IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Заштитете ја Србија од САД ???
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заштитете ја Србија од САД ???

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 21:55
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

За Косово е виновен не викам не.Кога викаше дека ќе му биде кум на секое 10(десетто) дете.

Ама имаше и добри работи.Како и да е човекот не разбра дека Братството и Единството не функционира со ДИВО ПЛЕМЕ!!!!
Како што имаше лоши работи така имаше и добри работи во таа СФРЈ...
Зборувам до времето на Тито, Милошевиќевата Југославија ја видовме.....

Od toa sto imase premnogu "dobri raboti" vo taa SFRJ, zatoa izminative decenii se slucuva ova sto se slucuva i za koe diskutirame i so koe sme ocigledno optereteni. Koga togas smetkata se plaka, za zal imavme cest nie da ja plakame smetkata.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 22:09
Originally posted by moira moira напиша:

За Косово е виновен не викам не.Кога викаше дека ќе му биде кум на секое 10(десетто) дете.

Ама имаше и добри работи.Како и да е човекот не разбра дека Братството и Единството не функционира со ДИВО ПЛЕМЕ!!!!
Како што имаше лоши работи така имаше и добри работи во таа СФРЈ...
Зборувам до времето на Тито, Милошевиќевата Југославија ја видовме.....

Od toa sto imase premnogu "dobri raboti" vo taa SFRJ, zatoa izminative decenii se slucuva ova sto se slucuva i za koe diskutirame i so koe sme ocigledno optereteni. Koga togas smetkata se plaka, za zal imavme cest nie da ja plakame smetkata.

Извини Моира никој не рече дека имало премногу добри работи него реков ДЕКА ИМАЛО И ЛОШИ И ДОБРИ РАБОТИ..

Не ги вади работите од контекст..
И денеска нема само добри туку има и лоши работи..
Секаде така било така и ќе биде, во секој систем на владеење па и во "демо(н)кратијата".И да те прашам како ја плативме ние сметката со тоа што во 60-ите направивме република а на почетокот дејствуваме како автономија и и се оневозможи правото на Србија да и бидеме Јужна Бановина???

Изменето од Vladimir88 - 04.Јануари.2008 во 22:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 22:45
Voopsto ne vadam raboti od kontekst tuku dadov komentar za "dobrite raboti" od SFRJ, i ne znam sto tolku te zasegna mojot komentar. No, ti ako si jugonostalgicar toa e tvoj problem, iako smetam deka si premnogu mlad za da imas tolku "ubavi" spomeni i poznavanje na zbidnuvanjata od bivsata ni zaednicka drzava. Sto se odnesuva do Makedonija treba malku poveke da ucis istorija, osobeno da obrnes vnimanie na onaa od 1940 godina pa se do raspadot na SFRJ, zatoa sto se nadevam deka ponovava ja znes.
POZDRAV
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 23:35
Originally posted by moira moira напиша:

Voopsto ne vadam raboti od kontekst tuku dadov komentar za "dobrite raboti" od SFRJ, i ne znam sto tolku te zasegna mojot komentar. No, ti ako si jugonostalgicar toa e tvoj problem, iako smetam deka si premnogu mlad za da imas tolku "ubavi" spomeni i poznavanje na zbidnuvanjata od bivsata ni zaednicka drzava. Sto se odnesuva do Makedonija treba malku poveke da ucis istorija, osobeno da obrnes vnimanie na onaa od 1940 godina pa se do raspadot na SFRJ, zatoa sto se nadevam deka ponovava ja znes.
POZDRAV

Моира
Не сум југоносталгичар само кажувам дека покрај добри работи имало и лоши работи.....

Сум обрнал и на тоа внимание...
Работата е тоа што се виде на крај кој работеше зад грб.

Србите....as usual.
Но тоа е тоа.......
Јас сум учел и тогашна историја и сум учел денешна историја сведоци сме биле и на лошите работи во комунизмот сме биле сведоци и на лошите работи во демократијата......

Нема совршено!
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 00:23
Originally posted by xxll xxll напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Пак натовци на гости кај нас или овој пат и ние ке бидеме натовциголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Не знам дали ќе бидеме ние овојпат натовци или ќе доаѓаат натовци на гости, ама знам едно нешто.

Дека ако прогласат независност дека Србите со сигурност влегуваат во Косово.

Србија е во моментов куче кое е заврзано со ланец.Ако се ослободи тој ланец, четниците убаво ќе го исчистат Косово....

А по се изгледа дека Америка ќе го признае независно Косово така да Србите со сигурност влегуваат на Косово, па и да значи тоа војна со САД.

А не верувам дека ние ќе бидеме НАТОВЦИ...биди сигурен во тоа...

Немаме авијација..

Само американците имаат, а американците ако напаѓаат ќе напаѓаат од воздух..
 ------------  -- Ај жити очи кажи како ке исчистат кога во Косово има Американски војници, Германски војници, Италјански војници, Турски војници како ке ги исчисти треба со секого да се бори... А тоа значи самоубиство за цела Србија....

A ti mislis tie ke davaat zivoti za da gi zastitat Kosovarite? Ako NATO bea tolkavi mazi, sto ne prevzedoa kopnena operacija protiv Srbija , tuku kako pizdi gi bombardiraa od vozduh???
  Sto interes ima Germanski vojnik da gine vo Kosovo za Albancite???Osobeno sega koga samite Kosovari im se zakanuvaat i gi vidoa sto "lugje" se...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 00:41
Sakas da kazes deka pred da bombardiraat, ne znaea sto sorta se ...me iznasmea
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 03:26
Pa i jas mislam deka trebase da bombardiraat malce po na jug, da receme vo cigano-atinskiot EPIRUS...slasam tamu ima dosta od tvojata `rasa`?
Македонија - Моја Дежела
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 03:38

Заштите ја Србија од Сад?

Тема=Дрн Дрн Јариња.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 03:40
Да не дојде да треба еден ден вие да ја заштитувате САД од Србија? Ха?
Само, вас за САД не ве боли многу-многу, таму мнозинството не се Исламик, така ли?

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 03:52
Така е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 05:36
Alpskiov srbin e navistina naiven, mosne lesno paga na provokacija duri ne ni docituva postovi, nitu razmisluva, kaj nego e vazno da se komentira i te molam ne mi repliciraj ako ne si vo moznost da pratis sto se pisuva i za sto se zboruvalo prethodno!
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 05:58
Проклета да е Србија да даде господ цела да се распарчи.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 10:26
Ќе даде..АМИН
Ама, овој моира - цинцарелата нешто ме нервира!

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
PREDATOR Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 12.Декември.2007
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PREDATOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 13:00
tvrd je orah vocka cudnovata ... lomi ga al ' zube polomi " .... i turci , i avstro - ungarci , i germanci , i bugari , i povtorno germanci , albanci i bugari ... site gazele

што за идиот е написал ова..? - во 1885г бугарите и ебахме мамата на Сърбиjа ,вов 1913г. да не беха ни нападнали едновременно Гърция,Турция и Румъния пак истото да и се случеше..во 1915г совсем я уништихме Србия и целата и войска бега през цела Албания се до Адриатика и на корабите на Антантата се спаси на Корфу..вов 1941-4 пак я трошихме до превала ..да не збориме дека во целиот среден век се до 14век Белград секогеш беше бугарски град../прашането е :кога србите са ломили бугари...? -вов соништата на србоманите probably...../
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.