сум она второто а според моето образование верата за она второто е верата во БОГ а Бог е надеж а надежта ја гледам единствено во Сонцето кое исто така е испомешано во она првото.
Раката што ја бараш не ми се верува дека ке ти ја подадат пошто го знаеш она: око за око,заб за заб и точка.

Ништо не губам ако се обидам!!Можам само да добијам...Тие ќе изгубат многу кај мене!!И ќе докажат со тоа колку се за мир колку се за продолжување на раздорот!!!Сега не знам како ќе биди!!

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 05:19
Ok ja ne te razubeduvam ni tebe pa i nikoj drug amo si ja cekam 2012god.

Постирано од: DAIJA
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 09:18
Bidejki kon ova go povika Efendija, bidi siguren deka si go napravil vistinskiot cekor.

Da ti vizvrati iline, sepak znaj deka si napravil dobar cekor, so dobar primer za ostanatite....

-------------
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!

Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 09:39
Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

Имам еден супер предлог, што можи да не врати на колосек, зошто бааѓи избегавме!!Тоа е се да се заборави и да почниме од почеток!!Некој ќе рече, сега е доцна!!Не е доцна, знаеме дека сите кога ни се зовриени главите од нападите на нашата вера некогаш ќе речиме непотребни работи и работи кои не ги мислиме..Да го заборавиме ова т.н. ривалство меѓу религиите, па наместо да се караме, некогаш кога ќе шетаме(пример јас ќе одам во Тетово, и пример од таму е Пустинскиот Лав..И зошто да се карам,а да не му пишам една смс, ела слези на автобуска, ќе пиеме едно кафе, ќе си попрајме муабет, и за религии и за се друго!И ете ти едно познанство повеќе, побогат си за еден пријател!!Мислам дека верските меѓупрепукувања не носат ништо друго, освен РАЗДОР..Мислам дека никој нема да докаже која вера е "вистинската" и постовите ќе бидат милиони страници големи, ама уште потрагично ќе биди тоа што, ако ско се резимира на крајот ништо не сме напрајле, ниту јас сум ви докажал дека Христијанството е вистинско, ниту вие мене нема да ми докажете за тоа дека Исламот е вистински, ниту за "контрадикциите" во Библијата!!Можи да се направи муабет за меѓурелигиската соработка..Јас не велам дека сум во право, и јас згрешив во некои постови,бев изнервиран и стварно напишав навредливи зборови за Исламот, па ја користам приликата да ви се ИЗВИНАМ НА СИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА ИСЛАМСКАТА РЕЛИГИЈА за сите работи кои ве навредиле од моите постови(искрено ни 1процент од навредите кон Исламот не ги мислев, туку ги пишев за инат, ама ме поместија од памет изјавите на ефендија, толку бев изнервиран, што не знаев ниту што пишам ниту ништо)Инаку по природа сум мирно човече што не сакам да се карам со никого..Затоа од заканите на Ефендија со пресметка меѓу нас, и дека го знае моето ИП, дека ќе ме најде каде и да одам, ги прифатив како избрзан чин од негова страна, и затоа и јас не му вратив!!Насилството го оставам за примитивците, па затоа да се разбереме со збор(НЕКА НЕ МИСЛИ ДЕКА СЕ ПЛАШАМ, САМО ДЕКА ПОСТАПУВАМ КАКО ЧОВЕК СО ЗБОР)И ДА ВИДАМ ДАЛИ ИМАШ И ТИ ДОБЛЕСТ ВАКА ЈАВНО ДА СЕ ИЗВИНИШ ЗА СИТЕ НАВРЕДИ КОН ХРИСТИЈАНСТВОТО, ЗА ПОПОВИТЕ И ЧАСНИТЕ СЕСТРИ И СВЕ ДРУГО!!Моето извинување го сметам како доблест,и како поука како да постапувам во иднина а не како ништо друго!Тоа го очекувам од сите на форумов, да се здружиме и да правиме коректни муабети без зовриена
крв, без вжештени глави!!

Работи што не сме ги мислеле!? Да кажеш нешто а да не го мислиш е нон сенс. Се што ќе каже човекот тоа и го мисли. Ако не во моментот го носи како лик од огледало потиснато длабоко во својата свест. Нетрпеливоста создава галерии такви слики и ги складира во нашата потсвест па кога ќе кулминира тие ќе излезат, а после се чудиме од каде?
Факт е дека постои нетрпеливост на верски план. Но луѓе, запрашајте се која света книга е создадена од Бога (дајте му име како сакате) со цел да сее омраза меѓу луѓето. Сите свети книги во себе содржат учење врз база на позитивните вредности. Тие што ги толкуваат и пренесуваат меѓу верниците го искривуваат ова учење и сеат отров во нивните души. Наместо меѓусебно да си ги почитуваме вредностите ние сме во ситуација да се мразиме. Мислите ли дека ако христијанинот го мрази муслиманот и обратно ќе го добиете рајот од бога кога ќе го напуштите овој преубав свет.

-------------
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 10:32

?

za se shto ponatamu bi pravele      treba dobro da razmislime, site.
            (sekoja vera vo svoite granici, ne preteruvajte.)

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 12:33
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Работи што не сме ги мислеле!? Да кажеш нешто а да не го мислиш е нон сенс. Се што ќе каже човекот тоа и го мисли. Ако не во моментот го носи како лик од огледало потиснато длабоко во својата свест. Нетрпеливоста создава галерии такви слики и ги складира во нашата потсвест па кога ќе кулминира тие ќе излезат, а после се чудиме од каде?
Факт е дека постои нетрпеливост на верски план. Но луѓе, запрашајте се која света книга е создадена од Бога (дајте му име како сакате) со цел да сее омраза меѓу луѓето. Сите свети книги во себе содржат учење врз база на позитивните вредности. Тие што ги толкуваат и пренесуваат меѓу верниците го искривуваат ова учење и сеат отров во нивните души. Наместо меѓусебно да си ги почитуваме вредностите ние сме во ситуација да се мразиме. Мислите ли дека ако христијанинот го мрази муслиманот и обратно ќе го добиете рајот од бога кога ќе го напуштите овој преубав свет.

Jas ne gi mrazam muslimanite, naprotiv..Eden od najdobrite drugari mi e od turska nacionalnost,(mnogu imam od albanska) i so nego imam praeno muabet so saati za religiive!Ama toj mi vika deka sekoj ima pravo da si veruva vo shto saka!Jas ovde go chestitam!ovde na sekoja tema bev iziritiran deka Biblijata ima kontradikcii i slicno..Epa za vtoriot tvoj post jas se izviniv za da prestaneme da se karame i da si gi negirame megjusebno verite..Ne znam kakov si ti i shto pravish, ama vo nervoza jas pishvam na nachin koga mi raboti brzo krvta, i si vikam koga toj moze da mi ja navredi verata, jas mu chestitam Bajram so chisto srce, a site pishvaat deka nema za niv Bozik!!Znam za niv deka nema Bozik, i ne go slavat,i jas Bajram ne go slavam, ama im go chestitam!!Majstorche, ne sakam da pravime kavgi..Edna peda lugje sme vo Makedonija!!Jas sakam da napravime megjureligiski dogovor(barem na forumot)da ne se navreduvaat hristijani od muslimani, ili muslimani od hristijani!!Zatoa shto NIKOJ NA NIKOMU NEMA DA MU GO NAMETNE SVOETO VERUVANJE, A MISLAM DEKA NEMA DA MU NAMETNE KOLKU I DA SAKA "DOKAZI KONTRADIKCII" VO BIBLIJATA, VO UCHENJETO I ZIVOTOT NA MUHAMED, VO POSTOENJETO I NA ISUS I NA ALAH!!Nitu mene kje me ubedite nitu jas kje ve ubedam!!Zoshto na primer, jas imam nekoj problem i da ne prasham ovde, shto veli vo K*ranot za ovaa rabota, i prijatelski odgovor da dobijam, i obratno!!Jas si go stajv prstot na mozokot i razmisliv kade odat ovie karanici i zakluchiv deka NIGDE UBAVO ne odat!!pa zatoa go ochekuvam ova od site na forumov!!!

-------------

Постирано од: Pustinski-Lav
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 12:51
намигнување

-------------
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE

Постирано од: Sahih Bukhari
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 13:28
Vo red de Kiko, sekako deka temava ti e od milostiv karakter, i sekako deka ke dobisesh pruzena raka od nas, a ke ja dobiesh vo celost koga ke ispocituvash, i slozish so recenicata koja stoi pod sekoi post od Daija, a dodeka nie se raspravame k*ranot pred 14 vekovi go dade reshenieto "O sledbenici na knigata (hristijani evrei) dojdete da se sobereme okolu zborot nam i vam zaednicki: nikogo osven Bog da ne obozuvame i nikogo da ne Mu zdruzuvame! Pa ako onie ne prifatat, vie recite, "Bidite svedoci deka sme nie Muslimani!"
Vaka zboruva za vas k*ranot.
A toa shto ti kazuva Makedon, oko za oko zab za zab, e toa ne e vadenje na zbor od kontekst, tuku vadenje na zbor od recenica, koja prodolzuva vaka:... A na onoj koj od odmazdata ke odstapi, toa kemu bide kako iskupnina za negovite grevovi!... Znaci posle seto toa koe za Makedon e neodstapliv zakon po koj ziveat Muslimanite, a kzimu deka ne e taka!!! deka sepak pokraj dozvolenata odmazda Allah ni preporacuva milost, i oprost! No ete Makedon i nekoi kako nego cel zivot ke ne gledaat popreku, samo zaradi shto ne fatile k*ran u raka!

-------------
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!

Постирано од: connected
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 13:35
па затоа сме тука, да ги надминеме недоразбирањата
а тоа се прави единствено преку конструктивен разговор исполнет со најдобри намери
се надевам дека Македон-Филип ќе те разбере среќа

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 13:38

taka e....

Prasav, sto znaci za vas nametnuvanje na mislenje?

-------------
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 14:34
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

Vo red de Kiko, sekako deka temava ti e od milostiv karakter, i sekako deka ke dobisesh pruzena raka od nas, a ke ja dobiesh vo celost koga ke ispocituvash, i slozish so recenicata koja stoi pod sekoi post od Daija, a dodeka nie se raspravame k*ranot pred 14 vekovi go dade reshenieto "O sledbenici na knigata (hristijani evrei) dojdete da se sobereme okolu zborot nam i vam zaednicki: nikogo osven Bog da ne obozuvame i nikogo da ne Mu zdruzuvame! Pa ako onie ne prifatat, vie recite, "Bidite svedoci deka sme nie Muslimani!"
A toa shto ti kazuva Makedon, oko za oko zab za zab, e toa ne e vadenje na zbor od kontekst, tuku vadenje na zbor od recenica, koja prodolzuva vaka:... A na onoj koj od odmazdata ke odstapi, toa kemu bide kako iskupnina za negovite grevovi!... Znaci posle seto toa koe za Makedon e neodstapliv zakon po koj ziveat Muslimanite, a kzimu deka ne e taka!!! deka sepak pokraj dozvolenata odmazda Allah ni preporacuva milost, i oprost! No ete Makedon i nekoi kako nego cel zivot ke ne gledaat popreku, samo zaradi shto ne fatile k*ran u raka!

Стварно секој од нас го обожува Бог..Ама и вие мора да сватите дека и ние си имаме Свој како вие што си имате Ваш Бог!!Што треба да значи сега ова??Да станам муслиман??КикоМС не сваќа...??

-------------

Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 14:42

Стварно секој од нас го обожува Бог..Ама и вие мора да сватите дека и ние си имаме Свој како вие што си имате Ваш Бог!!Што треба да значи сега ова??Да станам муслиман??

Toa bi ti bilo najpametno ama aj ti si znaes...голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 14:54
Јас постапувам човечки,khaleefah твоите коментари се полни со омраза искрено!!Нема да го прифатам Исламот,зошто сум УБЕДЕН во мојот Бог!!Продолжи си со отровните стрелки, и на темата што е за меѓурелигиско помирување сеј раздор!!

-------------

Постирано од: efendija
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 15:04
Ajde ludje,posto bev jas prozvan od KikoMC,eve i jas da se javam da ne ostanam nikomu dolzen.
KikoMC ja prifacam tvojata ponudena raka za medjusebno prostuvanje na nanesenite navredi,no,edno moras da sfatis:Se dodeka BLAGORODNA ce navleguva vo temive i ce napadja na nejziniot svojstven nacin BEZ PARDON,se dotogas ce ima kontra replika od moja strana.Zatoa,ova e apel i do blagorodna da prestane na vakov nacin da ne napadja(za dokaz proverete gi kompletno nejzinite postovi,i ce se uverite),sosema namesto e NEKOJ DA POSTAVI PRASANJE I DA DADE KOMENTAR PO ISTOTO PRASANJE,NO,NE E NA MESTO DA SE NAPADJA MUHAMMED A.S.,ALLAH DZ.S.,I OSTANATITE ISLAMSKI VREDNOSTI,toa vie go pravite,a nie ne.NEKA KAZE NEKOJ OD VAS KOJ MUSLIMAN GO NAPADNAL ISUSA? KOJ MUSLIMAN ATAKUVAL NA MARIJA? N I K O J ! Znaci nie vnimavame na nekoi raboti,nam so Islamot nie zabraneto da zboruvame protiv ISA,protiv negovata majka i sl.Ti kikoMC,koga jas reagirav na nekolku posta od Blagorodna,me narece i gresnik,i sotonin sledbenik,go iznapadja nasiot Pejgamber a.s.,i se po red!I sto ocekuvase?Da ti ponudam lokum?Ili da ti podadam raka? Ne drugarce,nikogas nema da dobies moja raka dodeka atakuvas vrz licnosta na mojot primer vo zivotot MUHAMMED A.S.!Edno zapameti: NE E ISTO DA SE NAPADJA NEKOJ UCENIK ISUSOV PORADI NEKOI PROMENI KOI GI VMETNAL VO BIBLIJATA,I DA SE NAPADJA SAMIOT ISUS,ILI MUHAMMED A.S.,tuka ima golema razlika,zatoa i vie vo idnina vnimavajte kako gi koristite Islamskite svetosti. Ako prodolzete vo takov konstruktiven pravec togas,sekako KE JA IMATE MOJATA PODADENA RAKA!

-------------
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"

Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 15:09

Јас постапувам човечки,khaleefah твоите коментари се полни со омраза искрено!!Нема да го прифатам Исламот,зошто сум УБЕДЕН во мојот Бог!!Продолжи си со отровните стрелки, и на темата што е за меѓурелигиско помирување сеј раздор!!

Kazi vo koj post seam omraza? Zasto sekogas tolku krivo gledate na nas
muslimanite? Btw.. Jas samo ti rekov sto ti e najpametno a  tvoe  e  dali
ke si prifatis.Toa bese sovet koj jas smetam e pameten. Ako ne ti se  sviga odbi be brat. So tvojot Islam Allah nitu pobogat nitu posiromav.
Svati ednas... големо%20гушкање

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 15:34
Во ред ќе беше јас да ти речам,најпаметно ти е да одиш во Црква покрсти се??И ти немаше да се навредиш??Немој и ти да кажуваш сега, и да правиш раздор

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 16:47

Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Стварно секој од нас го обожува Бог..Ама и вие мора да сватите дека и ние си имаме Свој како вие што си имате Ваш Бог!!Што треба да значи сега ова??Да станам муслиман??

Toa bi ti bilo najpametno ama aj ti si znaes...

Tuka nema nisto navreduvacki za tebe, tuku naprotiv, za nas!!!

Nie ne veruvame deka sekoj si ima svoj bog ili bozestvo, toa se lazni paganstini! Nie, muslimanite veruvame deka ima eden Bog, Sozdatel i Gospodar na site lugje.

Sepak, ako se navredil covekot, izvini mu se!!!

Vtoro, iako nikade nema prvo, go znaes li cuvstvoto da bides musliman?

Si prasal li nekogo?!!!

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 17:13
Сум прашал, и сам пишав дека еден од најдобрите другари ми е со муслиманска вероисповест, и не само со него, туку и со татко му имам праено муабет, и тој е голем верник на Алах!!

Ок..И ние веруваме дека има еден Бог Исус, вие дека еден е Создател Алах...Јас не верувам во Алах, ама никаде не сум ти рекол дека не те почитувам во тоа што ти веруваш!!

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 17:33
A ti znaes li koj e Allah?

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 17:37
Originally posted by efendija efendija напиша:

Ajde ludje,posto bev jas prozvan od KikoMC,eve i jas da se javam da ne ostanam nikomu dolzen.
KikoMC ja prifacam tvojata ponudena raka za medjusebno prostuvanje na nanesenite navredi,no,edno moras da sfatis:Se dodeka BLAGORODNA ce navleguva vo temive i ce napadja na nejziniot svojstven nacin BEZ PARDON,se dotogas ce ima kontra replika od moja strana.Zatoa,ova e apel i do blagorodna da prestane na vakov nacin da ne napadja(za dokaz proverete gi kompletno nejzinite postovi,i ce se uverite),sosema namesto e NEKOJ DA POSTAVI PRASANJE I DA DADE KOMENTAR PO ISTOTO PRASANJE,NO,NE E NA MESTO DA SE NAPADJA MUHAMMED A.S.,ALLAH DZ.S.,I OSTANATITE ISLAMSKI VREDNOSTI,toa vie go pravite,a nie ne.NEKA KAZE NEKOJ OD VAS KOJ MUSLIMAN GO NAPADNAL ISUSA? KOJ MUSLIMAN ATAKUVAL NA MARIJA? N I K O J ! Znaci nie vnimavame na nekoi raboti,nam so Islamot nie zabraneto da zboruvame protiv ISA,protiv negovata majka i sl.Ti kikoMC,koga jas reagirav na nekolku posta od Blagorodna,me narece i gresnik,i sotonin sledbenik,go iznapadja nasiot Pejgamber a.s.,i se po red!I sto ocekuvase?Da ti ponudam lokum?Ili da ti podadam raka? Ne drugarce,nikogas nema da dobies moja raka dodeka atakuvas vrz licnosta na mojot primer vo zivotot MUHAMMED A.S.!Edno zapameti: NE E ISTO DA SE NAPADJA NEKOJ UCENIK ISUSOV PORADI NEKOI PROMENI KOI GI VMETNAL VO BIBLIJATA,I DA SE NAPADJA SAMIOT ISUS,ILI MUHAMMED A.S.,tuka ima golema razlika,zatoa i vie vo idnina vnimavajte kako gi koristite Islamskite svetosti. Ako prodolzete vo takov konstruktiven pravec togas,sekako KE JA IMATE MOJATA PODADENA RAKA!

Jas ovde za site napishav da nema megjusebni navredi!!I za muslimani i za hristijani..Pokje nema navreduvanje od moja strana ne grizi se ama toa go ochekuvam i od vasha strana!!!

-------------

Постирано од: connected
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 17:45
а да ви ги префрлам постовите во  МЕРА СПОРЕД МЕРА?
гледам на таму ве носи дискусијата?  среќа

-------------

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 18:02

И при самиот обид некој да ја смири работава ти Даија упорно се обидуваш да одржаваш провокација. Сакаш да кажеш дека ти си навреден дека ти си добар и т.н. ама не припазуваш што пишуваш па што ти претставува ова погоре дека имаш само еден бог во твојата религија која те учела дека не постои друга религија и нејзин бог е па со самото тоа бе друже ти ја негираш мојата и сите останати религии и само за твоја информација бидејки гледам дека си во голема заблида и паганството да постои и тоа би било една религија бидејки по ниеден закон не е забрането во светот на демократијата да го изразиш своето чувство во било која религија а ти сето тоа го негираш. Со самото твое негиорање поттикнуваш раздот ти и останатите како тебе и не зборам за муслиманите туку стриктно за вас 2ца-3ца па не ја мешај целата твоја религија бидејки за твоите гревови нема да одговара никој од твојата религија. И те молам да прекинеш со муслиманизирање на форумов бидејки не си ти тој што исламизира/муслиманизира (како сакаш) има кој тоа да го прави.
Едноставни прашања ви поставував а вие ми одговарате со муслиманизирање демек вашата вера е најдобра , епа не е така туку вашата за вас нашата за нас и нека си остане така тоа ке се реши во 2012год.

Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 19:23
Jas kako prvo ne sum musliman pa da go muslimaniziram forumov!!Da ne e greshka citiranoto??

-------------

Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 22:46

Јас лично рака подавам, но се некако мислам дека овде има и прстокршачи, па полека се повлекувам.

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Постирано од: blagorodna
Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 09:27
Ja podaam raka-ama nekoj mi frlet rakavica za dvoboj.

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 10:46
Originally posted by blagorodna blagorodna напиша:

Ja podaam raka-ama nekoj mi frlet rakavica za dvoboj.

ЉУБИ ГО БЛИЖНИОТ СВОЈ.

-------------

Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 14:51
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

А зошто се држите до првиот дел од реченицата (одмаздата) а го занемарувате вториот (простувањето)

-------------
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ

Постирано од: Sahih Bukhari
Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 18:32
Vrz osnova na shto, go donesuvash ovoj zaklucok deka nie se drzime samo na prviot del???

Vaka mislam najiskreno ke ti odgovoram: odmazdata e edna rabota koja ne bi mu ja posakal na nikoj covek na svetov, no fakt e deka mozno e da dojdeme do situacija kade na pr. Eve ke kazeme deka po cista slucajnost nekoj huligan ja siluva sestrati, majkati....,i na kraj ja ubiva, i....?
Kaku bi postapil/la ti???   No zemi vo predvid deka i sudot e k*rumpiran

I mislam deka kaj nas vo Mak. e vsadena taa misla, no kolku se praktikuva .... kaj mene vo moeto mesto imashe 3 slucaevi kade deca edno od 4, i edno od 5 godishna vozras bea pregazeni so auto, i roditelite im oprostija, Tretiot slucaj tatkoto na eden drugar mu go ubija nesakaeki, ili namerno ne e utvrdeno, No sekako deka policiata go zatvori toj covek, no sinot na ubieniot go oslobodi, i rece deka zatvoranjeto na ubiecit na tatkomi, nema da go vrati tatkomi nazat, so shto jas licno nebi se slozil, sekoj ubiec treba da ja odsluzi kaznata za negovoto storeno delo.

Poveli tvoe mislenje?

-------------
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 20:17

Jas kako prvo ne sum musliman pa da go muslimaniziram forumov!!Da ne e greshka citiranoto??

Извини незнам како испаднало така.
Наменето е за Даија

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 20:21
А зашто во 90% од случаите се извршени одмазди кои и не завршуваат туку после па другиве се одмаздуваат и т.н.

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 20:39

А зашто во 90% од случаите се извршени одмазди кои и не завршуваат туку после па другиве се одмаздуваат и т.н.

Imas li argument za ova sto go kazuvas,bas bi sakal da slusnam!
I dobro bi bilo uste ednas da go preprocitas postot na brat Buhari,mislam deka od prva raka go prokomentira.

-------------

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 20:48
Неговиот пост си е во ред меѓутоа аргументите се од вести и тоа двајца мртви и две жени во критична состојба во 101 на семафор пресретнати изречетани....... крвна одмазда бидејки пред 1 год убиениот во одбрана го убил ит.н. и куп други случаеви со ова бегаме од темава.

Еве ке подадам рака ако продолжите со вакви постови каде на било која тема ке можам да ве пражам и да ме прашате и да разговараме како луѓе ако сакате.

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 20:50

Неговиот пост си е во ред меѓутоа аргументите се од вести и тоа двајца мртви и две жени во критична состојба во 101 на семафор пресретнати изречетани....... крвна одмазда бидејки пред 1 год убиениот во одбрана го убил ит.н. и куп други случаеви со ова бегаме од темава.

Еве ке подадам рака ако продолжите со вакви постови каде на било која тема ке можам да ве пражам и да ме прашате и да разговараме како луѓе ако сакате.

Ok.sosema namesto,navistina redno e da diskutirame na toj nacin.Ovde Filipe apsolutno se soglasuvam so tebe!
Mozes da go postavis prvoto prasanje?

-------------

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 20:53
Моментално немам па би можеле да дискутираме на било која тема ама не на ПОДАДЕНА РАКА бидејки веке немам што да кажам за неа.

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 20:55
OK.Na bilo koja tema postavi prasanje,ce diskutirame bez nikakov problem.

-------------

Постирано од: mudzahid
Датум на внесување: 07.Јануари.2008 во 09:06
Navistina e ubavo koga se ima razbiranje megu sebe.

Датум на внесување: 07.Јануари.2008 во 10:38

И при самиот обид некој да ја смири работава ти Даија упорно се обидуваш да одржаваш провокација. Сакаш да кажеш дека ти си навреден дека ти си добар и т.н. ама не припазуваш што пишуваш па што ти претставува ова погоре дека имаш само еден бог во твојата религија која те учела дека не постои друга религија и нејзин бог е па со самото тоа бе друже ти ја негираш мојата и сите останати религии и само за твоја информација бидејки гледам дека си во голема заблида и паганството да постои и тоа би било една религија бидејки по ниеден закон не е забрането во светот на демократијата да го изразиш своето чувство во било која религија а ти сето тоа го негираш. Со самото твое негиорање поттикнуваш раздот ти и останатите како тебе и не зборам за муслиманите туку стриктно за вас 2ца-3ца па не ја мешај целата твоја религија бидејки за твоите гревови нема да одговара никој од твојата религија. И те молам да прекинеш со муслиманизирање на форумов бидејки не си ти тој што исламизира/муслиманизира (како сакаш) има кој тоа да го прави.
Едноставни прашања ви поставував а вие ми одговарате со муслиманизирање демек вашата вера е најдобра , епа не е така туку вашата за вас нашата за нас и нека си остане така тоа ке се реши во 2012год.
Ne mozam da se iznacudam na plitkosta na zborovive tvoi!!??

Znaj, jas ne zboruvam od moj pamet, ami od islamskite dela koi gi citami crpam znaenje.

Sto se odnesuva do negiranjeto na vistinitosta na sekoja religija ili vera osven islamot, znaj deka mojot odgovor sekogas bil i sekogas kje bide - DA!!!

Islamot e edinstvenata priznata i vistinita vera kaj Boga Koj e eden i pokraj Koj drugi vistiniti bozestva dostojni za obozuvanje nema!

Ova e nesto sto sekoj musliman go znae. Ova e tolkuvanjeto na sehadetot, na zborovite so koi se stanuva musliman.

Bilo toa provokacija ili ne, ic ne mi e gajle, ti i onaka nisto ne sfakjas.

A tolerancija kon lugjeto so druga vera, nacija i sl. sekako deka ima i postoi...

-------------

Датум на внесување: 07.Јануари.2008 во 10:41

Da ne veruvas vo Allah, znaci da ne veruvas vo Boga!

-------------

Датум на внесување: 07.Јануари.2008 во 11:00
ДЕНЕС СЕ ПРОШТЕВА, ДЕНОТ Е ТАКОВ.
ЉУБИ ГО БЛИЖНИОТ СВОЈ.
НА ДРУГИОТ НЕ МУ НАНЕСУВАЈ ЗЛО.

-------------

Датум на внесување: 07.Јануари.2008 во 14:25

A jas mislev deka zapovedite vi se za sekoj den!

-------------

Датум на внесување: 08.Јануари.2008 во 22:17
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

И при самиот обид некој да ја смири работава ти Даија упорно се обидуваш да одржаваш провокација. Сакаш да кажеш дека ти си навреден дека ти си добар и т.н. ама не припазуваш што пишуваш па што ти претставува ова погоре дека имаш само еден бог во твојата религија која те учела дека не постои друга религија и нејзин бог е па со самото тоа бе друже ти ја негираш мојата и сите останати религии и само за твоја информација бидејки гледам дека си во голема заблида и паганството да постои и тоа би било една религија бидејки по ниеден закон не е забрането во светот на демократијата да го изразиш своето чувство во било која религија а ти сето тоа го негираш. Со самото твое негиорање поттикнуваш раздот ти и останатите како тебе и не зборам за муслиманите туку стриктно за вас 2ца-3ца па не ја мешај целата твоја религија бидејки за твоите гревови нема да одговара никој од твојата религија. И те молам да прекинеш со муслиманизирање на форумов бидејки не си ти тој што исламизира/муслиманизира (како сакаш) има кој тоа да го прави. Едноставни прашања ви поставував а вие ми одговарате со муслиманизирање демек вашата вера е најдобра , епа не е така туку вашата за вас нашата за нас и нека си остане така тоа ке се реши во 2012год.

Ne mozam da se iznacudam na plitkosta na zborovive tvoi!!??

Znaj, jas ne zboruvam od moj pamet, ami od islamskite dela koi gi citami crpam znaenje.

Sto se odnesuva do negiranjeto na vistinitosta na sekoja religija ili vera osven islamot, znaj deka mojot odgovor sekogas bil i sekogas kje bide - DA!!!

Islamot e edinstvenata priznata i vistinita vera kaj Boga Koj e eden i pokraj Koj drugi vistiniti bozestva dostojni za obozuvanje nema!

Ova e nesto sto sekoj musliman go znae. Ova e tolkuvanjeto na sehadetot, na zborovite so koi se stanuva musliman.

Bilo toa provokacija ili ne, ic ne mi e gajle, ti i onaka nisto ne sfakjas.

A tolerancija kon lugjeto so druga vera, nacija i sl. sekako deka ima i postoi...

Во ред , зачувај си го тоа за себе и се ке биде ок.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk