IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ПЕНЗИИ - покачувања и манипулации
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПЕНЗИИ - покачувања и манипулации

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
Автор
Порака
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 18:10
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

ne e pokacuvanje tuku vrakjanje na zemenoto preku poskap zivoten standard produciran od ovaa vlast poslednava godina.-----------------------------------------------------------------------------------------------Neka e i vrakanje...kako miluvash...ama i toa e bozjo t.e. grujovo cudo. Prv pat ke bide nekoj da vraka neshto.Zemaa...kradea...grabaa...si davaa stipendii na svalerkite-pardon sorabotnickite...si izbegaa vo Turcija...eeeee kolkav e spisokot...na nedelata. Da ti kazam iskreno...sega velam Daj boze Gruevski da pokaci plata ushte 20 %...a pred toa samo se molev...Te molam boze nemoj ushte nekoj ...da ukrade milion...dva...tri...Aman boze nemoj...dosta ukradoa. I se smiluva gospod...surgun fatija...

Поскапувањето на продуктите..

Па не е крива владата тука.Низ ЦЕЛА ЕВРОПА се поскапени продуктите.
Од сушата што ја погоди цела Европа.
Сега тоа е тоа.......против мајка природа ништо неможеш...
Али доброто е тоа што ги поефтини и лековите

По се изгледа ќе ви киднат пензионерите накај ВМРО..

Утре од шајкачи ќе почнат да носат беретки комитски
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 18:22
"По се изгледа ќе ви киднат пензионерите накај ВМРО.."    

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 18:48
DA zatoa VLASITE od SDSM veshto ke ja 'sredat' rabotata - pa ke ja zajaknat ekonomijata preku vospostavuvanje na domashnite vrski so nivnite strari i dobro poznati "Vizantijci". 

Gospod se smiluva i ni go dade GRUEVSKI I NEGOVATA VLADA - samo djavolot narechen "Vlashki sindrom" ne se otkazuva lesno pa ushte PRETA.  голема%20насмевка

AMEN.  молитва
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uuuu kutriot ti, spremen si za na bajacka...nema lek za tvojata Vlafofobija... Inaku Vlasite ja sredija rabotata i vo ovaa vlada. Bez nashata Kiparizova ojde jabana sovetot za malcinski raboti...I ne me predizvikuvaj, da ne ti napravam spisok na site onie VLASI_VIZANTIJCI shto se ministri, zamenici, sovetnici i vo ovaa vlada...Aj ke bidam covecna..ke te ostavam da si ziveesh vo lazna iluzija...da ne napravish samootepancija koga ke ti kazam koj se nashi...alijas Vizantijci...mozebi licno si gi glasal...I ne me navreduvaj...Vlavot e pojak i od gavolot...da te potsetam..Gavolot puknal tokmu od vclashkata pesna...Zatoa ostana izrekata za vlashkata pesna...Amen
Iiiiiiiiiiiiiii kolku Vlasi penzioneri ke uzivaaat od ova pokacuvanje ne si svesen...pa..pa..paaaa

Изменето од mamamd - 03.Јануари.2008 во 18:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 18:54
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

VLASI_VIZANTIJCI

Мамамд..

Некако почна јанза да ме јаде.
Знаеш ли ти дека ЈОВАН ВРАНИШКОВСКИ се декларира за византиец.

Да не е тој на таа листа а ???

Изменето од Vladimir88 - 03.Јануари.2008 во 18:54
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 20:12
Мамамд..

Некако почна јанза да ме јаде.
Знаеш ли ти дека ЈОВАН ВРАНИШКОВСКИ се декларира за византиец.

Да не е тој на таа листа а ???
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nekako ne mozam da go vklopam vo nash*te redovi...za Jovan...aj da prifatam...ama ona VRANI...shkovski ne mi faka oko...Toa shto oshol vo Nizopole...od sekojpat kukavicite jajcata gi snesuvale vo tugi gnezda...oti sami ne se sposobni da si gi odgledaat pilinjata...kukavicinjata...Nashinci poveke mi se pretsedatelot na parlamentot...vnuk na Osmanli...pravnuk na Manaki... inace Kavrak (marama)...ovska...poshiroko Tadi (Bilokoj)... kj...Fer e da ne davime so Vlasi_vizantijci...Makedonci-potomci na Aleksandar...ovdeka stanuva zbor za super postapkata na Gruevski so pokacuvanjeto na penziite i samo mesec pred toa platite na javnata administracija...kako da vrtish-suchish jas od site negovi postapki imam fajde...a ti?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 20:39
Не.
само го мразам изразот Византијци.
Другарчето Враниш така се декларира, а тие се поголеми пациенти од бугарите..
Викаат дека во Егејска Македонија не се вршело геноцид врз македонците од грчка страна..

Тоа Византијци извади го од употреба...

Зошто луѓето како Вранишковски се византијци а тие луѓе не ги мирисам многу многу
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 23:55
Пензиите зголемени а останатите на улица и гладуваат.
Срамота.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 10:06
Што ли ќе прават пензионерите со толку пари?......Веројатно ќе се впуштат во раскалашан живот!!!!.....
Дали покачувањето ќе стигне за лековите кои секако ги земат на рецепт со плаво-модро-зелени картони ПИОМ ако ги платил доприносите....
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 10:15
Originally posted by dras dras напиша:

Што ли ќе прават пензионерите со толку пари?......Веројатно ќе се впуштат во раскалашан живот!!!!.....
Дали покачувањето ќе стигне за лековите кои секако ги земат на рецепт со плаво-модро-зелени картони ПИОМ ако ги платил доприносите....

Кога се зборува за пензионерите ..ги имаат реаспоредено во 3 класи:

1.Секидневни..работници и други жртви на социјализмот..за подобро утре..на другите секако со бедни пензии највеќе до 100 Евра.

2.Трудбеници ...кои работеле за себе најпрво па после за другите..и се рангирани до нивото од 300Евра и нагоре.

3.Борци за туѓи и народни права..политичари и други џаболебари..
Е таму пензиите се „национални„ и се недефинирани..барем мене не ми се познати..по износот кој го добиваат..
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 10:18
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by dras dras напиша:

Кога се зборува за пензионерите ..ги имаат реаспоредено во 3 класи:

1.Секидневни..работници и други жртви на социјализмот..за подобро утре..на другите секако со бедни пензии највеќе до 100 Евра.

2.Трудбеници ...кои работеле за себе најпрво па после за другите..и се рангирани до нивото од 300Евра и нагоре.

3.Борци за туѓи и народни права..политичари и други џаболебари..

Е таму пензиите се „национални„ и се недефинирани..барем мене не ми се познати..по износот кој го добиваат..

голема%20насмевка

Жртви на социјализмот..

Верувај дека тие пензионирани жртви на социјализмот си поминаа супер.Со бенифициран стаж, платени одмори и.т.н.

Ние како ќе поминеме сега е знак прашање...
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 12:08
...gledam i se cudam..se poveke Gruevski mi lici na Pinoce..treba nekoj da mu kaze kako zavrsuvaat diktatorite изненадувањенамигнување
Кон врв
ZoranSk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Февруари.2006
Поени: 193
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 12:10
A Branko, deva Marija.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 12:12
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

...gledam i se cudam..se poveke Gruevski mi lici na Pinoce..treba nekoj da mu kaze kako zavrsuvaat diktatorite изненадувањенамигнување

Камо среќа да е како посочениот..сега барем ќе си имавме некакви  нови гробишта во Скопје..
А вака ..само Бутел...

голема%20насмевка

Изменето од novace - 04.Јануари.2008 во 12:13
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 12:26
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

...gledam i se cudam..se poveke Gruevski mi lici na Pinoce..treba nekoj da mu kaze kako zavrsuvaat diktatorite изненадувањенамигнување

Лелел ова не ми се верува ејј....
А Киро чив пион беше??
Во СФРЈ (до времето на Тито) беше за српска Македонија така??

После смртта на Тито???
Бапна Шајкачата на глава и почна да пее

"Миле воли,диско,диско а ја вооолим Шумадиско"

Изменето од Vladimir88 - 04.Јануари.2008 во 12:26
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.