|
ХРИСТИЈАНСТВО И ИСЛАМ-ДОПИРНИ ТОЧКИ? |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | ||||||||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
moze i tebe treba da te izbrise nekade!!!
|
||||||||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||||||||
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
mudrosta ne e bukvalno da se svajkaat stvarite kazani vo religiite pa zatoa toj sto moze da gi svati toj go uziva nivniot blagodet
a jas bev jasen deka nivnata cel svesta vo covekot da ja oformata da e takva da moze da se prilagodi vo sredinata kade sto ziveat vo niedna religija ne pisuva da se pravat losi raboti odnosno celta na site religii e kako da go naucat covekot kako da gi izbegnuvat neuspesite .............
a ti izgleda razlika mozes da pronajdes samo vo toa deka pri pisuvajneto na edna se upotrebile odreden broj tocki i zapirki a kaj druga drug broj na tocki i zapirki
pa ti gospodine ako gi gledas takvite nevazni raboti nikogas nema da naucis vo osnova sto pretstavuvaat religiite
a so jazikot na informaticarite toa zvuci vaka ona sto kaj kompjuterot e instalirajne na windows toa kaj covekot pretstavuva izucuvajne religija
mislam mozes da ja svatis sustinata na izlagajnevo
|
||||||||
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
||||||||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Batka, nemoram niti da komentiram, poveke od jasno e shto mislam i pishuva jas a shto ti.
Sekoj so zdrav razum ke vidi deka sme na razlicno nivo, jas zboruvam i pishuvam za detali, koi se mnogu bitni, a ti ushte se zamarash so povrshinski raboti, koi ete ti sozdale slika vo tvojata glava deka site religii se isti. Nejse, neka nete navraduvaat moite postovi, ako se potdrudih da ja procitash vo celost temava religija, ke svatish deka site nie ovde raspravame za detali, povsrshno gledanje na rabotite ne dolikuva na luge od nash rang. |
||||||||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||||||||
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
На Исус
Нема граници твојата омраза
НА ИСУС ЗОШТО ТОЈ Е ЕДИНСТВЕНИОТ БОГ!!
Нема никакви допирни точки бидејќи нема ДРУГ Бог освен Исус!!Павле е само апостол!!
И тхе енд |
||||||||
|
||||||||
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
ОВА ТИ Е НАЈПАМЕТНИОТ ПОСТ ШТО ГО ИМАШ ДАДЕНО ВО ДОСЕГАШНИОВ ПРЕСТОЈ НА ФОРУМОТ!!БРАВО, НАПРЕДОК Е ТОА!! |
||||||||
|
||||||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
AMA JAS SEUSTE GO CEKAM TVOJOT NAPREDOK! |
||||||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||||||
KikoMC
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Јас мојот го направив оддамна, ама некогаш ќе ќе неможиш да издржиш па пак ќе навалиш, со безполезните објаснувања за тоа колку и кој е во право..Think man..Оди напред, наместо да се враќаш назад!! Изменето од connected - 05.Јануари.2008 во 00:59 |
||||||||
|
||||||||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Нема ќар од овие ефтини филмаџии и нивните линк реклами.
|
||||||||
KikoMC
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Другарче, прецизирај за кого го мислиш ова!! |
||||||||
|
||||||||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Па другарче со тие шо се расправаш.
|
||||||||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Originally posted by DAIJA Исусовото... A ne terminot koj go koristat Grozdanov i kompanija? Originally posted by DAIJA Ucenjeto na Isus ili na pavle?
Originally posted by DAIJA
kade te pogodiv sto ti izgleda kako omraza? Originally posted by DAIJA
Isus ne tvrdi deka e bozestvo, tuka lezi iskrivuvanjeto na pavle!!! Originally posted by DAIJA Не сме ние блиски до Исламот, Исламот има користено Христијански работи! Da imase koristeno paganstini od hristijanstvoto, nemase da bide ona sto e sega-KRISTALNO CIST MONOTEIZAM!!! Originally posted by DAIJA Еден единствен е ИСУС, ЕДИНСТВЕН ГОСПОДАР НА ЗЕМЈАТА, ВОДАТА И НЕБОТО!! DA? A sto kje mu prais otecot ili pak na duhot? Ete uste Originally posted by DAIJA
Ova ne bi go komentiral, sam si zboruvas jasno za paganstinata…. Originally posted by DAIJA Види ги чудата на Мојсеј,водата и слично..Каде гледаш Мухамед да направи пат со водата?? Mojsej se ozenil I imal deca, isto kako I Muhammed, sto nema slicnosti so Isus koj ne si ja dovrsil misijata. Mojsej umrel na zemjava Isto kako I Muhammed, a Isus bil vozdignat pred negovata smrt. Ova ti se, dete, tri osnovni slicnosti, a ima Tri razliki: Kako prvo,Isus ne e slicen na Mojsije,zatoa sto spored vas Isus e bog a Mojsije ne bil. DALI 2.Isus,spored vas,umrel za otkup na coveckite grevovi no Mojsije nemal potreba da se maci za grevovite na narodot. DALI 3.Isus bil vo pekolot na 3 dena,Mojsie nemal potreba tamu da odi. DALI No,ova ne e celata vistina vo prorocanstvoto,ovie se raboti na uveruvanje,na koe i decata mozes da gi uveris. Tatko i Majka. 1.Mojsije imal tatko i majka i Muhammed a.s isto taka imal tatko i majka,no Isus imal samo majka a ne i tatko covek. DALI 2.Mojsije i Muhammed se rodile na normalen,priroden nacin tj. od fizikalna vrska pomegju covek i zena.Isus e stvoren so posebno cudo. DALI 3.Mojsije i Muhammed bile ozeneti i imale deca.No Isus nemal zena nitu deca. DALI E TAKA ? 4. Dvajcata... i Mojsije i Muhammed,umrele so prirodna smrt,a po hristijanski izvori Isus e ubien nasilno. DALI 5.Mojsije i Muhammed se zakopani vo zemja a spored vas Isus se odmara na neboto. DALI "PODIGNUCU IM PROROKA IZMEU NJIHOVE SABRACE, KAO STO SI TI...." Naglasokot e "Izmedju njihove sabrace." Mojsije i negoviot narod ovde se nasloveni kako rasen entitet,a kako takvi nivnite "sabrace" se bez somnenie Arapite. Vidite,svetata biblija zboruva za Ibrahim a.s (Abraham) kako Bozji prijatel. Ibrahim imal dve zeni-Sara i Hadzera. Hadzera (hagara) mu rodila na Ibrahim sin-negoviot prvenec. "...A Abram (11) SINU STO MU GA RODI HAGARA NADJENU IME JISMAEL." (Ismail, alejhisselam)" (Postanak, 16:15) "Uzme zatim Abraham SVOGA SINA, Jismaela..." (Postanak, 17:23) "A NJEGOVU SINU Jismaelu bijase trinaest godina kad ga obreza." (Postanak, 17:25) Se do dobata od 13 godini Ismail a.s bil EDINSTVEN sin,seme Ibrahimovo.Bog mu podaruva na na Ibrahim a.s drugi sin so SARA po ime Isak a.s (Ishak) koi bil mnogu pomlad od negoviot brat Ismail a.s. ARAPI I EVREI. Ako Ismail i Isak se sinovi na "...I STAVICU SVOJE RIJEcI U NJEGOVA USTA..." Sto znaci da se stavat moite zborovi vo necija usta ? Koga bi ve ucel jas Arapski jazik koj vam ne vi e poznat i ako vi velam da gi povtoruvate zborovite odkako ke gi izgovoram jas na primer: Kul huvallahu ehad.Allahus-Samed.lem jelid ve lem juled,ve lem jekun lehu kufuven ehad. Neli na ovoj nacin bi gi stavil moite zborovi vo vasata usta ? OVDEKA PATEM I ZA ONIE KOI NE JA ZNAAT ISTORIJATA KAKO NASTANAL ISLAMOT. Istorijata ni kazuva deka Muhammed a.s imal 40 godini. Bil vo pesterata,tri milji severno od gradot Mekka.Toa bila 27 nok od Muslimanskiot verski praznik ramazan.Vo pesterata melekot Dzibril mu naredil na negoviot majcin jazik: "IKRE"-Sto znaci "UCI" ili "CITAJ" ili "PROGLASI" ili "RECITIRAJ" Muhammed a.s preplasen i vo svojata zbunetost odgovoril: "Me ene bi kari'in." Sto znaci: "Ja ne znam da citam!" Melekot mu nareduva po drug pat.So isti rezultat. Da prodolzam so drugo prorocanstvo. I vaka da mi objasnis i ti so dokaz i argument. Muhammedovoto Iskustvo vo pesterata Hira,poznata kako Dzebelun-nur - Planina na Svetlosta,i negovoto reagiranje na prvata objava,tocno go Ispolnuva drugoto Biblisko prorocanstvo: "ILI KAO KNJIGA KOJA SE DAJE cO-VJEKU KOJI JE NEPISMEN, GOVORECI: cITAJ OVO, JA TE MOLIM, A ON ODGOVORI: JA NISAM UcEN" Ili po hrvatski prevod na biblija: A dade li se kome ko ne zna citati govoreci: "citaj to!" - On ce odvratiti: "Ne znam citati." (Izaija 29:12) Treba da zaprimetime deka nemalo Arapska biblija vo sestiot vek po hristijanska era,koga Muhammed s.a.w.s propoveduval. Osven toa,toj bil nepismen,neobrazovan. Nitui edno covecko bitie nego poducilo.Nego go ucel STVORITELOT. Ve ma jentiku 'anil-heva. 3. On ne govori po hiru svome- in huve illa vahjun juha. 4. to je samo Objava koja mu se obznanjuje, 'allemehu sedidul-kuva. 5. uci ga jedan ogromne snage." (casni k*r'an 53: 3-5) Uste edno prorocanstvo: "A ne bude li tko poslusao mojih rijeci, sto ih prorok bude govorio u moje ime, taj ce odgovarati predamnom." Zarem ne ve plasi ova strasna opomena. TAJ CE ODGOVARATI PRED MNOM. Allah znael deka ke ima luge,koi lesnoumno ke go izmenat noviot zavet (evangelieto) pa mudro se posluzil i vo stariot zavet. Otvori bilo koe Qur'anska sura (poglavje) od Qur'anot. Sekoe pocnuva so zborovite: "Bismillahir Rahmanir Rahim" "Vo imeto na Boga,Milostiviot,Somilosen" " ... MOJIH RIJEcI, STO IH PROROK BUDE GOVORIO U MOJE IME." Vo cie ime se molat Hristijanite: Vo imeto na otecot,sinot i s.duh.Vo imeto na trojca. IMA LI NEKOJ STO MOZE NA DRUG DA IM GI PREPISE GORNITE CITATI (PROROCANSTVA) ?? SIMEON ??? Na kogo se odnesuva ova: "POZNACETE IH PO NJIHOVIM RODOVIMA. ZAR SE S TRNJA BERE GROZDJE, ILI Ova: "Ako me volite drzat cete se mojih naredbi, a ja cu se moliti Ocu i On ce vam dati drugog Utjesitelja koji ce biti s vama zauvijek." (14:15-16). Ova: "Ali Utjesitelj, koji je duh istine, koga ce Otac poslati u moje ime, potsjetit ce vas svemu sto sam vam govorio" (14:26). Ova: "Kad vam on, duh istine dodje, vodit ce vas prema potpunoj istini, posto on ne govori od sebe, nego govori ono sto cuje, i reci ce vam o stvarima koje tek trebaju da dodju.'(16:13). Na kogo se odnesuvaat ovie citati ? |
||||||||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||||||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
E ova vece e definitivno naucen pristap.Bravo brate Daija,Allah da te nagradi za tvojata trpelivost vo izlaganjeto na ovie dokazi.
Apel do hristijanite:Eve na kakov nacin treba da se vodi replika,zatoa sega dobro promislete sto ce mu odgovorite na Daija,ve molam toa da bide replika so dokazi(ako gi imate),a vo nikoj slucaj ne posegnuvajte po navredi i povrsno komentiranje.Vodete konstruktivni i argumentirani debati. |
||||||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||||||
KikoMC
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Епа ете тука сам си кажваш..Не морам да објаснувам ама баш ништо во твојот понатамошен пост..Како можи да се роди дете без татко??Чудно е тоа нели???САМО ОД МАЈКА!!Значи само со тоа се докажува КОЈ Е БОГ!!Не треба повеќе ништо да докажувам , сам докажа дека Исус е ЧУДО, дека се родил без татко??Ако, ќе речеш пејгамери се со Мухамед, а како се родил тој со татко и со мајка??И Исус така ќе беше роден!!Стварно, Исус дури беше жив не рече дека е тој Самиот Бог!!Ама со воскресението ни докажа Кој е и Што е!!Пишуваш дека Исус бил ВОЗДИГНАТ пред својата смрт!!ЗАРЕМ ТРЕБА ПОГОЛЕМ ДОКАЗ КОЈ БИЛ ИСУС???Сам пиша... |
||||||||
|
||||||||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
A Bog veli vo Ku ranot: A primerot na Isus e ist so primerot na Adam. Koga Toj kje rece: Bidi! - toa biva!
Zatoa ne se zaletuvaj!
Isus bil vozdignat na neboto kaj Boga pred negovata smrt, sto znaci deka e ziv i ne umrel nikogas, a kamo li pa stanal bog!
Toj ne e umrel! A?
Bil covek, jadel, piel, spiel, odel vo wc, se molel.... komu? Sebe si?
|
||||||||
|
||||||||
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |