|
Hair (The Musical) 1968 |
Внеси реплика |
Автор | |
nancy
Нов член Регистриран: 21.Декември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Јануари.2008 во 00:24 |
Брилијантно дело кое мислам дека заслужува огромно внимание.. Филмот е стар, сниман 68 но изгледа по современо од 90% нови филмови...Се ама баш се во филмот е доведено до тотална перфекција...сценариото, музиката, глумата, фотографијата, ефектите, костимите...СЕ
Јас лично не сум голем љубител на мјузикли, но филмов ми е стварно favorite, едноставно е masterpiece !! Како студент на драмски фак. по актерска игра, морав да го гледам филмот неколку пати и да фрлам акцент на многу детали...дефинитивно неможев да најдам аномалија, ниту јас ниту некој од студентите... За оние кои го немаат гледано филмот ``обработува тема актуелна за доцните 70`, хипи револуцијата и бунтот против војната во Виетнам...ако по некаква случајност не сте го гледале филмот веднаш да го најдете и да го гледате За оние кои го имаат гледано (а верувам ве има повеќе) : Какво е вашето мислење за филмот? Изменето од nancy - 06.Јануари.2008 во 09:17 |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекрасен филм. Иако обработува тема врзана за војната во Виетнам, тоа не е филм за војната туку за мирот, за пацифизмот, за радоста на животот, за правото на секој човек да ја доживее таа радост, колку е таа радост моќна но истовремено и кревка и сурово конечна.
Тоа е филм за сите времиња, оти има длабока општочовечка и филозофска порака: Имаме избор: љубов и слобода или страв и омраза. Истовремено, авторот не потсетува дека судбината е непредвидлива, иронична и баш ја боли за сите нас, и на крајот може да ги „заебе“ сите наши избори и планови. Но тоа не значи дека треба да се предадеме на нејзините каприци и да чекаме господ да не земе. Не. Во меѓувреме, додека не има, да и пркосиме, како палави деца да брцаме во теглото со слатките задоволства на животот. За крај едно наградно прашање за оние кои го гледале филмот: Зошто се вика „Коса“? Изменето од filmadzijka - 09.Јануари.2008 во 17:11 |
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
klasiker......i prekrasen soundtrack.....
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |