IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ХРИСТИЈАНСТВО И ИСЛАМ-ДОПИРНИ ТОЧКИ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ХРИСТИЈАНСТВО И ИСЛАМ-ДОПИРНИ ТОЧКИ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
Автор
Порака
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 14:29
moze i tebe treba da te izbrise nekade!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
R-C-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај R-C-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 18:28
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

E de, bravo kako odgovori....
Kako moze site religii da ucat edno isto???

Islamot uci dase veruva vo eden edinstven Bog, da se rabotat dobri dela, za da se zasluzi raj, i ushte edno cudo na pravila za dobar moral, i cesen covek itn.

Hristijanstvoto uci da se veruva vo svetoto Trojstvo, shto znaci e sosem razlicno od monoteizmot, i za da se zasluzi raj treba da se veruva deka "Isus umrel na krstot" za grevovite na lugevo! No ne i site Hristijani, ali pogolemiot dl veruva vo ova.

Hindusite veruvaat vo Krishna, Bog-covek, sveti zivotni im se slonovi, kravi i neznam ushte shto, sveshtenicite se sosom goli, taka da se gledaat polovite organi

Budizmot, veruva vo sovsrhenstvo na teloto, i vo reinkarnacija na dushata....

I dali seto ova e Isto????
Vi se molam ako ste reshile nekogo da sovetuvate ili ako ocekuvate nekoj da se voodushevi od vashiot post, potrudetese vo najmala mera da bide barem malku blisku do vistinata, i do zdraviot covecki razum!

mudrosta  ne  e  bukvalno  da  se  svajkaat stvarite  kazani  vo  religiite  pa  zatoa  toj  sto  moze  da  gi  svati   toj  go  uziva  nivniot  blagodet  
    a  jas  bev  jasen   deka  nivnata   cel   svesta  vo  covekot  da  ja  oformata  da  e  takva  da  moze  da  se  prilagodi  vo  sredinata  kade  sto  ziveat    vo  niedna  religija  ne  pisuva  da  se  pravat  losi  raboti  odnosno  celta  na  site  religii  e  kako  da  go  naucat  covekot  kako  da  gi  izbegnuvat  neuspesite  .............

a  ti  izgleda  razlika  mozes  da  pronajdes  samo  vo  toa  deka  pri  pisuvajneto  na  edna  se  upotrebile  odreden  broj  tocki  i  zapirki  a  kaj  druga  drug  broj  na  tocki  i  zapirki  
  pa  ti  gospodine  ako  gi  gledas  takvite  nevazni  raboti   nikogas  nema  da  naucis  vo  osnova  sto  pretstavuvaat  religiite 

a  so  jazikot  na  informaticarite  toa  zvuci  vaka  ona  sto  kaj  kompjuterot   e  instalirajne   na  windows   toa  kaj  covekot  pretstavuva  izucuvajne  religija 
     mislam  mozes  da  ja  svatis  sustinata  na  izlagajnevo
M O J O T    I Z B O R    E    I S L A M    N E K A    E    I     V A S
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 18:44
Batka, nemoram niti da komentiram, poveke od jasno e shto mislam i pishuva jas a shto ti.

Sekoj so zdrav razum ke vidi deka sme na razlicno nivo, jas zboruvam i pishuvam za detali, koi se mnogu bitni, a ti ushte se zamarash so povrshinski raboti, koi ete ti sozdale slika vo tvojata glava deka site religii se isti.

Nejse, neka nete navraduvaat moite postovi, ako se potdrudih da ja procitash vo celost temava religija, ke svatish deka site nie ovde raspravame za detali, povsrshno gledanje na rabotite ne dolikuva na luge od nash rang.
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
KikoMC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 19:58
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Sto e za tebe izvornoto hristijanstvo?
Исусовото...

Ucenjeto na Isus ili na pavle?

На Исус

Ili ona sto te naucil prof. Grozdanov, ili sin mu da ne go spomnuvam?

Нема граници твојата омраза

Ucenjata na site Pratenici, pa i na Isus i Muhammed, se od eden izvor, Bog!

НА ИСУС ЗОШТО ТОЈ Е ЕДИНСТВЕНИОТ БОГ!!

Koga povekje bi go slusale Boga, pa Isusa, a pomalce pavle i kompanija, bi bile poblisku do Islamot.
Не сме ние блиски до Исламот, Исламот има користено Христијански работи!

Islamot striktno i bezkompromisno nareduva monoteizam, za razlika od vaseto izvrteno i nedokazano trojstvo, krstovi i sliki....
Еден единствен е ИСУС, ЕДИНСТВЕН ГОСПОДАР НА ЗЕМЈАТА, ВОДАТА И НЕБОТО!!

Dopirnite tocki se sveduvaat na izvorot Bog, i na interpretatorite Isus i Muhammed, a ne pavle.

Нема никакви допирни точки бидејќи нема ДРУГ Бог освен Исус!!Павле е само апостол!!

A da ne zboruvam za dopirnite tocki na Mojsej so Muhammed!!!
Види ги чудата на Мојсеј,водата и слично..Каде гледаш Мухамед да направи пат со водата??

И тхе енд
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 20:02
Originally posted by vd vd напиша:

среќаБраќа , да оставиме Христијаните да покажат колку се благородни и добри, барем овие на форумов . . . да апстинираме со коментари, да не ги расипуваме темите, да не одиме надвор од тема. . . Оставете . . . нека се покажат, нека бидат нивните коментари тие кои ќе бидат избришани.

ОВА ТИ Е НАЈПАМЕТНИОТ ПОСТ ШТО ГО ИМАШ ДАДЕНО ВО ДОСЕГАШНИОВ ПРЕСТОЈ НА ФОРУМОТ!!БРАВО, НАПРЕДОК Е ТОА!!
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 20:20
Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

среќаБраќа , да оставиме Христијаните да покажат колку се благородни и добри, барем овие на форумов . . . да апстинираме со коментари, да не ги расипуваме темите, да не одиме надвор од тема. . . Оставете . . . нека се покажат, нека бидат нивните коментари тие кои ќе бидат избришани.

ОВА ТИ Е НАЈПАМЕТНИОТ ПОСТ ШТО ГО ИМАШ ДАДЕНО ВО ДОСЕГАШНИОВ ПРЕСТОЈ НА ФОРУМОТ!!БРАВО, НАПРЕДОК Е ТОА!!

AMA JAS SEUSTE GO CEKAM TVOJOT NAPREDOK!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 20:25
Originally posted by efendija efendija напиша:

Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

AMA JAS SEUSTE GO CEKAM TVOJOT NAPREDOK!

Јас мојот го направив оддамна, ама некогаш ќе ќе неможиш да издржиш па пак ќе навалиш, со безполезните објаснувања за тоа колку и кој е во право..Think man..Оди напред, наместо да се враќаш назад!!

Изменето од connected - 05.Јануари.2008 во 00:59
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 20:32
Нема ќар од овие ефтини филмаџии и нивните линк реклами.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 20:35
Originally posted by MAKEDON-FILIP II MAKEDON-FILIP II напиша:

Нема ќар од овие ефтини филмаџии и нивните линк реклами.

Другарче, прецизирај за кого го мислиш ова!!
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 20:46
Па другарче со тие шо се расправаш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 09:57

Originally posted by DAIJA

Sto e za tebe izvornoto hristijanstvo?

Исусовото...

A ne terminot koj go koristat Grozdanov i kompanija?

Ucenjeto na Isus ili na pavle?

На Исус

Ili ona sto te naucil prof. Grozdanov, ili sin mu da ne go spomnuvam?

Нема граници твојата омраза

kade te pogodiv sto ti izgleda kako omraza?

Ucenjata na site Pratenici, pa i na Isus i Muhammed, se od eden izvor, Bog!

НА ИСУС ЗОШТО ТОЈ Е ЕДИНСТВЕНИОТ БОГ!!

Isus ne tvrdi deka e bozestvo, tuka lezi iskrivuvanjeto na pavle!!!

Koga povekje bi go slusale Boga, pa Isusa, a pomalce pavle i kompanija, bi bile poblisku do Islamot.

Не сме ние блиски до Исламот, Исламот има користено Христијански работи!

Da imase koristeno paganstini od hristijanstvoto, nemase da bide ona sto e sega-KRISTALNO CIST MONOTEIZAM!!!

Islamot striktno i bezkompromisno nareduva monoteizam, za razlika od vaseto izvrteno i nedokazano trojstvo, krstovi i sliki....

Еден единствен е ИСУС, ЕДИНСТВЕН ГОСПОДАР НА ЗЕМЈАТА, ВОДАТА И НЕБОТО!!

DA? A sto kje mu prais otecot ili pak na duhot? Ete uste eden Pavlov paganizam.

Dopirnite tocki se sveduvaat na izvorot Bog, i na interpretatorite Isus i Muhammed, a ne pavle.

Нема никакви допирни точки бидејќи нема ДРУГ Бог освен Исус!!Павле е само апостол!!

Ova ne bi go komentiral, sam si zboruvas jasno za paganstinata….

Види ги чудата на Мојсеј,водата и слично..Каде гледаш Мухамед да направи пат со водата??
Mojsej, kako I Muhammed bil proizvod na tatko I majka, sto ne e slucaj so Isus, koj bil roden samo od majka.

Mojsej se ozenil I imal deca, isto kako I Muhammed, sto nema slicnosti so Isus koj ne si ja dovrsil misijata.

Mojsej umrel na zemjava Isto kako I Muhammed, a Isus bil vozdignat pred negovata smrt.

Ova ti se, dete, tri osnovni slicnosti, a ima eden kup ostanati koi kje gi dodadam od edna tema koja govori samo za ova, a samo kolku da ti se razjasni:

Tri razliki:

Kako prvo,Isus ne e slicen na Mojsije,zatoa sto spored vas Isus e bog a Mojsije ne bil. DALI E TOCNO ?

2.Isus,spored vas,umrel za otkup na coveckite grevovi no Mojsije nemal potreba da se maci za grevovite na narodot. DALI E TOCNO ?

3.Isus bil vo pekolot na 3 dena,Mojsie nemal potreba tamu da odi. DALI E TOCNO ?

No,ova ne e celata vistina vo prorocanstvoto,ovie se raboti na uveruvanje,na koe i decata mozes da gi uveris.

Tatko i Majka.

1.Mojsije imal tatko i majka i Muhammed a.s isto taka imal tatko i majka,no Isus imal samo majka a ne i tatko covek. DALI E TOCNO ?

2.Mojsije i Muhammed se rodile na normalen,priroden nacin tj. od fizikalna vrska pomegju covek i zena.Isus e stvoren so posebno cudo. DALI E TOCNO ?

3.Mojsije i Muhammed bile ozeneti i imale deca.No Isus nemal zena nitu deca. DALI E TAKA ?

4. Dvajcata... i Mojsije i Muhammed,umrele so prirodna smrt,a po hristijanski izvori Isus e ubien nasilno.  DALI E TOCNO ?

5.Mojsije i Muhammed se zakopani vo zemja a spored vas Isus se odmara na neboto. DALI E TOCNO ?

"PODIGNUCU IM PROROKA IZMEU NJIHOVE SABRACE, KAO STO SI TI...." Naglasokot e "Izmedju njihove sabrace."  Mojsije i negoviot narod ovde se nasloveni kako rasen entitet,a kako takvi nivnite "sabrace" se bez somnenie Arapite.

Vidite,svetata biblija zboruva za Ibrahim a.s (Abraham) kako Bozji prijatel. Ibrahim imal dve zeni-Sara i Hadzera. Hadzera (hagara) mu rodila na Ibrahim sin-negoviot prvenec. "...A Abram (11) SINU STO MU GA RODI HAGARA NADJENU IME JISMAEL." (Ismail, alejhisselam)" (Postanak, 16:15) "Uzme zatim Abraham SVOGA SINA, Jismaela..." (Postanak, 17:23) "A NJEGOVU SINU Jismaelu bijase trinaest godina kad ga obreza." (Postanak, 17:25) Se do dobata od 13 godini Ismail a.s bil EDINSTVEN sin,seme Ibrahimovo.Bog mu podaruva na na Ibrahim a.s drugi sin so SARA po ime Isak a.s (Ishak) koi bil mnogu pomlad od negoviot brat Ismail a.s. ARAPI I EVREI. Ako Ismail i Isak se sinovi na eden tatko,tie se brakja. Taka decata na edniot brat se "SABRACE" na drugiot brat. "I pred licem drugih on ce stan podici." (Postanak, 16:12) "Zatim izdahnu; umrije i bi pridruzen svojim precima." (Postanak, 25:17) Isakovite deca se bratucedi na Ismailovite. Na slicen nacen Muhammed a.s poteknuva od Izraelcanskite bratucedi,zatoa sto toj e poteklo na Ismail a.s sin Ibrahimov a.s. "PODIGNUCU IM POSLANIKA IZMEU NJIHOVE BRACE" (Pon. zakon, 18:18)

"...I STAVICU SVOJE RIJEcI U NJEGOVA USTA..."

Sto znaci da se stavat moite zborovi vo necija usta ? Koga bi ve ucel jas Arapski jazik koj vam ne vi e poznat i ako vi velam da gi povtoruvate zborovite odkako ke gi izgovoram jas na primer: Kul huvallahu ehad.Allahus-Samed.lem jelid ve lem juled,ve lem jekun lehu kufuven ehad. Neli na ovoj nacin bi gi stavil moite zborovi vo vasata usta ?  OVDEKA PATEM I ZA ONIE KOI NE JA ZNAAT ISTORIJATA KAKO NASTANAL ISLAMOT.  Istorijata ni kazuva deka Muhammed a.s imal 40 godini. Bil vo pesterata,tri milji severno od gradot Mekka.Toa bila 27 nok od Muslimanskiot verski praznik ramazan.Vo pesterata melekot Dzibril mu naredil na negoviot majcin jazik: "IKRE"-Sto znaci "UCI" ili "CITAJ" ili "PROGLASI" ili "RECITIRAJ" Muhammed a.s preplasen i vo svojata zbunetost odgovoril: "Me ene bi kari'in." Sto znaci: "Ja ne znam da citam!" Melekot mu nareduva po drug pat.So isti rezultat. Po tretiot pat Melekot (Angelot)prodolzil:"Ikre' bismi Rabbikellezi halek." Sega Muhammed s.a.w.s svakja ona sto se bara od nego,da povtoruva. I toj gi povtoruval zborovite,onaka,kako sto mu bile staveni vo negovata usta. Ikre' bismi Rabbikellezi halek. 1. citaj, u ime Gospodara tvoga koji stvara, Halekal-insane min 'alek. 2. Stvara covjeka od ugruska! Ikre' ve Rabbukel-Ekrem. 3, citaj, plemenit je Gospodar tvoj, Ellezi 'alleme bil kalem. 4. koji poucava peru, 'Allemel-insane ma lem ja'lem. 5. koji covjeka poucava onome sto ne zna."   Ova se prvite 5 aeti koi se objaveni do Muhammed s.a.w.s. Odma posle zaminuvanjeto na Melekot,Muhammed s.a.w.s se upatil kon negoviot dom,preplasen i celiot naznoen. Pobaral od negovata zena Hatidza da go pokrie. Koga se smiril,mu objasnal na svojata zena sto mu se slucilo,taka go uverila taa za negovoto pratenistvo koe bilo veke najaveno. Da ne ja dolzam,prodolzuvajki go ovoj razgovor bi ja videle reakcijata na Poslanikot s.a.w.s i negovata naj mala potreba za lazenje.

Da prodolzam so drugo prorocanstvo. I vaka da mi objasnis i ti so dokaz i argument.

Muhammedovoto Iskustvo vo pesterata Hira,poznata kako Dzebelun-nur - Planina na Svetlosta,i negovoto reagiranje na prvata objava,tocno go Ispolnuva drugoto Biblisko prorocanstvo: "ILI KAO KNJIGA KOJA SE DAJE cO-VJEKU KOJI JE NEPISMEN, GOVORECI: cITAJ OVO, JA TE MOLIM, A ON ODGOVORI: JA NISAM UcEN" Ili po hrvatski prevod na biblija: A dade li se kome ko ne zna citati govoreci: "citaj to!" - On ce odvratiti: "Ne znam citati." (Izaija 29:12)

Treba da zaprimetime deka nemalo Arapska biblija vo sestiot vek po hristijanska era,koga Muhammed s.a.w.s propoveduval. Osven toa,toj bil nepismen,neobrazovan. Nitui edno covecko bitie nego poducilo.Nego go ucel STVORITELOT. Ve ma jentiku 'anil-heva. 3. On ne govori po hiru svome- in huve illa vahjun juha. 4. to je samo Objava koja mu se obznanjuje, 'allemehu sedidul-kuva. 5. uci ga jedan ogromne snage." (casni k*r'an 53: 3-5)

Uste edno prorocanstvo: "A ne bude li tko poslusao mojih rijeci, sto ih prorok bude govorio u moje ime, taj ce odgovarati predamnom."

Zarem ne ve plasi ova strasna opomena. TAJ CE ODGOVARATI PRED MNOM. Allah znael deka ke ima luge,koi lesnoumno ke go izmenat noviot zavet (evangelieto) pa mudro se posluzil i vo stariot zavet.

Otvori bilo koe Qur'anska sura (poglavje) od Qur'anot. Sekoe pocnuva so zborovite: "Bismillahir Rahmanir Rahim" "Vo imeto na Boga,Milostiviot,Somilosen" " ... MOJIH RIJEcI, STO IH PROROK BUDE GOVORIO U MOJE IME." Vo cie ime se molat Hristijanite: Vo imeto na otecot,sinot i s.duh.Vo imeto na trojca.

IMA LI NEKOJ STO MOZE NA DRUG DA IM GI PREPISE GORNITE CITATI (PROROCANSTVA) ?? SIMEON ???

Na kogo se odnesuva ova: "POZNACETE IH PO NJIHOVIM RODOVIMA. ZAR SE S TRNJA BERE GROZDJE, ILI S DRAcA SMOKVE? TAKO SVAKO DOBRO STABLO RADJA DOBRIM RODOM. SVAKO STABLO AKO NE RADJA DOBRIM RODOM, SIJEcE SE I BACA U OGANJ. DAKLE: PREPOZNAT CETE IH PO NJIHO-VIM RODOVIMA." (Matej, 7:16-20) ?

Ova: "Ako me volite drzat cete se mojih naredbi, a ja cu se moliti Ocu i On ce vam dati drugog Utjesitelja koji ce biti s vama zauvijek." (14:15-16).

Ova:   "Ali Utjesitelj, koji je duh istine, koga ce Otac poslati u moje ime, potsjetit ce vas svemu sto sam vam govorio" (14:26).

Ova: "Kad vam on, duh istine dodje, vodit ce vas prema potpunoj istini, posto on ne govori od sebe, nego govori ono sto cuje, i reci ce vam o stvarima koje tek trebaju da dodju.'(16:13). 

Na kogo se odnesuvaat ovie citati ?

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 15:24
E ova vece e definitivno naucen pristap.Bravo brate Daija,Allah da te nagradi za tvojata trpelivost vo izlaganjeto na ovie dokazi.

Apel do hristijanite:Eve na kakov nacin treba da se vodi replika,zatoa sega dobro promislete sto ce mu odgovorite na Daija,ve molam toa da bide replika so dokazi(ako gi imate),a vo nikoj slucaj ne posegnuvajte po navredi i povrsno komentiranje.Vodete konstruktivni i argumentirani debati.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 15:45

Mojsej, kako I Muhammed bil proizvod na tatko I majka, sto ne e slucaj so Isus, koj bil roden samo od majka.

Mojsej se ozenil I imal deca, isto kako I Muhammed, sto nema slicnosti so Isus koj ne si ja dovrsil misijata.

Mojsej umrel na zemjava Isto kako I Muhammed, a Isus bil vozdignat pred negovata smrt.

Епа ете тука сам си кажваш..Не морам да објаснувам ама баш ништо во твојот понатамошен пост..Како можи да се роди дете без татко??Чудно е тоа нели???САМО ОД МАЈКА!!Значи само со тоа се докажува КОЈ Е БОГ!!Не треба повеќе ништо да докажувам , сам докажа дека Исус е ЧУДО, дека се родил без татко??Ако, ќе речеш пејгамери се со Мухамед, а како се родил тој со татко и со мајка??И Исус така ќе беше роден!!Стварно, Исус дури беше жив не рече дека е тој Самиот Бог!!Ама со воскресението ни докажа Кој е и Што е!!Пишуваш дека Исус бил ВОЗДИГНАТ пред својата смрт!!ЗАРЕМ ТРЕБА ПОГОЛЕМ ДОКАЗ КОЈ БИЛ ИСУС???Сам пиша...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 17:49
A Bog veli vo Ku ranot: A primerot na Isus e ist so primerot na Adam. Koga Toj kje rece: Bidi! - toa biva!

Zatoa ne se zaletuvaj!

Isus bil vozdignat na neboto kaj Boga pred negovata smrt, sto znaci deka e ziv i ne umrel nikogas, a kamo li pa stanal bog!

Toj ne e umrel! A?

Bil covek, jadel, piel, spiel, odel vo wc, se molel.... komu? Sebe si?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.