Испечати | Затвори го прозорот

ПЕНЗИИ - покачувања и манипулации

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11232
Датум на принтање: 02.Декември.2024 во 08:56
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: ПЕНЗИИ - покачувања и манипулации
Постирано од: ZoranSk
Наслов: ПЕНЗИИ - покачувања и манипулации
Датум на внесување: 13.Декември.2007 во 14:14

Вчера случајно 3 канал пуштам,таму седница на Собранието и една иста слика СДСМ на се има коментар контра некое владино решение.

Јасно ми е ствараат слика, не бе не ги бива, дај ние да се вратиме со нас само може Македонија да ја биде,овие војна ќе ни направатовој Груевски незнае влада да води итн итн.

И една пратеничка на СДСМ почна да дискутира за зголемувањето на пензиите.

Вели, владата ги излажала пензионерите зошто нема да биде 20% зголемувањето.

И почнува.

Животните трошоци за неколку месеци се качени за 5%, здравстевните услуги, превозот итн...

Вели, оваа влада треба да си поднесе оставка зошто ги излажала пенезионерите.

И сега ме замисли, викам каков математички модел да направиш за да објасниш ако пензијата ви е 10000 денари, со зголемувањето ќе ви биде 12000 денари, односно 20%.Не било така.

Велам ајде да ја фатам нејзината логика, тогаш говорот требаше да биде животните трошоци се намалени за 15%.

Кој лаже?

Контра одговор добиа, Ве молам донесете го законот за да може да ги качиме пензиите.

Манипулација маде од СДСМ.

Единствени фабрики што Бучко ги отвори од 2002 до 2006 беа фабриките за манипулација со народот, за перење на мозок.

Ќе има ли вистински промени во тој СДСМ ?

Коментари:
Постирано од: Филип II
Датум на внесување: 13.Декември.2007 во 14:35

Grujo kje gi zgolemi penziite za 20%, a penzionerite namesto do 20-ti, sega parite kje im bidat dovolni samo za do 15-ti vo mesecot. Pa shto? Mora li tie komunjkarite od SDSM da gi otkrivaat manipulaciite na Gruevski?
Bashka shto Gruevski vo nikoj sluchaj ne e kriv. Kinezite se krivi poshto reshile da pijat mleko i na toj nachin da predizvikaat poskapuvanje na mlekoto vo Makedonija. A garant namerno go pravat toa, samo za da mu gi kochat reformite na Gruevski. Ah mameto nivno kinesko.

-------------
Филип II Македонски (живеел: 382-336 п.н.е.), Крал на Македонија (владеел: 359-336 п.н.е.), сопруг на Олимпијада и татко на Александар Македонски и Филип III Аридеј.

Датум на внесување: 13.Декември.2007 во 15:03
Филип имаш проблеми со резонот.

Пример.
Успевам да најдам млеко од некоја земја каде сеуште функционира систем на Централен Комитет на Кумунистичката Партија, пример по 20 денари.
Превозот некаде оптоварува со 5 денари по литар, царината мислам дека е минимална или ја  нема и имаме ДДВ од 18%.
Набавна цена ми излегува 40 денари.
Гледам на пазарот цените се од 55 до 60 денари по литар трајно млеко.
И велам на батките од ЦК на КП дајте ми 20 шлепери овде цената ја дигнал некој глуп ВМРОовец и ги краде луѓето.
Таа е логиката на вашата ЦК на КПМ.
За вас не важи ни пазарна економија ни  ништо.
Што е поентата.
Цената на млекото и без и со покачуваето на пензиите ќе се качи.
Треба или не треба да се качат пензиите и да се донесе законот за пензии ?
Што продаваат демагогии, како успееа од една позитивна мерка да направат дека тоа е против пензионерите и дека во суштина Груевски повеќе им зема одколку што им дава.
Махери за манипилација и само за тоа и за ништо друго.

-------------

Датум на внесување: 14.Декември.2007 во 18:09
Значи ја би заклучул на крај со темава, според веќе искажаното може да се заклучи:

Пензиите не треба да се качат зошто тоа повлекува качување на цените на млекото, лебот, бензинот и струјата.

Страв ми е само што е Грујо тврдоглав ако економијата догодина ни порасне за 6% тој уште 20% ќе ги качи пензиите, тек тогаш леб и млеко нема да може да купиме.

А па опозит на ова треба да биде ако сакаме да се намалат цените треба да ги намалиме платите и пензиите.

Леле бе ама се болни, али ај нека седи овој заклучок за ќеив на ЦК СКМ и во интерес на политички консензуц и влез во ЕУ и НАТО.

мафтање

Постирано од: здраво
Датум на внесување: 14.Декември.2007 во 23:10
Бранко зема 8%-супер е типов.
Други ги враќаат тие и придаваат -не чинат.Јеби га

-------------

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 14.Декември.2007 во 23:20
Пуштетеги пензионерите.
Каде ни оди младината? која ни е на улица???

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Датум на внесување: 14.Декември.2007 во 23:26
Младината г.Орлов 50% да ти немала средно образование и ти сакаш држава да правиш.
Која сме ние вукој.....
Пример им се сионит на Верушевски, Бојан 13, син на некој арамија кој на 18 години добил хонда цивик итн.
Па баба ми да не го створи тој систем.
Кој профитира.
Тие што у бога плукаат, што верата ја погазија.

Датум на внесување: 14.Декември.2007 во 23:30
Originally posted by ZoranSk ZoranSk напиша:

Младината г.Орлов 50% да ти немала средно образование и ти сакаш држава да правиш.
Која сме ние вукој.....
Пример им се сионит на Верушевски, Бојан 13, син на некој арамија кој на 18 години добил хонда цивик итн.
Па баба ми да не го створи тој систем.
Кој профитира.
Тие што у бога плукаат, што верата ја погазија.

Грешиш чедо Божје.

-------------

Постирано од: ela83
Датум на внесување: 16.Декември.2007 во 00:44
Абе темата беше за пензионерите?збунетост

-------------
Mолчењето е злато:))))

Постирано од: horny
Датум на внесување: 16.Декември.2007 во 17:24
JAS DAVAM 5% OD ZARABOTKATA ZA PENZIONERITE

-------------

Постирано од: diogenskopje
Датум на внесување: 16.Декември.2007 во 18:25
ova sto VMRO-DPMNE go napravija so penzionerite..jas mislam deka e BRUKA na godinata..ali da pocekame..koga se raboti za VMROvcite...nikogas ne se znae..do krajot na 2007..kojznae uste sto ke sj*bat лутина

-------------
When I die, I want to go peacefully like my grandfather did, in his sleep. Not yelling and screaming like the passengers in his car."

Постирано од: novace
Датум на внесување: 16.Декември.2007 во 23:06
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

ova sto VMRO-DPMNE go napravija so penzionerite..jas mislam deka e BRUKA na godinata..ali da pocekame..koga se raboti za VMROvcite...nikogas ne se znae..do krajot na 2007..kojznae uste sto ke sj*bat лутина

Во право си...со нив не треба давање..само (о)дземање..како и досега..
На пензионерите треба да им се намалат пензиите...тогаш мудро (ќе) си молчат..како и досега..нели?
Минатиот пат сдсм им (од)зема само 8% од пензиите..а сега ..според твоето мислење најверојатно најдобро ќе биде ако тоа  биде двојно...или..најмалку 16%.
голема%20насмевканамигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Постирано од: moira
Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 17:42
Se izvinuvam, i eve vednas se vrakam na temata.
Ne trebase da se zgolemat penziite, trebase da ostanat isti, mozebi i da se namalat, a site ostanati trosoci za osnovnite potrebstini za zivot, da se zgolemat, kako sto i se zgolemuvaat, za poedinci od opozicijata da bidat srekni i zadovolni, sto nivnata najlojalna glasacka armija ke pati i umira za leb.

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:02

By the way, eve i jas se izvinuvam i se vrakjam na temata.
Dobro e shto vladata gi pokachi penziite, (bez ogled shto penzionerite od toa realno nema da imaat nikakva korist), za poedinci od vlasta da bidat srekni i zadovolni shto uspeale vo namerata da gi z. naivnite glasachi vo Makedonija koi shto ochigledno ushte ednash nasednuvaat na lagi i izmami.

-------------
Филип II Македонски (живеел: 382-336 п.н.е.), Крал на Македонија (владеел: 359-336 п.н.е.), сопруг на Олимпијада и татко на Александар Македонски и Филип III Аридеј.

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:04
Originally posted by Филип II Филип II напиша:

By the way, eve i jas se izvinuvam i se vrakjam na temata.
Dobro e shto vladata gi pokachi penziite, (bez ogled shto penzionerite od toa realno nema da imaat nikakva korist), za poedinci od vlasta da bidat srekni i zadovolni shto uspeale vo namerata da gi z. naivnite glasachi vo Makedonija koi shto ochigledno ushte ednash nasednuvaat na lagi i izmami.

Kako mislis penzionerite ke nemaat korist?

-------------

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:11
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Pa kje nemaat korist, poshto zaradi zgolemenite penzii i plati vo zemjata, se zgolemuvaat i maloprodazhnite ceni. Toa e najprostiot ekonomski zakon. Zgolemuvanje na penziite e dobro samo togash koga kje se sozdadat realni uslovi za toa. Vo Makedonija toa ne e sluchaj. Od Zavod za statistika stignuvaat informacii deka platite nominalno se zgolemeni za 2%, a realno za 1%. Vo takva situacija ludost e da se zgolemat penzii za 20%.
Toa e ushte eden primer vo koj shto vlasta se zanimava so politika, a ne so ekonomija.

-------------

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:19

Pa kje nemaat korist, poshto zaradi zgolemenite penzii i plati vo zemjata, se zgolemuvaat i maloprodazhnite ceni. Toa e najprostiot ekonomski zakon. Zgolemuvanje na penziite e dobro samo togash koga kje se sozdadat realni uslovi za toa. Vo Makedonija toa ne e sluchaj. Od Zavod za statistika stignuvaat informacii deka platite nominalno se zgolemeni za 2%, a realno za 1%. Vo takva situacija ludost e da se zgolemat penzii za 20%.
Toa e ushte eden primer vo koj shto vlasta se zanimava so politika, a ne so ekonomija.

Znaci penzionerite ke imaat korist,a drugite ke naebat,zatoa sto ke se zgolemat cenite.

Ako ne si informiran cenite vo cel svet postojano se kacuvaat i toa e normalno.

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:24

Цените неповратно ќе растат

Со приближувањето кон ЕУ цените ќе се доближуваат до европското ниво, па треба да се зголемуваат и платите, вели министерот за финансии Трајко Славески

%3cA%20href= - http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=4CF1546730945C4CB8E80373BDE1754B "

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:27

Informiran sum za pokachuvanjeto na cenite vo svetot. No toa nikako ne mozhe da go opravda zgolemuvanjeto na penzii za 20%. Ekonomska opravdanost za toa zgolemuvanje vo momentov vo Makedonija NEMA. Politichki motivi IMA i Grujo samo zaradi toa gi kachi penziite.

-------------

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:28
И сега ај да ни биде криво и да пукнеме од макаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:29
Mnogu ti se zreli i konstruktivni diskusiite Boogie. Na sekoja tema. Bravo.

-------------

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:31
Благодарам,но не ми е јасно зошто толку ти ги мрзиш пензионерите,зошто барем малку да не видат убав гест од владата кога све друго фрлаш у водаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: borec
Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:31

Informiran sum za pokachuvanjeto na cenite vo svetot. No toa nikako ne mozhe da go opravda zgolemuvanjeto na penzii za 20%. Ekonomska opravdanost za toa zgolemuvanje vo momentov vo Makedonija NEMA. Politichki motivi IMA i Grujo samo zaradi toa gi kachi penziite.

Bravo!!!!  аплауз

Znaci kakvi zakluchoci pravish - blaze si na taa majka sto te rodila.  голема%20насмевка

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:41
Jas sum da ime se kacat platite na policajcite,carinicite,sudiite,ucitelite,onie sto na patarina rabotat.
Vo sprotivno da se kontrolirat ,i da se kaznuvat i toa mnogu strogo za korupcija,nepotizam i neprofesionalno rabotenje,ke vidis deka drzavata na kraj pa ke bide vo profit.

Citase li kolku ja opljackale tie od patarinata drzavata.

Slicno e i so toa sto gi namalija davackite za prijavuvanje na vrabotenisega, firmite pomalku plakaat a vo drzavnata kasa vleguvaat poveke pari.

Osven toa ti nemislis podaleku,ako se zgolemat penziite,site ke imaat kar.
Pa tie penzioneri ke gi trosat parite nekade,neli?

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 18:52

Kultuzin, ajde vaka da probam. Zoshto Grujo namesto 20%, ne gi zgolemi penziite za 40%. Na toj nachin, site kje imaa DUPLO kjar otkolku shto kje imaat sega. Ne e ekonomijata tolku ednostavna. Za da se zgolemat penzii i administrativni plati, prethodno MORA da se sozdadat ekonomski uslovi za toa, a toa znachi prethodno da se zgolemat platite vo stopanstvoto. I toa ne so merki na vladata, tuku prirodno, so zgolemeno proizvodstvo, zgolemen izvoz itn. itn. Vo ovoj moment vo Makedonija ne postoi takvo neshto. I ako postoi, daleku e toa od 20%.
Gruevski e bistar, go znae toj toa podobro i od tebe i od mene. Nego postojanata borba za predizvikuvanbje na politichki poeni predizvikuva da pravi takvi greshki.

-------------

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 19:00

Kultuzin, ajde vaka da probam. Zoshto Grujo namesto 20%, ne gi zgolemi penziite za 40%. Na toj nachin, site kje imaa DUPLO kjar otkolku shto kje imaat sega. Ne e ekonomijata tolku ednostavna. Za da se zgolemat penzii i administrativni plati, prethodno MORA da se sozdadat ekonomski uslovi za toa, a toa znachi prethodno da se zgolemat platite vo stopanstvoto. I toa ne so merki na vladata, tuku prirodno, so zgolemeno proizvodstvo, zgolemen izvoz itn. itn. Vo ovoj moment vo Makedonija ne postoi takvo neshto. I ako postoi, daleku e toa od 20%.
Gruevski e bistar, go znae toj toa podobro i od tebe i od mene. Nego postojanata borba za predizvikuvanbje na politichki poeni predizvikuva da pravi takvi greshki.

Vidi ja situacijata vo Hrvatska i se ke ti stane jasno.

A koga sme kaj penziite tie ke se zgolemuvaat vo fazi od po 10%.
Patem Znaes li kolku vreme ne se zgolemeni penziite.
I kako da opstane eden penzioner so 6000den.

A kako politicki poeni moze se da se okarekterizira;

i investiciite,i pomosta za studentite,i stadion sto ke se gradi ,i avtobusi sto ke se kupuvat vo Skopje,i subvenciite za lozarite,i za zemjodelskite krediti,se toa go pravi za politicki poeni.

EEEEE Brat vaka da sobirale i drugite poeni nemase da sme vo ovie govna.

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 19:03
Jas duri od Avstralija razbrav za pokachuvanjeto vo fazi, a toj doma NEKAKO ne mu se "vigjava"???  голема%20насмевка

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 19:12

A kako politicki poeni moze se da se okarekterizira;

i investiciite,i pomosta za studentite,i stadion sto ke se gradi ,i avtobusi sto ke se kupuvat vo Skopje,i subvenciite za lozarite,i za zemjodelskite krediti,se toa go pravi za politicki poeni.

Ne mozhe se'. Neshto od tie raboti shto gi nabroja ne znachi sobiranje na politichki poeni. Na primer, vaucherite za studentite se klasichen primer za sobiranje poeni. Kupuvanjeto na avtobusi takugjere. Neli se borevme za decentralizacija? Kade vo svetot vlada kupuva avtobusi za gradski soobrakjaj?
Od druga strana, investiciite ne se sobiranje na politichki poeni. Ama pa niv i gi nema. Odnosno gi ima mnogu malku. Za ovaa godina stranskite investicii se na nivo na 2005 godina. Pred nekoj den zapochna so rabota fabrika vo Bunardzik koja shto ja dogovori prethodnata vlast.
No, OK. Daj Bozhe da gi ima mnogu povekje vo narednite godini. No niv kje gi smetam togash koga kje gi vidam, a ne koga Bocevski kje mi gi veti.

vaka da sobirale i drugite poeni nemase da sme vo ovie govna.

Prosechniot Makedonec ne e seushte izlezen od "govnata". A reklamite na TV (mene barem) ne mozhat da me ubedat deka sega zhiveam poubavo.

-------------

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 19:18
Ke zivees poubavo i site nie ke ziveeme ,samo treba vreme da pomine.Mene cela situacija mi lici kako slucajot so Irska,i tie imaa i politicki i ekonomski problemi a vidi gi denes.Jas veruvam vo Makedonija i nabrgu ja gledam nadvor od govnava vo koi sme sega.

Togas mnogu raboti ke ti se razjasnat.

Za sreka na poveketo tie raboti uste sega im se jasni ,taka da ke mu ovozmozat na Gruevski uste eden mandat vo toa sum milion posto siguren.

Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 19:28

Ke zivees poubavo i site nie ke ziveeme ,samo treba vreme da pomine.

Dobro de, ti veruvash, jas ne veruvam. Nishto strashno.:)
Inaku, i jas od pochetok pochnav da mu veruvam. No koga vidov deka na prvo mesto vo negovata agenda mu e borbata protiv neistomislenicite, zavrshi mojata doverba vo nego. Ochekuvam brojot na onie koi shto kje ja gubat doverbata vo Grujo kontinuirano da se zgolemuva. I na kraj da si go najde Grujo svoeto mesto vo alejata na zasluzhni premieri na Makedonija. Vo stroj so site negovi prethodnici.

-------------

Датум на внесување: 19.Декември.2007 во 18:17
Изгледа пензиите ке се качам дури и повеке одколку што тврдеше премиерот,СДСМ у ѓубре ги фрлија нивните прогнози,среќа што владата не им дале на СДСМ да работат у сеизмолошкиот завод инаку прогнозите за времето ке беа исти како и за пензиитесмеењесмеењесмеење

-------------

Постирано од: TONI
Датум на внесување: 19.Декември.2007 во 22:37
СОВРШЕНО Е ЈАСНО АКО ПОЛИЦАЕЦОТ ИМА ТАКВИ ПРИМАЊА КАКО ДО СЕГА НЕМА ДРЖАВА.АКО САКАМЕ ДРЖАВА МОРА ДА ИМ СЕ ПОКАЧАТ ПЛАТИТЕ.АКО ЕДЕН ЦАРИНИК КОЈ ШТО РАБОТИ НА НЕКОЈ ТЕРМИНАЛ ИМА ПЛАТА ОД 13600 ДЕНАРИ НЕМА ПРИСТОЈНА ДРЖАВА.ЕДИНСТВЕН НАЧИН ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА Е ДА СЕ ОТВОРИ ВНАТРЕШНА БОРБА ВО ОВИЕ СЛУЖБИ.ЗНАЧИ САМО ДОБРО ПЛАТЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ ОД ВНАТЕ МОЖАТ ДА СЕ СПРАВАТ СО КОРУМПИРАНИТЕ.КАМПАЊСКИТЕ АКЦИИ СЕ ПОВЕЌЕ ШМИНКА ОТКОЛКУ РЕАЛНА БОРБА.ВО ОВАА ДРЖАВА ИМА ДОВОЛНО ПАРИ КОИ НЕ СЕ ГЛЕДААТ.ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ Е ТОА ШТО ДО СЕГА НА ПОЛИТИЧКИТЕ ЕЛИТИ ЗА ДА МОЖАТ ДА СИ ГИ ЗАДОВОЛАТ СВОИТЕ КРИМИНАЛНИ МОТИВИ ИМ ТРЕБАА СЛАБО ПЛАТЕНИ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ КОИ ЗА СИТНО ИМ ОВОЗМОЖУВАА НА ЕЛИТИТЕ ДА СИ ГО ТОВАРАТ МАГАРЕТО НА ГОЛЕМО.ЗА ПОЗДРАВУВАЊЕ Е СЕКОЈА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ И ПЕНЗИИТЕ.

Датум на внесување: 19.Декември.2007 во 23:01
nema da gi citam komentarite bidejki ovde nema za sto da se vodi debata..jasno im e i na vrapcinjata na granka deka penziite ke gi "krka" Vladata na Crni Grujo i negovite javaci na Apokalipsata...za zal лутиналутиналутина

-------------
When I die, I want to go peacefully like my grandfather did, in his sleep. Not yelling and screaming like the passengers in his car."

Датум на внесување: 19.Декември.2007 во 23:05
Абе ова Митко - Врапчето(бог да го прости) нели беше од ВМРОголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 13:48
Одлука за зголемување на пензиите за просечни 15% донесе Владата на Македонија на денешната отворената седница.

Според владината одлука, од јануари пензиите до 6.000 денари ќе се зголемат за 17%, пензиите од 6.000 до 10.800 денари ќе се покачат за 12%, за 9% ќе пораснат пензиите од 10.800 до 15.000, а оние над 15.000 денари ќе се зголемат за 7%.

Пензиите треба да бидат зголемени за уште 3% во јули годинава.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88079

-------------

http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling

Постирано од: аџија
Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 14:44
Груевски тукушто ги доби изборите што ќе се одржат есенва.

Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 14:45
Originally posted by аџија аџија напиша:

Груевски тукушто ги доби изборите што ќе се одржат есенва.

Добар заклучок

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 14:51
Не не треба сега Грујо да остави Шекеринска пак да ги намали пензиите и да ја закопаат за век вековаголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 15:39
Они веќе се закопаа Буги.Готови се народот ќе види на крај кој имал подобри резултати за нашата држава ..или со еден збор кој направил повеќе

ВМРО или СДСМ...

Него каде се сега овие комуњарчињава да зборуваат за тоа како државата не ни оди на добро.

П.С.
И Југохром не се затвори поради новиот закон за струјата....

Покрај толку закани и препукувања на 1 јануари не ставија клуч на вратата

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 23:39
пензионерите ти се најверни и најревносни гласачи. никад, ама НИКАД не ги рчкај пензионерите.

Постирано од: moira
Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 23:46
Ne trebase da se zgolemat penziite, trebase da ostanat isti, mozebi i da se namalat za 15%, a site ostanati trosoci za osnovnite potrebstini za zivot, da se zgolemat, kako sto i se zgolemuvaat, za da ima barem zosto da se bunat penzionerite. Gi slusate li samo kavi se nivnite reakcii???

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 00:06
шо бе пак ли се бунат?изненадувањеизненадувањеизненадување

ееееј човекот е стока.

Постирано од: Цаци Галапчарот
Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 00:09
kacile su se penzije epa super je tj vest.

-------------
Еј, гулаби, гулаби бели.

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 01:10
...prikazni za mali deca..penziite kaceni za 15%,a zivotnite troskovi pokaceni za 30%...koj uste mu veruva na Gruevski  i negovata Gebelsova propagandns masinerija ?

-------------

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 01:36
Па јас му верувам и супер за потегов на Владата.

П.С:Бабо и дедо ај со срека поголеми пензии.големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 01:45
аџија]шо бе пак ли се бунат?изненадувањеизненадувањеизненадување

ееееј човекот е стока.

Не да е стока.Баш сега гледав кај Јанко и тој вика: " Имам еден комшија стар комуњар му викам абе ке ви ги зголемат пензиите,а тој ми вика ако нека ги зголемат јас пак ке си гласам за Бране."
Mислам коментар не е потребен.изненадување

-------------

Постирано од: intel
Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 09:17
hehe, vakvite kako Vladimir Bugi i Agija do vcera mu se smeea na SDSM deka bile partija za koja glasaat samoi penzioneri koi se ionaka vo izumiranje.
I, vidi cudo ! Naednas im stanaa panzionerite omileni glasaci.
Izbori kje ima na prolet, a Grujo pred da odi vo opozicija se sto moze e da go potrosi bugetot vo vekje zapocnatata predizborna kampanja.

btw. Spored inflacijata treba uste edno 20% da se pokacat, odnosno da se poramnat penziite i platite vo administracijata za da dojdat lugeto na svoe (ista kupovna mokj kako do 2006), pa potoa da pokaci realni 10%
Ova sega e samo plaknenje na vekje isprani mozoci.

-------------

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 09:38
Originally posted by intel intel напиша:

hehe, vakvite kako Vladimir Bugi i Agija do vcera mu se smeea na SDSM deka bile partija za koja glasaat samoi penzioneri koi se ionaka vo izumiranje.

Izbori kje ima na prolet, a Grujo pred da odi vo opozicija se sto moze e da go potrosi bugetot vo vekje zapocnatata predizborna kampanja.

btw. Spored inflacijata treba uste edno 20% da se pokacat, odnosno da se poramnat penziite i platite vo administracijata za da dojdat lugeto na svoe (ista kupovna mokj kako do 2006), pa potoa da pokaci realni 10%

Ova sega e samo plaknenje na vekje isprani mozoci.

Комодоре.

Не се прави тука муабет за тоа дали Грујо ќе одел во опозиција напролет и.т.н.
Насловот гласи "Пензиите покачени за 15%"
Така да не се обидувај да забегуваш од темата....
Е сега кога сме веќе кај пензионерите, сите им се смееа зошто беа комуњарски настроени или беа повеќето школски другари на Киро Глигоров.

Ама гледам некако другарчињава ќе му се скараат на Киро зошто не им ги покачи пензиите.

А и да напоменам се намалија лековите плус тоа .Две муви со еден удар .

И инфлација нема, да имаше инфлација досега ќе рипаше или паѓаше денарот.

Имаме стабилен к*рс на денарот...

И куповната моќ на граѓаните е намалена поради елементарни непогоди.Ако незнаеш во Цела Европа се покачени цените.

Во Словенија оди прашај колку пари е сега 1 леб.

4 еврa

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 10:16

До некаде си во право. Точно, не ги поштуем како гласачи, зашто наместо да искажат најголема мудрост, тие се најлесно поведливи. А за жал, индоктринацијата од 50 години си врши работа.

Но тоа што мора да се признае импресионира, е колку добро Груевски ја игра популистичката игра. На 32-3 години, и стариот волк Б.Ц. може вода да му носи... Му ги укра и последните гласачи пред претседателските избори.... Гудбај Бране, велком ту пензија. плазењеплазењеплазење

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 10:32
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Izbori kje ima na prolet, a Grujo pred da odi vo opozicija se sto moze e da go potrosi bugetot vo vekje zapocnatata predizborna kampanja.

Комодоре.

Не се прави тука муабет за тоа дали Грујо ќе одел во опозиција напролет и.т.н.
Насловот гласи "Пензиите покачени за 15%"
Така да не се обидувај да забегуваш од темата....
Е сега кога сме веќе кај пензионерите, сите им се смееа зошто беа комуњарски настроени или беа повеќето школски другари на Киро Глигоров.

Ама гледам некако другарчињава ќе му се скараат на Киро зошто не им ги покачи пензиите.

А и да напоменам се намалија лековите плус тоа .Две муви со еден удар .

И инфлација нема, да имаше инфлација досега ќе рипаше или паѓаше денарот.

Имаме стабилен к*рс на денарот...

И куповната моќ на граѓаните е намалена поради елементарни непогоди.Ако незнаеш во Цела Европа се покачени цените.

Во Словенија оди прашај колку пари е сега 1 леб.

4 еврa

Aber nemas.
Nikade vo evropa nema 6% inflacija. Kazi mi kade.
Kaj nas ja ima i toa oficijalno spored drzaven zavod za statistika. Potocno samo kaj nas osnovnite zivotni artikli se pokaceni za 100%

Grujo pravi prevara, ama se zaebal penzionerite ne se vcerasni.
Prvo im zema preku nerealni poskapuvanja pa potoa od akumuliranite pari im vrakja samo del kako pokacuvanje.

Ova za slovenija ti bese mnogu smesno. 4 evra leb голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 10:36

До некаде си во право. Точно, не ги поштуем како гласачи, зашто наместо да искажат најголема мудрост, тие се најлесно поведливи. А за жал, индоктринацијата од 50 години си врши работа.

Но тоа што мора да се признае импресионира, е колку добро Груевски ја игра популистичката игра. На 32-3 години, и стариот волк Б.Ц. може вода да му носи... Му ги укра и последните гласачи пред претседателските избори.... Гудбај Бране, велком ту пензија. плазењеплазењеплазење

Ja igrase i Brane edno vreme.
Jas koga vikav deka mu e idol na Grujo nekoi dpmnovci se smeea. Ama denes gledaat deka ovoj e ist ili kako sto vikas ti duri i beter od onoj. Sto ocekuvas deka kje go stigne nekogas ???
Jas bi rekol ne, so populizam Grujo nikogas nema da bide Branko, ili Grujo nikogas nema da stane pretsedatel, duri e prasanje uste kolku kje bide premier, dali cel mandat ili pola ? голема%20насмевкаголема%20насмевка

So lazenje se znae kolku se tera.

-------------

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 10:57
ти мора да живееш во некое бунило.

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 11:07

Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Комодоре. Не се прави тука муабет за тоа дали Грујо ќе одел во опозиција напролет и.т.н. Насловот гласи "Пензиите покачени за 15%" Така да не се обидувај да забегуваш од темата.... Е сега кога сме веќе кај пензионерите, сите им се смееа зошто беа комуњарски настроени или беа повеќето школски другари на Киро Глигоров. Ама гледам некако другарчињава ќе му се скараат на Киро зошто не им ги покачи пензиите. А и да напоменам се намалија лековите плус тоа .Две муви со еден удар . И инфлација нема, да имаше инфлација досега ќе рипаше или паѓаше денарот. Имаме стабилен к*рс на денарот... И куповната моќ на граѓаните е намалена поради елементарни непогоди.Ако незнаеш во Цела Европа се покачени цените. Во Словенија оди прашај колку пари е сега 1 леб. 4 еврa

Aber nemas.
Nikade vo evropa nema 6% inflacija. Kazi mi kade.

Kaj nas ja ima i toa oficijalno spored drzaven zavod za statistika. Potocno samo kaj nas osnovnite zivotni artikli se pokaceni za 100%

Grujo pravi prevara, ama se zaebal penzionerite ne se vcerasni.

Prvo im zema preku nerealni poskapuvanja pa potoa od akumuliranite pari im vrakja samo del kako pokacuvanje.

Ova za slovenija ti bese mnogu smesno. 4 evra leb голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Грешка си комодоре

Годинава стимулациите за агросекторот од буџетот изнесуваат 45 милиони евра. Монетарната власт предвиде инфлација од 3%.

А инаку за информација во Бугарија инфлацијата изнесува 11 % и е меѓу највисоките во Европа.

Да имаше инфлација досега ќе немавме стабилен к*рс на денарот не збори глупости...

А за Словенија сигурен ли си

Не се секирај Грујо е паметен човек.Наскоро ќе ги изгубите и пензионерите

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 11:16
Da ne placete deka e falsifikat >>>голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 11:18

Da ne placete deka e falsifikat >>>голема%20насмевка

Комодоре

Не се збори овдека за фалсификати.
Самата тема гласи

Пензиите покачени за 15% .

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 11:22
овој народ е толку ГЛУП

и кога му правиш добро
пак те плука
и ги бара оние
кои му правеле зло

ќутук народкубење%20косакубење%20коса

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 11:55
kako na primer mihajlovistite vo muzejot na vostani figuri..????

-------------

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 12:00
како на пример луѓе што не сакаат покачување на пензиите, чисто од завист.

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 12:33
ne e pokacuvanje tuku vrakjanje na zemenoto preku poskap zivoten standard produciran od ovaa vlast poslednava godina.

-------------

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 12:54

ne e pokacuvanje tuku vrakjanje na zemenoto preku poskap zivoten standard produciran od ovaa vlast poslednava godina.

Па во цела Европа се покачени цените....

Не се само во Македонија

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 13:22

абе од завист нели и козата на комшијата треба да му умре...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 14:02

абе од завист нели и козата на комшијата треба да му умре...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 16:07

Немојте да идеализирате со народот.Неможете од сите да барате да го пофалат овој потез.Рејтингот се кажува.

Јас за пример ја земам мајка ми која појма нема од политика.
Денеска беше во аптека да земе некое лекарство и доаѓа кај мене ми вели види датум на производство на лекот.
Зошто.
Леков го плаќав 250 денари сега го платив 35.
Викам мафијата на Бранко си ја финансирала.
Остај ми вика ти се Бранко ти е крив види датум и од каде е .
Истиот лек од ист производител за 10 ПАТИ поевтин.
Мислам дека Грујо доби уште еден гласач, ја тоа што не успеав да и го објаснам од 1990 таа го свати денеска.

А незнаете каков ефект дебилската теза на СДСМ за качените цени на намирниците има ефект кај пензионирети.
И велам јас ајде мајко честито повисоки пензии кога ми писна, какви пензии бе се е качено.
Опасни се овие комуњарчињава има ефект не е туку така секоја патка на секој потег на Грујо.

А за Грујо некој страв ми се всадува во душава нека внимава многу, комуњариве бајге се столчени и спремни се да го активираат стариот механизам за пресметка со политичките ривали.

Бидите будни сите околу него.

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 16:30

Слушај ја мајка ти, паметна жена ми делува по ова што го кажуваш.

Еднаш се улови на Љубчо, сега си закачен на мамецот на оној кому тој љубче му беше ментор за негов наследник.

-------------

Постирано од: hr.lucky
Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 17:03
ne se samo penziite i lekovite tuka ima i osvezuvanja za mlekoproizvoditelite i izvoz na zelencuk so dobri ceni gledav nekni a1 i resensko jabolko zadovolni proizveduvacite i trgovcite ,koga bilo toa?za vreme na sdsm rasipuvaa bostan i piperki i sto uste ne gazea so traktori pred kooperacii,za vase zalenje dragi moi komunjarcinja vece toa go nema ili e dovedeno na mimimum.pa nie nesme industriska zemja nie treba toa da gledame kolku glasaci sega ima i od tuka.

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 17:33

А за Грујо некој страв ми се всадува во душава нека внимава многу, комуњариве бајге се столчени и спремни се да го активираат стариот механизам за пресметка со политичките ривали.

Бидите будни сите околу него.

судбината на џинџиќ може лесно да го снајде тоа е факт. пипците на октоподот контролирани од Б.Ц. со сигурност ако не успеат на уште едни избори можат да се дрзнат и да посегнат по живот, нема да ме чуди... особено што во неговото владеење мистериозно беше атентиран еден, а загина друг претседател на РМ.

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 17:42
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neka e i vrakanje...kako miluvash...ama i toa e bozjo t.e. grujovo cudo. Prv pat ke bide nekoj da vraka neshto.Zemaa...kradea...grabaa...si davaa stipendii na svalerkite-pardon sorabotnickite...si izbegaa vo Turcija...eeeee kolkav e spisokot...na nedelata. Da ti kazam iskreno...sega velam Daj boze Gruevski da pokaci plata ushte 20 %...a pred toa samo se molev...Te molam boze nemoj ushte nekoj ...da ukrade  milion...dva...tri...Aman boze nemoj...dosta ukradoa. I se smiluva gospod...surgun fatija...

Постирано од: luckyboy
Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 17:50
Bravos, Bravos pojce ce dava babami paricka голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 17:52
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neka e i vrakanje...kako miluvash...ama i toa e bozjo t.e. grujovo cudo. Prv pat ke bide nekoj da vraka neshto.Zemaa...kradea...grabaa...si davaa stipendii na svalerkite-pardon sorabotnickite...si izbegaa vo Turcija...eeeee kolkav e spisokot...na nedelata. Da ti kazam iskreno...sega velam Daj boze Gruevski da pokaci plata ushte 20 %...a pred toa samo se molev...Te molam boze nemoj ushte nekoj ...da ukrade  milion...dva...tri...Aman boze nemoj...dosta ukradoa. I se smiluva gospod...surgun fatija...

DA zatoa VLASITE od SDSM veshto ke ja 'sredat' rabotata - pa ke ja zajaknat ekonomijata preku vospostavuvanje na domashnite vrski so nivnite strari i dobro poznati "Vizantijci". 

Gospod se smiluva i ni go dade GRUEVSKI I NEGOVATA VLADA - samo djavolot narechen "Vlashki sindrom" ne se otkazuva lesno pa ushte PRETA.  голема%20насмевка

AMEN.  молитва

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 18:07

голема%20насмевка
голема%20насмевка

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 18:10

ne e pokacuvanje tuku vrakjanje na zemenoto preku poskap zivoten standard produciran od ovaa vlast poslednava godina.-----------------------------------------------------------------------------------------------Neka e i vrakanje...kako miluvash...ama i toa e bozjo t.e. grujovo cudo. Prv pat ke bide nekoj da vraka neshto.Zemaa...kradea...grabaa...si davaa stipendii na svalerkite-pardon sorabotnickite...si izbegaa vo Turcija...eeeee kolkav e spisokot...na nedelata. Da ti kazam iskreno...sega velam Daj boze Gruevski da pokaci plata ushte 20 %...a pred toa samo se molev...Te molam boze nemoj ushte nekoj ...da ukrade milion...dva...tri...Aman boze nemoj...dosta ukradoa. I se smiluva gospod...surgun fatija...

Поскапувањето на продуктите..

Па не е крива владата тука.Низ ЦЕЛА ЕВРОПА се поскапени продуктите.
Од сушата што ја погоди цела Европа.
Сега тоа е тоа.......против мајка природа ништо неможеш...
Али доброто е тоа што ги поефтини и лековите

По се изгледа ќе ви киднат пензионерите накај ВМРО..

Утре од шајкачи ќе почнат да носат беретки комитски

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 18:22
"По се изгледа ќе ви киднат пензионерите накај ВМРО.."    

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 18:48
DA zatoa VLASITE od SDSM veshto ke ja 'sredat' rabotata - pa ke ja zajaknat ekonomijata preku vospostavuvanje na domashnite vrski so nivnite strari i dobro poznati "Vizantijci". 

Gospod se smiluva i ni go dade GRUEVSKI I NEGOVATA VLADA - samo djavolot narechen "Vlashki sindrom" ne se otkazuva lesno pa ushte PRETA.  голема%20насмевка

AMEN.  молитва
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uuuu kutriot ti, spremen si za na bajacka...nema lek za tvojata Vlafofobija... Inaku Vlasite ja sredija rabotata i vo ovaa vlada. Bez nashata Kiparizova ojde jabana sovetot za malcinski raboti...I ne me predizvikuvaj, da ne ti napravam spisok na site onie VLASI_VIZANTIJCI shto se ministri, zamenici, sovetnici i vo ovaa vlada...Aj ke bidam covecna..ke te ostavam da si ziveesh vo lazna iluzija...da ne napravish samootepancija koga ke ti kazam koj se nashi...alijas Vizantijci...mozebi licno si gi glasal...I ne me navreduvaj...Vlavot e pojak i od gavolot...da te potsetam..Gavolot puknal tokmu od vclashkata pesna...Zatoa ostana izrekata za vlashkata pesna...Amen
Iiiiiiiiiiiiiii kolku Vlasi penzioneri ke uzivaaat od ova pokacuvanje ne si svesen...pa..pa..paaaa

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 18:54

VLASI_VIZANTIJCI

Мамамд..

Некако почна јанза да ме јаде.
Знаеш ли ти дека ЈОВАН ВРАНИШКОВСКИ се декларира за византиец.

Да не е тој на таа листа а ???

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 20:12
Мамамд..

Некако почна јанза да ме јаде.
Знаеш ли ти дека ЈОВАН ВРАНИШКОВСКИ се декларира за византиец.

Да не е тој на таа листа а ???
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nekako ne mozam da go vklopam vo nash*te redovi...za Jovan...aj da prifatam...ama ona VRANI...shkovski ne mi faka oko...Toa shto oshol vo Nizopole...od sekojpat kukavicite jajcata gi snesuvale vo tugi gnezda...oti sami ne se sposobni da si gi odgledaat pilinjata...kukavicinjata...Nashinci poveke mi se pretsedatelot na parlamentot...vnuk na Osmanli...pravnuk na Manaki... inace Kavrak (marama)...ovska...poshiroko Tadi (Bilokoj)... kj...Fer e da ne davime so Vlasi_vizantijci...Makedonci-potomci na Aleksandar...ovdeka stanuva zbor za super postapkata na Gruevski so pokacuvanjeto na penziite i samo mesec pred toa platite na javnata administracija...kako da vrtish-suchish jas od site negovi postapki imam fajde...a ti?

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 20:39
Не.
само го мразам изразот Византијци.
Другарчето Враниш така се декларира, а тие се поголеми пациенти од бугарите..
Викаат дека во Егејска Македонија не се вршело геноцид врз македонците од грчка страна..

Тоа Византијци извади го од употреба...

Зошто луѓето како Вранишковски се византијци а тие луѓе не ги мирисам многу многу

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 03.Јануари.2008 во 23:55
Пензиите зголемени а останатите на улица и гладуваат.
Срамота.

-------------

Постирано од: dras
Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 10:06
Што ли ќе прават пензионерите со толку пари?......Веројатно ќе се впуштат во раскалашан живот!!!!.....
Дали покачувањето ќе стигне за лековите кои секако ги земат на рецепт со плаво-модро-зелени картони ПИОМ ако ги платил доприносите....

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 10:15
Originally posted by dras dras напиша:

Што ли ќе прават пензионерите со толку пари?......Веројатно ќе се впуштат во раскалашан живот!!!!.....
Дали покачувањето ќе стигне за лековите кои секако ги земат на рецепт со плаво-модро-зелени картони ПИОМ ако ги платил доприносите....

Кога се зборува за пензионерите ..ги имаат реаспоредено во 3 класи:

1.Секидневни..работници и други жртви на социјализмот..за подобро утре..на другите секако со бедни пензии највеќе до 100 Евра.

2.Трудбеници ...кои работеле за себе најпрво па после за другите..и се рангирани до нивото од 300Евра и нагоре.

3.Борци за туѓи и народни права..политичари и други џаболебари..
Е таму пензиите се „национални„ и се недефинирани..барем мене не ми се познати..по износот кој го добиваат..
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 10:18
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by dras dras напиша:

Кога се зборува за пензионерите ..ги имаат реаспоредено во 3 класи:

1.Секидневни..работници и други жртви на социјализмот..за подобро утре..на другите секако со бедни пензии највеќе до 100 Евра.

2.Трудбеници ...кои работеле за себе најпрво па после за другите..и се рангирани до нивото од 300Евра и нагоре.

3.Борци за туѓи и народни права..политичари и други џаболебари..

Е таму пензиите се „национални„ и се недефинирани..барем мене не ми се познати..по износот кој го добиваат..

голема%20насмевка

Жртви на социјализмот..

Верувај дека тие пензионирани жртви на социјализмот си поминаа супер.Со бенифициран стаж, платени одмори и.т.н.

Ние како ќе поминеме сега е знак прашање...

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 12:08
...gledam i se cudam..se poveke Gruevski mi lici na Pinoce..treba nekoj da mu kaze kako zavrsuvaat diktatorite изненадувањенамигнување

-------------

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 12:10
A Branko, deva Marija.

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 12:12

...gledam i se cudam..se poveke Gruevski mi lici na Pinoce..treba nekoj da mu kaze kako zavrsuvaat diktatorite изненадувањенамигнување

Камо среќа да е како посочениот..сега барем ќе си имавме некакви  нови гробишта во Скопје..
А вака ..само Бутел...

голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 12:26

...gledam i se cudam..se poveke Gruevski mi lici na Pinoce..treba nekoj da mu kaze kako zavrsuvaat diktatorite изненадувањенамигнување

Лелел ова не ми се верува ејј....
А Киро чив пион беше??
Во СФРЈ (до времето на Тито) беше за српска Македонија така??

После смртта на Тито???
Бапна Шајкачата на глава и почна да пее

"Миле воли,диско,диско а ја вооолим Шумадиско"

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 12:57

A Branko, deva Marija.

A mene poveke na deva Pijandura... голема%20насмевка

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 13:01
абе требаше и ова да се одигра партиски....т.е. пензионерите со партиска книшка покачување, пензионерите без, намалување...

Погледнете на шо личи ова, да се критикува покачување на пензиите??/ Зошто? Само од пакост, зависти и чувство на пониска вредност.

Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 14:07
Не бе комуњарска логика ќе примениме, 15% е сича, зошто да беше СДСМ они ќе успееа барелот нафта да го задржат на ланско ниво, имаат врачови за викање дождови, имаат радодојки за млеко давање итн и се ќе беше супер немаше да има качување од 15% но немаше и цените да рипаат.

Постирано од: Pustinski-Lav
Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 15:13

Sekoja cest na vladata, mnogu dobar poteg ima napraveno so zgolemuvanje na penziite...

Inflacija ikma sekogas diogen, toa tie entropiski proces i nemoze celosno da se drzi na najnisko nivo. Sekoja cest na deckite od vladata, zatoa sto prv pat pocnaa da mislad za ekonomskite problami vo drzavata.

-------------
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE

Датум на внесување: 06.Јануари.2008 во 23:56
Пензиите зголемени просечно за 15%.
А, народот гладен, гол, бос и на улица.
Јака ни е богами државава.

-------------

Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 08.Јануари.2008 во 09:30
Што ми е гајле. Тешко дека ќе дочекам пензија.

-------------
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.

Постирано од: dras
Датум на внесување: 08.Јануари.2008 во 12:49

Секако пак за пензиите,... тие ниту се српски ниту бугарски, ....тие се секако на пензионерите, но нивните гласови дали ќе бидат за Грујо или некој друг,...., секако во Октомври можеби ќе одлучат пензионерите. Но дали Груевски со обратно пропорционалната математика, ќе ги убеди дека „ОВАА ВЛАДА“ ги фаворизира пензионерите и ги исполнува нивните очекувања (како на пр. со ИТ кафулињата) ќе ги обезбеди нивните гласови, цца 30% за уште еден мандат, е секако 100% добитна комбинациуја за „октомвриските предвремени избори“ но секао се прашувам ......дали пензионерите и со таквата математика ќе успеат да си ги намират животните трошоци, (кај се лековите кои секако ги земаат од аптеките за плави или некакви си картони, или за пари од покачените пензии, а ним секако им се најпотребни „евтините лекови“ кои и покрај платените доприноси морат повторно да ги наплатат)...., ако е така нека му е честито на премиерот,...., ако пак се направи грешка, ....., дали генерациите кои доаѓаат  скапо ќе си го платат  цехот од  гласовите на пензионерите кои премиерот смислено ги собира во својата „добитна комбинација“?....... Или Македонија и покрај трошоците за „Октомвриските избори“ ќе мора да нправи уште еден трошок за уште еднни „    НОВИ“ избори кои ќе ги избалансираат грешките на оваа Влада.

Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 08:58
За нови избори ќе каже времето. сега се само шпекулации...
А пензиите беше редно да се зголемат.

-------------
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.

Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 09:24
Кој е опозит на сето ова ?
Да не се зголемат пензиите, Македонија да интервенира во Ирак со поглема армија, да го нападне Иран по 2 пат и да ја стабилизира цената на нафтата и да го наметне Кјото2 за да ја смири планетата во се поголемите екстреми кои влијаат на земјоделието.

Ако ВМРО-ДПМНЕ неможе сето ова да го направи да си даде оставка и да го врати СДСМ како државотворна партија.

Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 09:37
kolku site se pravime pri oci koravi...ubavo e da se zgolemuvaat penziite..platite..no kakvo fajde od seto toa koga..koga zivotnite trosoci rastat so vrtoglava brzina збунетост

-------------

Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 10:35
Па, токму за тоа се зголемуваат и пензиите!
Ти си чул ли за поимот `инфлација`?

-------------
Македонија - Моја Дежела

Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 10:41
Originally posted by Калпазан Калпазан напиша:

Па, токму за тоа се зголемуваат и пензиите!
Ти си чул ли за поимот `инфлација`?

inflacija збунетостзбунетостзбунетост  ne sum cul...ali zatoa sum cul za...oskudacija голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 10:42
намигнување големо%20гушкање

-------------
Македонија - Моја Дежела

Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 11:33

Кој е опозит на сето ова ?
Да не се зголемат пензиите, Македонија да интервенира во Ирак со поглема армија, да го нападне Иран по 2 пат и да ја стабилизира цената на нафтата и да го наметне Кјото2 за да ја смири планетата во се поголемите екстреми кои влијаат на земјоделието.

Ако ВМРО-ДПМНЕ неможе сето ова да го направи да си даде оставка и да го врати СДСМ како државотворна партија.

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 14:26
inflacija збунетостзбунетостзбунетост  ne sum cul...ali zatoa sum cul za...oskudacija голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
--------------------------------------------------------------------------------
A si cul li deka na decata primateli na semejnite penzii im odbivaat za "solidarniot fond". Aj covek da prifati deka na starite  im odbivaat po 100 den, pa potoa im gi vrakaat kako pogrebalni troshoci, ama koja e logikata  na decata-siracinja koi dobivaat nekoja minimalna penzija da im se odbiva. Ako na godishno nivo im se odbiva po 1200 den. kolku li ke im se odbie do polnoletstvo i kade odat tie pari? Bez razlika na nacionalna, verska ili partiska pripadnost, site treba da se soglasime deka ova e malku morbidno...i deka onie gospoda-penzioneri  koi rakovodea so ovie fondovi treba da odgovaraat pred UJP.

Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 09.Јануари.2008 во 14:51

--------------------------------------------------------------------------------
A si cul li deka na decata primateli na semejnite penzii im odbivaat za "solidarniot fond". Aj covek da prifati deka na starite  im odbivaat po 100 den, pa potoa im gi vrakaat kako pogrebalni troshoci, ama koja e logikata  na decata-siracinja koi dobivaat nekoja minimalna penzija da im se odbiva. Ako na godishno nivo im se odbiva po 1200 den. kolku li ke im se odbie do polnoletstvo i kade odat tie pari? Bez razlika na nacionalna, verska ili partiska pripadnost, site treba da se soglasime deka ova e malku morbidno...i deka onie gospoda-penzioneri  koi rakovodea so ovie fondovi treba da odgovaraat pred UJP.

Se soglasuvam... se e dadeno na pustosenje i kradenje vo Makedonija..

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk